22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportAlina Gorghiu: Proiectul grațierii rezolvă problema punctuală a lui Dragnea. Liberalii vor...

Alina Gorghiu: Proiectul grațierii rezolvă problema punctuală a lui Dragnea. Liberalii vor cere vot nominal pe acest proiect și vor vota împotrivă

UPDATE 18,30: Alina Gorghiu, fosta președintă a PNL, a declarat luni că proiectul Legii grațierii, în forma elaborată de Guvernul Grindeanu, "rezolvă speța punctuală a lui Dragnea".

Cu toate acestea, proiectul de lege exceptează de la grațiere faptele pentru care a fost condamnat liderul PSD.


PNL va solicita vot nominal, în plen, în cazul proiectului de lege privind grațierea unor pedepse și va vota împotriva acestuia, a anunțat luni senatorul liberal de Timiș Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

"Poziția PNL a fost una constantă. În momentul în care s-a inițiat acest proiect de lege am spus că suprapopularea penitenciarelor nu se rezolvă printr-un proiect al legii grațierii. De altfel, vedeți impactul. Este unul care nu are nicio legătură cu posibilitatea de a elibera penitenciarele și de a fi în situația unor sancțiuni de la Comisie.

Avem o decizie a CEDO care dă un termen de grație Guvernului de 6 luni de zile să rezolve problemele din sistemul penitenciar. Guvernul PSD nu a făcut decât să taie vreo 30 de milioane de la investiții în penitenciare. În schimb, votul nostru a fost negativ pe acest proiect în comisie, va fi și în plen. Vom cere vot nominal pe acest proiect de lege, ca să vedem cum se poziționează celelalte grupuri parlamentare", a declarat Gorghiu, după ce Comisia juridică a dat raport favorabil cu amendamente proiectului legii grațierii.

Ea a adăugat că actualul proiect ale legii grațierii "nu rezolvă nimic din problemele cu care România se confruntă referitor la condițiile de detenție" și ar fi "doar un moft".

"Guvernul nu își mai asumă proiectul ăsta, spune de fapt că a trimis alt proiect, domnul Dragnea nu și-l mai asumă, senatorii PSD, habar nu am, nu știu ce vor face, azi au votat pe proiect în forma pe care o vedeți astăzi, dar nimeni nu și-l mai asumă. Se pare că proiectul intră la vot final cu raport favorabil de admitere", a afirmat Alina Gorghiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă