15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportMinistrul Sănătății, Florian Bodog, îi prezintă premierului raportul privind situația vaccinurilor și...

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, îi prezintă premierului raportul privind situația vaccinurilor și epidemia de rujeolă. Surse: Mai multe persoane din Ministerul Sămătății ar urma să fie demise

UPDATE 16.30: Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, care i-a prezentat raportul privind vaccinarea copiilor. Potrivit unor surse oficiale, citate de News.ro, documentul va fi făcut public, la cererea șefului Executivului.

”Decizia premierul este ca raportul să fie făcut public rapid, ceea ce va face Ministerul Sănătăţii”, au precizat aceleaşi surse.

Ca urmare a prezentării acestui raport, ministrul Sănătății ar urma să demită mai multe persoane din Ministerul Sănătății și din Direcțiile de Sănătate Publică, au precizat sursele citate.

UPDATE 13.05: Premierul Mihai Tudose a anunţat, miercuri, la prânz, că ministrul Sănătăţii l-a sunat şi i-a spus că raportul privind conştientizarea necesităţii vaccinării este gata.

„Nu îl demit pe Bodog astăzi şi nici mâine. Nu este vorba despre ce riscă domnul Florian Bodog. Nu vorbim de oameni, vorbim de sistem. Dacă sistemul este imperfect, modificăm sistemul. Dacă este vorba despre vini individuale, vedem la ce nivel sunt acele vini. Nu îl demit pe Bodog astăzi şi nici mâine”, a replicat premierul.



Ministrul Sănătății, Florian Bodog, îi prezintă, miercuri, premierului Mihai Tudose raportul privind situația vaccinurilor, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, miercuri, cu o zi înainte de şedinţa de Guvern care va avea loc joi, Bodog va prezenta raportul referitor la situaţia vaccinurilor şi epidemia de rujeolă din ţară. Raportul a mai fost cerut de către premierul Mihai Tudose şi în ultimele două şedinţe de Guvern.

Marți, Florian Bodog și Mihai Tudose au avut o întâlnire la Guvern, în cadrul căreia s-a discutat şi despre programul de guvernare pe sectorul de sănătate, după ce, în ultima perioadă s-a vehiculat, în spaţiul public, faptul că Florian Bodog ar putea fi remaniat din funcţia de ministru al Sănătţii.

La ultima şedinţă de Executiv, premierul Mihai Tudose l-a apostrofat pe secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Rareş Trişcă: „Astăzi vom stabili în domeniul Sănătăţii două comitete interministeriale, unul pentru spitalele regionale şi unul pentru Institutul Cantacuzino. Nu daţi din cap foarte amplu, domnule secretar de stat, pentru că nu sunt foarte de acord cu ce aţi scris şi s-ar putea să plecaţi acasă înapoi",a spus Mihai Tudose.

Pe 13 iulie, premierul Mihai Tudose i-a dat termen ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să pună la punct un procedeu prin care românii să fie informaţi despre importanţa vaccinării copiilor. Solicitarea a venit în contextul în care în momentul de faţă există 180.000 de copii nevaccinaţi de rujeolă.

„Am o statistică: 180.000 de copii nevaccinaţi de rujeolă şi 80.000 nevaccinaţi la poliomielită. Aşa e?”, a fost întrebarea premierului pentru ministrul Florian Bodog, la începutul ultimei şedinţe de Guvern la care acesta a participat.

Ministrul i-a confrmat cifrele, motiv pentru care Tudose i-a dat o săptămână lui Bodog să vină cu un plan de informare a populaţiei.

De la debutul epidemiei, respectiv din toamna anului trecut, şi până acum, s-au înregistrat 32 de decese din cauza rujeolei, dintre care opt în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, şapte în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

Cel de-al 32-lea deces a fost cauzat de o complicaţie la distanţă a rujeolei şi s-a înregistrat la o persoană de 29 de ani din judeţul Dolj. Boala a fost confirmată în februarie 2017, iar în iunie au apărut primele simptome ale complicaţiei postrujeolice.

Decesul vine în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne au demarat o campanie pentru vaccinarea împotriva rujeolei.

Marţi a expirat termenul dat de Carmen Dan şi Florian Bodog autorităţilor locale, de evaluare a comunităţilor vulnerabile medical. 

Cele mai citite

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă