3.2 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025
AcasăSportCe schimbări face România după atacurile din Franța

Ce schimbări face România după atacurile din Franța

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că după atentatele teroriste din Franța, România trebuie să adapteze unele acte normative şi proceduri pentru a putea reacţiona în situaţii similare, iar subiectul va fi discutat în decembrie, în CSAT. 

"România nu a crescut nivelul de alertă. Nu am considerat, respectiv cei responsabili nu au considerat că este nevoie, dar cu siguranţă este nevoie de adaptarea unor acte normative, unor proceduri pentru a fi în situaţia de a recţiona mai repede, mai bine, mai prompt în situaţii care sper să nu apară niciodată la noi, dar cred că e mai bine să fii pregătit şi să nu se întâmple decât să nu fii pregătit şi să se întâmple ceva. Vom discuta aceste chestiuni cu siguranţă în CSAT, în luna decembrie", a spus preşedintele, într-un interviu acordat TVR.

Klaus Iohannis a subliniat că, după atacurile teroriste din Paris, a avut mai multe discuţii cu responsabilii din domeniul securităţii naţionale. "Toată lumea caută soluţii şi răspunsuri adecvate", a afirmat preşedintele.

Şeful statului a catalogat situaţia după atacurile din Franţa ca fiind una care "deja ţine de o stare de război aproape", aşa cum declarase şi preşedintele Franţei. "Atacurile teroriste care au avut loc acum puţine zile în Franţa sunt atacuri de o amploare nemaiîntâlnită până acum. Sunt atacuri care au avut loc în mai multe locaţii, simultan, coordonate şi ele ne duc evident cu gândul la starea de război", a spus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că şi România, alături de Uniunea Europeană, se arată îngrijiorată faţă de situaţia actuală. "Ne-am declarat solidari. Suntem profund emoţionaţi de aceste evenimente, de tragediile umane şi de aici trebuie foarte repede trase nişte concluzii care ţin de securitatea naţională", a spus preşedintele.

Klaus Iohannis consideră că, în faţa ameninţării teroriste, "marii actori din politica internaţională vor trebui să găsească metode comune de abordare, de exemplu în conflictul din Siria".

Cele mai citite

Crin Antonescu: America nu exista atunci când noi aveam forme de cultură, de civilizație, care sunt încorporate civilizației creștine, civilizației europene

Candidatul prezidențial al coaliției de guvernare, Crin Antonescu, s-a dezlănțuit, marți seară, la Antena 3 CNN, într-o retorică acidă la adresa politicienilor români care...

Barcelona îl vrea pe Andrei Rațiu! „15.000.000 €! Se lucrează la transfer”

Andrei Rațiu (26 de ani), fundașul român de la Rayo Vallecano, ar putea ajunge la FC Barcelona, conform presei catalane, care susține că echipa...

Investiții masive în gestionarea gunoiului de grajd și producția de biometan în România cu bani din PNRR

Prin intermediul componentei C3 – managementul deșeurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), peste 200 de investiții vor fi realizate pentru înființarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă