19.3 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSportReacția lui Gabriel Oprea la demisia lui Maior: SRI l-a pierdut pe...

Reacția lui Gabriel Oprea la demisia lui Maior: SRI l-a pierdut pe cel mai bun director pe care l-a avut până acum

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, îl laudă pe directorul demisionar al Serviciului Român de Informații (SRI) și apreciază, totodată, că ”eficacitatea SRI în apărarea românilor a crescut din 2006”.

Oprea mai arată că speră ca George Maior să rămână ”o voce activă” în societatea românească, dar și că ” demisia nu este un final de drum, ci începutul unuia nou”.

Citește și: Primul test serios pentru Iohannis: numirea șefilor SRI și SIE

”Demisia lui George Maior înseamnă finalul celui mai bun mandat pe care l-a avut vreodată un director al unui serviciu de informaţii din România. Rolul pe care George Maior l-a avut în procesul de modernizare a Serviciului este recunoscut de toţi liderii politici fie de la Putere, fie din Opoziţie, dar şi de toţi partenerii noştri internaţionali”, se mai arată în comunicactul MAI.

Citește și: VIDEO. Maior și-a dat DEMISIA de la SRI. Iohannis i-a acceptat-o. Primele reacții

George Maior și-a dat demisia, marți, de la conducerea Serviciului Român de Informații. Anterior, el a stârnit o polemică, după ce a criticat CCR pentru respingerea legii Big Brother.

Într-un interviu acordat sâmbătă EvZ, directorul SRI a criticat  vidul legislativ creat de decizia Curtii Constituționale de a respinge anumite proiectele de lege, în ciuda faptului ca șeful CCR, Augustin Zegrean, explicase, cu doua zile înainte, motivațiile Curții și a denunțat public presiuni din partea SRI. Maior a spus că este vorba de trei proiecte de lege – Legea retenţiei datelor, Legea cartelelor prepay şi Legea securităţii cibernetice care au fost respinse de CCR.

Citește și: George Maior: Eu sper că CCR nu se opune SRI

Prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, va fi şeful interimar al instituţiei, conform Hotnews.

Citește și: Cine va fi şef interimar la SRI după demisia lui George Maior

Cele mai citite

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...

Louis Munteanu, surprins în club după meciul cu Hermannstadt

La doar câteva ore după remiza dintre CFR Cluj și Hermannstadt, Louis Munteanu a fost văzut petrecând până în zori într-un club de noapte...

Liviu Antal a marcat din nou pentru Zalgiris! Românul e golgheter în Lituania

Atacantul român Liviu Antal continuă să impresioneze în campionatul Lituaniei. Patrick Popescu a fost, de asemenea, decisiv pentru Hegelmann, egalând în meciul împotriva liderului Panevezys. Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă