22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportMAE a primit o singură solicitare de asistență pentru un român care...

MAE a primit o singură solicitare de asistență pentru un român care se afla la Manchester în seara exploziei: Persoana este în afara oricărui pericol

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, marți, a fost recepționată o singură solicitare de asistență din partea unui cetățean român cu privire la situația unui membru de familie, aflat în Manchester, la momentul în care o explozie a avut loc pe arena din oraș, după un concert al artistei americane Ariana Grande, și soldat cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 59.

Potrivit sursei citate, bărbatul este în afara oricărui pericol.


Citește și: GALERIE FOTO. Povestea tragică a primei victime identificate în atacul de la Manchester: O fată de doar 18 ani, care s-a stins în brațele mamei ei

Prima victimă identificată în atacul de la Manchester este o fată de 18 ani, pe nume Georgina Callander, scrie publicația Daily Mail. 


„Până în prezent la nivelul Call Center-ul CCSCRS a fost recepționată o singură solicitare de asistență din partea unui cetățean român cu privire la situația unui membru de familie, aflat în Manchester. Solicitarea a fost redirecționată, prin intermediul modulului dedicat gestionării situațiilor de criză, către Ambasada României la Londra. În urma demersurilor efectuate de misiunea diplomatică română a rezultat faptul că cetățeanul român este în afara oricărui pericol”, precizează MAE.


Citește și: CRONOLOGIE. Atacul de pe Manchester Arena, soldat cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 59, a avut loc la patru ani după ce militarul Lee Rigby a fost ucis, la Londra. În urmă cu exact două luni, un bărbat a intrat cu mașina în mulțimea de pe Podul Westminster

Atacul care a avut loc, luni seara, la finalul unui concert susținut de cântăreața americană Ariana Grande, pe Manchester Arena, soldat cu moartea a 22 de persoane și rănirea a cel puțin 59, este cel mai sângeros din ultimii zece ani, potrivit Daily Mail. 


Anterior, ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, preciza că niciun cetățean român nu a fost rănit, însă că autoritățile vor ști cu certitudine după-amiază.

 „În momentul de față nu avem indicii că ar fi și cetățeni români. Stăm în legătură cu Poliția. Am putea ști cu exactitate după-amiază. Din fericire, nicio familie nu a semnalat dispariția vreunei persoane care ar fi fost acolo. Vom ști cu exactitate în cursul după-amiezii. Sper ca lucrurile să rămână așa. Cel puțin deocamdată nu avem sesizări”, a spus ambasadorul român în Marea Britanie, Dan Mihalache, într-o intervenție la Digi24.


Citește și: Cine este autorul atentatului de la Manchester: Un lup singuratic, care a folosit un dispozitiv improvizat

Șeful poliției din Manchester, Ian Hopkins, a declarat, marți dimineața, într-o conferință de presă, că autorul atacului de pe Manchester Arena, soldat cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 59, ar fi fost cauzat de un bărbat care ar fi acționat singur și care ar fi murit în explozie. Suspectul ar fi folosit un dispozitiv improvizat.


Ministerul Afacerilor Externe reiterează că cetățenii români afectați de incidentul produs în seara de 22 mai 2017 în localitatea Manchester pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon:  0044 20 76029833; 0044 20 76027328; 0044 20 76036694; 0044 20 76025193; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065. Apelurile vor fi preluate în regim de urgență de către operatorii Call Center, din cadrul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS).   

„Totodată, Ambasada României la Londra poate fi contactată pe numărul de urgențe consulare 0044 7738716335. Ambasada României la Londra continuă monitorizarea situației, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în caz de necesitate”, a mai precizat MAE.


Citește și: FOTO: Mărturii ale tinerilor care au asistat la explozia de pe Manchester Arena: A fost cel mai înfricoșător moment din viața mea. Înainte de bubuitură, toată lumea râdea și vorbea despre concertul Arianei Grande. Apoi au început să țipe și să se îngrămdească spre ieșiri

Participanții la concertul Arianei Grande, de pe Manchester Arena, care au reușit să părăsească sala de concerte în siguranță, după ce o explozie a cauzat moartea a 22 de persoane și rănirea a 59, au povestit, pentru publicațiile internaționale, cum zgomotul puternic a stârnit panică printre persoanele din interiorul arenei, care au început să fugă, să țipe și să se calce în picioare.


22 de persoane au murit și 59 au fost rănite, luni seara, după ce o bombă a explodat pe Manchester Arena, la finalul concertului cântăreței americane Ariana Grande. Poliția din Manchester a precziat, marți dimineața, că atacatorul este un bărbat care a acționat singur și care ar fi folosit un dispozitiv exploziv improvizat. El și-ar fi pierdut viața în atentat.

Tot în cursul dimineții, a fost făcut public numele primei victime. Este vorba despre o studentă de 18 ani. Theresa May a anunțat că mulți dintre cei răniți sunt în stare gravă, fiind copii și adolescenți.


Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă