Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis vs Dragnea: războiul care ne îndepărtează de Vest | OPINIE

Sabina Fati Actualizat: 28.12.2016 - 17:07

Au crezut că președintele va sta deoparte, va privi bradul, se va bucura în tihnă de vacanța de iarnă și îi va lăsa de capul lor, să facă tot ce-și doresc. Să împartă totul așa cum știu ei mai bine, în liniște.

Share

Au crezut că președintele va sta deoparte, va privi bradul, se va bucura în tihnă de vacanța de iarnă și îi va lăsa de capul lor, să facă tot ce-și doresc. Să împartă totul așa cum știu ei mai bine, în liniște.  

Au crezut că Sevil Shhaideh va continua să le dea bani baronilor PSD, așa cum făcea pe vremea când era ministra Dezvoltării. Că Liviu Dragnea își va pune planurile în practică fără niciun fel de opoziție. Că, la o adică, îl amenință pe neamț cu suspendarea și el va face sluj în fața lor.

S-au lăsat luați prin surprindere ca niște amatori. Nici măcar n-au socotit că pentru suspendarea lui Klaus Iohannis trebuie să scoată la vot aproape 6 milioane de oameni, mult peste puterile PSD. Și că în spatele președintelui se vor alinia oamenii de bun-simț, cei care l-au votat de frică să nu ajungă țara pe mâna unor grupuri infracționale. De partea lui Iohannis vor juca și liderii Uniunii Europene, ca nu cumva România să iasă din peisaj, să-și piardă echilibrul și să se lase târâtă într-un coșmar de pe urma căruia să profite unii ca Putin.

 Liviu Dragnea nu se gândește atât de departe, el vrea doar să intre în posesia puterii cât mai repede, înainte ca procurorii să avanseze cu celelalte dosare, iar judecătorii să-i mai dea o condamnare. Acestea sunt urgențele pentru care PSD și ALDE sunt gata să răstoarne țara cu susul în jos. Dragnea își pune angoasele pe masă atunci când spune că trebuie luate în serios declarațiile fugarului Sebastian Ghiță, patronul RTV devenit milionar în euro de pe urma contractelor cu statul.

Liderul PSD ar vrea să poată demonta pe loc toate instituțiile care-l sperie și care știu totul despre el: cum și-a făcut averea, cum s-a folosit de funcțiile pe care le-a avut să ducă bani în firme prietene, cine sunt amicii lui și cum a ajuns domnul Shhaideh, acest militant activ al dictatorului sirian, să-i strice aranjamentele.

Probabil că Liviu Dragnea nu este interesat în ce parte merge România și vrea doar să se salveze: să profite de puterea care socotește că i se cuvine după ce a câștigat alegerile și să se răzbune pe cei care l-au umilit condamnându-l pentru fraudarea referendumului din 2012. Planul său va face însă ca țara să fie din ce în ce mai fragilă, mai îndepărtată de Vest și mai apropiată de geografia care i-a marcat istoria.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...