33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportIohannis, despre noile numiri de la SRI și SIE: Săptămânile următoare voi...

Iohannis, despre noile numiri de la SRI și SIE: Săptămânile următoare voi comunica concluzia.

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că săptămânile viitoare va analiza problema numirii unor noi șefi la SRI și SIE. ”Săptămânile următoare voi analiza această chestiune și voi comunica concluzia, pentru că nu o am”, informează Mediafax.

Întrebat dacă directorul SRI, George Maior, ar trebui să își continue mandatul sau ar trebui schimbat, în condițiile în care acesta a anunțat că își depune mandatul la dispoziția noului președinte, Klaus Iohannis a răspuns: ”Cred că e o discuție puțin artificială. Postul este ocupat, SRI funcționează în parametri buni, nu văd de ce ar trebui să forțăm o astfel de discuție. Chiar nu simt nevoia de a face din asta o temă”.

În 5 noiembrie, directorul SRI, George Maior, a afirmat că la învestirea noului preşedinte îşi va prezenta mandatul, spre evaluare, menţionând că, până la acel moment şi atât timp cât va fi în fruntea SRI, nu manifestă şi nu confirmă "interesul pentru un anume rol profesional în viitor".

SRI preciza că poziţia oficială a lui George Cristian Maior este "consecventă, aşa cum a fost aceasta exprimată atât public, cât şi în discuţii directe cu principalii beneficiari".

Conducerea SIE este asigurată în prezent de general Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE. Predoiu a fost numit interimar după demisia lui Teodor Meleșcanu din funcția de director al Serviciului de Informații Externe, în data de 22 septembrie 2014, când acesta și-a anunțat înscrierea în cursa electorală la alegerile prezidențiale.

Cele mai citite

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă