1.5 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăSportConducerea Ministerului Educației a demis șefii de Inspectorate Școlare din 13 județe...

Conducerea Ministerului Educației a demis șefii de Inspectorate Școlare din 13 județe printr-un ordin transmis prin fax. Mesajul a fost semnat de un secretar de stat

UPDATE 20,00: Mesajul prin care s-a anunțat demiterea inspectorilor școlari a fost semnat nu de ministrul Educației, Liviu Pop, ci de un secretar de stat, informează Mediafax.

"Am semnat în locul ministrului pentru că era plecat din Bucureşti vineri după-amiază şi, fiind singurul cu delegare de atribuţii pe semnătură, am semnat. A fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor şcolari generali pe contractul de managemnt şi s-a ajuns la concluzia că din toţi, un număr de 13 au mai multe puncte din contract, care nu au fost respectate. Diferă de la un caz la altul, sunt probleme diferite şi s-a luat decizia ca ei să fie eliberaţi din funcţii. În contractul de management scrie că trebuie să fie notificaţi cu două săptămâni înainte. E adevărat că ei au o evaluare anuală, dar asta nu împiedică ministerul să îi evaluaeze de câte ori consideră că este necesar. Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni şi se pare că inspectorii şcolari nu au ştiut de chestiunea asta. Echipa s-a dus să se uite pe contractul de management să vadă ce trebuia făcut şi ce nu s-a făcut. Ei nu trebuie să fie inştiinţaţi. Este o evaluare continuă", a explicat Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.


Șefii Inspectoratelor Școlare din 13 județe a fost demiși printr-un ordin al ministrului Educației, Liviu Pop, informează sâmbătă HotNews.

Județele respective sunt Caraș-Severin, Ialomița, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanța, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinți și Călărași.

Ordinul ministrului a fost transmis de la București, vineri seară, prin fax.

Deciziile de revocare ar urma să intre în vigoare peste 15 zile.


Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat la Focșani că salariații din sistemul de învățământ nu vor primi la rectificarea bugetară din septembrie plata drepturilor bănești restante, chiar dacă au fost obținute în urma sentințelor judecătorești.

Unul dintre cei revocați este Adrian Doxan, șeful Inspectoratului Școlar Caraș Severin, care a declarat că nu a văzut personal ordinul de destituire deși a plecat de la serviciu, vineri, la ora 17,30. Adrian Doxan a reclamat "presiuni politice" și a declarat că "Îmi rezerv orice cale ca să îmi câștig dreptatea, inclusiv să fac sesizare pentru abuz în serviciu" la adresa ministrului Liviu Pop.

Adrian Doxan a subliniat că a fost numit la conducerea ISJ Caraș-Severin prin concurs și că are un contract de management pe care urmează să îl analizeze, împreună cu ordinul de revocare, iar apoi va decide ce va face mai departe, urmând să consulte un avocat.

Ministrul Liviu Pop nu a putut fi contactat pentru a explica motivele revocării celor 13 inspectori-șefi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă