Ministerul Culturii, Corina Șuteu, a participat la evenimentul Cultură-Audiovizual a Consiliului Educație, Tineret, Cultură, Sport al Uniunii Europene, care a avut loc marți la Bruxelles, ocazie cu care aceasta a subliniat, printre altele, importanța asigurării promovării transfrontaliere a serviciilor audiovizuale, scrie Agerpres.
Consiliul a adoptat punctul său de vedere cu privire la Propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului referitor la Anul european al patrimoniului cultural (2018) și Propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului de modificare a Deciziei nr. 445/2014/UE de instituire a unei acțiuni a Uniunii în favoarea evenimentului ‘Capitale europene ale culturii’ pentru anii 2020 — 2033, pentru începerea discuțiilor cu Parlamentul European și pentru adoptarea acestor acte legislative pe parcursul anului viitor, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.
În ceea ce privește prevederile Propunerii de revizuire a Directivei, legate de publicitatea televizată, demnitarul român a făcut referire la impactul negativ pe care aceasta îl poate avea atât asupra consumatorilor, cât și asupra conținutului european.
De asemenea, agenda a inclus și o dezbatere de orientare legată de comunicarea către o strategie a UE pentru relațiile culturale internaționale, document ce propune linii strategice pentru consolidarea relațiilor culturale internaționale, precum și posibile modele pentru cooperarea între statele membre UE, institutele culturale naționale, operatori publici și privați din statele partenere și din UE. În acest context, România a evidențiat necesitatea adaptării abordării și instrumentelor de diplomație culturală la dinamica sectorului cultural.
Totodată, doamna ministru Șuteu a propus folosirea expertizei societății civile și implicarea creatorilor de conținut în elaborarea și luarea deciziilor care privesc politicile culturale’, arată sursa citată.