13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPremierul Tudose:"În 2018 vom avea creșetere economică de peste 6%"

Premierul Tudose:”În 2018 vom avea creșetere economică de peste 6%”

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, la Antena 3, că nivelul creşterii economiei în anul 2018 va depăşi 6%, nivelul pe care premierul îl prognozează pentru finele anului în curs.

”Dacă anul acesta ne închidem cu o creştere economică în jur de 6%, la anul o să fie mai mare”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Estimarea premierului se bazează pe faptul că măsurile care au fost adoptate în acest an crează premisele pentru o creştere sustenabilă şi în 2018.

”Creşterea se datorează unor măsuri luate în acest an şi care pun bazele unei dezvoltări sustenabile şi la anul. Noi n-am găsit nicun proiect matur pe care să ne apucăm să-l finanţăm, nu am găsit unităţile de management pentru fonduri europene pregăiti şi am început să dăm drumul la treabă (…) Anul ăsta avem o creştere, dar de-abia începem să însămânţăm. La anul încep construcţiile de autostrăzi, de spitale, lucruri care aduc plusvaloare şi, dacă nici atunci nu avem creştere sustenabilă, iertaţi-mă, suntem vinovaţi că avem creştere economică mare, că am ajuns să fim acuzaţi că avem deficitul sub 3%”, a spus Mihai Tudose.

Premierul a respins acuzele opoziţiei potrivit cărora creşterea de anul acesta se bazează mai mult pe consum. ”Ponderea consumului este cea mai scăzută din Europa, în Germania este de două ori mai mare”, a spus Tudose, menţionând că România are o creştere de 10% a producţiei industriale şi o creştere consistentă a exporturilor.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă