11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPalada, după ce l-a lovit pe senatorul USR, Mihai Goţiu: Vă întind...

Palada, după ce l-a lovit pe senatorul USR, Mihai Goţiu: Vă întind o mână şi vă invit să discutăm despre violenţă. Care a fost răspunsul senatorului USR

UPDATE Mihai Goţiu a a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că nu este decis dacă acceptă oferta lui Mirel Palada, care i-a ”întins o mână” şi l-a invitat la o dezbatere despre violenţa, afirmând că nu ştie dacă acesta crede în mesajul său ori l-a transmis la recomandarea avocaţilor.

”Am citit acum mesajul d-nului Mirel Palada şi, cel mai probabil, voi avea nevoie de câteva zile pentru a reflecta mai temeinic asupra lui şi, mai ales, pentru a mă consulta cu cei care mi-au transmis diferite mesaje după agresiunea la care am fost supus. Eu am suportat o agresiune fizică, dar sute de mii de cetăţeni români au fost afectaţi de imaginile violenţei transmise de televiziuni şi în mediul online şi vreau să cunosc şi punctul lor de vedere”, a declarat, pentru Mediafax, Mihai Goţiu.

Senatorul USR a reamintit de intenţia sa ca Parlamentul să condamne violenţa din viaţa publică.

El i-a transmis lui Mirel Palada să doneze o sumă de bani unei asociaţii care luptă împotriva violenţei, în semn de bună credinţă.

”În fine, dacă doreşte să-şi dovedească buna credinţă în acest demers, cred că d-nul Mirel Palada ar putea dona unor asociaţii care luptă împotriva violenţei o sumă pe care intenţionam să o solicit la proces, ca parte civilă vătămată. Îl las pe dânsul să aprecieze cuantumul sumei şi sunt convins că în astfel de asociaţii sunt experţi care cunosc mai bine decât mine şi decât dânsul cum să folosească acei bani pentru a obţine rezultatul dorit”, a conchis Mihai Goţiu.



Sociologul Mirel Palada reacţionează la trei săptămâni după incidentul petrecut la jumătatea lunii septembrie, atunci când l-a lovit în faţă pe Mihai Goţiu, într-o pauză publicitară a unei emisiuni de la B1 TV, şi spune că îl invită pe Goţiu şi pe alţii să discute despre rolul violenţei în viaţa publică.

”Vă propun o dezbatere publică privind rolul violenţei în viaţa publică. Violenţa fizică. Violenţa verbală. Violenţa simbolică. Violenţa de idei. Şi unii, şi alţii. Şi Palada, şi Goţiu. Şi pesediştii, şi anti-pesediştii. Şi politicienii, şi votanţii. Şi cei care merg la talk-showuri, şi telespectatorii. Dle Goţiu, vă întind o mână adversă şi vă propun ca, după ce ne strîngem mîna, să ne aşezăm la masă împreună şi să invităm şi pe alţii să se aşeze la masă cu noi. Vă întind o mînă pe care nu ştiu dacă o veţi accepta sau nu, dar pe care sper că o veţi accepta pentru a arăta că atingerea adversarului se poate face şi altfel decât pentru a lovi verbal sau fizic”, a scris Palada pe contul său de Facebook. ”Întind această mână, pentru că, astfel după cum corect spunea d-nul Daniel P. Funeriu, întreaga societate să aibă un câştig. Să învăţăm din greşeli. Mai ales vă întind această mână şi această propunere de discuţie pentru a ajuta măcar şi un pic la schimbarea discursului şi comportamentului public, îndeosebi în zona patimii politice”, a completat Palada.

Însă, cu câteva zile în urmă, Palada a reclamat la CNA faptul că nu a fost apărat în timpul emisiunii în care l-a lovit pe Goțiu.

Pe înregistrarea video publicată de B1 Tv se vede cum Mirel Palada se năpustește asupra lui Mihai Goțiu – care la acel moment era cu spatele la el, îl apucă de păr și îl lovește de cel puțin două ori.

Cele mai șocante imagini din seara în care Palada l-a agresat pe Goțiu

Citește aici ce conține sesizarea lui MIrel Palada

Palada spune că a primit multe mesaje după incidentul din studioul B1 TV, atât pro cât şi contra, toate erau pline de patimă.
”Pentru bună cuviinţă în spaţiul public. Da, ştiu, o să mă acuzaţi că nu eu sînt cel care trebuie să vorbesc despre buna cuviinţă. Ba chiar eu sînt cel care trebuie să vorbesc.(…) Avem multe de discutat, d-nule Goţiu. Este evident că suntem adversari ideologici. Pentru o vreme scurtă, am fost chiar şi adversari fizici. Cu voia sau fără voia noastră, am fost transformaţi simbolic în avataruri ale luptei politice, ale patimii celor două tabere care se tot zbat în minţile românilor. Propunerea pe care v-o fac poate fi un început al normalităţii de expresie în spaţiul public. Vă întind această mînă, ca la rugby, după ce doi adversari se tăvălesc mai mult decît permite regulamentul. O strîngeţi sau nu. Depinde de Dvs. Sper să o strîngeţi”, scrie Palada.

În data de 14 septembrie, senatorul USR Mihai Goţiu a mers la secţia 1 de poliţie din Bucureşti să depună plângere penală pentru ultraj împotriva sociologului Mirel Palada, după ce acesta din urmă l-a lovit în faţă, în timpul pauzei de publicitate a emisiunii la care erau invitaţi.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă