8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDeputatul PSD Liviu Pleșoianu îi solicită ministrului Justiției, Tudorel Toader, demisia șefei...

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu îi solicită ministrului Justiției, Tudorel Toader, demisia șefei DNA

Deputatul social-democrat Liviu Pleșoianu i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susținând că șefa DNA afectează grav, prin comportamentul său, independența justiției și imaginea instituției de forță, potrivit Agerpres.

"Domnule Tudorel Toader, ca ministru al Justiției, vă revine îndatorirea de a veghea atât la respectarea independenței justiției, cât și la buna conduită și justa conducere a instituțiilor din aria dumneavoastră de lucru, instituții care trebuie să garanteze prin activitatea lor vigoarea statului de drept.

Vă atrag atenția, în acest sens, asupra faptului că procurorul-șef al DNA, doamna Laura Codruța Kovesi, afectează grav prin comportamentul său atât imaginea instituției pe care o conduce, cât și imaginea justiției românești în ansamblul său", arată deputatul social-democrat.

Pleșoianu consideră că șefa DNA se află "într-o situație imposibilă", care ar duce la revocarea ei din funcție, acesta fiind motivul real pentru care refuză să răspundă la întrebările Comisiei de anchetă parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009.

"Din două — una. Fie evenimentul a fost privat, iar atunci doamna Kovesi e obligată să demisioneze în baza propriilor declarații — 'niciodată nu mă văd cu politicieni, cel puțin în timpul liber'. Fie evenimentul nu a fost privat, ci a constat într-o întrunire în interes de serviciu, iar atunci ministrul Justiției, onest și responsabil, având înainte de toate datoria de a veghea la respectarea independenței justiției și la buna și corecta funcționare a instituțiilor din aria sa de activitate și competență administrativă, are ca unică opțiune — solicitarea revocării din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi.

Măsura se impune cu necesitate și celeritate! Altminteri, ar rezulta că Ministerul Justiției ar accepta, conștient și voluntar, ca independența justiției, imaginea justiției în ansamblu său, precum și independența și imaginea Ministerului Public și a Direcției Naționale Anticorupție să fie grav și greu remediabil afectate", susține Liviu Pleșoianu.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă