15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportOprea a CONTRASEMNAT decretul de numire lui Maior în funcția de ambasador...

Oprea a CONTRASEMNAT decretul de numire lui Maior în funcția de ambasador al SUA

Premierul interimar Gabriel Oprea a anunţat, duminică seara, că a contrasemnat decretul pentru numirea lui George Maior ca ambasador în Statele Unite ale Americii, informează Mediafax.

“Maior este un om care şi-a făcut datoria faţă de ţară iar acum va fi ambasador – oricum lui îi plăcea să i se spună <ambasador> – şi cred că ne va reprezenta cu cinste în Statele Unite ale Americii. Am contrasemnat documentul”, a spus Oprea la B1.

Citește și: Victor Ponta: Iohannis ne consideră pe toți niște IOBAGI

Fostul director SRI, George Maior, a fost propus, la finele lunii aprilie, pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA, Administraţia Prezidenţială anunţând atunci că preşedintele Klaus Iohannis a a aprobat propunerea de numire în acest post.

Până la acest moment, însă, decretul de numire nu a fost publicat în Monitorul Oficial, în aşteptarea finalizării tuturor procedurilor şi a acordului din partea Departamentului de Stat al SUA.

George Maior şi-a dat demisia de la conducerea Serviciului Român de Informaţii pe 27 ianuarie.

El a deţinut funcţia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii la data de 4 octombrie 2006.

Citește și: Oprea nu vrea să îi ia locul lui Ponta în fruntea Executivului

Anterior desemnării sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind şi preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională din Senat.

În perioada 2000-2004 a fost secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politica de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. În această calitate a coordonat, din punct de vedere strategic şi militar, aderarea României la Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic.

Între anii 1992 şi 1997 a lucrat ca diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate şi la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 până în anul 1999 a îndeplinit funcţia de Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei României din Dublin, Irlanda. În anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador în Ministerul Afacerilor Externe.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă