22.4 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSportScrisoarea preşedintelui Iohannis privind referendumul pe tema justiţiei va intra, vineri, în...

Scrisoarea preşedintelui Iohannis privind referendumul pe tema justiţiei va intra, vineri, în procedură parlamentară. Dragnea: Ne vom pronunţa în termenul legal de 20 de zile

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatul se întâlnesc, vineri, pentru a discuta despre iniţiativa preşedintelui de a organiza un referendum pe tema justiţiei, au declarat, joi, pentru News.ro, surse parlamentare. Ora începerii şedinţei nu este cunoscută, depinzând de ora la care Guvernul va adopta bugetul şi îl va trimite Parlamentului. Şedinţa Executivului este programată să înceapă la ora 13. 

Liviu Dragnea a spus că Parlamentul se va pronunţa asupra demersului preşedintelui în termenul legal prevăzut, de 20 de zile. ”Comisia juridică va avea termen de maxim o săptămână pentru încadrarea în termenul de 20 de zile”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, joi, pentru Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat, marţi, procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

“Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, informează Administraţia Prezidenţială.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată.

Potrivit Legii referendumului, Parlamentul are la dispoziţie 20 de zile să dea un aviz consultativ pentru referendumul convocat de către preşedinte. În cazul în care termenul de 20 de zile este depăşit, procedura de consultare se consideră a fi îndeplinită.

 

Cele mai citite

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...
Ultima oră
Pe aceeași temă