33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportIohannis a decorat mai mulți oficiali din MAI

Iohannis a decorat mai mulți oficiali din MAI

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale preşedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de decorare a unor conducători din Ministerul Administrației și Internelor, ”cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate”.

Astfel, președintele Klaus Iohannis a a conferit Ordinul Naţional ”Steaua României”, în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, generalului magistrat Ilie Botoș, care ocupă funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne.

Iohannis a mai conferit Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, colonelului (r) Baranga Dan-Cornel și Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, chestorului general de poliţie Petre Tobă, șeful Poliției Române, dar și chestorului de poliţie Nicolae Gheorghe și Adelei-Loredana Neagu, șefa de Cabinet a ministrului Gabriel Oprea.

De asemenea, președinte Klaus Iohannis a acordat Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru civili, chestorului principal de poliţie Nelu Pop, care deține funcția de director general al Oficiului Român pentru Imigrări.

Șeful statului a mai acordat Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, general-maiorului Mircea Olaru, șeful Jandarmeriei Române, chestorului general de poliţie Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, chestorului general de poliţie, Tudor Dănuţ, secretar general adjunct în MAI, chestorului-şef de poliţie Florea Oprea, subsecretar de stat în MAI și chestorului principal de poliţie Arion-Ţigănaşu Jănică, șeful Direcției Generale Anticorupție, mai scrie Mediafax.

Iohannis a mai acordat Ordinul Naţional ”Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, generalului de brigadă Ioan Baş, generalului de brigadă Vasilică Ovidiu și colonelului Cornea Nicolae, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, Elenei Ciocan și lui Bogdan Tohăneanu, secretar de stat în MAI.

Decorarea a fost făcută la propunerea lui ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...
Ultima oră
Pe aceeași temă