Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un român din Australia, JIGNIT că DUCU BERTZI vine în turneu: Cum poate Ambasada României la Canberra să sponsorizeze un COLABORATOR al SECURITĂŢII?

Adriana Toma 17.08.2012 - 09:16

Cântăreţul Ducu Bertzi va susţine, la începutul lunii septembrie, o serie de concerte în Australia şi în Noua Zeelandă. Turneul lui Ducu Bertzi îl nemulţumeşte pe un roman stabilit în Australia, care ...

Share

Cântăreţul Ducu Bertzi va susţine, la începutul lunii septembrie, o serie de concerte în Australia şi în Noua Zeelandă. Turneul lui Ducu Bertzi îl nemulţumeşte pe un roman stabilit în Australia, care nu concepe cum Ambasada României la Canberra poate sponsoriza direct un "colaborator al Securităţii".

Citeşte şi: Ducu Bertzi, despre hotărârea instanţei privind colaborarea sa cu Securitatea: E o campanie de defăimare

Ducu Bertzi, colaborator al Securităţii. Garsoniera artistului, cuib pentru informatori

"Ambasada României la Canberra, împreună cu organizatorii şi sponsorii turneului, au placerea să invite comunitatea românească din Australia şi Noua Zeelandă la ‘BALADA FIRULUI DE IARBĂ... DE ACASĂ' - turneu de excepţie al îndrăgitului interpret român de muzică folk DUCU BERTZI, însoţit de violonistul MIHAI NENIŢĂ. Concertele vor avea loc la 1 septembrie la Brisbane, 8 septembrie la Melbourne şi 15 septembrie la Auckland", anunţă organizatorii.

Ambasada nu vede nici o problemă cu sponzorizarea directă a unui colaborator al Securităţii

"Ce mă surprinde e faptul că ambasada nu vede nici o problemă cu sponzorizarea directă a unui colaborator al Securităţii. Cine plăteşte pentru organizarea turneului, bani publici înţeleg!!! Şi din păcate aşa sunt şi majoritatea românilor aici, din câte mi dau seama biletele se vând bine!!!

Încerc într-un fel să le dau circumstanţe atenuante, faptul că suntem departe şi practic în 20 de ani n-a venit nimeni aici în afară de filmele lui Mungiu, Puiu şi Munteanu", a declarat românul, sub protecţia anonimatului, pentru România liberă.

"Oricum, mie îmi provoacă greaţă numai gândul că încă un lucrător al securităţii vine să mă destabilizeze. Poate sponsorizarea e răsplată pentru sprijinul dat puciştilor", consideră bărbatul.

I-a scris un mail ministrului Migraţiei din Australia

Românul i-a scris un mail ministrului Migraţiei din Australia, Chris Bowen, în legătură cu venirea lui Ducu Bertzi în concert în Australia în contextul în care s-a stabilit că a colaborat cu Securitatea.

"Imediat ce am aflat am scris un e-mail minstrului Migraţiei Chris Bowen şi, conform Secţiunii 501 din Migration Act of 1958, i-am cerut să judece din nou compatibilitatea lui Ducu Bertzi de a obţine viză de intrare în Australia".

"I-am amintit ministrului ce a fost securitatea şi ce a făcut şi că sus-numitul a fost declarat colaborator într-o instanţă din România. Acum este decizia personală a ministrului care analizează caracterul persoanei şi decide. Mi se pare evident că Bertzi a primit viză de artist şi că nu prea sunt şanse că ministrul să-i retragă viză. Dar zic eu cererea de revocare trebuia făcută", conchide românul.

Ducu Bertzi a colaborat cu Securitatea

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dat publicităţii, în data de 2 mai, motivarea deciziei prin care a admis acţiunea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) şi a stabilit că Ducu Bertzi a colaborat cu fosta Securitate.

Potrivit Curţii de Apel Bucureşti, cântăreţul a fost colaborator al Securităţii pentru că nu s-a opus solicitării ofiţerilor de la acea vreme de a-şi pune garsoniera în care locuia la dispoziţia acestora şi nu există dovadă unor presiuni.

În motivarea Curţii de Apel Bucureşti se arată că Bertzi a fost recrutat în 28 aprilie 1988 de Securitatea Municipiului Bucureşti în calitate de gazdă a unei case de întâlniri având numele conspirativ "Victoria".

"În dosar se află Angajamentul întocmit şi semnat olograf de către pârât la data de 28 aprilie 1988, în care se menţionează că se angajează să sprijine organele de securitate, prin punerea la dispoziţie a garsonierei în care domiciliază, colaborare pe care o va desfăşura în mod conspirat şi în secret", potrivit motivării.

Dosarul conţine un Raport cu propuneri de recrutare în calitate de gazdă a lui Alexandru Bertzi, din 27 aprilie 1988, întocmit şi semnat olograf de căpitanul T.C. de la Securitatea Municipiului Bucureşti, în care se consemnează că "în vederea desfăşurării în bune condiţii a muncii cu reţeaua informativă, cât şi pentru conspirarea întâlnirilor cu acesta, se impune necesitatea recrutării unei gazde de întâlniri".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...