28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSportPonta: Primăria Constanța va primi noi acțiuni la Port după alegerile prezidențiale

Ponta: Primăria Constanța va primi noi acțiuni la Port după alegerile prezidențiale

Victor Ponta a declarat, marți, că Primăria Constanța va primi noi acțiuni la Port după alegerile prezidențiale. El a precizat că acest transfer de acțiuni va fi făcut după luna noiembrie, după ce Traian Băsescu nu va mai fi președinte, deoarece șeful statului se opune oricărei inițiative guvernamentale., informează Mediafax.

Întrebat despre transferul de acțiuni de la Portul Constanța la municipalitate, Victor Ponta a spus că acest proiect va fi dus la bun sfârșit. 

“Răspunsul Comisiei Europene a fost că se recomandă României, după alte experiențe europene, ca statul român, într-o formă sau alta, pentru că statul român înseamnă autoritatea publică centrală – Guvern și autoritatea publică locală, să dețină peste 50 la sută. În ceea ce eu am propus și ce se va face până la urmă, statul român, prin autoritatea publică centrală – minister și locală – Primărie, Consililul Local, va deține chiar mai mult decât 51 la sută, va deține 65 la sută, restul trebuie intrat în procedura de listare la Bursă. Deci, încă 15 la sută din ceea ce are ministerul eu cred că este bine să fie scos pe Bursă pentru că în acest fel Portul Constanța va putea să fie o companie în primul rând transparentă, deschisă să atragă investiții, să se poată dezvolta”, a afirmat Victor Ponta. 
 

El a precizat că acest transfer de acțiuni va fi făcut după luna noiembrie, după ce Traian Băsescu nu va mai fi președinte, deoarece șeful statului se opune oricărei inițiative guvernamentale. 

În prezent, Ministerul Transporturilor este acţionar majoritar la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, cu 60%, iar Fondul Proprietatea şi Primăria Constanţa deţin fiecare căte 20% din capital.

Guvernul şi Primăria Constanţa vor ca Ministerul Transporturilor să cedeze 13% din acţiuni Consiliului Local şi să listeze pe bursă un pachet de 14% din titluri. Posibilitatea creşterii participaţiei Primăriei Constanţa a stârnit numeroase critici din partea operatorilor portuari şi a sindicatelor din port, dar şi în mediul politic de la nivel central.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu se visează Nicușori

Tandemul Ciu-Cio, care a ținut România într-o stabilitate ce a detonat toate prețurile și a adus țara la cel mai înalt nivel de îndatorare...

Minivacanţa de Rusalii. Românii au luat cu asalt litoralul românesc

Litoralul românesc a devenit cea mai populară destinație pentru minivacanța de Rusalii, cu stațiunile Mamaia și Eforie Nord în topul preferințelor turiștilor. Potrivit datelor...

OUG ce aduce modificări Legii concediului paternal, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat OUG ce modifică Legea concediului paternal și decrete de pensionare a mai multor angajați din armată. Potrivit unui comunicat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă