Klaus Iohannis a anunţat că va promulga legea privind eliminarea CASS pentru pensii şi a impozitului pe venit pentru cele sub 2000 lei

de Iulia Iancu , 11 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 17:55, 11 ianuarie 2017
Klaus Iohannis a anunţat că va promulga legea privind eliminarea CASS pentru pensii şi a impozitului pe venit pentru cele sub 2000 lei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat, miercuri, că va promulga, în zilele următoare, legea privind eliminarea CASS pe pensii şi a impozitului pe venit pentru cele sub 2000 lei, scrie Mediafax.

”După analiza pe care am făcut-o şi după discuţia pe care am avut-o astăzi (miercuri, cu premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Finanţelor, Ştefan Viorel - n.r.), am decis să promulg această lege. În zilele următoare”, a declarat şeful statului.

Camera Deputaţilor a adoptat joi, în sesiune extraordinară, proiectul de lege de modificare a Codului Fiscal prin care se elimină plata CASS pentru pensii, precum şi impozitului de 16% pe venit pentru pensii sub 2000 lei.

Preşedintele intermar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că PNL va vota amendamentul adus de PSD Codului Fiscal care prevede renunţarea la impozitarea pensiilor sub 2000 de lei, afirmând că liberalii vor depune un proiect de lege prin care toate pensiile să fie scutite de impozit.

Comentarii

  • Elka

    11 ianuarie 2017 18:22

    Dar de ce toate pensiile ca sint pensionari cu pensii de peste 100 milioane kei vechi -cei care au facut parte din vechiul aparat de partid si de stat de pe vremea lui Ceausescu sau chiar cei care au iesit la pensie dupa noua lege care a marit salariile si pensiile parlamentarilor si primarilor. De ce sa fie scutiti de impozit acestia ? Oare nu au pensiile destul de mari de mai trebuie sa aiba si sccutiri de impozit ? Adica de ce sa nu-si bata joc de amaritii care au acum 800 lei sau chiar mai putin ? Sa isi bata joc de ei pina la capat nu ? Mai ginditi inainte de a face astfel de declaratii doamnelor si domnilor parlamentari !

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design