Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că „nu este foarte mulţumit” de activitatea Guvernului, criticând unele decizii, precum revocarea directorului Romsilva, iar PSD va face, în luna februarie, o analiză, însă fără a lua în calcul depunerea unor moţiuni simple sau de cenzură, anunţă Mediafax.
Dragnea a spus că are informaţii potrivit cărora reprezentanţii Guvernului intenţionează să numească şef la Romsilva „omul lui Gheorghe Flutur”, potrivit Agerpres.
Întrebat cum vede activitatea Guvernului în acest moment, Dragnea a afirmat că nu poate spune că social-democraţii sunt foarte mulţumiţi. „O să ne mai uităm în perioada următoare cu foarte mare atenţie la activitatea fiecărui ministru, pentru că sunt din păcate situaţii în care ne-am fi aşteptat să se întâmple lucruri pentru dezvoltarea sectorului respectiv. (…) Răspunsul corect este că nu suntem foarte mulţumiţi, dar asta nu înseamnă că în perioada următoare nu pot apărea semne bune”, a spus liderul PSD, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de la Piatra Neamţ.
Punctual, Dragnea a criticat schimbări pe care PSD „nu le considera necesare”, cum a fost revocarea directorului Romsilva, Adam Crăciunescu, numit în funcţie în 2012, după preluarea guvernării de către Victor Ponta. Astfel, Liviu Dragnea spune că ministrul Mediului ar fi trebuit să se ocupe mai degrabă de problema defrişărilor ilegale, nu de schimbări din funcţii. „Principala preocupare a fost cum să-l dea jos pe domnu Crăciunescu. Nu ne-a picat bine acest lucru”, a precizat liderul PSD.
Liviu Dragnea a spus că social-democraţii vor aştepta luna februarie, pentru a începe noua sesiune parlamentari, iar apoi va urma o analiză în partid, pentru a vedea „cum au prestat miniştrii”. Cu toate acestea, Dragnea a negat că PSD ia în calcul în acest moment depunerea de moţiuni simple sau de cenzură împotriva Guvernului sau că ar putea înceta să susţină proiectele acestuia.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mai spus că susţine majorarea salariilor demnitarilor doar dacă aceasta va face parte din legea mare a salarizării personalului bugetar. „Când am văzut că Guvernul a atacat la Curtea Constituţională legea care prevedea pensiile pentru primari, iar principala motivaţie era efortul bugetar, mă gândesc că tot în acest sens ordonanţa respectivă pică la Parlament tot pentru a face economii la buget dacă se merge pe această linie. Ne uităm foarte serios să vedem cât rămâne de utilă ordonanţa. Punctul meu de vedere este acelaşi, această ordonanţă poate fi utilă şi acceptată şi transformată în lege dacă este parte din legea mare a salarizării, dacă este un prim pas. Altfel nu are rost. Nu poţi sta cu această reglementare doar pentru 48-50 de parlamentari în condiţiile în care peste un milion de bugetari sunt nemulţumiţi. Aşa ceva nu este în regulă”, a spus Liviu Dragnea.
Tot la reuniunea de la Piatra Neamţ, liderul social-democraţilor a declarat că PSD susţine legea dării în plată, iar eventualele puncte care avantajează injust anumite categorii pot fi excluse. „Am discutat în partid despre legea dării în plată, iar obiectivul nostru este foarte clar. Acea lege a avut ca ţintă grupurile de români defavorizaţi, cu venituri mici, care primesc prin această lege un ajutor serios. Dacă prin această lege se aduc avantaje nefireşti unor oameni care au desfăşurat activităţi economice şi scapă de datorii printr-un mod incorect, această parte poate fi decupată”, a afirmat Dragnea. Potrivit Agerpres, preşedintele PSD a mai afirmat că nu susţine propunerea liberalilor de a înfiinţa o comisie specială pentru această lege.