Rovana "e cu românii”, dar plătește taxe în Bulgaria | OPINIE

de Razvan Chiruta , 27 februarie 2017 - stire actualizata la ora 17:04, 27 februarie 2017
Rovana "e cu românii”, dar plătește taxe în Bulgaria | OPINIE

„Noi, PSD, suntem cu ţara şi cu românii“, a strigat sâmbătă, cu pumnul în aer, noul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, către miile de oameni săraci aduşi cu autocarele să susţină Guvernul Grindeanu de la Târgovişte.

Rovana Plumb ţine atât de mult cu românii încât în 2013, pe când era ministru al Mediului, a introdus un costisitor timbru de mediu care i-a împiedicat mai ales pe cei cu bani puțini să-şi cumpere măcar o maşină ieftină la mâna a doua.

Rovana Plumb ţine atât de mult cu ţara încât a făcut tot posibilul să nu achite statului român tocmai acea taxă de poluare şi a înmatriculat Audi-ul Q7 al familiei, autoturism de 50.000 de euro, în Bulgaria.

Rovana Plumb ţine atât de mult cu românii încât atunci când a existat o iniţiativă parlamentară de eliminare a timbrului de mediu, tocmai ea a fost cea care s-a opus.

Mai mult, deşi în 2014 reporterii „României libere“ au fotografiat în exclusivitate autoturismul în cauză chiar în curtea casei Rovanei Plumb, deşi șoferul familiei ne-a confirmat că vehiculul cu numere de înmatriculare de Ruse era utilizat de către fiul demnitarei, deşi mai mulți martori ne-au povestit că același Audi Q7 mai era folosit și de soțul doamnei ministru al Fondurilor Europene, iubitoarea de români şi de ţară a negat cu vehemenţă toate aceste evidenţe.

Deși actuala formă a taxei de poluare pentru autoturisme a fost introdusă în timpul mandatului său, nici măcar fostul ministru al Mediului Rovana Plumb nu a dorit să o plătească. Pentru a evita să achite timbrul de mediu, demnitara și-a înmatriculat mașina Audi Q7 în Bulgaria.

De altfel, nici sursa de proveninţă a celor 50.000 de euro pentru vehicul nu a fost lămurită. În 2008, „Academia Cațavencu“ relata că Rovana Plumb, pe atunci europarlamentar, a încercat să ascundă faptul că deține SUV-ul, „uitând“ să-l treacă în declarația de avere. Demnitara a refuzat să discute cu jurnaliștii, dar Marian Rotaru, directorul campaniei electorale a politicienei PSD, le-a explicat celor de la „Academia Caţavencu“ că mașina a fost luată din niște bani pe care i-a împrumutat el personal. „Problema e că nici acest împrumut nu a fost trecut în declarația de avere“, menţiona publicaţia. În 2008, autoturismul era înmatriculat în Belgia.

Rovana Plumb i-a întrebat, tot sâmbătă, pe susţinătorii aduşi cu arcanul din mediul rural de către „duşmanul multinaţionalelor“, Adrian Ţuţuianu, dacă vor ca „abuzul să nu se mai întoarcă în România“ şi dacă vor „o Românie mândră şi demnă“, apoi i-a lăsat să-i sărute mâna obişnuită numai cu pielea fină din bolidurile pe care le deţine familia sa.

Când „România liberă“ a fotografiat, în 2014, SUV-ul cu numere de Bulgaria, în curtea casei ministrului Fondurilor Europene se mai aflau un BMW de peste 150.000 de euro şi un bolid Mercedes. Iar anul trecut, presa a relatat că fiul demnitarei a achiziţionat încă un autoturism evaluat la un sfert de milion de euro, pe care l-ar fi achitat pe loc, cu bani gheaţă. Adică, aproximativ cu 1.100 de pensii medii sau cam cât ar primi un pensionar dacă ar trăi încă 93 de ani după ce s-a retras din activitate.

Rovana Plumb a renunţat la afaceri în 2000, dedicându-se exclusiv luptei politice pentru propăşirea „ţării şi a românilor“. Dar cât de propăşită e România simţim pe propria piele în fiecare zi.  


Urmărește-l pe jurnalistul Răzvan Chiruță și pe rețelele sociale 

Facebook

Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

 • cristian

  27 februarie 2017 18:24

  Asa se arunca praf in ochi prostimi adunata cu arcanul,cei care pentru un pol mai mult la pensie vin sa-i ovationeze pe baroni.Clasa politica zero la interes national primeaza interesul personal,rusine si iar sa le fie rusine dar au obrazul gros si apar in public.

  raspunde comentariului
 • stelian

  27 februarie 2017 16:53

  Domnule Dragnea ,domnule Tariceanu cind vedeti la televitizor oameni care va votat si va sustin ,nau dinti ,sant necajiti ,cum va simtiti, credeti ca sunteti legitim si in cunostinta de cauza alesii poporului?

  raspunde comentariului
 • Coșcovenie Alămescu Iorgu

  27 februarie 2017 14:52

  Ce noroc pe capul nostru, al românilor, că suntem conduși de acest minunat partid - PCR...FSN...PDSR...PSD...... plus USL plus U D plus ALDE minus UNPR. Ei sunt socilaliștii utopici de caviar și șampanie,care vorbesc pre limba prostimii, a norodului.... unii, mai răi din fire, ar spune a nerozilor... Ei sunt cei care efectuează protecția socială prin șpagă electorală... firmituri aruncate din patru în patru ani naivilor, pe care îi înfometează ulterior, până la deteriorarea facultăților mintale, pentru ca ciclul vicios să se reia...Din păcate s-au înmulțit hipseriștii și multinaționaliștii care sunt cu ochii pe bravii noștri socialiști, de nu mai pot să facă și ei o învârteală ca să le iasă de-o vilă, de un palat pe Coasta de Azur, prin Brazilia, prin Madagascar și alte locuri .... Dubai?... căci doar prin astfel de locuri se pot relaxa greu truditorii socialiști. Trăiască birocratura comunistoid-bugetofagă ce parazitează social-democratic România! La miting ieșim cu toți ca să ne apărăm hoții!

  raspunde comentariului
  • Mihai - Canada

   27 februarie 2017 19:32

   Bine zis ! Din pâcate, cei multi, care au votat PSD-ul, nu citesc ziarele. Ei stau hipnotizati în fata televizoarelor si se uitâ la programele post-comuniste, dupâ care, ca niste zombi, se duc sâ manifesteze ca o turmâ de oi la Cotroceni, Pitesti, Tîrgoviste, etc.Sînt niste masochisti care, cu cît cineva le face mai râu cu atît vor mai mult.

   raspunde comentariului
 • Misu care rezista!

  27 februarie 2017 13:37

  Plumb toarna pesedeul in gandirea mosnegilor si babutzelor!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • revoltător !

  27 februarie 2017 13:19

  Da, e revoltător în ce hal îi bat joc de noi "aleii notri",de fapt aleii celor".. ...dar .mulți",.deaceea trebuie sprijinită......" strada -Piața Victoriei" -partid de stanga,cu cei mai mari i mai mulți miliardari.Eexplicabil că se țin cu dinții de putere i din cand în cand mai aruncă cateva firmituri prostimiicand au nevoie de voturi,sau cand simt copoii pe urma lor le dă atat cat să supraviețuiască i să depindă de ei..vezi susținătorii guvernului- asistații sociali i creerele spălate

  raspunde comentariului
 • dreptate

  27 februarie 2017 12:02

  Hai, ma, lasati...ca nu mai traim in comunism sa nu fie voie mai mult de o masina...bravo ei ca s-a descurcat...

  raspunde comentariului
 • Im

  27 februarie 2017 8:50

  De la dl Ion Iliescu încoace fsn-ul, pdsr-ul, psd-ul cel furat nu cel original are acest discurs "schizofrenic" unul pentru ei, unul pentru noi. Va aduceți aminte de "apartamentul d-lui Natase cum are toată lumea"? "Ei" sunt în afara legilor pe care le dau pentru noi. Ei sunt în afara sistemului de sănătate, de învățământ, de taxe și impozite... Ei sunt deasupra a toate... De aceea sunt asa uimiți ca exista instituții care ii trag la răspundere... Nu dau doi bani pe sistemul de sănătate, de învatamant cum au nevoie - fuga afara. Ar trebui sa fie obligați sa meargă la spital în România, sa-și tina copiii la școală în România, sa meargă cu mașini românești,! Ma gandesc profesorii, doctorii, cei de la ANAF nu realizează ca aleșii și demnitarii romani nu fac altceva decât sa-i jigneasta, sa-i umilească?...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design