Șantajul Lukoil: Portretul lui Victor Ponta în 10 tușe

de Cristian Campeanu , 09 octombrie 2014 - stire actualizata la ora 04:56, 10 octombrie 2014
Șantajul Lukoil: Portretul lui Victor Ponta în 10 tușe

L-am comparat cu altă ocazie pe Victor Ponta cu Dorian Gray, personajul lui Oscar Wilde care face pactul cu diavolul pentru a-și menține frumusețea exterioară, „imaginea publică” în vreme ce întreaga sa corupție și degradarea interioară se reflectă într-un portret în ulei bine ascuns. Luările sale de poziție din ultimele zile în privința cazului de evaziune fiscală de la Lukoil-Petrotel ne deschid însă ușa către încăperea în care locuiește autenticul Ponta. Deci, ce ne spune șantajul Lukoil despre adevăratul chip al lui Victor Ponta?

1. Că este extrem de cinic și că minte, într-adevăr, așa cum respiră. Oamenii care încearcă să construiască miniciuni elaborate, se străduiesc să alcătuiască argumente și narațiuni care să pară atât de plauzibile încât să fie credibile și, de aceea, nu se gândesc niciodată ce se întâmplă dacă (pseudo)argumentele lor sunt apucate de la celălalt capăt sau dacă povestea lor este spusă invers. În cazul Lukoil, argumentul lui Ponta a fost că sechestrul asupra Petrotel și depozitelor Lukoil impus de procurori nu era necesar pentru că „rușii nu pleacă cu rafinăria și cu conductele în Rusia”. Dar exact același argument este valabil în favoarea sechestrului. Dacă „rafinăria și conductele nu pleacă în Rusia”, atunci, de ce nu ar pune procurorii sechestru pe active? Pleacă Lukoil? Foarte bine, activele rămân în administrarea statului român. Ponta susține că este îngrijorat de soarta celor 2500/3500 de angajați ai Lukoil-Petrotel, dacă pleacă rușii. Lăsăm că e incoerent – deși minicinoșii adesea sunt pentru că e aproape imposibil să asigure consistența unui hățiș de miniciuni – și că a demonstrat că nu-i pasă de miile de angajați ai altor companii private deținute însă de oameni de afaceri care-i sunt adversari politici (inclusiv ai lui Adrian Sârbu), dar este de o imoralitate aproape perfect distilată. Același șantaj josnic a fost folosit și de Ioan Niculae când amenința că își închide combinatele și pleacă în Bulgaria și că lasă mii de oameni pe drumuri dacă nu primește gaz subvenționat de la stat (ceea ce înseamnă, în esență, subvenționarea celui mai bogat român de către întreaga populație plătitoare de taxe). Dar dacă depănăm povestea invers, atunci lucrurile se simplifică: Foarte bine, să plece și Niculae și Lukoil. O ia statul, o restructurează și o revinde. Poate aducem alții mai eficienți, mai cinstiți și mai competitivi. Ne permitem, în context, să adăugăm o certitudine suplimentară lumii noastre în afară de aceea privind moartea și taxele. Dacă nu e vorba de jaf și fraudă ca la Rafo sau Petromidia, nu există companie petrolieră în lume care să nu fie profitabilă. Pleacă rușii? Pleacă Niculae? Călătorie sprâncenată!

2. Că Ponta înțelege să exercite puterea politică în strânsă complicitate cu interesele marilor companii private sau de stat în detrimentul clasei de mijloc și a cetățeanului plătitor de taxe și impozite. Masca social-democrată, a egalității și dreptății sociale etc e la fel de cinică precum portretul în ulei sus-amintit. Întreaga politică economică, dar mai ales, fiscală a guvernării sale a fost (surprinzător de) coerent îndreptată spre favorizarea marilor corporații și sugrumarea inițiativei private mici și mijlocii. Marile companii, de unde or fi, preferă întotdeauna stabilitatea. Dacă e corupție de dimensiuni galactice ca în China, preferă corupția galactică. Dacă e regim de reguli corecte ca în Suedia, preferă să fie corecți. Ideea e că oricare ar fi regulile, bune sau proaste, preferă ca acestea să fie predictibile. Dar nu poate fi în interesul României ca prim-ministrul să pledeze deschis pentru regulile Lukoil, companie acuzată că a prejudiciat statul român cu sute de milioane de dolari.

3. Că este corupt până în măduva oaselor și moralmente extraplat. Interviul din Corriere della Sera în care afirmă că „Eu reprezint o generaţie care nu mai acceptă aşa ceva şi consideră combaterea corupţiei benefică pentru întreaga societate.” este un argument în acest sens, nu în sensul minciunii lui. Dacă numai jumătate din ceea ce au scris colegii noștri despre triunghiurile de interese Ponta-Ghiță-Lukoil, Ponta-Nițu-Cazanciuc și Ponta-Ghiță-Cocoș (de care Elena Udrea și implicit Traian Băsescu nu pot fi străini) este adevărat, atunci Ponta nu este numai un „reprezentant” al unei generații de mutanți corupți amorali postcomuniști care populează clasa politică românească, este chintesența ei. Corupție în stare pură, cum nici Năstase n-a fost vreodată.

4. Că, prin urmare, natura sa politică este la fel de coruptă și degenerată și amenință substanța statului. La origine, politica însemna să te dedici într-un fel sau altul Binelui Public, adică intereselor Cetății. Or, prin complicitatea cu oligarhia de aici și de aiurea, Ponta dovedește că pune ambițiile și interesele sale personale de putere deasupra Binelui Public și al intereselor Cetății. Or, aceasta este o manieră de a gândi și a face politică pervertită dincolo de izbăvire, dacă pricepe limbajul ortodox. Intervenția repetată în intervențiile publice dar, mai ales, în ședința de guvern - în care ar fi trebuit să acționeze în calitate de principal agent și avocat al intereselor statului român – în favoarea unui grup acuzat că a prejudiciat statul și împotriva procurorilor care au acționat în interesul statului, este un act fără precedent de subminare din interior a pilonilor pe care este așezat statul de drept în România.

5. Că gândește Justiția ca instrument de Putere și acționează în consecință. Faptul că procurorii de la Curtea de Apel Ploiești au revenit asupra sechestrului asupra bunurilor Lukoil după intervenția publică a lui Ponta și „negocieri” cu reprezentanții Lukoil (deși Justiția nu se negociază decât, poate, în Rusia), faptul că Procurorul General, Tiberiu Nițu a fost numit la insistența lui Ponta, faptul că soția domnului Nițu este șef de secție la aceeași Curte de Apel și fapul că ministrul Justiției provine din aceeași zonă geografică, de interese și de legături subterane subminează grav independența Justiției. Intervențiile lui Ponta împotriva acțiunilor procurorilor sunt unice printre toți cei care au ocupat funcția de prim-ministru al României după aderarea țării la Uniunea Europeană și nu pot fi comparate în mod obiectiv decât cu atitudinile similare ale omologului său ungar, Viktor Orban. Victor Ponta a devenit principalul adversar al statului de drept.

6. Că are o foame nestăvilită de Putere pe care o urmărește fără abatere pe baza unui plan din care o parte esențială este Justiția. Din acest punct de vedere, pactul privind Procurorul General și DNA încheiat în ianuarie-februarie 2013 de Traian Băsescu cu Ponta prin care Daniel Morar a fost retras la Curtea Constituțională în favoarea lui Tiberiu Nițu la Parchetul General și a Laurei Kovesi la DNA a fost otrăvit de la început. Nițu este instrumentul pe care Ponta îl folosește fără rușine și fără scrupule în interesul său și în detrimentul Justiției. Doar o mână de oameni iar, dintre politicieni, doar Monica Macovei a criticat atunci acel pact oneros, numai ca să își atragă atacurile nedemne de el însuși în primul rând ale lui Traian Băsescu.

7. Că este cel puțin vulnerabil, dacă nu dependent, de interese străine în pofida naționalismului kitsch care caracterizează campania sa electorală. Redus la cea mai simplă și brutală realitate, Ponta se prezintă public drept Român verde și Ortodox în vreme ce apără interesele unei companii rusești care are legături de afaceri cu unul dintre oamenii săi cei mai apropiați – oligarhul Sebastian Ghiță - și cu care ar avea el însuși legături. Dovada dublei măsuri e că atunci când ambasada americană a denunțat procedeul mafiot prin care Parlamentul a trecut peste noapte modificările la Codul Penal din Marțea Neagră, un Ponta profund iritat a amenințat cu suspendarea licențelor Chevron și Exxon iar acum apără cu pieptul și cu unghiile privilegiile (și, potențial ilegalitățile) Lukoil. Când americanii vorbesc despre corupție și stat de drept, guvernul României îi amenință și trimite la plimbare. Când ambasadorul rus – personaj care merită urmărit - amenință, Guvernul se supune.

8. Că, în consecință, nu îi pasă nici cât negru sub unghie de valorile euroatlantice privind libertatea și statul de drept și de parteneriatul strategic cu Statele Unite. Asta nu înseamnă că vrea să ducă România în Rusia sau China, dar este un indiciu că vrea s-o (re)aducă într-o zonă gri în care loialitățile se negociază în interesul oligarhiei și baronimii locale, orbită de propria lăcomie și ignoranță. Baronii plâng când aud „Noi suntem români”, ca să-și pună în ordine suflețelul, dar, la sfârșitul zilei, știu că Națiune, Patrie și Neam nu sunt decât abstracțiuni. Nu rusificare sau sinizare, dar ucrainizare cu siguranță.

9. Că nu poate fi încredințat cu luarea unor decizii strategice fundamentale privind securitatea națională, democrația, egalitatea în fața legii, dezvoltarea economică și socială, integrarea europeană și parteneriatul euro-atlantic.

10. Că nu merită să fie președinte.

Comentarii

 • JoHANIS și BLaGA, vor Mafie PDLPNDLND la GUVERNARE

  24 noiembrie 2014 20:45

  GABRIELA FIREA, O POLITICIANĂ PUR.SÂNGE ! Bravvvo!........................................................................................................................ATENȚIE, VINE BĂSEanis 2 !!! ATENȚIE, VINE BĂSEanis 2 !!! ..................................................................................................................................... Prostie, o prostie întreagă a zis unu PE.AICE, să.l LĂSĂM SĂ GÂNDEASCĂ pe EL, klausu Johanisu, ha, ha, pe nemțește,,... ha. he., . . de ce doamne, sunt unii așa de GÂNGAVI LA MINTE, ȘI CRED că ei sașii, nemții ,germanii AR FI NIȘtE SUPRA OAMENI, .....ȘI CĂ ACEST SAS Sibian pedofil trebe lăsat să facă ce vreaa mintea și interesele NEMȚEȘTI în România , ȘI ASTFEL ar FI bine și pentru ,noi româniii!!...bla.bla.bla ,... Nu.l LĂSAȚI PE SAS SĂ FACĂ CE VREA EL ,, CĂ astfel AJUNGEM SĂ MUNCIM PE DEGEABA PTR, CAPITAL.iști germani și apoi ne mai și desface cu UNGURII, PRIETENII LUI ȘI AI LOR , Transilvania, , căci se încearcă prin investiții făcute doar în Transsilvania , să se arate că Transilvania este și vrea altceva decat RESTU ROMÂNIEI, .....Români DIN regat și TRANSILVANIA FACEȚI ochii mari pe CE FACE ȘI ZICE SASO,NEaMȚU klAUSu JOHaNISu CA SĂ NU PLĂTIM ACU PENTRUUU INSURECȚIA ROMÂNĂ din 23 august 1944, și luptele anTifsciste și CONTRAnaziste diN 1944 și 1945 !!!Așa să ne ajute D.zeu !!!!........................................................................................................... JOS COMPLOOTISTUL Tănase stelian !!!!!..CODUL LUI Stelian Tănase22 noiembrie 2014 1619JOS COMPLOOTISTUL Tănase stelian !!!!!..CODUL LUI Stelian Tănase..........cu babe i bețivi ........................................................................ STELIAN TĂNASE a pactizat cu dreapta politică, ce a scris el a fost un cod MAFIOT PENTRU TOȚI CARE lucrau pe ONLiNEde PE 13 NOE, PÂNĂ PE 16,,,,, SE POATE PRRESUPUNE CĂ A FOST UN complot onine organizar ÎN CARE Stelian Tănase a avut un rol cheie, BLOGUL LUI FIIND UNUL ușor căutat, accesat și CITIT..!! A FOST UN COMPLOT, ȘI PSD,ul trebuie săl înDEPăRTEZE REPEDE PE TĂNASE Stelian , până nu mai cmplotează altceva contra psd și contra ROMÂNILOR !! JOS GUVERNUL LUI Stelian Tănase !!...........................................................................A doua zi, pe 14 noiembrie, parlamentarul PSD Georgică Severin, preedintele Comisiei de cultură i media din Senat, a declarat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Stelian Tănase "îi bate joc de alegătorii care îi plătesc salariul".Potrivit lui Georgică Severin, "atitudinea puternic părtinitoare din punct de vedere politic" a lui Stelian Tănase este "inacceptabilă", iar poziia exprimată de eful Televiziunii Române reprezintă "o dovadă clară a încălcării neutralităii de care TVR ar trebui să dea dovadă". Totodată, Georgică Severin l-a îndemnat pe Stelian Tiănase "la decenă" i i-a solicitat "să se abină de la implicarea în campania electorală"..........JOS complotistul Tănase stelian !!! JOS ..mafia complotistă de dreapta de alegere a lui sas.Johanis.!!.......................................................................................................................................c.g.....c.g......AL CUI SPION EȘTI TU ?!!! și ăștia 550 sunt KLAUȘI,....................Din Germania și Suedia 550 de germani și 300 de suedezi s-au alăturat grupării teroriste Statul Islamic Aproximativ 550 de germani au plecat să lupte pentru islamiști IS.!

  raspunde comentariului
 • Mesaj pentru AMP

  12 octombrie 2014 17:04

  Mesaj pentru AMP Este intolerabil ca Romania Libera permite ca, in paginile sale, AMP sa faca, de ani de zile, o propaganda desantata infractorilor din usl si atacuri nerusinate la adresa Presedintelui, care a salvat tara de la faliment,care a scos tara din recesiune si a readus-o pe crestere economica, care a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei. Este intolerabil ca Romania Libera nu permite postarea de comentarii la adresa articolelor mizerabile, manipulatoare, ale acestei likele abjecte, care ii sprijina pe fata pe marii corupti si marii infractori din usl, care au devalizat tara. Pe site-ul Romaniacurata nu se poate posta, decit daca o lauzi pe AMP si il critici pe Presedinte. AMP a vazut ca toate lichelele, care au laudat usl-ul si au criticat PDL-ul si pe Presedinte, au fost promovate in guvern sau in functii inalte si probabil vrea sa se aboneze la o sinecura, din partea actualei puteri. Sa-i fie rusine. Mai nou, a inceput sa critice putin si pe reprezentantii de frunte ai usl. Dar, AMP continua manipularea ordinara. AMP l-a sustinut public pe plgiatorul impecabil, cu toate ca stia ca face parte dintr-un grup infractional organizat. AMP se preface ca nu a vazut si nu vede ca plagiatorul impecabil i-a aparat permanent pe infractorii din usl, pe unii, i-a numit chiar in guvern, a atacat justitia, i-a atacat pe procurorii si pe judecatorii cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili. AMP se preface ca nu a vazut si nu vede ca plagiatorul impecabil s-a inconjurat doar de plagiatori, de repetenti, de hoti, de corupti, de infractori, de puscariabili, de incompetenti, de incompatibili si de likele. AMP se preface ca nu stie ca plagiatorul impecabil este complice la o lovitura de stat si la fraudarea masiva a alegerilor si referendumului. AMP se preface ca nu stie ca Presedintele nu a incalcat in niciun fel constitutia, deci nu putea fi, in mod legal si constitutional, suspendat si nu putea fi declansat un referendum pe aceasta tema. Acum, AMP, in loc ca ceara public arestarea imediata a plagiatorului impecabil, se intreaba de ce sa fie votat. Este de neimaginat ca cineva cu mintea intreaga sa nu constientizeze ca acum a ajuns la putere un grup infractional organizat, compus din cele mai murdare, cele mai toxice, cele mai nocive, cele mai corupte personaje. Este de neimaginat ca cineva cu mintea intreaga sa nu fie constient ca singurele preocupari ale actualei puteri sunt sa-si subordoneze justitia, sa fure si sa ramina nepedepsiti. In fruntea guvernului a ajuns printr-o campanie monstruoasa de minciuni, calomnii, dezinformari, intoxicari si manipulari si prin fraudarea alegerilor un Derbedeu, un plagiator, un mincinos, un incompetent, un neispravit, un individ care nu a facut niciodata nimic si care nu stie sa faca absolut nimic, in afara de a minti. In alegeri nu a cistigat Stinga, pentru ca nu a fost o lupta intre Stinga si Dreapta. A fost o lupta intre cei care au furat de au rupt, care au devalizat tara, care vor sa fure in continuare si sa scape de puscarie pe de-o parte si cei care vor democratie, stat de drept, libertate, respectarea legilor si pedepsirea infractorilor pe de alta parte. Cei din prima tabara, tabara coruptilor si infractorilor, dupa ce au furat miliarde de euro, cu spectrul puscriei in spate, si-au permis cele mai abjecte mijloace de propaganda si manipulare, cele mai perfectionate metode de fraudare a alegerilor. Citi oameni corecti, cinstiti, seriosi, competenti, incoruptibili, in afara oricaror banuieli pentru ca nu isi propuneau sa cistige alegerile ca sa fure si nu se simteau amenintati pentru acte de coruptie au fost dispusi sa candideze din partea Fortelor de Dreapta, pentru a fi atacati, calomniati, injurati, terfeliti, chiar agresati de derbedeii, huliganii, coruptii, infractorii, plagiatorii, repetentii si nulitatile care sustin usl-ul ? Locul Derbedeului plagiator, mincinos, incompetent si impertinent este la puscarie, pentru ca l-a favorizat pe infractorul Nas6case, prima data cu ajutorul lui Grajdan, iar a doua oara cu ajutorul lui Rus si Bradisteanu, pentru ca a uzurpat locul Presedintelui la CE de acum doi ani si l-a impiedicat pe Seful Statului sa-si indeplineasca atributiunile constitutionale, pentru ca a fost complice la lovitura de stat si la fraudarea masiva a alegerilor si referendumului, a obstructionat justitia, pentru ca l-a favorizat pe plagiatorul Mang si s-a favorizat chiar pe el, schimbind comisiile care au constatat ca si el este un plagiator.

  raspunde comentariului
 • Piticului Statupalmă Barbăcot

  12 octombrie 2014 2:18

  Vrei deci să spui că dacă ajunge Ponta președinte, s-a terminat cu libertatea presei, se instaurează cenzura și dictatura, maltratamentul și teroarea ca pe vremea comunismului. E bine că ne avertizezi că Ponta ar putea restaura dictatura. Să avem grijă să nu-l votăm!

  raspunde comentariului
 • bizon

  11 octombrie 2014 19:13

  Domnilor,Facem apel la Dl Presedinte Basescu si la ceilaltzi politicieni din Romania Noi, basarabenii din Romania suntem nerabdatori sa vedem autostrada Bucurest- Iasi - Chisinau, dar constructzia ei sa inceapa dela Chisinau spre Romania.DECE asa ????? Pentruca aceasta ar fi un semn puternic despre dorintza basarabeniloe de a merge spre Europa si in special pentru a se uni cu Romania.

  raspunde comentariului
 • nicu

  10 octombrie 2014 20:48

  Vreti sa obtineti un venit suplimentar lucrand online cateva ore pe zi? Pentru detalii, trimiteti textul info la adresa de email nicolai.ungureanuyahoo.com

  raspunde comentariului
 • unIon oarecare

  10 octombrie 2014 20:43

  Domnule Campeanu, i-ati facut o caracterizare chirurgicala acestui impostor ajuns, spre nefericirea Romaniei, Prim Ministru mai degraba, Prim Sinistru!!!,Acum individul se vrea si presedinte, si, asa cum am fost preveniti inca acum 3 ani, acest Pontozaur malefic o sa readuca tara asta amarata in imbratisarea sufocanta a ursului de la rasarit.Din pacate, o mare parte a populatiei Romaniei nu pot spune a Poporului Roman!!! este foarte indiferenta la dovezile de coruptie si inconstienta ale acestui Pontozaur, si cred ca ne meritam soarta. Cu un asemenea presedinte o sa ramanem nu numai in coada Europei ci si a Africii!!!Votati Ponta, votati DEZASTRUL!

  raspunde comentariului
 • bbbbbb

  10 octombrie 2014 20:27

  Ponta descris mai sus se incadreaza in portretul unui conducator perfect de tara asiatica din stepa mongola.

  raspunde comentariului
 • Mircescu

  10 octombrie 2014 17:26

  E clar ca Ponta este pro-rus pentru ca bunicul sau de mama a fost evreul-rus Boris Naumovici. Mama lui Victor Viorel si-a scurtat numele in Naum din motive lesne de inteles. Pentru mai multe amanunte, cautati pe net articolul "Cine a fost bunicul lui Victor Ponta".

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  10 octombrie 2014 15:50

  Daca nu pricepe nici macar,ca o rafinarie e rafinarie ,doar daca lucreaza si rafineaza,nu avem cu cine sa vorbim.La ce foloseste o rafinarie 1închisa?Desi traiesc în exil ,de la invazia "minierilor democratiei originale" ,nu cred ca românii de vârsta lui Ponta,se considera reprezentati de unul ca el.Mai exista români de bun simt în tara noastra.Ponta...demisia.Dr.Ing.-L.L.M. drept E.U. Samarescu

  raspunde comentariului
 • James

  10 octombrie 2014 13:13
 • c.g.

  10 octombrie 2014 11:41

  Pt.Victor.Electoratul trebuie sa isi recapete discernamantul...,ELECTORATUL TREBUIE SA REVINA LA VOT ...,sa ii traga prin vot la bot ''caralanului'' gargaragiu V.V.Ponta !VOTATI,VOTATI,VOTATI-KLAUS JOHANNIS PRESEDINTELE ROMANIEI !

  raspunde comentariului
 • Ficken Ioana

  10 octombrie 2014 11:38

  Victor a spus tot ce as fi spus si eu, poate cu alte cuvinte, chiar si mai tari.

  raspunde comentariului
 • Victor

  10 octombrie 2014 11:15

  Este o culme a lipsei bunului simt, ca un multiplu Plagiator, un mincinos, un Derbedeu, un neispravit, o nulitate impertinenta, un individ care nu a facut niciodata nimic si care nu stie sa faca absolut nimic, sa ajunga premier si sa candideze pentru functia suprema in stat. Este o culme a lipsei bunului simt, o dovada clara de lipsa de discernamint si de responsabilitate, sa propui, sa sustii sau sa votezi un multiplu Plagiator, un mincinos, un derbedeu, un neispravit, o nulitate impertinenta, pentru functia suprema in stat. In plus, acest Derbedeu este un infractor pentru ca a fost complice la lovitura de stat de acum doi ani, la fraudarea masiva a alegerilor si referendumului, la obstructionarea justitiei si la favorizarea infractorilor din uslInfractorii, repetentii, plagiatorii, coruptii, derbedeii se ajuta intre ei pentru a pune mina pe putere, pentru a fura si a ramine nepedepsiti De ce nu este trimis in judecata Derbedeul plagiator, mincinos, nesimtit, incompetent si impertinent pentru infractiunile de denunt calomnios si de hartuire a Presedintelui ? De ce nu este trimis in judecata Derbedeul plagiator, mincinos, nesimtit, incompetent si impertinent pentru complicitate la lovitura de stat de acum doi ani, pentru complicitate la fraudarea masiva a alegerilor si referendumului, pentru favorizarea lui Nas6case prima data cu ajutorul lui Grajdan, iar a doua oara cu ajutorul lui Rus si Bradisteanu, pentru uzurparea locului Presedintelui la CE de acum doi ani si impiedicarea Sefului Statului de a-si indeplini atributiunile constitutionale, pentru obstructionarea justitiei, pentru favorizarea infractorilor din usl, pentru subiminarea economiei nationale ? Daca electoratul nu are discernamint, macar justitia sa-si faca datoria si sa-l trimita in puscarie pe Derbedeul plagiator pentru infractiunile comise

  raspunde comentariului
 • Ion

  10 octombrie 2014 9:33

  Locuri de munca sigure ! Baza contract legal! NU este MLM si nici joc piramidal! Cautam operatori online care pot castiga cel putin 300 de dolari lunar, muncind doar 3 ore pe zi Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email digitartpromoyahoo.com

  raspunde comentariului
 • goe

  10 octombrie 2014 9:07

  Nu merita Plagiatorul Ponta sa fie Presedinte ? E prea putin spus. Cei care sprijina evaziunea, securistii si turnatorii merita sa fie la inchisoare. !

  raspunde comentariului
 • c.g.

  10 octombrie 2014 9:02

  Pt.v o bag.Ti-a spus mai zilele trecute domnul''mircea'' unde sa o bagi ...,bag sama ca nu ai tinere de minte si manaci ceva moderabil...,poate nu ar strica sa iti vezi de drum pe la gazete de ...aprozaristi !

  raspunde comentariului
 • v o bag

  10 octombrie 2014 8:50

  O noua boala contagioasa bantuie prin redactia falita a RL. Boala se numeste ,,Campenita" si, nu are leac.Oameni buni! Sa nu va molipsiti mai bine eutanasiati'l

  raspunde comentariului
 • c.g.

  10 octombrie 2014 8:18

  Pt.UBAFCA.Tin sa iti amintesc ca legat de ''domnul Traian'' cum spui talica un pic zeflemist asa,domnul Campeanu a spus clar ca este o ''VARIANTA DE AVARIE'' despre actualul om in Dealul Cotrocenilor acum ceva vreme...,unii l-au facut ''basist'',ma rog in fel si chip...,mai mult sau mai putin moderabil asa ca nu cred ca trebuie sa il iei in zeflema ca respectivul domn ca se indoieste despre probitatea morala a omului de la Cotroceni ...! Aminteste ce aminteste,despre imbarligaturile Cocos,Ponta-Ghita,o madama ...,spui ca'' da cu barda in domnul Traian'',eu cred ca se baga si ea in seama,cred ca este la o varsta cand incepi sa ai iesiri din astea din deficit de ceva...moderabil!Legat de intrebarea de final cu salvatul...,cred eu cu mintea mea de condicar,lefegiu-ca respectivul ''domn Traian'',este om mare,a trecut in meserie prin fel de fel de situatii ca sa aiba nevoie ''sa il treaca strada...'' unii din presa care scriu mai mult sau mai putin sinceri ce scriu sau angajati la o caruta politica !Sincer citesc cu placere pe domnul Cristian Campeanu cred ca imi este si simpatic prin felul cum scrie si nu se da dupa coltul mesei...,cei care citim la gazeta RL si avem si oarece comentatrii ne ajuta sa trecem poate mai usor prin vraistea asta prezenta a vietii de ai cu zi..., agresati de o haita de politicieni hoti si banditi economici ...s.a.m.d. ! VOATATI,VOTATI,VOTATI-KLAUS JOHANNIS PRESEDINTELE ROMANIEI,sper sa nu va deranjeze ...prea mult indemnul meu de final madame Uba ,fa abstractie de Fluturele ala ...,probabil ca ii vine randul sa fie purecat de organe...abilitate !Sanatate ...maxima !

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  10 octombrie 2014 7:29

  Nu, nu se mai poate asa, adica cum, IBARLIGATURA Ponta-Ghita-Cocos ??????????????????, auzi tu !, imbarligatura de care domnul Traian NU ESTE STRAIN. . A inebunit lupul, ca-n reclama aia de la televizor. . Doamna Pora incepe sa arunce cu barda in domnul Traian, domnul Campeanu se indoieste de probitatea morala a domnului Traian, acuzandul ca nu ar fi strain de imbarligaturile Cocos, Ponta-Ghita. . Pai 7unde ajungem asa, cum il salvam pe domnul Traian ???

  raspunde comentariului
 • florin37

  10 octombrie 2014 7:18

  Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul Info la adresa de email floriniorga37yahoo.com

  raspunde comentariului
 • florin37

  10 octombrie 2014 7:17

  Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul Info la adresa de email floriniorga37yahoo.com

  raspunde comentariului
 • PASHIOLNATURBINCACIORTI

  10 octombrie 2014 5:00

  Naumovici,tatal lui ponta a venit in Romania catzarat pe tancurile sovietice.Pai ,voi romanilor sunteti normali??.Paiii nu-I firesc ca fisu sa fie PROSOVIETIC ??,caci nu-I roman,probabil hebreu rus.Deci daca iese preshed. ponta va coti tzara noastra spre EST,spre RUSIA care...vrea sa domine planetaevident ca, nu poate,fiind dependent de Germania in special si de Europa in generalca sa nu zic,ca, indirect shi de USA.Dar..pentru ponta mai presus de orice este MAICA ROSSIA,asha-i mongolule hebreu sovietic????Articolul luiCampeanu...documentat si...f.f. realist.Rushine tradatorule de neam.Pleaca inCCCP cu tot cu secretarul PCR ILIESCU Llenin shi Poate-l luati si pe bashinutza un mascarici tembel.Sychtyre!!!

  raspunde comentariului
  • Mircescu

   10 octombrie 2014 17:15

   Ponta este clar pro-rus pentru ca bunicul sau de mama a fost evreul-rus Boris Naumovici colonel de securitate pe timpul lui Gh. Dej. Mama premierului si-a scurtat numele in Naum, din motive lesne de inteles. Pentru detalii cautati pe net articolul "Cine este bunicul lui Victor Ponta".

   raspunde comentariului
 • PASHIOLNATURBINCACIORTI

  10 octombrie 2014 5:00

  Naumovici,tatal lui ponta a venit in Romania catzarat pe tancurile sovietice.Pai ,voi romanilor sunteti normali??.Paiii nu-I firesc ca fisu sa fie PROSOVIETIC ??,caci nu-I roman,probabil hebreu rus.Deci daca iese preshed. ponta va coti tzara noastra spre EST,spre RUSIA care...vrea sa domine planetaevident ca, nu poate,fiind dependent de Germania in special si de Europa in generalca sa nu zic,ca, indirect shi de USA.Dar..pentru ponta mai presus de orice este MAICA ROSSIA,asha-i mongolule hebreu sovietic????Articolul luiCampeanu...documentat si...f.f. realist.Rushine tradatorule de neam.Pleaca inCCCP cu tot cu secretarul PCR ILIESCU Llenin shi Poate-l luati si pe bashinutza un mascarici tembel.Sychtyre!!!

  raspunde comentariului
 • mircea

  10 octombrie 2014 4:59

  Nu pot, domnule Campeanu,sa nu ma alatur si eu corului celor care va admira modul facil,clar si simplu in care expuneti problema !

  raspunde comentariului
 • Mihai

  10 octombrie 2014 4:39

  Ponta reprezinta un pericol imens pentru Romania, pentru viitorul nostru. Articole ca acesta de fata sunt menite sa deschida ochii alegatorilor. Multumim, domnule Campeanu!

  raspunde comentariului
 • Ostafi

  10 octombrie 2014 1:21

  domnule Campeanu, articolul dumneavoastra este unul politic, as indrazni sa spun, chiar cu tenta electorala. Nu dau doi bani pe acel Ponta care se viseaza presedinte. Sa ajunga in aceasta functie este mai mult decat poate duce Dar la fel este si in cazul Udrea. Pe langa educatia minima, un presedinte trebuie sa aiba experienta varstei de cel putin 55 de ani. Sangele fierbinte si deciziile pripite sunt un dusman al responsabilitatilor ce urmeaza a fi rezolvate de un presedinte. Printre candidati sunt si oameni potriviti dar nici nu putem duce experienta pana spre latura ei anihilatoare, morbida. Cred ca un presedinte trebuie sa aiba o varsta de 55-65 ani. Ocupand aceasta inalta functie, dupa aceasta, nu ar trebui sa mai aiba dreptul de a ocupa nici o alta functie publica.

  raspunde comentariului
 • Statupalmă Barbacot

  09 octombrie 2014 23:20

  pPONTA NU ESTE MINCINOS,, DAR DUPĂ CUM SCRIE .ÎN general CÂMPEANU cri STIAN , ESTE UN TÂMPIT , HEI redactor, ȘEF IAI pixul ca delirează fără PAUZĂ,,, LASSĂ CĂ VINE Ponta Presedinte,, vain,, vai de tin cristinel, CRETINEL,,, O SĂ ȚI se îmchidă pe drept FLEOANCA TA SPARTĂ,,. așa !!

  raspunde comentariului
 • Statupalmă Barbacot

  09 octombrie 2014 23:13

  pPONTA NU ESTE MINCINOS,, DAR DUPĂ CUM SCRIE .ÎN genera

  raspunde comentariului
 • Alin CAtalin

  09 octombrie 2014 20:44

  Nu ar vrea POnta sa ne lase in pace in general ??? cred ca asta ar fi unica decizie corecta pe care ar face-o de cind e la guvernare ... HAide Ponta lasa locul si pleaca .... s-a saturat lumea de minciunile tale ...iti ajunge ai furat destule ...DAle locul celor care vor cu adevarat sa faca ceva pentru tara .

  raspunde comentariului
 • MArian

  09 octombrie 2014 20:36

  Hotomanul de Ponta...e ca si virus...sa baga peste tot...in toate sfere posibila si imposibile..Dupa cum a fost deprins pina acum sa fure si sa cumpere de toate ..asa face si acum ... Pai bine fratilor, dar avem nevoie de un viitor frumos al Romaniei fara coruptie , minciuna si vorbe desarte .... Acum am ajuns in momentul sa alegem ...daca Ponta devine presedinte asta va urma.. o Romanie fara un viitor prosper.... pina cind si justitia va fi cumparat si vinduta,...si atunci vom dori si noi o justitie independtenta ca pe timpuri ....

  raspunde comentariului
 • vero

  09 octombrie 2014 20:00

  D-le autor, matale ai inteles, noi am inteles, cei din afara au inteles si vor actiona in consecinta, dar opozitia doarme cumintica, leganata de speranta ca Ponta va ajunge presedinte, ca sa-i apere si sa-i scape pe toti! Pentru ca toti sunt incuscriti in rele si implicati, mai mult sau mai putin, la diverse niveluri, in diverse afaceri. Mai sunt cateva floricele, dar numai cu ele nu se face primavara.

  raspunde comentariului
 • c.g.

  09 octombrie 2014 19:39

  Pt.Ionel.Omule,iti inteleg temerile pentru Ponta ,dar nu fi parsiv sa o bagi ca garantia ...ar fi toapa asta de Udrea in fata lumii din care suntem parte !Lasa iordanele cu nimeniul asta politic de Udrea ca te faci de ras !

  raspunde comentariului
 • Calul troian Ponta

  09 octombrie 2014 19:39

  Victor Ponta - unul din cei mai nocivi din cei 14, discipolul bolșevicului Iliescu, doctorandul ex-pușcăriașului certat cu legea și morala, un om necinstit, un cacialmist. Promite multe, nu face nimic. Cea mai slabă guvernare. A promis un milion de locuri de munca. Le-a văzut cineva? A promis 2400 km autostrada, dar s-a răzgândit, promite drumuri expres în locul lor! Mincinos dovedit ca atare de curtea constituțională. Plagiator dovedit de una din cele mai prestigioase publicații științifice ale lumii. In țările civilizate plagiatul a fost și este motiv de destituire de președinți sau miniștri, la noi, datorită lui - nu! Evidente tendințe dictatoriale și de a ocoli dezbaterea publică sau parlamentară, dovedite de numărul excesiv de ordonanțe de urgență fără ca să fi fost vreo urgență. Iar acum ne arată clar din nou că nu respectă nici independența puterii juridice, încercând un șantaj perfid la adresa procuraturii, ceace reprezintă deja o incălcare a constituției și caz de demitere. Dacă ajunge președinte va fi pentru țară și presă o adevărată nenorocire iar din partea PSD-ului culmea inconștienței și a iresponsabilității.

  raspunde comentariului
 • 11, 12, 13, 14, 15

  09 octombrie 2014 19:08

  11. Ca este un las, capabil de invectiva doar atunci cand este protejat, dar se face mic in fata autoritatii altora.12. Ca este un ticalos fatarnic, unletind cele mai oribile marsavii, dar fuge in strainatate atunci, cand slugile sale le indeplinesc.13. Ca este nepot de KGBist rus Naumovici venit in Romania pe tancurile Armatei Rosii, ca sa infiinteze spionajul rusesc.14. Ca este dirijat de Inalta Cleptocratie a unor Voiculescu si Ghita 15. Ca este dispretuit pentru plagiat si lovitura de stat din 2012 in intreaga lume si oprobiul acesta ar cadea peste tara.

  raspunde comentariului
 • Ionel

  09 octombrie 2014 19:04

  Poanta sa ne lase cu rusii lui, si sa se duca la ei acolo, daca tot ii iubeste atata. Basescu nu a facut altceva, decat sa zica, ca fiecare sa isi vada de treaba lui, si sa faca ce trebuie. Nu sa incerce tot felul de diversiuni. Bai Ponta nici nu ai ajuns presedinte si deja faci compromisuri pentru Rusia ? Noi dorim asa fim cat mai bine vazuti de NATO si UE., iar singurul candidat care ne poate garanta asta este Elena Udrea.

  raspunde comentariului
 • raul marius

  09 octombrie 2014 18:57

  Jivina veninoasa ponta,nesatula de putere trebuieste oprita sa mai urce o scara,o sa fie vai de romania cu un astfel de ticalos mincinos,care doreste cu tot sufletul lui hain ,sa distruga statul de drept !!!

  raspunde comentariului
 • munteanu

  09 octombrie 2014 18:43

  Incompetenta lui Ponta ne-a costat mult afacerea Lukoil. Nici pana in ultimul ceas Ponta nu era sigur pe raspunsurile date catre oficialii companiei Lukoil. Se vede clar ca Ponta impreuna cu guvernul lui corupt a avantajat compania Lukoil in a-si extinde operatiunile.Acest lucru a dus la prejudicierea statului.De data aceasta Presedintele Basescu le-a spuso mai direct oficialilor Companiei Lukoil, m-ai pe romaneste ori faceti afaceri legale benefice societatii romanesti ori daca nu sa plece acasa.Mana forte al lui Basescu, inca o data il coboara din asa zisa pozitie de lider in fata electoratului

  raspunde comentariului
 • cazacu ANdrei

  09 octombrie 2014 18:30

  Orice crima , orice eveniment facut de catre politicienii nostri intr-un final se descopera oricum ...MA bucur ca si cazul asta cu Lokuil nu a ramas in voia sortii... Asa le trebuie la toti baronii pesedinsti ...lumea cere dreptate si adevar ...Acum o sa cada teapa...Pina acum credeau ca le merge usor cu toate actiunile sale coruptesi necinstite...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design