21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRovana "e cu românii”, dar plătește taxe în Bulgaria | OPINIE

Rovana “e cu românii”, dar plătește taxe în Bulgaria | OPINIE

„Noi, PSD, suntem cu ţara şi cu românii“, a strigat sâmbătă, cu pumnul în aer, noul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, către miile de oameni săraci aduşi cu autocarele să susţină Guvernul Grindeanu de la Târgovişte.

Rovana Plumb ţine atât de mult cu românii încât în 2013, pe când era ministru al Mediului, a introdus un costisitor timbru de mediu care i-a împiedicat mai ales pe cei cu bani puțini să-şi cumpere măcar o maşină ieftină la mâna a doua.

Rovana Plumb ţine atât de mult cu ţara încât a făcut tot posibilul să nu achite statului român tocmai acea taxă de poluare şi a înmatriculat Audi-ul Q7 al familiei, autoturism de 50.000 de euro, în Bulgaria.

Rovana Plumb ţine atât de mult cu românii încât atunci când a existat o iniţiativă parlamentară de eliminare a timbrului de mediu, tocmai ea a fost cea care s-a opus.

Mai mult, deşi în 2014 reporterii „României libere“ au fotografiat în exclusivitate autoturismul în cauză chiar în curtea casei Rovanei Plumb, deşi șoferul familiei ne-a confirmat că vehiculul cu numere de înmatriculare de Ruse era utilizat de către fiul demnitarei, deşi mai mulți martori ne-au povestit că același Audi Q7 mai era folosit și de soțul doamnei ministru al Fondurilor Europene, iubitoarea de români şi de ţară a negat cu vehemenţă toate aceste evidenţe.

Deși actuala formă a taxei de poluare pentru autoturisme a fost introdusă în timpul mandatului său, nici măcar fostul ministru al Mediului Rovana Plumb nu a dorit să o plătească. Pentru a evita să achite timbrul de mediu, demnitara și-a înmatriculat mașina Audi Q7 în Bulgaria.

De altfel, nici sursa de proveninţă a celor 50.000 de euro pentru vehicul nu a fost lămurită. În 2008, „Academia Cațavencu“ relata că Rovana Plumb, pe atunci europarlamentar, a încercat să ascundă faptul că deține SUV-ul, „uitând“ să-l treacă în declarația de avere. Demnitara a refuzat să discute cu jurnaliștii, dar Marian Rotaru, directorul campaniei electorale a politicienei PSD, le-a explicat celor de la „Academia Caţavencu“ că mașina a fost luată din niște bani pe care i-a împrumutat el personal. „Problema e că nici acest împrumut nu a fost trecut în declarația de avere“, menţiona publicaţia. În 2008, autoturismul era înmatriculat în Belgia.

Rovana Plumb i-a întrebat, tot sâmbătă, pe susţinătorii aduşi cu arcanul din mediul rural de către „duşmanul multinaţionalelor“, Adrian Ţuţuianu, dacă vor ca „abuzul să nu se mai întoarcă în România“ şi dacă vor „o Românie mândră şi demnă“, apoi i-a lăsat să-i sărute mâna obişnuită numai cu pielea fină din bolidurile pe care le deţine familia sa.

Când „România liberă“ a fotografiat, în 2014, SUV-ul cu numere de Bulgaria, în curtea casei ministrului Fondurilor Europene se mai aflau un BMW de peste 150.000 de euro şi un bolid Mercedes. Iar anul trecut, presa a relatat că fiul demnitarei a achiziţionat încă un autoturism evaluat la un sfert de milion de euro, pe care l-ar fi achitat pe loc, cu bani gheaţă. Adică, aproximativ cu 1.100 de pensii medii sau cam cât ar primi un pensionar dacă ar trăi încă 93 de ani după ce s-a retras din activitate.

Rovana Plumb a renunţat la afaceri în 2000, dedicându-se exclusiv luptei politice pentru propăşirea „ţării şi a românilor“. Dar cât de propăşită e România simţim pe propria piele în fiecare zi.  


Urmărește-l pe jurnalistul Răzvan Chiruță și pe rețelele sociale 

Facebook

Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă