Vremea turnătorilor milionari | OPINIE

de Mihai Duță , 06 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 08:32, 06 octombrie 2017
Vremea turnătorilor milionari | OPINIE

Brusc, toți îmbogățiții cu bani prăduiți de la stat spun că-s victime ale sistemului. Din țară au dispărut cu totul marile fabrici și uzine, resursele na­turale sunt, practic, vândute, și iată, își trag și bucăți de țară pe persoană fizică. Totuși, chiar și cei doi-trei condamnați de până acum spun că-s nevinovați. Și dă-i și înjură, și dă-i și denunță. Bietele victime au rămas doar cu câteva zeci de milioane de euro.

De-acasă îi privesc niște săraci care într-o zi nu vor mai avea nici măcar bani să-și plătească firma de televiziune, dar dau din cap cu înțelegere: Da, dom’le, ca în anii ’50! Era mai bine pe vremea lui nea Nicu!

Contradicția e evidentă. În anii ’50, agresorii erau bunicii și chiar părinții turnătorilor și securiștilor transformați peste noapte în milionarii de azi care urlă că-s victime.

Cu toate astea, pe vremea lui nea Nicu, un falsificator de vinuri, celebrul Ștefănescu, a fost executat pentru o fraudă economică. Miliția îi găsise în casă 1 milion de lei, aur și bijuterii. Dezvoltase o rețea prin care mituia chiar și pe primul secretar de partid. Până aici vi se pare cunoscut?

Procesul a durat trei ani, iar la final lui Ștefănescu i s-a confiscat toată averea și a fost condamnat la moarte. A fost executat la 4 decembrie 1981. Cam asta era pe vremea lui nea Nicu. Schizofrenie curată. În vremea noastră, devalizatori cunoscuți stau un pic pe la pușcărie, în condiții deosebite, își toarnă partenerii, apoi devin victime la televizor. În urma lor rămân drumuri închise, fântâni otrăvite și destinele distruse ale unor oameni cinstiți.

Foști turnători și chiar angajați ai vechii Securități, bișnițari glorioși sau foști membri ai actualelor servicii acuză „Sistemul“ în momentul în care-s prinși cu milioanele nejustificate prin casă. Cât timp fură, nici vorbă de anii ’50, totul e ok, nu există decât sistemul lor prin care scurg banii. Între timp, puținele întreprinderi care ar trebui să facă profit într-o țară normală se prăbușesc sub greutatea acelorași căpușe. Iar oamenii rămași fără serviciu se uită hipnotizați la emisiunile cu milionari-victime și spun îngăduitor: Da, dom’le, ca în anii ’50! Era mai bine pe vremea lui nea Nicu!

Comentarii

 • Costin Stefan

  18 octombrie 2017 9:23

  CATRE FORTELE DEMOCRATE DIN ROMANIA, daca exista, si cate exista. PUNCTUL 1. Eu am incredere totala in jurnalisti Sabin Orcan, Grigore Cartianu, Sabin Gherman, Catalin Prisacariu, Andreea Pora, in oameni politici Traian Basescu, Mihai Neamtu, Emil Boc,Theodor Paleologu, Eugen Tomac, Mona Musca, si ,,in altii Monica Macovei, Catalin Avramescu. PUNCTUL 2. Jurnalistii de incredere de la punctual 1, ajutandu-se reciproc, pot intocmi trei tabele ample si separateTj pt jurnalisti, Tp pt politicieni si Ta pt ,,si altii. Timp de 10-14 zile, jurnalistii inscrisi deja pe Tj, contacteaza telefonic cate doi jurnalisti de mare incredere din fiecare municipiu, pe care ii pune in tema si ii instruiesc, cum sa intocmeasca cele trei tabele Tj, Tp si Ta pt fiecare judet in parte. Punctul 3. Dupa o luna de la declansarea actiunii ,,PATRIA, intr-o zi de duminica, va avea loc o adunare pe tara, a tuturor ziaristilor patrioti inscrisi pe Tj. Intalnirea se va desfasura intr-o locatie fixata de comun acord. La italnirea respectiva se hotaraste infiintarea unui post de televiziune ,,PATRIA, a unui ziar cotidian ,,PATRIA si a unui partid politic ,,PATRIA, pe baza de actionariat voluntar si eventual cu sprijin din partea COMISIEI EUROPENE. Punctul 4. Partidul, ori Asociatia, sau Gruparea ,,PATRIA isi propune urmatorul ,,OBIECTIV ZERO sa uneasca toate formatiunile democrate in ,,ALIANTA NATIONALA DEMOCRATA si, la toate alegerile viitoare, sa inscriem pe locurile eligibile numai candidati patrioti si competenti.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 octombrie 2017 9:54

  SUB OCUPATIE PESEDISTA. O uriasa haita securist-mafiota, care include intreaga scursura a infractorilor din Romania, pune stapanire absoluta , de la o zi la alta, pe toate institutiile tarii, pentru a ne stapani dupa bunul plac, ca pe sclavi ai PSD-ului. Acest fapt poate sa duca la starea de nesupunere civila a populatiei, sau chiar la revolutie sangeroasa, deoarece poporul nu mai suporta hotia generalizata si cutitul care a ajuns la os.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 octombrie 2017 9:17

  HAI SA NE VAITAM ! Dragnea este deja stapanul CURTII CONSTITUTIONALE. Dragnea este deja stapanul CURTII DE CONTURI. Pana o s-o incheiem cu Dragnea este STAPANUL ROMANIEI si FIECARE DIN NOI AM DEVENIT SCLAV AL LUI DRAGNEA. De ce fratilor nu desfasuram si actiuni concrete ? De ce fratilor nu cautam o cale practica de unire a cetatenilor romani patrioti, competenti si constienti ca suntem latini, ca suntem europeni, ca numai in EUROPA suntem acasa la noi ? Am scris saptamani dupa saptamani, ca numai jurnalistii de incredere pot uni formatiunile politice opuse PSD-ului intr-o UNIUNE NATIONALA DEMOCRATA. Caci PNL-ul actual, singur, nu este o formatiune consistenta de patrioti gata de sacrificiu. Ba, dimpotriva, este intesat de multi penelisti atinsi de USL-ism si care isi urmaresc interese proprii inainte de interesele tarii, incat nu se deosebesc de pesedisti. Multi dinte ei au votat PSD pe 11 decembrie 2016 si au facut capanie ascunsa pentru ca oamenii sa voteze PSD. Numai jurnalistii patrioti se pot intelege la nivelul intregii tari, cum sa uneasca intreaga opozitie PNLsiUSRsiPMP=UND=UNIUNEA NATIONALA DEMOCRATA, pe care apoi sa o ajute sa se intareasca de graba cu oameni noi de incredere, care accepta sa participe cu sinceritate la salvarea tarii.

  raspunde comentariului
 • s-a mituit si se mituie ; s-a furat si se va mai fura - ca nu acceptam ca nu avem o inteligenta nationala si demna !

  10 octombrie 2017 23:12

  NU AVEM SPECIALISTI - NU AVEM DECIT FOARTE MULTI CU DOCTORATE CUMPARATE - R E A L I T A T E A

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 octombrie 2017 16:48

  INFIINTAM ZIARUL ,,PATRIA ROMANA,, ! In numele miilor de romani cazuti pe campul de lupta, in primul razboi mondial pentru crearea Romaniei si in al doilea pentru reintregirea tarii cu teritoriile rapite de Rusia, trebuie infiintat, cat se poate de repede, un ziar al jurnalistilor patrioti, intitulat ,,PATRIA ROMANA,,-ziar de investigatii si stiri. Ziarul poate fi infiintat cu fonduri de la voluntari. COMISIA EUROPEANA ar putea de asemenea sa sprijine aceasta actiune, si chiar sa ne ajute cu fonduri europene nerambursabile. Ziarul ,,PATRIA ROMANA,, trebuie sa apara zilnic si sa informeze, prin articole cat mai multe si nu prea ample, stiri interne si stiri externe, incat cetatenii sa-l caute si sa-l citeasca, cu pasiune. De asemenea, eschipa de investigatie trebuie sa dispuna de oameni competenti si hotarati sa scoata la lumina marile ilegalitati care au tinut tara pe loc si marile acte de coruptie care nu au fost pedepsite, sau au fost pedepsite numai formal, fara recuperarea prejudiciilor cauzate de infractori. Daca se hotaraste infiintarea ziarului ,,PATRIA ROMANA,, ma inscriu sa particip cu bani, in mod voluntar.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  08 octombrie 2017 11:54

  CAND, MAI DUR, O SPUN PA DREAPTA, !! IMI TRANTITI IN NAS CENZURA, !! IAR CODRINII NE ASTEAPTA !! SI, LA PROPRIU, NE RUP GURA.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  07 octombrie 2017 14:07
 • Costin Stefan

  07 octombrie 2017 12:18

  DNA SA SCOATA TARA DIN GHEARELE BANDITILOR ! Actuala conducere a SRI a luat niste masuri pozitive de curatire, si s-a angajat sa nu se mai amestece in treburile Justitiei. DNA este libera deci sa aresteze pe Dragnea si Tariceanu , pentru a elibera Romania de ocarmuirea a doi megainfractori nerusinati, care au adus prejudicii tarii de sute de milioane de euro, cu Tel Drum si respectiv cu afacerea STERLING. Trebuie urgentata arestarea celor doi pucisti, care se straduie de la inceputul anului, in mod neintrerupt, sa aduca JUSTITIA sub ordinele PSD, si care deja sunt ajutati de CCR si multi magistrati sa-si atinga acest tel. Trebuie avute in vedere si atacurile CCR si ale ministrului Tudorel Toader impotriva conducerii actuale a DNA, precum si eliberarea din puscarii, zilnic si pe spranceana, a politicienilor condamnati pentru marea coruptie. DNA poate sa ne scape de banditii Dragnea si Tariceanu, care ne indeparteaza de SUA si UE, de increderea aliatilor nostri si , in mod deosebit, de NATO. Nimeni nu a lovit cat Tariceanu in Justitie, mai ales in DNA. Nimeni nu i-a impiedicat pe Basescu si pe Iohannis sa-si exercite mandatele prezidentiale cat a facut-o cu nerusinare Tariceanu, care are si pacatul ca a dat petrolul si gazele de la Ins. Serpilor firmei STERLING, pe spaga. Nmeni nu a escrocat statul, cum a facut Dragnea cu Tel Drum, cu Hotelul Turris, cu Ins. Belina, cu CAP-ul din Salcia, cu restaurantele si magazinele din Tr Magurele pe care le-a luat cu japca in 2005, cu milioanele de euro sifonate de la Ministerul Dezvoltarii la Tel Drum, cu afacerile dubioase din Brazilia, unde credem ca si-a ascuns milioanele de euro in conturi bancare. Nu trebuie lasata tara, in continuare, pe mana acestor doi megainfractori, pe care ii banuiesc implicati si in savarsirea unor acte de inalta tradare.

  raspunde comentariului
 • Marius Stan,fost primar Galati

  07 octombrie 2017 6:24

  Marius Stan,fost primar Galati si membru Miscarea Populara ,ii anunta pe tziganii Ramona Constantin si Iacomi Florin Cristian aka Black Lion ,Adrian Bumb,lider galerie Otelul si fostii membrii PNL-PDL,si totii golanii turnatori securisti din Galati, ca ''proiectul nostru comun'' a cazut.SRI si DNA sunt pe urmele noastre!Traiasca Basescu Traian!

  raspunde comentariului
 • Tepus

  06 octombrie 2017 17:01

  EU VAD IN DOMNUL CODRIN !! UN BIET CIOCLU-MANECHIN !! CE-SI DUCE SEFII LA FETE !! SI LE CARA SERVIETE.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  06 octombrie 2017 16:47

  NUMAI DE VOI MAI DEPINDE, SA IESIM LA LUMINA ! Numai de jurnalistii inimosi si patrioti de la Romania Libera. Sunt jurnalisti patrioti in intreaga tara, dar eu n-am cum sa-i indemn pe toti. In voi am cea mai multa incredere, fiindca ii stiu pe ORCAN, CARTIANU si GHERMAN si voi ii stiti pe restul jurnalistilor din tara, care va pot ajuta sa uniti toti oamenii de bine, ca sa ducem tara cu hotarare spre vest, vindecata de ciuma rosie. Numai o UNIUNE A JURNALISTILOR PATRIOTI, cu oameni inteligenti deja raspanditi in toata tara si care pot comunica usor intre ei, poate uni rapid formatiunile politice de centru-dreapta in UNIUNEA DEMOCRATA NATIONALA. Si poate, mai departe, sa inscrie oameni valorosi si de incredere in UDN. Tot ce avem de facut, este sa trimitem in viitorul Parlament vreo doua sute de oameni competenti, patrioti si sanatosi la cap, care sa indrepte Romania pe un drum bun si sigur pentru toti cetatenii tarii. Actualul PNL, necuratat de uscaturi, nu poate fi o alternative pentru viitorul Romaniei. Daca DUMNEZEU ar trimite maine PNL, sa guverneze singur si cu majoritate in Parlament, am ramane totusi cu situatia din tara care dainuie de 28 de ani, fiindca pandemia USL a atins o pate consistenta din actualul PNL, parte care si pe 11 dec. 2016 a pus stampila, cu limba scoasa ca lupii, pe PSD. NUMAI INTREAGA OPOZITIE DEMOCRATA UNITA si intarita cu oameni patrioti si competenti ne poate salva, incat sa fie bine pentru toti cetatenii Romaniei. De asemenea, trebuie sa sprijinim miscarea nonviolenta de strada, caci numai cu vaitatul, de 28 de ani, n-am rezolvat nimic.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  06 octombrie 2017 15:53

  SUNT INTREBARI MARI pana la Luna de pus in tara asta 1. DE CE NU AU FOST JUDECATI PANA AZI Ion Iliescu, pt crimele din dec. 1989 si cele din iunie 1990 ?? Dan Voiculescu, pt sutele de milioane de dolari delapidati de la CRESCENT si de la EXPORTURI ?? Nastase, pt ca a vandut Romania pe spaga ?? Dragnea, pt Tel Drum ?? Tariceanu, pt Sterling ?? si Ponta, pt 690 milioane de dolari lasate Cazahstanului ?? 2. DE CE NU S-AU UNIT PANA AZI toate fortele democrate intr-o singura UNIUNE DEMOCRATA, care sa ne scoata definitiv din ghiarele bandei securistilor deveniti miliardari si a progeniturilor acestora ?? 3. POATE REPREZENTA LUDOVIC ORBAN O ALTERNATIVA LA UNIREA FORTELOR POLITICE DEMOCRATE ?? Nici vorba !! Caci este progenitura unui fost ofiter de securitate, care a purtat epitetul de calaul Brasovului. Nici vorba !! Caci, impreuna cu banditul Tariceanu, care ne-a dat resursele din M. Neagra firmei Sterling, pe spaga, au fost slugile banditului Patriciu. Si, daca Ludovic ar ajunge in fruntea bucatelor, imediat Ludovic s-ar uni cu Tariceanu, care este chiar mai periculos,si mai tradator fata de tara, decat Dragnea. 4. UNIUNEA NATIONALA a fortelor democrate, trebuie sa se constituie imediat, sub conducerea lui BASESCU si sa trimita in viitorul Parlament numai oameni patrioti si competenti. Sa nu mai avem in Parlament nici o lichea politica, chiulangie si pusa pe capatuiala. Trebuie sa castigam viitoarele alegeri si sa formam un GUVERN patriot si competent, in frunte cu CATALIN AVRAMESCU. Alminteri, riscam sa devenim o tara dezmembrata intre rusi, maghiari , bulgari si turci.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  06 octombrie 2017 13:17

  DRAGNEA NE FACE SCLAVII PSD. Dragnea cu Tariceanu desfasoara o activitate acerba de supunere a Justitiei. Deja, CCR raspunde comenzilor lui Dragnea, datorita lui Dorneanu. Pentru ca populatia sa-i sprijine, cei doi pucisti au promis mariri exagerate de salarii si pensii. Nu au reusit sa elibereze, in bloc, infractorii din inchisori, dar si-i elibereaza, unul cate unul, pe ai lor, aproape zilnic. In mod tacit, sunt inlocuiti continuu angajatii din institutiile de stat cu pesedei si se dubleaza sau se tripleaza numarul posturilor de decizie. Ca exemplu, noi avem cele mai multe ministere si avem de 4 ori mai multi secretari de stat ca Franta.Consilierii pesedeilor cu functii de decizie, sunt ca stolurile de lacuste. Se acorda salarii nesimtite si pensii nesimtite tuturor categoriilor de pesedisti si de simpatizanti ai PSD, care pot sa asigure si sa intareasca stapanirea tarii de catre PSD. Se vrea ca toti pesedeii si categoriile care le asigura stapanirea sa aiba salarii si pensii nesimtite, iar restul cetatenilor sa trudeasca pentru a-i intretine pe pesedisti, ca sclavii.

  raspunde comentariului
 • copilu minune

  06 octombrie 2017 11:37

  Decat justitie asa, mai bine dati un pic de circ la popor. De ce sa se toarne intre ei. Obligatii sa joace poker pe proprii bani, binenteles televizat, iar banii pierduti si castigati dati-i la sistemul de sanatate sau de pensie. Asa da!

  raspunde comentariului
 • Gigi

  06 octombrie 2017 11:22

  Treaba ca turnătorii folosesc o tehnică KGB furată de la bizantini. Fac nemernicii și dau vina pe altul. Vor mai trece ceva ani pâna ne vom da seama că ei sunt soroșiștii și oculta mondială. Ei devalizeaza țara și o dau gratis bâncilor. Contractul cu OMV, cu Lukoil, cu ALRO au fost semnați de membrii desemnați de un anumit partid. Care țipă că sunt români, dar sunt de fapt ruși și zingari

  raspunde comentariului
 • SOROS, MULTINATIONALELE, BNR-UL, ANR-UL, AMBASADORII, IRMA, KOVESI, IOHANNIS...

  06 octombrie 2017 10:46

  Daca ar fi fost lasati pesedistii sa implementeze Programul de Guvernare votat de milioane de romani...ce bine am fi dus-o acum...Dar, numai piedici, piedici, piedici...

  raspunde comentariului
  • nu vezi - psd-ul vrea sa ia si oul de la gaina de curte - ma ; nuvezi ca nu mai au bani la buget ca psd-istii au dat pensii si nu mai au bani - ma

   09 octombrie 2017 12:05

   ,ma esti periculos de necitit deschide ochii -ma si vezi ce face psd-ul - Romania se va dezintegra din cauza acestor "clasa de servici" a comunismului . Criza economica din Romania - uite ce face criza economica in Spania ...vine si Romania ca psd-istii nu stiu sa gospodareasca tara - ei o distrug cu buna stiinta - ma psd-ist.

   raspunde comentariului
  • ZDERANTA BOLSEVIKO-KGB-ista din "OASTEA " colonelului de tinichea Dogaru Doaga

   07 octombrie 2017 15:41

   raspunde comentariului
  • ZDERANTA BOLSEVIKO-KGB-ista din "OASTEA " colonelului de tinichea Dogaru Doaga

   07 octombrie 2017 15:41

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design