22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSportPreşedintele Iohannis a semnat decretele de rechemare în ţară a ambasadorilor care...

Preşedintele Iohannis a semnat decretele de rechemare în ţară a ambasadorilor care vor fi schimbaţi

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de rechemare a ambasadorilor din statele pentru care, săptămâna trecută, a făcut noi propuneri de numire. Decretul de rechemare a ambasadorului Bogdan Mazuru nu este însoţit de o nouă propunere de numire, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis a semnat decretul privind rechemarea lui Ion Jinga din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a lui Mihnea Ioan Motoc din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, a Mariei Ciobanu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, șef al Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Națiunilor Unite de la Geneva și organizațiile internaționale cu sediul în Elveția.

De asemenea, şeful statului a semnat şi decretul privind rechemarea lui Iulian Buga din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite ale Americii, a Danielei Anda Grigore-Gîtman din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Cehă şi a Simonei Mirela Miculescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României pe lângă Organizația Națiunilor Unite de la New York.

Preşedintele a mai semnat decretul privind rechemarea lui Bogdan Mazuru din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Franceză, în Principatul Andorrei și în Principatul Monaco şi a Răduței Dana Matache din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Suediei.

În plus, şeful statului a mai semnat decretul de rechemare a lui Nicolae Manolescu-Apolzan din calitatea de ambasador, delegat permanent al României pe lângă UNESCO şi a Silviei Davidoiu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Austria.

În urmă cu o săptămână, Administraţia Prezidenţială anunţa, tot printr-un comunicat de presă, că în conformitate cu prevederile constituționale (art. 91 al. 2 din Constituția României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu Primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe preşedintele Klaus Iohannis a aprobat rechemarea ambasadorilor Mihnea Ioan Motoc, ambasador, Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană, Iulian Buga, ambasador în SUA, Maria Ciobanu, ambasador, Şeful Misiunii României pe lângă Oficiul ONU Geneva, Silvia Davidoiu, ambasador în Republica Austria, Daniela Grigore Gîtman, ambasador în Republica Cehă, Bogdan Mazuru, ambasador în Republica Franceză şi în Principatul Monaco, Ion Jinga, ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Nicolae Manolescu Apolzan, ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO, Răduţa Matache, ambasador în Regatul Suediei, Simona Miculescu, ambasador, Reprezentant permanent la ONU- New York, mai informează Mediafax.

 

 

Cele mai citite

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă