Iohannis vs Dragnea: războiul care ne îndepărtează de Vest | OPINIE

de Sabina Fati , 28 decembrie 2016 - stire actualizata la ora 17:07, 28 decembrie 2016
Iohannis vs Dragnea: războiul care ne îndepărtează de Vest | OPINIE

Au crezut că președintele va sta deoparte, va privi bradul, se va bucura în tihnă de vacanța de iarnă și îi va lăsa de capul lor, să facă tot ce-și doresc. Să împartă totul așa cum știu ei mai bine, în liniște.  

Au crezut că Sevil Shhaideh va continua să le dea bani baronilor PSD, așa cum făcea pe vremea când era ministra Dezvoltării. Că Liviu Dragnea își va pune planurile în practică fără niciun fel de opoziție. Că, la o adică, îl amenință pe neamț cu suspendarea și el va face sluj în fața lor.

S-au lăsat luați prin surprindere ca niște amatori. Nici măcar n-au socotit că pentru suspendarea lui Klaus Iohannis trebuie să scoată la vot aproape 6 milioane de oameni, mult peste puterile PSD. Și că în spatele președintelui se vor alinia oamenii de bun-simț, cei care l-au votat de frică să nu ajungă țara pe mâna unor grupuri infracționale. De partea lui Iohannis vor juca și liderii Uniunii Europene, ca nu cumva România să iasă din peisaj, să-și piardă echilibrul și să se lase târâtă într-un coșmar de pe urma căruia să profite unii ca Putin.

 Liviu Dragnea nu se gândește atât de departe, el vrea doar să intre în posesia puterii cât mai repede, înainte ca procurorii să avanseze cu celelalte dosare, iar judecătorii să-i mai dea o condamnare. Acestea sunt urgențele pentru care PSD și ALDE sunt gata să răstoarne țara cu susul în jos. Dragnea își pune angoasele pe masă atunci când spune că trebuie luate în serios declarațiile fugarului Sebastian Ghiță, patronul RTV devenit milionar în euro de pe urma contractelor cu statul.

Liderul PSD ar vrea să poată demonta pe loc toate instituțiile care-l sperie și care știu totul despre el: cum și-a făcut averea, cum s-a folosit de funcțiile pe care le-a avut să ducă bani în firme prietene, cine sunt amicii lui și cum a ajuns domnul Shhaideh, acest militant activ al dictatorului sirian, să-i strice aranjamentele.

Probabil că Liviu Dragnea nu este interesat în ce parte merge România și vrea doar să se salveze: să profite de puterea care socotește că i se cuvine după ce a câștigat alegerile și să se răzbune pe cei care l-au umilit condamnându-l pentru fraudarea referendumului din 2012. Planul său va face însă ca țara să fie din ce în ce mai fragilă, mai îndepărtată de Vest și mai apropiată de geografia care i-a marcat istoria.

Comentarii

 • Alegerile au aratat un lucru : Romanii vor un sistenm "prezidential" cu un parlament cu doua camere nu este pe intelesul alegatorilor - astia sunt hotii !

  31 decembrie 2016 13:32

  Deci alegerile parlamentare chiar daca sunt atit de importante pentru democratia romaneasca cit si pentru angajamentul poporului pentru democratie cu partide politice vorbesc alta limba . S-au prezentat ingrozitor de putini romani la vot Cu parlamentul si parlamentarii leaga romanii in primul rind coruptia din Romania . Speranta care o au romanii este numai pentru persoana politica a presedintelui Romaniei . Atunci este prezenta la vot mult mai mare . Vrem presedinte si nu partide politice raspunzatoare pentru coruptie - asta este mesajul

  raspunde comentariului
 • Nelutu

  30 decembrie 2016 12:32

  Pentru suspendarea lui Klaus Iohannis PSD nu trebuie să scoată la vot aproape 6 milioane de oameni deoarece suspendarea se voteaza in Parlamentul Romaniei.Atat liderii Uniunii Europene cat si Putin vor bogatia Romanie nicidecum binele romanilor.

  raspunde comentariului
 • Live

  29 decembrie 2016 15:52

  Posibil sa-si fi bagat dra.cu rosu coada prin gard.

  raspunde comentariului
 • Simona

  29 decembrie 2016 13:47

  Fati nu mai are credibilitate .....chiar si cand zice cate ceva bun. E o stampila pe fruntea ei UNEALTA LUI GHITZA ...ala cu ONG-uri....de care vorbea Ghitza disparutu

  raspunde comentariului
 • Gh.Stoian

  29 decembrie 2016 10:27

  Nu, Dna Fati. Dracnea va avea nevoie de "vest", poate chiar si de FMI, ca sa poata "da", macar 10 din ce-a promis ! Altfel, n-as vrea siu in "pielea" lui, daca vor avea loc demonstratii ample mai ceva decat dupa "Colectiv" ! anti pontasovaddemagogi-lor !

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  28 decembrie 2016 22:57

  Iohannis e nazist. Forumul Democratic al Germanilor e o organizatie nazista intemeiata de Hitler. Toate hartiile emise de FDG se incheie si azi cu "Heil Hitler". Iohannis pretinde ca asta e traditia Sasilor din Transilvania si traditia trebue respectata.

  raspunde comentariului
  • @Joaquin Murieta

   28 decembrie 2016 23:59

   De fapt, minti! Nu exista nici un "Heil Hitler", ai pus de la tine, ca sa il poti manji pe Presedinte! Ar trebui sa iti fie rusine! Dar toate postarile tale, la diverse forumuri, sunt la fel- minciuni, calomnii, insulte. Nu poti fi om intreg? De ce iti bati joc, in primul rand, de tine?

   raspunde comentariului
   • Joaquin Murieta

    29 decembrie 2016 20:42

    Un prieten liberal din Sibiu mi-a aratat recent un asemenea document. L-am vazut nu citit pentru ca era redactat in limba Germana pe care eu nu o cunosc. Tot ce am inteles a fost "Heil Hitler" care incheia documentul. Prietenul meu liberal vorbitor de limba Germana mi-a spus ca se refera la "lupta mea" pentru a evita guvernarea PSD. Prietenul liberal mi-a spus ca documentul a fost tradus in limbile Romana si Maghiara si circula prin Transilvania. Nu cred ca in varianta Romana a fost inclus si "Heil Hitler" si cum nu cunosc nici limba Maghiara nu stiu daca a fost tradus fidel in Maghiara sau nu.

    raspunde comentariului
    • te credeam ca esti de stinga - dar nu esti asa de citit dupa cum te dai!

     29 decembrie 2016 21:52

     Ma omule daca este material didactic din anii 40 - ce era sa scrie "traiasca stalin " taucul popoarelor ?Se mai lucreaza si acum cu material didactic - chiar si i n biologie de pe timpul nazistilor . ....si mai exista material didactic si din anii stalinimului si a comunismului care este inca in uz . De ce nu este scos din uz ? are valoare stiintifica .probabil

     raspunde comentariului
 • Antisoroș

  28 decembrie 2016 22:44

  femeeiiiiie !? nu te mai zvârcolii ca disperata soroș a pierdut alegerile si in sua si in romania. soroș e kaput

  raspunde comentariului
  • Ce treaba ai tu cu Soros, omule?

   29 decembrie 2016 0:03

   Aici nu e vorba de Soros, jupane! Si nu cred ca doamna jurnalista este de acord sa i te adresezi cu familiaritate obrazica, de parca o strigi pe Leana, dincolo de gard! Daca nu ai ce comunica, de ce mai lovesti in tastatura?

   raspunde comentariului
 • Rotaru Alexandru

  28 decembrie 2016 20:07

  Analiza este in mare una corecta,insa am de adaugat un singur lucru sau sa reflectati asupra unei idei personale D_ul Dragnea se astepta la această respingere din partea președintelui dar a castigat timp in a face si ultimele aranjamente in teritoriu, dat fiind faptul ca nu se aștepta la scorul rezultat in urma alegerilor. Asadar urmatorul pas al PSD-ului este demiterea președintelui pana in toamna anului viitor sau discreditarea acestuia astfel incat la alegerile prezidențiale din 2019 d-ul Iohannis sa nu mai conteze.Multumesc

  raspunde comentariului
  • Concluzia este pentru noi!

   29 decembrie 2016 0:06

   Trebuie sa strangem randurile! Trebuie sa nu mai toleram sa fim mintiti! Trebuie sa incercam sa deschidem ochii celor care inca nu vor sa recunoasca efectul nociv al politicii pesediste!JOS PSD!

   raspunde comentariului
 • Ferdinand Bohn

  28 decembrie 2016 19:39
 • Franjo Glavina

  28 decembrie 2016 19:14

  Dragnea si cri.minalii fili-rusi din PSD vor forta suspendarea lui Iohannis, dar vor ajunge acolo unde merita. La puscarie!

  raspunde comentariului
 • gogu

  28 decembrie 2016 17:44

  Acel "probabil" din concluzia dvs. ne tine in loc de ani de zile, dna Sabina Fati.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design