Ponta și Voiculescu vor să îngroape DNA cu Bercea Mondial

de Cristian Campeanu , 19 iunie 2014 - stire actualizata la ora 19:21, 19 iunie 2014
Ponta și Voiculescu vor să îngroape DNA cu Bercea Mondial

Obiectivul cazului Mircea Băsescu este, în primul rând, compromiterea credibilității și integrității DNA și abia în al doilea rând târârea lui Traian Băsescu într-un sordid caz de corupție și declanșarea unei posibile noi acțiuni de suspendare a președintelui. Ceea ce fac Ponta și Voiculescu în acest moment este o tentativă de a îngropa DNA folosindu-se de un interlop extrem de periculos.

Traian Băsescu a făcut singurul lucru pe care putea să-l facă în calitate de președinte al țării: s-a delimitat ferm de faptele, reale sau presupuse, ale fratelui său, precizând că nu va interveni pentru protejarea acestuia de justiție. Când Băsescu a amintit că „faptul că ești fratele președintelui nu te scutește de responsabilitatea în fața justiției. Este major, este responsabil pentru faptele lui; dacă a greșit va răspunde“, s-a extras pe sine din întreaga poveste și a dat semnalul că procurorii nu au a se teme de nimic dacă vor decide că au probe suficiente să-l pună sub acuzare pe Mircea Băsescu. Din punct de vedere personal nici nu avea ce face, pentru că orice solidarizare cu fratele său l-ar fi adus în situația în care demisia sa din funcție ar fi devenit imperativă. Nu poți fi în același timp și președinte și protectorul fratelui tău, pentru că responsabilitatea ta este în primul rând față de țară și abia apoi față de familie. Dacă Mircea Băsescu nu a înțeles acest lucru, atunci înseamnă că nu este cea mai strălucită minte din familie.

Dar partea cea mai consistentă și mai importantă a acestei afaceri nu privește tribulațiile familiei Băsescu, oricât de interesante ar fi acestea, ci tentativa lui Dan Voiculescu și a acoliților săi de a compromite DNA, iar portavocea lui Voiculescu a fost, încă o dată, Victor Ponta. Ponta i-a cerut demisia lui Băsescu făcând o comparație cu cazul fostului președinte al Germaniei, Christian Wulff, care – a afirmat Ponta – „a demisionat pentru un lucru mult mai puțin grav“. Comparația este neghioabă pentru că Wulff nu a fost acuzat pentru ceea ce au făcut rudele sale, ci pentru că a primit personal un împrumut în condiții preferențiale de la soția unui om de afaceri, că a beneficiat de favoruri și avantaje din partea altor businessmen-i germani și că ar fi făcut presiuni asupra cotidianului Bild să nu publice ancheta. Or, pe de o parte, acestea sunt acuzații serioase, nu lucruri mai puțin grave, iar pe de alta, nimic de felul acesta nu poate fi pus în sarcina președintelui Băsescu. Ponta însuși a ținut să precizeze că, din ce a văzut, „nu a făcut el ceva“. Și atunci, pentru ce îi cere să demisioneze?

„Pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra activităţii Justiţiei“ – susține Ponta – și pentru că „independenţa şi prestigiul Justiţiei trebuie să fie apărate de preşedintele ţării chiar şi prin acest sacrificiu personal“, după care conchide, pe jumătate vizionar, pe jumătate amenințător, că „este un moment extraordinar de important, un test pentru independenţa reală a Justiţiei din România“.

Argumentația lui Ponta nu stă în picioare decât dacă acceptăm o singură premisă din care oameni ca Voiculescu și Ponta și-au făcut un crez politic, și anume că Băsescu controlează DNA și o folosește ca armă politică împotriva adversarilor săi. Numai dacă lucrurile ar sta într-adevăr așa, numai atunci ar fi absolut necesar ca Băsescu să demisioneze pentru că doar astfel ar fi posibil ca procurorii să-și facă treaba. Ca atare, cel care pune la îndoială independența DNA și a Justiției este însuși Ponta, pentru că nu există nici un motiv pentru care DNA să fie suspectată că îl protejează pe Mircea Băsescu din ordinul președintelui. Ceea ce fac Ponta și Voiculescu este să se folosească de plângerea unei familii de interlopi extrem de periculoși la adresa fratelui președintelui (cu care au avut relații foarte apropiate) pentru a lovi extrem de perfid în principala instituție anticorupție a țării, în primul rând, și în independența curților și a tribunalelor. Când Bercea, suit pe valul popularității sale create de Antena 3, afirmă că le-a dat două milioane de euro șefei DNA, Laura Kovesi, și președintei Înaltei Curți, Livia Stanciu, atunci Ponta și Voiculescu își freacă mâinile de bucurie că cele mai importante nume din Justiție sunt maculate, chiar și de către un interlop de cea mai joasă extracție.

Cazul Mircea Băsescu este deocamdată un caz de șantaj în care victima este Mircea Băsescu, iar acuzatul a prezentat la televiziunea lui Voiculescu niște înregistrări din care reiese că fratele președintelui este susceptibil de trafic de influență. Înregistrările video sunt private și nu fac parte din nici un dosar, iar modul în care a fost instrumentat „cazul“ de către Antena 3 scoate în evidență atât complicitatea suspectă dintre trustul lui Dan Voiculescu și Bercea Mondial și avocații lui, cât și disperarea aproape palpabilă a lui Voiculescu. Nimeni nu poate spune acum dacă Mircea Băsescu a făcut sau nu trafic de influență sau dacă nu cumva, mai grav, a luat mită de la Bercea Mondial, dar nu soarta lui Mircea Băsescu îi interesează pe Voiculescu și pe Ponta, ci șansa nesperată de a proclama pe toate ulițele că „dovada că Băsescu controlează DNA este că își protejează fratele“.

Președintele pare să fi înțeles că miza reală sunt instituțiile anticorupție, pentru că și-a încheiat intervenția de ieri dând asigurări că „nu voi face nici un fel de intervenție la nici o instituție a statului. Între interesul major al consolidării Justiției și a-ți apăra fratele, aleg consolidarea Justiției“. A fost o precizare extrem de necesară și binevenită, dar care probabil nu va schimba cu nimic încercările lui Ponta, Voiculescu și ale acoliților lor de a se agăța de prostia monumentală a lui Mircea Băsescu pentru a lovi în DNA și în independența Justiției. Ceea ce, până la urmă, s-ar putea să-l transforme pe Traian Băsescu într-un personaj tragic, care a devenit victima propriilor principii și propriei integrități.

Comentarii

 • cata923

  25 iunie 2014 19:15

  indiferent.....de tot ce se vede la suprafata.....traian basescu este un presedinte zero....a demonstrat-o in fiecare interviu ca minte si se contrazice mereu....acum e clar ca a infiintat o caracatita infractionala,asa cum facuse nastase...si cum va face si ponta.....ne invartim in cerc....de ce?pt ca asta e mentalitatea romaneasca e un sistem bonlav care nu se vindeca decat prin timp...probabil peste 10 ani o sa vedem rezultate....cand nu o sa mai avem nimic...deja suntem un pashalac vestic....o ultima frontiera europeana.....batalia este pt teritoriu si influenta....vrajeli cu justitia nu mai halim...practic 80 la suta ne-am duce la puscarie...coruptia este un mod de viata.....am avut un singur om drept in tara astamaresalul antonescu..mentalitate de invingator....in fine extrapolez...concluziase termina mandatu se duce 2 ani la puscarie si dupa acelasi comportament altii oameni.....asta e lumea romaneasca...peace

  raspunde comentariului
 • eugen raduca

  25 iunie 2014 5:37

  daca basescu isi da demisia pierde puterea de a gratia pe mircica si toate privilegiile de fost presedinte al romaniei pensie protectie casa de la stat etc. as vrea sa cred ca este un om principial insa e foarte greu ca sint sobru nebaut momentan.......e un escroc ca si frate-sau.....atita ca e proccidental si proamerican si antisovietic. m-as bucura sa vad un proccidental si proamerican si antisovietic correct si cinstit . cer prea mult?

  raspunde comentariului
 • Constantin Pavelescu

  24 iunie 2014 3:50

  Traian Basescu trebuie sa demisioneze. Daca nu demisioneaza Ponta are practic asigurat culoarul catre Cotroceni pentru ca partidele de dreapta nu au decat doua variante, amandoua foarte proaste Varianta numarul 1. Se delimiteaza de Basescu si in cazul asta pierd sprijinul nucleului dur al basistilor cati or mai fi ei! . Varianta numarul 2. Nu se delimiteaza de Basescu si in cazul asta PSD-ul poate sa foloseasca din plin scandalul cu cumetrii - parca vad la televizor clipurile cu Mircea Basescu cand zice ca "Traian stie si el"...Deci daca Traian Basescu e un adevarat patriot si se gandeste la viitorul acestei tari, intr-un moment de grea cumpana, trebuie sa demisioneze imediat. De altfel Ponta a si lasat sa se inteleaga sambata dupa intalnirea de la Paris cu liderii socialisti europeni ca s-a discutat si despre demisia lui Basescu. Cum va da mana Merkel cu Basescu la viitorul Consiliu din 27 iunie ? Cu regret trebuie sa-i dau dreptate lui Iohannis Traian Basescu trebuie sa plece.

  raspunde comentariului
 • vladimr

  23 iunie 2014 21:11

  Adrian Năstase, a devenit simbolul corupiei în România!, AA DA PUCĂRIE!..Dana Nastase, dar si Mihnea i Andrei, mezinul i fiul cel mare al fostului prim-ministru, au stat în jur de două ore împreună cu sărbătoritul zilei, căruia i-au adus cadouri, dar i mai multe mesaje i urări transmise de oameni din ară i străinatate, prin intermediul internetului, i pe care apropiaii le-au printat, în aa fel încât să ajungă la Adrian Nastase.Ar mai fi de spus faptul că soia fostului premier, Dana Nastase, a inut să precizeze că ea a vrut să fie alături de Adrian Nastase, de ziua de natere.Fieresc!, la pucărie, a fost părtaă la toate hoiile soului, parcă i istanele de judecată reinuse acest fapt?..., dar că nu se pune problema să-l sărbătorească, urmând ca acest lucru să se întâmple în clipa în care acesta va ajunge acasă, după o sută de ani de detenie severă aa cum de fapt ar fi trebuit să se întâmple într-un stat nepolitizat spre crima organizată.Ion Iliescu, în dezacord cu Victor Ponta Nu cred că Adrian Năstase a fost condamnat politicÎn plus, într-o declaraie pentru Digi24, preedintele de onoare al PSD mai este de părere că lui Adrian Năstase nu-i poate fi păstrată la infinit funcia de ef al Consiliului Naional.Reporter Credei că este posibil să fie implicat Traian Băsescu, direct sau indirect?Ion Iliescu Nu cred, nu. E vorba de starea generală de funcionare a structurilor Justiiei. Nu cred că e vorba de intervenia lui personală pe aa ceva.Reporter Are dreptate Adrian Năstase când spune că USL nu s-a preocupat suficient pentru a asigura o justiie independentă?Ion Iliescu Eu îl îneleg și pe Adrian Năstase, se simte nedreptăit. Dar lucrurile trebuie privite cu echilibrul necesar.Reporter Credei că ar mai trebui ca PSD să-i păstreze efia Consiliului National, inând cont că are drepturile electorale interzise pentru cel puin cinci ani?Ion Iliescu Nu numai, nici nu poate să-și exercite această funcie.

  raspunde comentariului
 • vladimr

  23 iunie 2014 21:08

  Adrian Năstase, a devenit simbolul corupiei în România!, AA DA PUCĂRIE!..Dana Nastase, dar si Mihnea i Andrei, mezinul i fiul cel mare al fostului prim-ministru, au stat în jur de două ore împreună cu sărbătoritul zilei, căruia i-au adus cadouri, dar i mai multe mesaje i urări transmise de oameni din ară i străinatate, prin intermediul internetului, i pe care apropiaii le-au printat, în aa fel încât să ajungă la Adrian Nastase.Ar mai fi de spus faptul că soia fostului premier, Dana Nastase, a inut să precizeze că ea a vrut să fie alături de Adrian Nastase, de ziua de natere.Fieresc!, la pucărie, a fost părtaă la toate hoiile soului, parcă i istanele de judecată reinuse acest fapt?..., dar că nu se pune problema să-l sărbătorească, urmând ca acest lucru să se întâmple în clipa în care acesta va ajunge acasă, după o sută de ani de detenie severă aa cum de fapt ar fi trebuit să se întâmple într-un stat nepolitizat spre crima organizată.Ion Iliescu, în dezacord cu Victor Ponta Nu cred că Adrian Năstase a fost condamnat politicÎn plus, într-o declaraie pentru Digi24, preedintele de onoare al PSD mai este de părere că lui Adrian Năstase nu-i poate fi păstrată la infinit funcia de ef al Consiliului Naional.Reporter Credei că este posibil să fie implicat Traian Băsescu, direct sau indirect?Ion Iliescu Nu cred, nu. E vorba de starea generală de funcionare a structurilor Justiiei. Nu cred că e vorba de intervenia lui personală pe aa ceva.Reporter Are dreptate Adrian Năstase când spune că USL nu s-a preocupat suficient pentru a asigura o justiie independentă?Ion Iliescu Eu îl îneleg și pe Adrian Năstase, se simte nedreptăit. Dar lucrurile trebuie privite cu echilibrul necesar.Reporter Credei că ar mai trebui ca PSD să-i păstreze efia Consiliului National, inând cont că are drepturile electorale interzise pentru cel puin cinci ani?Ion Iliescu Nu numai, nici nu poate să-și exercite această funcie.

  raspunde comentariului
 • Gheorghe Popescu

  23 iunie 2014 18:05

  Autorul are dreptate. Adevarata tinta este justitia. Evenimentele mai au insa inca o semnificatie Mesajul trimis romanilor. Voi care inca mai traiti aici in tara lasati orice speranta. De ceva vreme incoace se vorbeste despre mostenirea lui Basescu, o justitie europeana. Ponta, Voiculescu si ai lor vor sa demonteze mitul acestei mosteniri. Va fi mult mai usor de furat de acum in colo in Romania, dupa ce presedintele erou al innoirii tarii va fi detronat pentru mita. Asta e miza pentru care Basescu e tirit in noroi. Sint citiva jurnalisti care incearca sa scoata ceva bun din aceste evenimente. Consider ca gresesc, ca nimic bun nu poate iesi de aici. Chiar daca totul e o facatura si fratele presedintelui n-ar fi vinovat de nimic desi eu cred ca totusi este vinovat, ca a avut legaturi cu clanul lui Bercea Mondialul, pentru ca nu iese fum fara foc, chiar daca in final presedintele reuseste sa-si spele obrazul si sa nu demisioneze, PSD obtine 3 puncte prin neprezentare, ca in fotbal. Distrugerea e facuta, nimic nu mai poate repara imaginea de presedinte care a realizat o justitie cinstita si europeana intr-o tara balcanica, inapoiata, venita direct din secolul 18. Singurul lucru bun care poate iesi de aici este demascarea noii struto-camile de drepata. Ponta va propune in parlament suspendarea lui Basescu. Un parlament in care PSD nu mai e majoritar, de cind cu PNL PDL de dreapta. Si totusi Ponta e foarte sigur pe victoria sa. Sint sigur ca majoritatea PNL si a PDL vor vota pentru suspendare. Romanii au ocazia acum sa vada care le e dreapta. Vor vedea ca au doua miini stingi. Asta e singurul lucru pozitiv intr-o tara perdanta pe toata linia. Si e vina romanilor. Au avut 25 de ani la dispozitie sa-si curete scheletele din dulap si n-au facut-o. Sint tare curios cine va fi noul justitiar in Romania, du pa ce pleaca Basescu. Eu in locul lui Morar as participa la prezidentiale. Ca independent. Impotriva lui Johannis, Ponta, sau mai stiu eu ce alt smecher din sistem. Morar ar fi un independent adevarat. Si acum se va putea vedea si ce are de gind Macovei sa faca pentru tara ei, sa apere justitia romaneasca, nu doar sa scrie rapoarte la Bruxelles.

  raspunde comentariului
 • Liviu

  23 iunie 2014 14:05

  Este aberant ca M. B. despre care se spune ca a pacalit niste bronzati, poate ca le-a luat niste bani, bani furati de acestia, sa fie arestat, in timp ce Felix, care a furat miliarde de euro, de la stat este in libertate, in timp ce Patricianul, care a furat miliarde de euro, de la stat este in libertate, in timp ce Dragnea, care a furat mililoane de euro, de la stat si care a fraudat alegerile cu milioane de voturi este in libertate si mai este si vicepremier, in timp ce Mazare si Nicusor Constantinescu, care au furat milioane de euro, de la stat sunt in libertate, in timp ce Mitrea, DIP, Oprisan, Nicolescu, Cosma, Bunea Stancu, Cancescu, Seres, Pantis, Chitoiu, care au furat milioane de euro, de la stat sunt in libertate

  raspunde comentariului
 • iu

  23 iunie 2014 11:22

  Revin ca sa nu fiu gresit inteles. Dus cu capul este autorul articolului jegos, Campeanu Cristian,basist inregimentat.

  raspunde comentariului
 • iu

  23 iunie 2014 11:18

  Baiatule, esti dus rau cu capul!

  raspunde comentariului
 • dorinteodor

  22 iunie 2014 23:26

  nu stiu cine ce vrea sa ingroape dar ce vad este ca "minoritarii" ne-au pus in fata o oglinda ca sa ne vedem cum sintem in realitate. si imaginea nu ne face cinste in europa, oricare ar fi adevarurile sau substraturile.....

  raspunde comentariului
 • BiggyGi

  22 iunie 2014 19:45

  Daca DNA-kovesy au fost partasi la arestarea micului mondial ca sa ingroape mita primita de infestatul ala de mircea basescu, atunci DNA trebuie ars de viu de-a dreptul,nu ingropat.In Romania nu are ce cauta un Gestapo basist.

  raspunde comentariului
 • Horosanu Gheorghe Dambla

  22 iunie 2014 17:58

  Nu am inteles obsesia dvs. Orice prostie se alipeste Voiculescu lui Ponta. Si apoi ce treaba are Ponta cu povestea tiganilor si M.Basecu ? Dambla.

  raspunde comentariului
 • Horosanu Gheorghe Dambla

  22 iunie 2014 17:58

  Nu am inteles obsesia dvs. Orice prostie se alipeste Voiculescu lui Ponta. Si apoi ce treaba are Ponta cu povestea tiganilor si M.Basecu ? Dambla.

  raspunde comentariului
 • c.g.

  22 iunie 2014 16:24

  Pt.Sorin T.Omule ,nu numai dumneata esti catranit,sigur ca haita de hoti si banditi economici bine ancorati in PSD si ''asociatii'' si aripa liberala a lui Tariceanu,uneltele si inaintarea Rusiei in ROMANIA,au fost probabil in spatele taraseniei asteia cu magronul cumatru,dar au profitat de prostia,inconstienta,lacomia,lui Mircea Basescu,adica fratele PRESEDINTELUI ROMANIEI...!Acum asta cu aprecierile astea ''carnat unsuros'',''spor la pupat bucile la mafia t.i.g.a.n.e.a.s.c.a.'',este o rautate din partea dumitale ,sau poate nu ai citit atent ...!p.s.-ca ne place noua,unora care l-am sustinut pe Basescu pe niste paliere,ca nu ne place,apropos de ''florea de colt '' si ''e pur'',repet SERVICIILE daca l-au informat cu o zi ,doua ,noua ...un an,inainte de data prezentarii filmuletului la A3,pe Basescu,ca fratele prezidentiabil,a pus bolta palatina la spaga,mita,pinca,sa faca trafic de influenta pentru cumatrul ,magraon ,priponit la bulau...,UNDE ,CATRE CINE ...,cam trebuie sa isi dea ...DEMISIA,asta daca vrem sa fim credinciosi la ...STOP HOTIA ,JUSTITIE spuse si sustinute de PRESEDINTELE ROMANIEI -Traian Basescu !

  raspunde comentariului
 • Sorin T

  22 iunie 2014 15:40

  Da carnat unsuros, totul a fost inscenat la Moscova, Basescu e pur ca floarea de colt.Altfel totu ok?Ti-a redus salariul nentu Adamescu, interlopu?Hai, succesuri si spor la pupat bucile la mafia tiganeasca!

  raspunde comentariului
 • gabriel zarnescu

  22 iunie 2014 14:21

  semeni cu Mefisto -daca stii cine e- Body guard pentru MRU daca da faliment Romania Libera

  raspunde comentariului
 • gabriel zarnescu

  22 iunie 2014 14:21

  semeni cu Mefisto -daca stii cine e- Body guard pentru MRU daca da faliment Romania Libera

  raspunde comentariului
 • GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

  21 iunie 2014 21:38

  E bine ca a dat Antena 3 imaginile, sa vada si poporul dovezile clare cand Mircea Basescu zicea ca a ajuns la el doar suma de 250.000. si ca fratele sau stia de cazul cu Bercea.Multumim Antena 3, RESPECT.Acum cand presedintele zicea de unii cu procese penale ca sunt puscariabili, de ce nu iese sa faca nici un comentariu despre ce zicea fratele sau sau despre condamnarea fratelui ?Inainte era presedinte jucator, acum nu mai este ?De aceea roata vietii se invarte si nu e bine sa razi de unul sau altul ca este puscariabil, viata iti aduce surprize.

  raspunde comentariului
 • Daniel Georgescu

  21 iunie 2014 18:26

  Pentru C.g.- Da Doamne romanului mintea cea de pe urma spune un proverb romanesc.. Cand spuneam eu ca Traian Basescu trebuie sa demisioneze ma acuzai ca sunt platit de "agenturile straine". Traian Basescu trebuie sa demisioneze imediat pentru ca altfel se creeaza un precedent pentru un alt presedinte, in viitor, care, orice ilegalitate ar comite, nu va pleca. .. Daca Traian Basescu nu-si da demisia pana luni Parlamentul Romaniei trebuie sa declanseze imediat procedura de SUSPENDARE a presedintelui pentru INALTA TRADARE A INTERESELOR ROMANIEI.

  raspunde comentariului
 • Ghita Bizonu'

  21 iunie 2014 16:11

  Mai e ceva de compromis la DNA ?! Pai caca DNA era tata de indepednenta si corecta il ar4stuia pe Micciulica inainte ca Traian cel AMre sa ii dea aocrdu in direct la tembe!!

  raspunde comentariului
 • Ghita Bizonu'

  21 iunie 2014 16:11

  Mai e ceva de compromis la DNA ?! Pai caca DNA era tata de indepednenta si corecta il ar4stuia pe Micciulica inainte ca Traian cel AMre sa ii dea aocrdu in direct la tembe!!

  raspunde comentariului
 • Tara lui Nuti

  21 iunie 2014 15:31

  fie e doar un avertisment lu 21 iunie 2014 de la orili 14 si 17 ca doar traim in Tara lui Nuti nu asa?

  raspunde comentariului
 • Bercea gura mare

  21 iunie 2014 14:17

  Daca Bercea nu urla din duba ca a dat bani pentru Kovesi si Stancu , povestea era credibila. Interlopul este invatat de catre militanul Abraham si de catre securistul Felix ce sa spuna . Ajuns la DNA, Bercea nu dat in scris nimic , fie inca nu stie bine lectia, fie l-a cuprins frica. Oricum nu scapa , chiar daca Felix il va scoate din puscarie mai repede , va avea grija sa aiba gura aia mare inchisa permanent si definitiv. Vezi mai Bercea daca te bagi cu hotii mari in loc sa ramai la ciordit fier vechi ! Cauta-ti un avocat bun, nu un militan dat afara ca Abraham . Daca mai iesi cindva de la pusacarie , pleaca repede din tara , ca mina lui Felix e lunga !

  raspunde comentariului
 • Antisecu

  21 iunie 2014 13:24

  Fiti linistiti, Voiculescu va infunda puscaria, indiferent ce a facut sau nu a facut fratele lui Basescu.Varanule, totul are un sfarsit indiferent cati bani ai inprastiat in stanga si dreapta ca sa tragi de proces si indiferent cate ******* anteniste te apara.

  raspunde comentariului
 • Daniel Georgescu

  20 iunie 2014 23:08

  Vladimire ai gresit articolul. .nu aici trebuia sa copy-paste comentariul.muta-te o gaura mai jos...

  raspunde comentariului
 • vladimr

  20 iunie 2014 22:45

  Investigând scandalul de antaj în care este implicat Sorin Alexandrescu de la Antena Group, DNA a constatat că Antena 3 a fost complice la antaj. Ciuvică i Gâdea au fost deja chemai de procurori să dea explicaii i au mai insultat încă o dată ideea de presă pe care trustul Intact a compromis-o ani de-a rândul. Laul se strânge în jurul lui Dan Voiculescu iar campionii manipulării, minciunii i denigrării se zbat în chinuri.Antena 3 trebuia condamnată demult. Desigur în România nu există o lege a presei care să retragă licenele posturilor TV i ziarelor care practică prostituia politică i comit derapaje grave de la orice deontologie minimală. i nu există pentru că încă ne temem de comunism, de cenzura statului, de un organism care să decidă cine proferează răul în societate pe scurt ne temem de alte derapaje.În plus, după căderea cel puin formală a comunismului, ne bucurăm de libertatea de exprimare, care este îngrădită doar limitativ pentru apărarea unor drepturi i libertăi. Libertatea aceasta o invocă acum i patronul Antenelor Dan Voiculescu, proaspăt urmărit penal pentru complicitate la antaj. A vrea să-i transmit lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică nu trebuie să afecteze valorile fundamentale ale societăii româneti, cum ar fi familia sau libertatea de exprimare, a declarat Dan Voiculescu, chemat să dea i el declaraie la DNA. Antenele au trecut de mult aceste limite ale libertăii de expresie. Ele nu mai reprezintă presă de informare, niciun act jurnalistic, ci o armă de antaj i de manipulare pentru urmărirea intereselor economice i politice ale securistului Felix. Talk-show-urile pline de venin, cu prezentatori isterici i invitai cu partizanat politic clar, încalcă grav dreptul la viaă personală i la imagine a unor oameni publici pe care-i terfelesc i-i bălăcăresc pentru că reprezintă obstacole pentru patron. Să ne amintim numai de campaniile imunde de denigrare a membrilor CSM, Oana Schimdt Hăineală, Cristian Danile i Alina Bica. Nu mai era de mult vorba despre informare publică, ci despre intimidarea acestora prin proferarea de injurii i ameninări care să-i determine să nu-i facă treaba. Recent CSM a reclamat Antena 3 la Inspecia Judiciară pentru presiuni asupra procurorilor anticorupie. Sunt de vreo 10 luni supusă unui linaj mediatic. În momentul în care se exercită o astfel de presiune mediatică scopul este să te inhibe, să-i creeze o teamă falsă, să te împiedice, să nu mai poi face munca pentru care eti plătită. Este schema aplicată de Grupul Intact care se folosete de un site satelit, poveste care apoi este rulată de Antena 3. Eu am acionat în instană site-ul Sursa zilei, cât i Grupul Intact, dar i alt site care este folosit în astfel de aciuni, declara recent preedintele CSM Oana Schmidt-Hăineală într-un interviu pentru EvZ.Acesta este modul în care au acionat ani de zile ciutacii lui Felix la Antena 3, denigrând chiar i rudele decedate ale celor care în continuare fac reforma în justiie. Antena 3 a devenit astfel o ameninare pentru justiia din România, a spune chiar pentru securitatea naională, a cărei funcionare a încercat constant s-o obstrucioneze mai ales prin defăimarea i decredibilizarea procurorilor, a DNA, a tuturor celor care au avut curajul să dea sentine de condamnare în cazul martirului Năstase, a liberalului Gigi sau a ministrului Fenechiu. Televiziunile politice ale lui Dan Voiculescu au ipat pe toate canalele că sunt procese politice, că nu există nicio schimbare în bine în justiie, ba dimpotrivă totul este politizat. DNA i toi ceilali care îi fac treaba ar aciona doar la comenzile lui Băsescu. Acest refren a fost cântat pe toate tonurile posibile pentru a fi indus percepiei publice.Mai mult, Antena 3 a avut un proiect de manipulare constantă a populaiei Băsescu este răul absolut, iar Voiculescu, Ponta, Antonescu, Fenechiu sunt băiei curai, parfumai, stilai o distorsiune gravă, care a fost însoită de incitarea la ură faă de dumanii poporului tocai mărunt în fiecare seară de respectabili analiti afaceriti cu statul i securiti precum Roca Stănescu sau Bogdan Chireac. Observai desigur metodele i elementele clasice ale propagandei comuniste dezinformarea, minciunile, aâarea. Mijloacele s-au schimbat, practicile sunt însă aceleai.Reeta de succes a Antenei 3 pare să se fi epuizat însă. Deja are concurenă puternică din partea postului România TV, care a copiat-o i încearcă s-o i depăească. i aproape reuete. Vestea i mai proastă pentru Voiculescu este că odată cu pierderea din influenă a Antenelor, în dauna RTV, el este lăsat din brae încet-încet de iubiii parteneri de USL. Antonescu a trimis deja PC la plimbare dacă nu le mai place cu liberalii, iar Ponta a fost destul de reinut să ia partea Antenelor în scandalul de antaj. S-a mărginit să-i laude pe ciutaci că sunt nite jurnaliti excepionali de buni. Într-adevăr sunt buni dar nu ca jurnaliti, ci ca manipulatori, antajiti, care sub masca jurnalismului execută ordinele patronului ca un grup mafiot organizat.Chiar dacă plecăm de la prezumia de nevinovăie, este clar că Sorin Alexandrescu nu putea încerca să impună prin antaj un contract RCS fără directive clare de la patronul său, de la familia Voiculescu. Iar ameninarea patronului RCS cu anchete jurnalistice compromiătoare i difuzarea de clipuri de dezvăluiri senzaionale legate de fapte de corupie, care nu se mai produc, sunt arme clasice ale Antenei 3.Pe de altă parte, se pare că m-am înelat, din fericire, în privina pactului de coabitare ca acord de împărire a justiiei între Băsescu i Ponta. Cel puin DNA-ul funcionează în continuare bine. Un ministru în funcie Relu Fenechiu a fost condamnat i urmează un alt pete mare Dan Voiculescu. Cine ar fi îndrăznit să se atingă de acetia în era Năstase? Nimeni.Ca i fostul premier cu ase case, Voiculescu s-a crezut intangibil, peste justiie, peste lege. Dar, acum se vede vulnerabil i nu poate să îneleagă. Era naul USL, îi controla pe Ponta i Antonescu, Antenele deveniseră o instituie faă de care premierul i preedintele Senatului răspundeau direct, fiind lăudai sau certai de ciutaci. Mai rămânea să preia controlul asupra Justiiei, pentru a dormi linitit.Varanul n-a reuit i acum încearcă să iasă din laul care se strânge în jurul său prin aceleai metode. A plătit aproximativ 10 protestatari de profesie să vină în faa DNA să-l susină, să arate solidaritatea i continua să disemineze mesajul că aciunea împotriva Antenelor este politică, opera bineîneles a preedintelui Băsescu. Transpirat de emoie i de frică, eternul Ciuvică îi mai acuza încă o dată pe procurori că sunt basiti. Ceilali servitori ai lui Felix îi insultă pe jurnalitii prezeni. De îneles, că doar ei sunt superiori, fac parte din altă tagmă. i chiar aa este Antenele au fost i sunt anti-presa prin excelenă i decredibilizează i ce a mai rămas din profesia asta.Ca urmare este nevoie de o lege a presei pentru a împiedica perpetuarea acestui rău. Până acolo, condamnarea instituiei de antaj de către justiie este binevenită. Iar mitul infailibilităii politicianului securist i mare magnat capitalist mai primete o lovitură. Nu e puin lucru.

  raspunde comentariului
 • Daniel Georgescu

  20 iunie 2014 22:30

  Si cum o nenorocire nu vine niciodata singura, pe 24 iulie Traian Basescu pierde si IMUNITATEA...-De altfel doar o scuza creata de Kovesi si Morar- CCR trebuie sa spuna ca presedintele nu se bucura de IMUNITATE ABSOLUTA! .... Iata solutia ICCJ " Ca rezultat al acestei actiuni, se admite cererea formulată de petenta Firea Gabriela, privind sesizarea Curtii Constituionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.312 alin.2 Cpp în măsura în care se aplică presedintelui României si sesizează Curtea Constituională cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.312 alin.2 Cpp în măsura în care se aplică presedintelui României, în raport cu prevederile art.1, art.16, art.84 i art.72 din Constitutia României'...

  raspunde comentariului
 • Adam

  20 iunie 2014 21:13

  Dobitocul plagiator, uita de traficul de influienta din biroul sau de prim plagiator,in favoarea lui Duicu ?Fapt dovedit,cand isi da demisia ?

  raspunde comentariului
 • Daniel Georgescu

  20 iunie 2014 18:17

  De ce nu demisioneaza Traian Basescu ? Pentru ca asa cum a zis Kovesi imediat ce pierde imunitatea va ajunge la puscaria de femei de la Targsor....httpwww.romanialibera.roactualitateevenimentkovesi--dosarele--flota--si--casa-din-mihaileanu---investigate-cand-basescu-nu-va-mai-avea-imunitate-320826

  raspunde comentariului
 • Costin

  20 iunie 2014 18:09

  Tu si cu Gusa ce mancati ***** despre acest subiect. Toata lumea vede adevarul, numai voi va dati de *** in sus ca nu e domne asa, nu e implicat Basescu..Deschideti odata ochii.

  raspunde comentariului
 • nolta

  20 iunie 2014 18:08

  Cine a vrut sa cumpere justitia, nu cumva seful vostru? De ce nu scrieti articole si pe tema asta? Cine a incercat sa cumpere justitia, nu familia prezidentiala? O trageti intruna cu Voiculescu si a3 in timp ce pe coruptii vostrii ii menajati. Tratati-i pe toti lafel, daca-i bal, bal sa fie.

  raspunde comentariului
 • c.g.

  20 iunie 2014 17:09

  Pt.THEODOR MARCEAN.Domnule sa fim asa mai clari ,daca PRESEDINTELE ROMANIEI,domnul Traian Basescu,a fost informat de ...SERVICII ca fratele sau,domnul Mircea Basescu,a luat mita,spaga,pinca,pentru a face trafic de influenta pentru cumatrul ,magraon,Bercea Mondialul,de ceva timp,si a tainuit treaba asta ,cam trebuie sa isi dea ...DEMISIA!Ponta este un exponent al haitei de hoti si banditi economici bine ancorati in PSD si ''asociatii si aripa liberala a lui Tariceanu,este responsabil alaturi de ''batranul edec'' Ion Iliescu ,mentorul lui politic de ruina actuala ...TOTALA a ROMANIEI ,situatie sustinuta si de ...Rusia care ne doreste desfiintati ca stat si popor !Ponta nu poate fi banuit ca nu este istet numai ca este ''profund corupt''...,dar una e una alta ste alta ...!Sa auzim si de mai bine !

  raspunde comentariului
 • Librarul

  20 iunie 2014 16:30

  se pare ca mult asteptata zi a razbunarii a venit. de astazi se da start la prabusirea puterii basiste. de astazi inainte de deschid noi perspective pentru tara asta si pentru toti cei care si-au tarat traiul greu dupa o zi pe alta. a venit si randul lor, celor care si-au batut joc de noi si au trait in lux, sa isi primeasca recompensele

  raspunde comentariului
  • chivu

   21 iunie 2014 4:19

   Ce perspective are tara asta?Dupa 24 de ani cei mai mult cui PSD este ultima din Europa ca nivel de trai.Va doresc "independenta" alaturi de rusi, eliminarea voastra din Europa, vize, si ca 3 milioane de romani care muncesc astazi in Europa sa vina inapoi in Romania , ca sa le dea Ponta locuri de munca.Poporul asta nu merita specimene ca voi!

   raspunde comentariului
 • Crucisatoru Gate

  20 iunie 2014 15:05

  Domnule ,daca apar inregistrari care se spune ca este implicata Kiovesi eu nu iti cer plecarea dumitale de la ziar ,ci plecarea lui Kiovesi de la DNA.Asta nu inseamna prapadirea DNA ,daca asta intelegi dumitale.Ci prapadirea lui Kiovesi.Denea gous on ca viata!

  raspunde comentariului
 • THEODOR MARCEAN

  20 iunie 2014 14:33

  Domnul Ponta,care nu stie,inca,daca va candida la functia de presedinte al republicii,doreste neaparat sa-l vada dat jos pe Basescu,crezand ca in felul acesta va castiga recunostinta electoratului prigonit in cei zece ani de "basism"Intre timp,acest electorat s-a lamurit ca promisiunile de locuri de munca ale USL,apoi ale PSD,au vost vorbe in vant,daca nu chiar minciuni patentate.Romanii nu sunt chiar atat de creduli,iar daca dl. Ponta nu intelege acest lucru,inseamna ca nu este cel mai istet din familie.

  raspunde comentariului
 • pacepa

  20 iunie 2014 14:17

  astea sunt intoxicari ieftine facute de niste asa zisi jurnalisti platiti de base sa scrie in favoarea lui tot felul de dezinformari sa le fie rusine.

  raspunde comentariului
 • Pedagogul

  20 iunie 2014 14:01

  Aceasta institutie ar trebui desfiintata deoarece nu este eficienta si utila.

  raspunde comentariului
 • Pedagogul

  20 iunie 2014 13:59

  DNA este controlat in totalitate de infractorul Basescu.

  raspunde comentariului
 • Alex

  20 iunie 2014 13:32

  Da' proasta mai esti fata tatii. Ce va dau astia de la antene sa mancati frate? Matraguna?

  raspunde comentariului
 • c.g.

  20 iunie 2014 13:26

  Pt. com de la ora 12 si 05.Ma omule''Prezenta Presedintelui in fruntea luptei anticoruptie,este garantia independentei justitiei,garantia ca lupta impotriva mafiei va continua'' este o treaba,sunt in asentimentul dumitale,dar Mircea Basescu,a intrat in cardasie cu interlopii,magraonii,din stirpea asta a lui Bercea Mondialu,astia i-au avansat spaga,pinca,mita,sa faca trafic de influenta...,unde sa faca trafic de influenta ...???Asta inseamna atentat la siguranta nationala,chit ca in spate poate sa fie balaurul,magraonul Dan si Voiculescu,...SERVICIILE daca nu au informat trebuie sa fie...curatate,dar daca...SERVICIILE au informat,este cam naspa,atunci trebuie ...DEMISIA ...PRESEDINTELUI,a stiut si nu a cerut JUSTITIEI sa faca la timpul respectiv,ce de fapt s-a facut ieri,dupa ce la A3 a aparut filmuletul cu pricina,PRESEDINTELE ROMANIEI a tainuit ...,chit ca la mijloc era fratele sau...!

  raspunde comentariului
 • Gabriel Vînătoru

  20 iunie 2014 12:58

  În mod conștient sau nu, Victor Ponta, Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță și restul găștii de guvernământ se află de aceeași parte a fileului cu președintele Traian Băsescu. Ceea ce îi diferențiază este profitul. Nu știm care ar fi fost profitul fraților Băsescu, dar știm că profitul trupei de la Băneasa este puterea absolută politică, economică, socială. O putere pe care, însă, gașca veselă din complexul Băneasa-Victoria va trebui să o plătească foarte scump. Clanul Bercea va folosi aceleași metode pe care le-a folosit și în cazul Băsescu, cu scopul de a-și asigura supremația în afaceri și liniștea din partea autorităților. Ponta, Voiculescu, Ghiță și echipele lor de zgomote vor fi abonați la taxa de protecție pe care vor trebui să o plătească clanului Bercea. Și, poate, nu numai lui. De ce? Pentru că în toate lucrurile există un început. Apropo, nimic dinspre Butoane, Sportivi, Corduneanu et comp?

  raspunde comentariului
 • Pentru daniel georgescu

  20 iunie 2014 12:05

  Pentru daniel georgescu Ca de fiecare data, dovedesti ca esti un *******, platit de infractorii din usl, daca nu cumva esti chiar un infractor care speri sa scapi de puscarie, atacind oamenii cinstiti, care apara statul de drept si independenta justitiei. Indrugi tot felul de aberatii. Ce trebuia sa faca Presedintele, daca ar fi aflat de la serviciii sau de la fratele sau ca acesta este implicat in ceva necurat ? A facut ce trebuia. I-a cerut fratelui sa se adrseze judtitiei. A ordonat cumva procurorilor sau judecatorilor sa blocheze dosarul ? Nici nu avea cum. L-a aparat in vreun fel pe fratele sau ? A spus foarte clar, daca fratele sau este vinovat, va fi pedepsit. In nicio tara, presedintele nu-si da demisia daca o ruda de-a sa comite ceva ilegal. In nicio tara, presedintele nu-si da demisia daca ii cer acest lucru cei mai mari hoti, cei mai mari infractori, cei mai mari corupti, cei mai mari banditi. Presedintele trebuie sa ramina si sa continue lupta cu marii corupti si marii infractori, care au devalizat tara. Prezenta Presedintelui in fruntea luptei anticoruptie, este garantia apararii statului de drept, garantia independentei justitiei, garantia ca lupta impotriva mafiei va continua

  raspunde comentariului
 • CitiTOT de tampenii

  20 iunie 2014 11:56

  Dn Campeanu, cine s-a folosit mai intai de t_i_g_a_n, Varanul Red Mickey Moude sau fratele lui Louis de Funes ? Ma intreb daca ati batut campii singur? dn Bejan s-a bejenit ? A scapat redactia de el ? sau s-a dus sa faca o miscare populara la ridicata lu Lenuta in vederea unui raport MCV. Dilema dvs este de ce doi ciocoi se leaga de un clan interlop ? De ce nu ? Oricum aratati-i-o poporului pe virginala Justitia cum campeneste si se bejeneste impreuna cu neprihanita Presedintia pe centura.

  raspunde comentariului
 • Profesorul Zoios

  20 iunie 2014 11:55

  Mai nea Campene, matale ne dovedesti inca odata ca basismul este o secta infecta. Daca l-ai surprinde pe Basescu cum iti violeaza mama, tot pe Voiculescu si Ponta ai da vina

  raspunde comentariului
 • ronny

  20 iunie 2014 10:20

  institutiile astea conduse de fosile basiste indoctrinate or sa se scfunde singure. nu trebuie sa vina ponta sau voiculescu pentru a se realiza acest lucru. deci peculatiile astea sunt cam depasite

  raspunde comentariului
 • c.g.

  20 iunie 2014 10:19

  Pt.Ilie M.Faptul ca Voiculescu Dan este inca liber dovedeste ca lantul lui de la gat duce undeva in afar tarii ...!Ponta are ,azi numai sarcina sa il protejeze!Ca sunt interlopi,hoti si banditi economici in Parlamentul ROMANIEI mai ales cei din PSD si ''asociatii'' si aripa liberala a lui Taricenu este o realitate,dar asta nu il indreptateste pe Mircea Basescu sa primeasca bani de la Bercea Mondialu cu care s-a incuscrit ...,azi un puscarias condamnat la ani grei de puscarie,pentru a iesi din parnaie adica mai clar asa sa faca trafic de influenta sa il faca FRATELE SAU ...,pe PRESEDINTELE ROAMNIEI ,de litera ''c'' ! Mai clar asa una e una,alta e alta ...!

  raspunde comentariului
 • kiaburu

  20 iunie 2014 10:12

  dna este o institutie basista care se duce singura de rapa impreuna cu kovesi si cu base singuri se ingroapa dar este bine ca scapam de acest regim basist dictatorial.

  raspunde comentariului
 • mihu

  20 iunie 2014 10:00

  DNA-ul se ingroapa singur usor, usor. Cu Kovesi in frunte care este mama coruptiilor...

  raspunde comentariului
 • Ilie M

  20 iunie 2014 9:44

  dorin maier -Mircea Basescu a fraierit niste ****** cu 250.000 de euro si este arestat, mafiotul Voiculescu a furat de la statul roman peste 60.000.000 de euro si este liber.Tie ti se pare ca Basescu controleaza justitia ?

  raspunde comentariului
  • de aiurea

   20 iunie 2014 10:31

   treaba e ca in spatele marsaviei sta insusi tartorul. fratesu e prea prost si fricos sa-i arda pe tzzzzigani. de altfel si traficul de armament nu cred nici-o clipa ca maimutzoiu de mircea basescu a fost capabil sa o faca. iar basescu minte si cand bea apa, iar treaba cu plansul am mai vazut-o la el. in omul asta nu poti avea incredere.

   raspunde comentariului
 • Ilie M

  20 iunie 2014 9:38

  Faptul ca Voicuescu este inca liber dovedeste ca Ponta controleaza justitia, iar faptul ca M Basescu a fost arestat demonstreaza ca nu Basescu controleaza justitia, ci interlopii din parlamentul Romaniei si din guvern.Declaratia lui Bercea Mondial este in ton cu prestatia aparatorului interlopilor , W Ponta , care are printre protejati si interlopi cu functii mari, precum R Mazare si N Constantinescu, banditi care au cerut fara jena desfiintarea ANI si a DNA si solicita elaborarea in regim de urgenta a aminsitei.

  raspunde comentariului
 • Virgil

  20 iunie 2014 9:25

  Sunteti PENIBIL domnule Campeanu.

  raspunde comentariului
 • dorin maier

  20 iunie 2014 9:15

  Eu nu inteleg ce vreti sa spuneti, pentru ca reiese cam asa Voiculescu si Ponta au fabricat Cazul M. Basescu.T. Basescu a dispus DNA sa-l retina pe fratele lui ca sa salveze DNA de Voiculescu si Ponta.Ca in povestea asta sunt si niste ****** interlopi arestati si s-au plimbat citeva sute de mii de Euro sau coco nu are nici o importanta.Probabil,adica mai mult ca sigur ******* au fost tocmiti de Voiculescu ca sa compromita Presedintele,DNS si Romania Libera.

  raspunde comentariului
  • Ilie M

   20 iunie 2014 9:42

   Mircea Basescu a fraierit niste ****** cu 250.000 de euro si este arestat, mafiotul Voiculescu a furat de la statul roman peste 60.000.000 de euro si este liber.Tie ti se pare ca Basescu controleaza justitia ? Daca da, atunci suferi de cecitate sociala incurabila.

   raspunde comentariului
 • c.g.

  20 iunie 2014 8:27

  Pt.Daniel Georgescu.''Mircea Basescu a luat banii pentru trafic de influenta'',asta se deduce din filmarile care au ajuns in presa fie ele pe sticle mai mult sau mai putin mogulizate ,pentru treaba asta ,este priponit,arestat fratele PRESEDINTELUI ROMANIEI ,dac nu sunt facaturi ,atunci trebuie sa suporte rigorile ...LEGII !''i-a spus lui Basescu a are si el partea lui''aici este o problema,nu sunt ...probe,decat ce dau pe goarna magronii si magraoancele care pot fi prelucrati sa spunem de ...Felix ca nu il are la pipota pe Basescu! Faptul ca PRESEDINTELE ROMANIEI spune de varianta pe care a cintat-o lui,fratele sau este asa un...tangou,el este Basescu el este un om informat de...SERVICII,cum adica magraonul incearca sa-ti mituiasca fratele ca sa nu mai stea la ocna si...SERVICUIILE NU TE INFORMEAZA TE LASA CA PE UN ...FAZAN PE TINE PRESEDINTELE ROMANIEI TRAIAN BASESCU IN GHEARELE MAGRONULUI BERCEA MONDIALU SI A FIICEI LUI ISAURA...,''ce mama aluia cu coada si negru ,nu ne mai intelegem''!Sa nu ne mai dam dupa coltul mesei,daca...SERVICIILE nu au informat ''capul,secura ,buturuga'' ...schimbati ...''de la a'l cu tata in gura pana la cel cu barba sura'' ,daca serviciile au informat atunci este naspa,...DEMISIA ...BASESCU ! Asa este in statul de drept ...!

  raspunde comentariului
 • quitmonty1

  20 iunie 2014 8:09

  Pentru al vedea pe Voiculescu dupa gratii ar Ponta demisionat, Basescu ar trebui saimpuna DNA sa-l condamne pe fratele sau chiar daca este NEVINOVAT.Oameni acel mondial ar trebui trimisi in Nordul Irakului nu tinuti in puscarie pe banii NOSTRI.

  raspunde comentariului
 • Lichelu

  20 iunie 2014 7:58
 • Pedagogul

  20 iunie 2014 7:31

  DNA este institutia care executa ordinele infractorului Basescu.

  raspunde comentariului
 • DNA

  20 iunie 2014 6:56

  AVENTURILE DIRECTORASULUI AROGANT SI FRUSTRAT PE BANII STATULUI?Pe directorul general al CFR Călători, Valentin Dorobanțu, atentie,l-au demisionat,din funcția de conducere a companiei !!!!!Această demisie ar veni și din cauza faptului că Direcția Națională AnticorupțieDNA îl investighează pentru prejudicierea companiei cu peste un peste milion jumătate de euro.Din informațiile deținute , Dorobanțu își va continua activitatea la un operator privat de transport călători din zona Brașov, RegioTrans, companie controlată de un apropiat de-al său, Costel Comana.Carcotasii spun ca nu v-a face purici multi pe la RegioTrans si ca o sa fie coleg de celula, cat de curand, cu Relu Fenechiu cel care l-a si numit in functie la CFR Calatori.HOTII STRIGA HOTII?DACA FURA DIRECTORUL SMART DE CE SA NU FURAM SI NOI NASII?JALE MARE LA CFR CALATORI, DIRECTOAREA DE ACHIZITII IN TOTALITATE LEGALE ASCUNDE DOSARE DE ACHIZITII DE CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI?Sub privirea neputincioasa a Ministrului Transporturilor dl. DAN SOVA ,subalternii isi fac de cap ?Cum a sifonat fostul director CFR Calatori subventiile de la stat. De cum protectorul sau puscariasul Relu Fenechiu l-a instalat ditamai jupanul la CFR Calatori, Valentin Dorobantu s-a si apucat de treaba. Dar nu cea pentru care este platit din bani publici, bineinteles. Dorobantu a trecut imediat la aplicarea unui plan minutios de falimentare fortata a companiei de stat aflata in subordine, a carei activitate a fost pur si simplu sabotata sistematic,totul in beneficiul concurentilor din domeniul privat.Dupa mine, potopul!Aceasta pare sa fie singura strategie manageriala dupa care s-a calauzit Valentin Dorobantu.Hotie la drumul mare?Fostul directoras de la CFR Călători, Valentin Dorobanu, a încredinat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaii automotoare a cărui valoare poate ajunge la 20.000.000 de euro. Imediat după ce Gruia Stoica a fost reinut pentru încercarea de trucare a unei licitaii de transport feroviar de marfă, directorasul CFR Călători, Valentin Dorobanu, a încheiat un acord-cadru pentru reparaii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăean, dar care până acum nu a mai efectuat asemenea servicii feroviare.Încredinarea acestui contract a fost pregătită cu mult timp înainte de semnare de către Valentin Dorobanu, botezat de ceferiti Smart, pentru mecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar de călători.Practic,fostul manager de la CFR Călători a făcut demersuri serioase încă din vara anului trecut pentru a ajuta firmele lui Gruia Stoica să prospere pe spatele companiei de stat.

  raspunde comentariului
 • Danâleţul reshapat

  20 iunie 2014 5:49

  Câmp ineanu,tot câmp rămâne-gradul nu-i permite- altfel !

  raspunde comentariului
 • Daniel Georgescu

  20 iunie 2014 1:27

  Pentru anal-istul pupin-basist. . Ce are **** cu prefectura ?? Mircea Basescu a luat banii pentru trafic de influenta, i-a spus lui Traian Basescu ca are si el partea lui si tu vi acum sa ne spui ca Felix e vinovat ??? Solutia este demisia lui Traian Basescu- in orice stat democratic seful statului nu poate sa intervina in justitie pentru rudele sale, fie ele prin alianta ca in cazul cumetrilor magraoni.DEMISIA IMEDIATA!

  raspunde comentariului
 • tibi

  19 iunie 2014 23:08

  Cum adica Traian Basescu "s-a delimitat ferm"? Atunci cand Mircea Basescu i s-a plans ca este santajat, Traian Basescu chiar n-a fost curios sa afle motivul pentru care fratele sau era santajat? Cine-i naivul sa creada asemenea bazaconii? Traian Basescu trebuie sa raspunda in continuare la o multime intrebari. Printre altele i-a pomenit Mircea Basescu despre cei 250 mii de EURO, pe care-i incasase deja de la santajisti? Daca da, Traian Besascu devine automat tainuitor. Daca Traian Basescu sustine ca nu i s-a pomenit de acei bani, atunci un asemenea raspuns trebuie sa ramana, scris si semnat, la procurori.Recunoscand ca stia de santaj, Traian Basescu a deschis o adevarata cutie a Pandorei, plina cu intrebari la care trebuie sa raspunda.

  raspunde comentariului
 • ANALISTUL

  19 iunie 2014 21:31

  E BINE CA INCEPETI SA VEDETI ADEVARATA DIMENSIUNE A AFACERII '' MIRCEA BASESCU- BERCEA MONDIAL''. RAMANE SA VEDEM CE SE VA INTAMPLA CU FELIX. DACA IAR SE AMANA JUDECATA SAU DACA NU SE CONFIRMA CONDAMNARAEA ATUNCI INSEAMNA CA S-A ATINS SCOPUL.DACA I- SE MARESTE PUTIN PEDEAPSA SI DACA-L VEDEM LANGA BOMBONEL E UN SEMNAL DE NORMALITATE !

  raspunde comentariului
 • ion

  19 iunie 2014 20:47

  DACA JUSTITIA E INDEPENDENTA ARE EA NEVOIE DE SEMNALE BOULEO ?

  raspunde comentariului
 • emil

  19 iunie 2014 20:47

  ceva se schimba, ******* au reprezentat arma de represiune a fostei securitati.

  raspunde comentariului
 • Daniel Georgescu

  19 iunie 2014 20:15

  Updated ora 20 _ Cum era de asteptat Mircea Basescu a fost arestat pentru trafic de influenta- Domnul Campeanu daca tacea, filozof ramanea... Orcium asa cum reiese din inregistrarile de la DNA Trasin Basescu este implicat pana in gat in aceasta afacere. DEMISIA e ultima solutie -

  raspunde comentariului
 • Daniel Georgescu

  19 iunie 2014 19:58

  Domnul Campeanu face o mare eroare Acest caz nu e e cel referitor la santajul magraonilor, e cel declansat de magraoni pentru trafic de inflenta impotriva lui Mircea Basescu- sunt doua dosare diferite. In cazul acesta probele sunt evidente, DNA trebuie sa dispuna arestarea lui Mircea Basescu - Solutia este demisia lui Traian Basescu- in orice stat democratic seful statului nu poate sa intervina in justitie pentru rudele sale, fie ele prin alianta ca in cazul cumetrilor magraoni.DEMISIA IMEDIATA!

  raspunde comentariului
  • Trahanache

   19 iunie 2014 22:01

   Daniel GeorgescuIi dau si eu niste bani lui Fane Capatana, il pun sa zica ca ti-a dat tie niste bani ca sa-l scapi de puscarie si pe urma merg cu inregistrarea la DNA. E clar ca esti implicat, este???

   raspunde comentariului
 • Vasile Dracula

  19 iunie 2014 19:51

  Voi credeti ce a sustinut Basescu ca el nu stia nimic din ce facea fra-su'? Noi nu! Mai ales caTraian a facut pe moralistul si l-a acuzat pe frati-su de anturaj nepotrivit. Hai-da-de! Pai nu Bercea Mondialul era de gat cu el? Nu Bercea Mondialu i-a pus Mariei Basescu un lant de aur cu medalion la gat, gros cat degetul?Sau la el era bun acelasi anturaj? Cine poate sa creada ca Basescu nu stia ca ai lui Bercea aveau peste 100 de dosare penale?! Cum s-a facut ca imediat dupa ce procurorul Eugen Iacobescu a dezvaluit presei in 2012 ca in interceptarile oficiale pe care le-a efectuat Bercea vorbea de nume grele pe telefon cand cauta sa-si scape pielea, acest magistrat a fost sanctionat de CSM pentru ca a vorbit despre interceptari care il indicau pe presedinte? De ce i-a luat Kovesi atunci dosarul lui Iacobescu? Cine putea sa-i determine pe basistii din CSM sa-l sanctioneze discipinar pe procurorul Iacobescu care isi facuse pe deplin datoria?

  raspunde comentariului
 • c.radu

  19 iunie 2014 19:48

  Într-adevăr, T.B. ar putea ieși bine din acest scandal, mai ales dacă fratele său va fi arestat. Nimeni nu va mai putea spune că T.B. influențează justiția.Însă planul ce se străvede din faptele de azi pare a fi mai diabolic. Bercea Mondial, o persoană fără nici cea mai mică credibilitate, vrea să compromită două persoane de la vârful instituțiilor Justiției, care îl deranjează foarte mult pe Voiculescu și nu numai. Și atunci, cum să nu faci legătura Bercea-Pavel Abraham-Voiculescu? Bercea pare a fi sfătuit de cineva în acest sens. Chiar dacă pentru un om cinstit, care nu se grăbește să creadă orice mincinoshoțproxenet notoriu, vorbele acestea n-au valoare, pentru mulți ele vor semăna îndoială, iar acelor jurnaliști care au ca dumnezeu propriul salariu gras, le va da apă la moară pentru zile în șir de dezbateri în încercarea de a-și salva patronul.

  raspunde comentariului
 • c.g.

  19 iunie 2014 19:47

  Nu cred ca ''prostia monumentala '' a lui Mircea Basescu ,poate sa il tranforme pe Traian Basescu,''intr-un personaj tragic,care a devenit victima propriilor principii si propriei integritati''!Ce naiba d-le Campeanu Cristian daca Mircea Basescu si-a bagat in cara cu t.i.g.a.n.i.i.,a petrecut cu ei ,a luat euroi,''verzisori'' de la magraoni acum,daca a incercat,a promis,magraonilor sa faca trafic de influenta si asta demonstreaza JUSTITIA cred cu sinceritate ca trebuie ...arestat!Faptul ca magraonul Bercea a spus ca a dat banii la DNA ,adica lu'Kovesi asta nu o cred ,aici poate sa fie ceva instrumentat de haita de hoti si banditi economici din PSD si ''asociatii'' si unor baieti din ...Rasarit care ii sustin frenetic!

  raspunde comentariului
 • Vasile Dracula

  19 iunie 2014 19:46

  Domnul Campeanu a intrat in panica ca idolul sau Traian Basescu s-a dovedit a fi corupt..Inregistrarile lui Basica - fiul lui Bercea Mondialu' sunt probe perfect valabile, contrar parerilor lansate voit sau din ignoranta de anumite persoane, care vorbeau ca nu ar fi admisibile intrucat s-au facut fara mandat judecatoresc. Conform noului Cod de procedura penala - Art 139, pct. 3 privitor la supravegherea tehnica Inregistrarile prevazute in prezentul capitol, efectuate de parti sau de alte persoane,constituie mijloace de proba cand privesc propriile convorbiri sau comunicari pe care le-au purtat cu tertii. Orice alte inregistrari pot constitui mijloace de proba daca nu sunt interzise de lege. Asta ca sa punem capat speculatiilor. Frumos nu-i asa?... Pai de ce credeti ca a luat Kovesi dosarul de la DNA Constanta sa-l aduca la Bucuresti? Pentru caprocurorii anticoruptie constanteni i-au transmis opinia ca e caz in care se impune arestarea! Dupa mesajul prezidential de la ora 13.30, prin care Basescu a anuntat ca el nu va impiedica Justitia sa-l cerceteze pe fra-su',daca DNA nu va trece rapid la inculpare, pentru noi e clar ca dosarul va fi musamalizat... Dar e posibil ca inculparea sa se faca chiar joi seara, cand Mircea Basescu a fost chemat la DNA, unde nu ar fi exclus sa fie retinut si dus la mandat, pe acelasi tipar aplicat la Basica. O astfel de eventualitate ar confirma ca Basescu a aprobat ancheta... ca sa iasa cu fata curata

  raspunde comentariului
  • ion t

   20 iunie 2014 20:17

   vasile dracula-"tehnca de manipulare-minciuna,minciuna prin omisiune,ametecarea intre cateva adevaruri a unei minciuni etcsunt mai multe tehnici manipulative"wiki.citez din vasile d-"O astfel de eventualitate ar confirma ca Basescu a aprobat ancheta... ca sa iasa cu fata curata". in primele afirmatii relativ la inregistrari aveati dreptate. la final comentariu bagati soparlitamurdar cum ca justtia face ce ordona presedintele .aveti ceva dovezi?cres ca puteti sa va schimbati nick-ul in a3 ca sa nu mai piarda lumea timp cu cititul.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design