10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea a refuzat să comenteze dacă vicepremierul Shhaideh ar trebui să...

Liviu Dragnea a refuzat să comenteze dacă vicepremierul Shhaideh ar trebui să demisioneze, în urma anchetei DNA în care este vizată

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la postul de televiziune Antena 3, că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

"Nu vreau să discut, asta chiar nu vreau să discut în această emisiune. Mâine (luni — n.r.) o să ne întâlnim în Biroul Permanent Național, va fi prima care vorbește, o să vorbească și primul-ministru și ceilalți colegi. Nu vreau absolut deloc în seara asta să spun, o să spun mâine", a declarat Liviu Dragnea, luni seară, la Antena 3, întrebat dacă Sevil Shhaideh ar trebui să-și dea demisia din Guvern, după ce procurorii DNA au decis începerea urmăririi penale împotriva sa în dosarul "Belina".

El a adăugat că nu știe dacă premierul s-a întâlnit sau a discutat cu președintele Klaus Iohannis după situația apărută în cazul Shhaideh, întrebat în acest sens.

"Eu nu știu, dacă s-au întâlnit, mie nu mi-au spus. Cred că dacă se întâlneau, ar fi trebuit să-mi spună. Deci, dacă nu mi-a spus cred, sper, că nu s-au întâlnit s-au nu au vorbit", a spus liderul PSD.

Amintim că ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, este urmărită penal pentru abuz în serviciu, iar deputata Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, este acuzată de complicitate la abuz în serviciu de către procurorii anticorupție, iar DNA a cerut aviz pentru urmărirea sa penală, în dosarul Belina. 

Sevil Shhaideh este acuzată de procurorii anticoruție că, în perioada în care era consilier de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, împreună cu alte patru persoane – o directoare din cadrul MDRAP și trei angajate din cadrul Biroului de Cadastru Alexandria și Teleorman, s-a ocupat de trecerea unei părți din Insula Belina și a brațului Pavel din proprietatea statului în proprietatea județelui Teleorman și administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca apoi să fie închiriate ilegal unei firme private.  Rovana Plumb este acuzată de DNA că, în calitate de ministru al Mediului, a ajutat la ”săvârșirea faptei penale reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh,  cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative”. 

Cele mai citite

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...
Ultima oră
Pe aceeași temă