Alina Gorghiu: Schimbarea prefecţilor reprezintă un început de depesedizare a administraţiei

de Mihai Diac , 19 februarie 2016 - stire actualizata la ora 16:51, 19 februarie 2016
Alina Gorghiu

Schimbarea prefecţilor reprezintă un început de depesedizare a administraţiei în România, a declarat vineri, la Suceava, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

''Am interpretat schimbarea prefecţilor de ieri ca pe un început de depesedizare a administraţiei din România. Nu trebuie să laud acest demers, nici nu vreau să fiu altfel decât foarte precisă atunci când spun că depesedizarea a fost una din solicitările pe care PNL a transmis-o acestui Guvern tehnocrat atunci când i-a acordat votul de investitură în Parlamentul României'', a spus Gorghiu. 

În opinia liderului liberal, schimbarea prefecţilor de joi nu este suficientă, ci doar un început, în condiţiile în care există în ţară cazuri de notorietate de prefecţi care ''ţin şedinţele de partid în sediul PSD, prefecţi care cheamă primarii PNL să-i şantajeze dacă nu vin la PSD în diverse forme, prefecţi care deja şi-au anunţat informal candidatura pe lista PSD-ALDE-UNPR la alegerile locale''. 

''Cred că aceşti oameni care sunt incompatibili cu funcţia de prefect, care sunt de fapt trup şi suflet cu carnetul de partid al PSD-ului, sabotează interesul public şi sabotează Guvernul din interior, motiv pentru care sper să văd cât mai repede o evaluare finală a acestui grup de înalţi funcţionari publici şi cred că o analiză a întregii administraţii trebuie făcută, pentru că fiecare instituţie din România, fiecare deconcentrat din România este populat cu oameni care nu fac altceva decât să slujească interesul PSD'', a arătat Gorgiu. 

Copreşedintele PNL a spus că ''va cere Guvernului să nu se lase şantajat de declaraţiile pe care PSD, pe diverse voci, în diverse chei, le face public''. 

''Azi şantajează cu o moţiune de cenzură, mâine şantajează cu o moţiune simplă, poimâine şantajează cu o remaniere, răspoimâine şantajează cu 'legea defăimării' şi tot aşa. Important este ca acest Guvern să-şi ştie menirea, să ştie că a venit şi a fost votat cu un anume program de guvernare, că are o agendă publică pe care trebuie să o respecte şi să ţină cont doar de interesul public şi nu de şantajul care a devenit obscen'', a spus Gorghiu.

Comentarii

  • vasile

    19 februarie 2016 18:41

    Nu te bucura, doamna, pentru noi sunteti toti o apa si-un pamant, și psd și pnl și tanda și manda. Normal ar fi sa va ia mama dra.....pe toti, nemernicilor.

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design