Grindeanu îl va trăda pe Dragnea din același motiv pentru care și-a trădat bunicul deținut politic | OPINIE

de Mălin Bot , 01 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 11:19, 01 ianuarie 2017
Grindeanu îl va trăda pe Dragnea din același motiv pentru care și-a trădat bunicul deținut politic | OPINIE

Modul cum și-a trădat bunicul, deținut politic, este cheia înțelegerii carierei politice a prim-ministrului desemnat Sorin Grindeanu și a viitorului care îl așteaptă pe Liviu Dragnea, după ce Grindeanu este uns șef al Guvernului României.

Vă spun din capul locului că îl cunosc personal pe prim-ministrul propus, Sorin Grindeanu. Ca jurnalist acreditat pe Primăria Timișoara l-am cunoscut direct. Nu am nimic personal să-i reproșez din acea perioadă, mi s-a părut un om decent, dubios de decent pentru partidul în care s-a înscris. De aceea chiar m-a surprins când am auzit că a acceptat să fie marioneta lui Dragnea.
Astăzi însă lucrurile stau cu totul altfel în privința prim-ministrului propus de Liviu Dragnea și desemnat de președintele României Klaus Iohannis. Modul cum l-a dus de mânuță șeful infractor al PSD, ca pe un copil de grădiniță, este jenant pentru orice persoană care a ocupat vreo funcție, orice funcție.


Probabil că și pentru asta, dar mai ales pentru faptul că nu este deloc o onoare să te tragă de sfori un condamnat penal, tatăl lui Sorin Grindeanu și-a exprimat inițial nemulțumirea când a fost întrebat de cunoscuții din Caraș-Severin ce părere are despre propunerea făcută de Dragnea.


Când mi-a spus asta un cunoscut comun din zonă, mi-am adus aminte imediat de o înregistrare făcută cu camera ascunsă, difuzată de televiziuni cu mama lui Sevil Schhaideh. Era o înregistrare făcută imediat după ce numele Sevil Schhaideh a fost pronunțat de Liviu Dragnea.

Exact ca tatăl lui Sorin Grindeanu, mama lui Sevil Schhaideh a avut o primă reacție de respingere. Femeia spunea că fata ei nu are nevoie de așa ceva și mai bine și-ar vedea de sănătate.


Părinții știu ce este bine pentru copiii lor, dincolo de politică și multe alte interese și când spun ceea ce gândesc vedem astfel de reacții.


Se tem când află că propriul lor copil ajunge marioneta unui infractor sadea. Este normal să nu vrea să-și vadă copilul la închisoare. Riscul de pușcărie este uriaș pentru cineva care acceptă să devină coada de topor a unui condamnat penal.  


Voiam să discut mai mult cu tatăl lui Sorin Grindeanu despre motivele pentru care și-a exprimat o astfel de neumulțumire. Nu a dorit să avem discuția asta, însă ziua următoare și-a schimbat atitudinea, declarând unui alt ziarist reșițean că e foarte fericit cu situația asta. Era mai oportun să apară în presă cu o astfel de declarație, nu cu ceea ce gândea și a spus inițial.


Pentru că îl știam personal pe Sorin Grideanu, l-am urmărit cu foarte mare atenție în toate declarațiile și ieșirile publice în fața camerelor de luat vederi. Am remarcat două lucruri care spun mult despre el.


Unul dintre ele prefigurează un viitor surprinzător pentru Liviu Dragnea.


Actualul președinte penal al PSD, care îl duce pe Grindeanu de mânuță pe la televiziuni, riscă să aibă soarta altor ”lideri” politici care credeau și ei că ”băiatul” docil din Caransebeș le este fidel.


Baronul Titu Bojin, dictatorul Dan Poenaru și fostul prefect Ioan Răducanu, toți foști lideri PSD Timiș, au primit toți câte un brânci sănătos de la Grindeanu, atunci când acesta a simțit că e momentul să schimbe tabăra care e vulnerabilă, cu tabăra mai puternică din partid.

Nu îl pun pe lista asta acum și pe Ilie Sârbu, celebru tată socru al și mai celebrului ginere inculpat, pentru că aparenta despărțire a lui Grindeanu de Sârbu ar putea să nu fie ceea ce părea la vremea respectivă și mai ales pentru că legătura lui Grindeanu cu Sârbu ar putea să fie total diferită de relația cu alți baroni PSD.

Sârbu a fost șef al Seminarului Teologic din Caransebeș, oraș unde tatăl lui Grindeanu a fost profesor, la Liceul Pedagogic, dar asta nu e singura coincidență interesantă. Din aceeași zonă și cerc de relații vine și fostul șef al SIE, Ioan Talpeș. Sârbu a fost acuzat de legături cu Securitatea și cu SIE. Grindeanu, în mod interesant, e acuzat de același lucru. Ginerele lui Sârbu, celebrul inculpat fost prim-ministru, a secretizat pe vecie listele cu foștii spioni securiști preluați de SIE.

Dar asta e altă discuție pe care o aprofundăm în altă zi, după ce mai primesc niște informații.


Revenind la ce au pățit dictatorul Dan Poenaru, baronul Titu Bojin și prefectul Ioan Răducanu, toți lideri județeni PSD fripți cu Grineanu, se numește oportunism imoral și a marcat cariera politică a prim-ministrului desemnat din momentul în care a făcut primul pas în politică. Un oportunisim pe care nu îl bănuiam când stăteam de vorbă cu viceprimarul Timișoarei despre care aveam atunci o părere foarte bună.


În fața lui Mihai Gâdea, care îl lingușea ca o gospodină fără minte, Sorin Grindeanu a ținut să defileze cu respectul stima și mândria pentru bunicul lui care l-a crescut de mic și care a fost deținut politic.


Cât timp a fost viceprimar nu l-am auzit să se laude cu bunicul lui, de aceea această declarație mi-a stârnit mult atenția. Asta cu atât mai mult cu cât toți anii în care am fost ziarist în Banat m-au ajutat să înțeleg bine atitudinea bănățenilor de la sat față de acest regim. Mă refer a gospodarii cărora bănățenii le spun ”paori”.


Un articol scris de jurnalistul Marius Ghilezan, editorialist România liberă, ne-a descris condițiile în care Mihai Imbrescu, bunicul lui Sorin Grindeanu, a ajuns la un pas să fie executat în dictatura comunistă pentru că s-a opus vehement regimului. Era un paore adevărat.


Familia lui Mihai Imbrescu e cunoscută pe Valea Almăjului, unde a existat o rezistență anti-comunistă foarte insistentă.

Bănățenii din zona montană, în special almăjenii și gugulanii s-au opus regimului comunist zeci de ani, după ce acesta a fost impus României cu tancurile rusești. Gugulanii sunt din zona Caransebeș unde a fost detașat ca profesor, în tinerețe, tatăl lui Grindeanu.


Dan Nicolae Grindeanu era un tânăr oltean, profesor din Gorj, detașat la Caransebeș - capitala ”Țării Gugulanilor”, când a cunoscut-o pe mama actualului prim-ministru desemnat, fiica unui almăjan, înverșunat opozant al dictaturii comuniste, despre care actualul prim-ministru desemnat spune că l-a crescut. Grindeanu e doar pe jumătate bănățean...

Am rude în ”Țara Gugulanilor” și pe Valea Almăjului și pentru asta știu foarte bine cum îi văd pe comuniști gospodarii din zonă.
Cunosc mentalitatea lor atât de mult, încât pot să intuiesc foarte precis ce gândea bunicul prim-ministrului desemnat Sorin Grindeanu despre comunism și mai ales despre marele supraviețuitor al lui Ion Iliescu, fondatorul PDSR și președintele de onore al PSD, partidul condus acum de infractorul Dragnea.


Acolo mi-a spus un paore depre comuniști ceva ce mi-a rămas în minte în ultimii 20 de ani: ”Băiatule, ascultă la mine ce-ți spun. Comunismul e ca râia de pe oi. Nu mai scapi de ea decât dacă moare oaia”.


Era anul în care CDR și Emil Constantinescu câștigau alegerile și eu, un reporter foarte tânăr aflat în vacanță, făceam politică pe Semenic, acoperișul Banatului Montan, cu un bătrân gospodar din zonă. Eu entuziasmat de schimbare, el foarte circumspect și neîncrezător că poate să pice așa repede comunismul.


Este exact momentul când Sorin Grindeanu a luat o decizie care contrazice tot ce trebuia să-l învețe bunicul lui. În plină victorie a Convenției Democrate, o victorie a celor care îl contestau pe comunistul Iliescu, tânărul student Sorin Grindeanu se înscrie exact în partidul detestatului politruc sovietic. Nu o face de oriunde, ci din Timișoara, orașul care începuse revoluția împotriva comunismului.


A fost, în opinia mea, un moment în care Sorin Grindeanu și-a trădat înfiorător bunicul cu care se mândrește astăzi. De ce a făcut asta ar putea să spună bunul lui prieten, incupatul Victor Ponta.


Mai țineți minte cum ne spunea fostul prim-ministru că s-a înscris în partidul comunistului Iliescu pentru că acolo i s-a oferit ceva?

Motivele care l-au determinat și pe Sorin Grindeanu să procedeze așa sunt motivele pentru care în următoarea perioadă Liviu Dragnea va avea parte de surpriza să afle că ”docilul” Grindeanu nu este chiar așa. O știu bine baronii de Timiș pe care acesta i-a îmbrâncit politic la momentul oportun.


Nu îi plângem de milă condamnatului Liviu Dragnea, nu soarta lui e importantă acum. Important este să ne uităm dintr-o perspectivă cât mai limpede la cel care va ajunge șeful Guvernului României, dacă Parlamentul îl va valida.
 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube
 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

 • RaduD

  25 ianuarie 2017 14:37

  Tov. Bot, sa inteleg ca in PSD sunt numai scursori si hoti pe cant restu partidelor eventual fara ALDE sunt formate din fecioare si feciori de prima mana???

  raspunde comentariului
 • puicu

  13 ianuarie 2017 16:13

  Voi românii ați rămas cu o meteahnă comunistă f. gravă.Vă desființați singuri înainte de a vedea rezultate.Pentru comuniști nu erau buni intelectualii ,pentru voi cei care nu au rude supuse închisorii de comuniști.Aveți răbdare să îi vedeți ce pot.Nu-i omorâți din fașă! ******* DE CONDEIERI ÎMPUȚIȚI.!

  raspunde comentariului
 • bercea

  06 ianuarie 2017 18:14

  se pare ca este adevarat ce se spune despre ION.AI ATATEA CLASE CA TRNUL,DUPA CUM GANDESTI SI SE PARE CA STI SI SA SCRI!

  raspunde comentariului
 • ghe

  04 ianuarie 2017 16:43

  In tot cazul nu trebuie sa ne pierdem speranta ,sunt sigur ca romanii ii vor inlatura in suturi pe acesti infractori cum au procedat intotdeauna,pacat insa ca vor apuca sa fure pe rupte caci stiu ca nu au mult de stat si vor trece imediat la ciordeli.

  raspunde comentariului
 • Negru Vasilica

  04 ianuarie 2017 11:06

  Un film original si bani online pentru tine! Avem un vis Hollywood! Te-ai saturat de sefi? Oferta sigura si serioasa Proiect B! Lucrezi fara stres! Bani online pe drumul spre Hollywood! Aici ai o sansa uriasa! Cea mai buna echipa pentru Hollywood! Oferta exclusiva pentru invingatori! Castigi acasa la tine! Cere acum detalii mai multe la adresa de emailvasilica.negruyahoo.com

  raspunde comentariului
 • jarcaletz

  04 ianuarie 2017 7:22

  Grindeanu poaqte continua lupta impotriva comunistilor Iohanis, Basescu , Blaga, Boc s.a.

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  03 ianuarie 2017 23:44

  Draga Romanie Libera, am nu numai auzul foarte fin, nu numai nasul foarte fin, ci si vazul foarte bun. Te vad, cu echipa ta, cu politica ta editoriala. Ai facut fapte urate, draga ziarule. Si te vad cum te duci, cu mare viteza, intr-o prapastie adanca. Asa-i cand te inhaitezi cu golanii, sfarsesti in tufe, pe maidan, cu un cutzit in spate. A se citi la figurat, NU la propriu. Deci, draga R.L.... pacat. Ce ai fost, in anii 90, si ce ai ajuns....

  raspunde comentariului
  • Mai,

   04 ianuarie 2017 9:35

   nu te mai crispa atat daca ziarul nu e la `inaltimea` creierului tau ! Nu mai citi, nu mai scrie si te linistesti psihic. Ia si tu PRAVDA sau vreun ziar din Coreea de Nord. Daca nu merge nici asa, sunt medicamente usoare la farmacie, ele iti pot calma agitatia

   raspunde comentariului
  • PSEUDONIM PREDESTINAT

   04 ianuarie 2017 7:52

   Firul de praf = Firul de ca ca !

   raspunde comentariului
 • Dragos

  03 ianuarie 2017 23:33

  Pentru cititorul care s-a inscris in PSDR-ul lui Cunescu. Nici o grija, bunicul nu s-a intors in mormant, dimpotriva, ar fi fost mandru de el! PSDR-ul lui Cunescu a fost partid istoric, eu eram in 1990 in PNT insa i-am simpatizat teribil pe social-democrati si pe domnul Cunescu. Cunescu a fost la datorie alaturi de liberali si taranisti pe 28 ianuarie 1990 si a tinut piept cum a putut nenorocitului de Iliescu. Acela a fost cu adevarat un partid social democrat european, PSDR-ul lui Cunescu. Era recunoscut de Internationala Socialista, era din aceeasi familie cu laburistii britanici sau SPD-ul german. Iliescu tocmai de asta a avut nevoie sa-l inghita, pentru a intra cu nemernicii lui de comunisti in Internationala Socialista si a fi recunoscuti pe plan european. Pentru asta, l-au avut ca tradator in PSDR pe Alexandru Athanasiu, groparul social-democratiei romanesti.

  raspunde comentariului
 • curiosu

  03 ianuarie 2017 13:01

  De unde iti primesti simbria domnule Bot ? Acesta este numele conspirativ de pe statul de plata ?Ai acelasI grad ca Turcescu ? semanati ca doua picaturi de apa .La mai mare domnule ziarist Bot sau care e numele tau real.Ai tras pe nas prea multe gaze, de la gura haznalei Tov. Bot ce nume conspirativ aveti pe al doilea stat de plata ?.Ma refer la statul de plata de care stiu numai cateva persoane.Povestitine ceva si despre tov.Turcescu.Faceti parte din aceeasi liga? Haznaua din Curtea Scolii.

  raspunde comentariului
 • zozo

  03 ianuarie 2017 12:21

  Domunle Bot, nu Grindeanu-l va trada pe Dragnea ci Securitatea uitati-va la componenta noului guvern - majoritatea ministrilor au "trecut" pe la Scoala de Informatii a Ministrului de Interne Grindeanul este marioneta lui Dragnea iar acesta este executantul docil a celor ce, din umbra, conduc Romania. Doresc si sunt convins ca si actualul presedinte al PSD va avea soarta lui Iliescu, Nastase, Geoana sau Ponta. Dumnezeu sa-mi indeplineasca aceasta dorinta cat mai repede!

  raspunde comentariului
 • Freeman

  03 ianuarie 2017 8:59

  Felicitari dle Bot pentru acest articol si pentru altele pe care le scrieti si vi le citesc. Insa alaturi de " comunismul este ca raia, sau ciuma" nu uitati nici cuvintele lui Tutea " am facut puscarie pentru un popor de idioti" . Asta e partea proasta a acestei natii, cade prada prea usor acestor ******* mincinoase. Sunteti un anticomunist convins, la fel ca si mine, care am plecat din romania de nevoie, de scarba jigodiilor Iliesciene, cu peste un deceniu in urma. Va spun eu ca pana nu scoateti in afara legii partidul nascut pe frauda si minciuna in decembrie 89 si urmasii politici- ale acelui partid, in tara aia nu va exista niciodata lege, respect si nici prosperitate. Pentru ca toate lichelele politice, sacalii, baronii, profitorii, care au blocat dezvoltarea tarii, sau tras intr-un moment sau altul din acel partid sau sunt atrase de acest partid. Ma bucur ca dvs si cativa jurnaliti patrioti pastrati macar aceasta bucata de mediu virtual, libera de socialism neocomunism si de mizeriilor postacilor platiti.

  raspunde comentariului
 • ion

  02 ianuarie 2017 20:38

  BOT E CONSECVENT IN PROSTIE.DOAR EL SI CEI DE LA R.L. CRED IN INFRACTIUNEA LUI DRAGNEA DE LA REFERENDUM.

  raspunde comentariului
  • MILITIAN-ABRAHAM-SLUGA -VARANULUI

   03 ianuarie 2017 9:01

   Bravo, tavarise "CAPORAL" "ion"-ica !VISINESCU, FICIORU, BINE , SANATOSI ?? Cu "pensioara" cum stai ?Tot la 200 de miloane lei vechi ai ramas ??

   raspunde comentariului
  • Aproastei Ion

   02 ianuarie 2017 21:36

   Odata pentru toti cretinii, cu voie sau de sclerozati comunisti ce sunt, un stat democratic se defineste printre altele, prin ALEGERI LIBERE ! Cind, profitind de pilele din militie ale tatalui si relatiile subsecvente ale fiului mustacios extragi obtii citeva sute de nume ale unor cetateni decedati si votezi pe numele si C.N.P. - urile respective - indiferent ca votai pentru suspendarea unui mafiot, secatura si toxic - este o infractiune grava, iar in statele chiar democratice, asa ceva se pedepseste serios, nu ca in republicile bananiere. De retinut !

   raspunde comentariului
 • Robu e si el OLTEAN?

  02 ianuarie 2017 20:27

  OLTENII nu au cum fi altceva decat ceea ce sunt --- prorushi pesedisti - dintotdeauna!

  raspunde comentariului
 • just

  02 ianuarie 2017 14:15

  Bot asta tot tampit a ramas cu toate ca a mai trecut un an.Mi-e rusine ca e din Timisoara.

  raspunde comentariului
  • Cei din Timisoara

   02 ianuarie 2017 15:03

   se rusineaza din cauza badaraniei tale! Nu esti in stare sa scrii si civilizat?Vrei neaparat sa arati ca esti un ... carpaci!

   raspunde comentariului
 • Gh.Stoian

  02 ianuarie 2017 13:12

  VIGO Tu de ce esti bolnav ? De slugarnicie ? De oligoneuronita cronica ?""Tainul" tau din ce consta ? Recomandare spitalul "Dr. Obrejea" !

  raspunde comentariului
 • VIGO

  02 ianuarie 2017 12:38

  Fratilor ,sunteti bolnavi de URA. nu va mai faceti bine pe veci. Probabil asta este politica editoriala ,altfel nu va mai primiti tainul

  raspunde comentariului
 • eco

  02 ianuarie 2017 11:34

  daca urmariti inregistrarea cu grindeanu din momentul juramantului la investirea in functia de ministru al comunicatiilor,dupa ce semneaza documentul,veti vedea cat de tare ii tremura mainile...curata stapanire de sine!exista o inregistrare elocventa facuta din dreapta spate in momentul respectiv

  raspunde comentariului
 • Ion CHIOSILĂ

  02 ianuarie 2017 9:39

  Prea multă ură, învrăjbire, înverșunare și încrâncenare pentru dezbinarea românilor. Nici nu s-a instalat la Palatul Victoria și deja există motive de neîncredere și nu numai. De ce nu se scot în evidență și lucrurile bune din activitatea sa? Presupun că și-a trădat bunicul și când a fost pionier sau UTC-ist, nu-i așa! Am urmărit intervenția primarului Timișoarei Dl. Robu la unele posturi TV care a avut cuvinte de laudă la adresa fostului viceprimar, respectiv Președinte al consiliului județean Timiș. Lăsați guvernul să lucreze măcar un an și apoi spunețicriticați să facă ce credeți că ar fi mai bine în condițiile actuale. Cred că un jurnalist trebuie să arate și ceva neutralitate.

  raspunde comentariului
  • GUGULAN

   02 ianuarie 2017 9:57

   Stimabile, nu cred ca e cazul sa dai dumneata lectii de ce sa scrie un ZIARIST !Mizerile , dejectiile, ce se ariunca in carca celor de dreapta si a presedintelui vad ca nu te deranjeaza !??Nu-i zi lasata de la DUMNEZEU in care cele doua HAZ-NALE- A3 si ROMANIA TV sa nu atace in MOD ABJECT pe cei care nu gandesc ca PENALII dragnea si tariceanu !In zona gugulanilor, de unde ma trag si eu, nepotii nu-si tradeaza BUNICII, PUNCT !In urmatoarea postarea am sa-ti dau ,nominal, cativa DINOZAURI COMUNISTO-SECURISTI ce BANTUIE ca niste STAFII cele doua posturi de televiziune A3 si ROMANIA TV !

   raspunde comentariului
 • Giani

  02 ianuarie 2017 0:03

  Mergem din Tradatori in Tradatori. Cit mai poti suferi bunule D-zeu ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  raspunde comentariului
 • rem

  01 ianuarie 2017 16:57

  Mulți ani îmbelciugati tuturor penalilor.

  raspunde comentariului
 • nicolas

  01 ianuarie 2017 16:57

  Comunismul, a fost un drog mai tare decat cocaina, injectat in creerele celor care l-au trait , nu se va mai manifesta decat atunci cand copiii nostri vor intreba parintii,,CE A FOST COMUNISMUL,,Pana atunci trebuie sa suportam,vrem nu vrem aceasta stare de fapt pe care o traim.Am sperat totusi intr-o reformare a partidelor politice, cu regret o spun in nici unul nu am vazut decat o timida incercare.

  raspunde comentariului
 • @Ion Ion Ion...son

  01 ianuarie 2017 16:51

  Modul in care i te adresezi jurnalistului este echivalentul lui "Fa, Doino" al lui ex-dottore! La PSD nu va invata sa nu tutuiti in mod badaran pe cineva, daca nu vi s-a dat voie?

  raspunde comentariului
 • Rem.

  01 ianuarie 2017 16:28

  M-as bucura sa fie calul troian al binelui,asa cum tăriceanu si patriciu au fost calul troian al răului ilescu in pnl după 90.

  raspunde comentariului
 • ion

  01 ianuarie 2017 15:18

  de la un jurnalist astept sa ia o atitudine neutra dar "jurnalistul" asta scrie la comanda

  raspunde comentariului
  • TRECI LA CELE DOUA HAZ-NALE

   01 ianuarie 2017 21:06

   Mai ionica, Mai ionica, ti-o cerut cineva parerea pe acest site?

   raspunde comentariului
  • Diferenta

   01 ianuarie 2017 16:58

   pe care nu esti capabil sa o intelegi este aceasta! Sunt articole de informare. Acelea trebuie scrise intr-un ton neutru, prezentand doar evenimentul sau evenimentele. Sunt si articole de analiza, de dezbatere. Acelea fac o expunere in detaliu, din diferite unghiuri, a problemei, a cazului, a situatiei in discutie. Articolul de fata este unul de analiza. La voi, la antene, ai numai articole scrise pe ton impartial???????

   raspunde comentariului
  • hi hi hi

   01 ianuarie 2017 15:33

   Pai daca vrei atitudine "neutra" , marsh inapoi in hazna !

   raspunde comentariului
 • Cititor

  01 ianuarie 2017 13:51

  Felicitari , Malin , articol excelent !

  raspunde comentariului
 • spok

  01 ianuarie 2017 11:59

  Ce-ar fi viata fara tradare,minciuna,inselatorie,duplicitaritate?Grindeanul2.0 este doar un Conway's Game of Life.Ca si Dragnea3.5.Se deosebesc doar prin life-cycle.

  raspunde comentariului
 • Nikos

  01 ianuarie 2017 11:46

  Ați pierdut alegerile băieți. Acum despicați firul în patru, doar doar ori mă strica ceva.Va osteniși degeaba. Patru ani o sz lătrați ca câinele la luna. AsraAsra e jocul democratic. Su când pierzi.Chiar dacă nu va place.

  raspunde comentariului
  • raspopit GadeaTonomatCiutac

   01 ianuarie 2017 15:01

   Tavarise "caporal " Nikos ti-o cerut cineva parerea pe acest site ? MARS, po-ta-e ra-ioa-sa, in site-rile celor doua HAZ-NALE A3 si ROMANIA TV !

   raspunde comentariului
 • sorin

  01 ianuarie 2017 11:28

  Felicitari! foarte bun articolul, investigatie profesionista, cum nu intalnesti la multi dintre jurnalistii care fac de rusine breasla. De altfel, daca veti intreba un astrolog, veti primi aceeasi concluzie Sorin Grindeanu calca pe cadavre fara nici cea mai mica tresarire, iar Dragnea este un cadavru in devenire, deja pute.

  raspunde comentariului
 • spok

  01 ianuarie 2017 11:21

  Cand Dumnezeu vegheaza asupra-ti atunci esti ferit de boli,foamete sau esecul de a o-lua pe drumuri gresite.Greu de spus in cazul Grindeanului care Dumnezeu a vegheat asupra-i...pentru ca El nu se-nchina la Dumnezeul Comun...Cat despre deziluzii e bine sa nu-ti fixezi bara prea sus altfel risti sa te doara cand cazi .Sau sa se confunde cu-o bara de dans erotic...

  raspunde comentariului
 • antonia

  01 ianuarie 2017 11:03

  Ma cuprinde groaza cand ma gandesc ca institutia unde a fost "scolit intamplator" premierul, are dovezi concrete despre coruptia de la Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila"filialele Calan si Resita, despre dezastrul creat in sistemul sanitar de absolventii scosi pe banda rulanta de institutiile respective!Acum inteleg de ce toate informatiile si dovezile despre coruptia privind formarea si apoi "plasarea" acestor absolventi semianalfabeti in spitalele publice din vestul si centrul tarii au fost aruncate la gunoi si nimeni nu a facut nimic!!!PARCA E UN COSMAR DIN CARE NU NE MAI TREZIM!

  raspunde comentariului
 • nic

  01 ianuarie 2017 11:01

  Pai daca bunicul lui a fost detinut politic iar nepotul s-a inscris in psd nu mai e nimic de spus, poate doar ca nu are caracter deloc nepotul asta!!! Ori asa cum spuneti d-voastra d-le Bot, i s-a oferit ceva... Daca bunicul nu mai e tot respectul pt opozitia sa contra comunistilor,cred ca se rasuceste in mormant pt ce a ajuns nepotul lui sa faca! Conteaza doar ciolanul, caracter zero!!!!!

  raspunde comentariului
 • Gh.Stoian

  01 ianuarie 2017 9:56

  Dle Bot. 1La multi ani 2017, Dvs. si intregului colectiv redactional "R.L." ! 2 "astiasuntem, astia defilam" 3 Au decis soarta Romaniei deci a romanilor !, pt.viitorii 4 ani idiotii de votanti ai psd si alde, plus "indiferentii", plus tineretul care n-a votat ! Acum suntem la"mana" hotilor si sarlatanilor ! Sa vedem cum va fi cand se vor trezi din "visul" lor, de "rauri de lapte si de miere", neghiobii ! Bineinteles ca sa va veni cu vechea "poezie" a "grelei mosteniri" ! Cat despre grinda intaiul, ce sa mai discutam ! Se vedea, deja, dupa "alura" lui "botoasa" de parca ar fi "tras in teapa", din fund pana-n gat, plus "alura" de servilism fata de dracnea si "alaiul" lui, ce fel de neom este !

  raspunde comentariului
 • Ncol

  01 ianuarie 2017 6:33

  Nu toti PSD- isti or fi "dragnati" sau "pontati" asa ca n ar fi deloc rau sa i scoata din scena pe toti penalii acest tanar ,Sai uram noroc.

  raspunde comentariului
 • Fu-tu-i in noroc de neaveniti

  01 ianuarie 2017 3:05

  Bai,lasa-ma cu teoriile despicatului firului in 4,e suficient sa te uiti la moaca idiotului ca sa stii cu cine ai de-a face.Fata unui om spune TOT,nu ai cum sa ascunzi,pt ca u ai cum sa te holbezi 24 de h in oglinda.Individul e poponarpun pariu si-l cistig.Am o parere superproasta despre toti puliticienii astia,niste lingai si niste coate goale cu pretentii de educati si sa le spui "domnule",auzi la ei.Circul asta care se face de 27 de ani,iti intoarce matele pe dos,te asteptai ca pina acum sa fie tara asta ca o floare,culmea e ca era ca o floare inainte de'89 si probabil ca s-ar fi lucrat serios la infrastructura si la tot ce tine de locuri de munca,industrie etc.In astia 27 de ani eram departe,da' n-a vrut calu' tilharilor senili,au hotarit ei ce e bine pt mine,familia mea,vecinii,rudele s.a.m.d.Nici unul dintre asa zisii puliticieni nu are ce cauta intr-o functie a statului.E ca si cind dai cheia de la casa ta unui hot nenorocit care o sa te lasa in curu' gol inainte sa zici "hic".Asa e cu astia,nu se pricep la nimic,sint niste mincinosi innascuti,problema e ca minciunile lor sint asa de cusute cu ata alba ca-ti vine sa le vomiti in fata,tu-i in norocu' mamii lor de nenorociti.Grindeanu o sa aiba sedere in virfu' parului mai scurta decit a lu' Boc,o sa-l depasesca pe psihopatu' celalalt Ungureanu,caraghiosul ala notoriu,dar la gafe,Grindeanu o sa-i intreaca pe toti.De ce? Simplu.Cind ajungi sa crezi despre tine ca esti destept de dai pe afara,incepi sa calci in strachini si nu admiti ca prostiile pe care le faci sint vizibile de la poste,pt ca TE CREZI PREA DESTEPT.Nici un pulitician,amaritii astia seci mintal,nici unul nu e bun la nimic,nici la meseria cu care se lauda de prin facultati,e vai si amar de caetele lor,dar intr-o tara unde analfabetismul a ajuns la cote pe care nu-mi imaginam sa le aud vreodata,intr-o astfel de tara,e usor de pacalit si de manipulat.Oamenii au ajuns sa-i doara in pix,la asa exemple,asa societate.Vai de noi.PACAT.

  raspunde comentariului
 • ramirez

  01 ianuarie 2017 2:08

  de cand am aflat ca a avut bunic-detinut politic si luptator anticomunist, ma tot intreb ce e cu omul asta? prima data aam crezut ca treaba cu bunicul e o minciuna, dar acum vad ca e adevarat ce spune. asa ca intrebarea vine de la sine cum poate un nepot de luptator anticomunist sa fie psd-ist, coleg si prieten cu dragnea si ponta, care si azi compara anchetele DNA cu arestarile din anii '50? absolut inexplicabil, desi , totusi, articolul vine cu niste lamuriri...

  raspunde comentariului
 • patriot

  01 ianuarie 2017 1:50

  Aspectul cu tradarea bunicului e cat se poate de elocvent. Mi-aduc aminte ca facusem si eu parte din PSD-ul infintat de Sergiu Cunescu, insa am renuntat cat se poate de rapid, dupa ce sora mea imi reprosase ca "s-ar intoarce bunicul in mormant daca ar stii ca unul din nepoti face pact cu comunistii"! Inca nu se predase PSD-ul domnului Cunescu, PDSR-ului iliescian cu cai si carute, cand m-am decis sa renunt. Intrasem in partid la insistentele fostului profesor de istorie de la liceu, insa nu-mi putea iesi din minte anticomunismul bunicului, nu-l puteam trada. Am renuntat la partid imediat ce mi se propuse functia de lider al PSD-ului cunescian din oraselul meu. N-am putut sa-mi anulez originea anticomunista nici macar votand PSD-ul, darmite facand parte din randurile lor. Vad ca unii-si tradeaza cu usurinta bunicii, eu n-am putut rezista gestului facut. M-am repliat rapid, scuipand in san spre pierzania necuratului cuibarit in mintea mea. N-am ajuns sa votez si nici nu voi vota vreodata un partid de stanga. Mi-au pus destul comunistii tinicheaua de "origine nesanatoasa", pe vremea impuscatului, ca sa-i pot placea. Desi eram premiant la scoala, ma facusera pionier printre ultimii din clasa iar in partidul comunist n-au catadixit sa ma invite vreodata. Atunci cand am votat am pus stampila pe sageata, insa de cand cu USL-ul multirepetentului Crin, prefer sa stau acasa. Nu-i corect nici asa insa constiinta, bat-o vina, nu te lasa sa stai alaturi de tradatori. Dragi romani, tradandu-va bunicii riscati uscarea intregului arbore genealogic pe care-l aveti. Ciuma rosie este de sorginte bolsevica, n-a rasarit pe plaiurile strabunilor nostri. Delimitati-va de partidele care au in frunte personaje condamnate penal sau in curs de condamnare. Daca Grindeanu l-ar trada pe Dragnea si-ar mai ispasi din pacatele tradarii bunicului sau. Intarata-i, dr,ace!

  raspunde comentariului
  • "BUGHEZO-MOSIER'

   01 ianuarie 2017 8:31

   BRAVO TIE patriot ! Acest grindeanu este o uscatura ! Isi face de rusine bunicul !

   raspunde comentariului
  • "BUGHEZO-MOSIER'

   01 ianuarie 2017 8:31

   BRAVO TIE patriot ! Acest grindeanu este o uscatura ! Isi face de rusine bunicul !

   raspunde comentariului
 • da da

  31 decembrie 2016 21:35

  Bolsevicii din hazna vin aici sa ne dea cu lingurita din preaplinul lor .

  raspunde comentariului
 • c.radu

  31 decembrie 2016 21:18

  Infidelitatea lui Grindeanu față de Ilie Sîrbu ori alți mai-mari pesediti nu este neapărat condamnabilă. Ce interesează este fidelitatea lui faă de români. A vrea să aflu cum a gestionat funciile pe care le-a deinut până acum, dacă a fost cinstit, dacă banii avui pe mână au fost cheltuii corect, dacă cei pe care i-a promovat sunt ori au fost competeni. Faptele lui să vorbească despre el.

  raspunde comentariului
  • Exista chiar pe RL informatie

   31 decembrie 2016 23:26

   despre activitatea noului premier pesedist, cand era ministru al Comunicatiilor. A dat in bara pe toata linia. A produs deficit de milioane. Ca deputat a vorbit in 4 ani exact 75 de secunde! In schmb, are gusturi artistice. A avut o consiliera balerina, frumusica, subtirica.

   raspunde comentariului
 • gore

  31 decembrie 2016 21:14

  2917 îi poate aduce infractorului de la cârma psd o condamnare care-i poate șterge rânjetul iliescian de pe figură. Vă dați seama ce vise... infractorul hoț la teldrumul mare dragnea ajuns președintele țării printr-o suspendare pas cu pas, se întâlnește cu regina Angliei?

  raspunde comentariului
 • Marcu Anton

  31 decembrie 2016 20:52

  1.Grindeanu și Dragnea au spus clar, fără ascunzișuri, că Dragnea va conduce guvernul, nu e un secret. 2. Penal-penal-penal nu mai ține, stimabililor... Inclusiv adversarii lui cinstiți recunosc că e o făcătură menită să-l scoată pe tușă! 3.Faptul că Grindeanu e doar pe jumătate bănățean n-are nici o relevanță, însă e evident că informația e manevrată în mod mișelesc pentru a-i asmuți pe bănățeni și ardeleni împotriva lui.

  raspunde comentariului
  • Jumatate banatean!

   31 decembrie 2016 23:32

   Faptul are relevanta, in masura in care personajul s-a laudat ca este banatean pur sange! De ce i-o fi fost rusine cu jumatatea olteneasca, numai el stie!

   raspunde comentariului
  • Penal, penal, penal,

   31 decembrie 2016 23:29

   zici ca nu mai tine? Stai sa i se judece cele 2 procese care sunt pe rol. Sa vedem "ce capata" si apoi vedem cum stam cu "penal, penal, penal" si daca tine sau nu. In caz ca tine, cei 2 ani cu suspendare devin ani cu zabrele!

   raspunde comentariului
   • Marcu Anton

    01 ianuarie 2017 0:42

    Nu știu ce va fi cu cele două procese, sper să fie corecte. Însă sunt sută la sută sigur că procesul ăsta cu referendumul e o făcătură a serviciilor. By the way, nu sunt pesedist, din 1990 încoace am votat cu dreapta la parlamentare fără nicio excepție, de Dragnea hu-mi place defel, însă știu să deosebesc linșajul și făcătura de un proces corect!

    raspunde comentariului
    • @Marcu Anton

     01 ianuarie 2017 2:42

     Ori nu ai fost in viata dumitale "de dreapta", ori iti supraestimezi discernamantul. Ii aperi cu fervoare pe Dragnea si pe - deocamdata - pupilul sau. Care "adversari cinstiti recunosc ca e o facatura"? Singura persoana care spune asta este Alina Mungiu Pippidi, care nu e, de fapt, adversara, doar joaca teatru! Omul a fost hot de voturi, degeaba negati voi, pesedistii si simpatizantii! Degeaba discutam, ramane fiecare pe pozitia lui, dumneata tamaindu-l, noi sustinand cu probe si convingere ca este HOT! De fapt, tot cu metoda asta a obtinut pe mai nimica si hotelul Turris cu 8 etaje din Alexandria, pentru care nu a platit taxe, cumuland o datorie de aprox. 8 milioane de euro, la stat! Omului i s-au urcat la cap, precum vinul, cele 18 procente obtinute de psd in 11 decembrie si acum, nici mai mult, nici mai putin, se vrea mare sef peste Romania. Deocamdata premier, apoi presedinte! Ce il recomanda? Conacul din Alexandria, cu piscina si heliport? Aroganta? Tupeul? Arata-ti domnule discernamantul!

     raspunde comentariului
    • Procesul a fost corect!

     01 ianuarie 2017 2:18

     Toti penalii si suporterii lor protesteaza ca procesele lor "au fost o facatura". Daca nu a fost prins cu mana in urna cu voturi, dar a dirijat furtul la nivelul tarii, zici ca nu e vinovat? In acest caz avocatii lui - imi inchipui ca are bani arhisuficienti ca sa si-i permita pe cei mai priceputi - puteau demola acuzatiile. Oricat nu va place voua suporterilor si simpatizantilor vatafului de Teleorman, omul este vinovat si a avut deocamdata noroc ca are pedeapsa "cu suspendare"! Arata-mi un hot care recunoaste ca este hot!

     raspunde comentariului
  • 1,2 si 3

   31 decembrie 2016 21:18

   Haznaua3 mu e aici , te oftici ?

   raspunde comentariului
   • Marcu Anton

    01 ianuarie 2017 0:44

    Vezi răspunsul la comentariul de mai sus. N-am chef să scriu de zece ori același răspuns.

    raspunde comentariului
    • Gand la gand cu bucurie!

     01 ianuarie 2017 22:07

     Nici noi nu avem chef sa iti citim de 10 ori gargara!

     raspunde comentariului
 • vasile

  31 decembrie 2016 20:25

  Grindeanu este in esenta ceea ce este un PSD-ist. Si de la PSD nu poate veni mai nimic bun, 27 de ani de existenta PSD confirma asta. Grindeanu nu va iesi din cuvantul lui Dragnea. Daca misca in front, mai intai va fi exclus din PSD in regim de urgenta, apoi zburat din guvern cu motiune de cenzura PSDALDE minim -asta daca nu se simte el sa demisioneze. Va deveni un NIMENI. Deci, nu va mai amagiti atat, pe imagini de fatada.

  raspunde comentariului
 • Amin!

  31 decembrie 2016 19:53

  Usor neserios, ce vina are nepotul pentru opinia politica a bunicului si invers. Tradare e cand furi, iti vinzi tara, neamul etc nu cand alegi profilul politic.

  raspunde comentariului
  • Pai si-a vandut neamul!

   01 ianuarie 2017 3:11

   Daca bunicul a fost luptator anticomunist, cu ani de puscarie grea, pasibil de executie si daca nepotul a optat pentru PDSR - urmas al PCR - asta nu e tradarea neamului?

   raspunde comentariului
  • Marcu Anton

   31 decembrie 2016 20:55

   Amin-CORECT!!! Informațiile sunt manipulate în mod mișelesc, așa cum știe presa aservită să facă!

   raspunde comentariului
  • @Amin!

   31 decembrie 2016 20:28

   Are, tavarise Amin ! De data asta nu se mai adevereste zicala "CE NASTE DIN PISICA SOARECI MANCA" ! sau "NU ZBOARA ASCHIA DEPARTE DE TRUNCHI " !Mie mi se face mila de BUNICUL acestui individ , "CRESCUT" DE SOCRUL PENALULUI PONTA !

   raspunde comentariului
 • c.radu

  31 decembrie 2016 19:43

  Într-adevăr, Grindeanu nu are figura unui om de paie. Are privirea fermă și chipul unui om puternic. Ar putea deveni puternic în PSD, însă asta depinde foarte mult de finalitatea procesului în curs al lui Dragnea. Dacă acesta va beneficia de un verdict favorabil, probabil se va găsi o formulă prin care Grindeanu să fie înlocuit de Dragnea la guvern. Dacă sentința îl va trimite la închisoare, atunci vântul îi va sufla din pupa lui Grindeanu. Însă mă tem că asta va însemna și revigorarea lui V. Ponta.

  raspunde comentariului
 • Vai de ziarul lui Bacanu !

  31 decembrie 2016 19:35

  Moderat din cauza limbajului necivilizat.

  raspunde comentariului
  • Stan

   31 decembrie 2016 20:25

   nu jigniti, RL e ziarul lui penalului Adamescu nu Bacanu.

   raspunde comentariului
   • PE INVERS @Stan

    31 decembrie 2016 20:36

    Nu jigniti, HAZ-NAUA 3 , E TELEVIZIUNEA FETEI puscariasului voiculescu, si nu puscariasului voiculescu !ACUM ITI PLACE TAVARISE Stan ??

    raspunde comentariului
    • cenzura libera

     31 decembrie 2016 21:10

     Bolnav pe moarte dar mananca cat poate...era o postare cu dicutia dintre nora si Becali, slugile l-au ras in cateva minute si au blocat definitiv postarile.

     raspunde comentariului
  • @Vai de ziarul lui Bacanu !

   31 decembrie 2016 20:16

   IO ZIC CA E VAI DE CAPUL TAU si nu de ZIARUL LUI BACANU !BOLSEVICULE, TU CE PRIMESTI PENTRU MIZERIILE PE CARE LE DEVERSEZI PE SITE ?????IL CITEZ PE Sorin- 31 decembrie 2016 1926 "Avea dreptate acel paore. Comunismul e ca raia la oi. Dar dezastru e ca toata turma are raie. Grindeanu Co sunt doar oportunisti, drumul lor se va sfarsi tot la Beciul Domnesc ca ei trebuie sa fure ca doar de aia sunt la putere si nu se stie cat vor ramane."PS TRIST ESTE CA LA 26 DE LA REVOLUTIE MAI INTALNIM INDIVIZI CA TINE, BOLSEVICO-KGB-istule !FELICITARI PENTRU ARTICOL DOMNULE MALIN BOT !!

   raspunde comentariului
 • Sorin

  31 decembrie 2016 19:26

  Avea dreptate acel paore. Comunismul e ca raia la oi. Dar dezastru e ca toata turma are raie. Grindeanu Co sunt doar oportunisti, drumul lor se va sfarsi tot la Beciul Domnesc ca ei trebuie sa fure ca doar de aia sunt la putere si nu se stie cat vor ramane.

  raspunde comentariului
 • carol

  31 decembrie 2016 18:54

  Si daca o sa cauti cu lupa pesedist fara pata nu ai sansa sa gasesti.Daca in atitia ani trecuti de la revolutie sau ce ***** ofi fost pesedistii astia nenorociti au furat mintit si deturnat adevarul ,cum ne putem inchipui ca acum s-au lecuit sii vor binele celor pe care ii invoca atat de des,poporul.De la partidul condus de puscariasul dracnea,al carui lider de onoare e nimeni altul decat criminalul ilici cercetat pt crime impotriva umanitatii nu mai avem nici cea mai mica speranta doar o teama enorma ca nu se vor lasa pana nu facpraf tara.Sa speram totusi ca justitia nu o sa iil mai lase sa calce totul in piceoare.

  raspunde comentariului
 • Bega versus Dambovita

  31 decembrie 2016 18:51

  Vrem si noi detalii din meciul "dictatorul Dan Poenaru"-Sorin Grindeanu, doar asa ne putem da seama daca vom avea sau nu o tradare. Am vrea sa stim modus operandi pentru lichidarea dusmanilor locali, se pare ca vom avea un premier corsican din ce scrie domnul Bot.La multi ani! Vorba lui Trump, si prietenilor... si dusmanilor cu executare... dusmanilor...

  raspunde comentariului
 • marika

  31 decembrie 2016 17:48

  Partz!

  raspunde comentariului
 • Alexandru Toma Nemoianu

  31 decembrie 2016 17:35

  Un om tanar si fara pata este acuzat de fraude morale dementiale"si-a tradat bunicul"! Personal l-am cunoscut si pe Mila Imbrescu si pe mama lui Sorin Grindeanu si pe toate rudele lor din Borloveni. Stiu bine ce fel de credinte si valori morale au avut si au,stiu bine cat de greu au reusit sa tina fruntea sus si sa ramana fruntasi in toate locurile pe unde au trecut.Sorin Grindeanu nu a tradat pe nimeni,optiunile lui politice dovedesc caracter si consecventa morala,actiunile lui dovedesc inteligenta si fler politic.Sunt convins ca mandatul lui este spre binele Romaniei.

  raspunde comentariului
  • Emil

   31 decembrie 2016 23:49

   Poti sa explici si in ce fel il consilia tanara balerina pe tanarul deputat "fara pata"?

   raspunde comentariului
  • Se pare ca ai putea da detalii

   31 decembrie 2016 23:45

   cu privire la prietenia si relatia cu mogulii de Timiis, fratii Cristescu. Vajnicul tanar "fara pata" este in tandrete cu perechea asta de suspecti imbogatiti...

   raspunde comentariului
  • Vrem dovezi!

   31 decembrie 2016 23:41

   Vrem dovezi ca este "om tanar, fara pata". Deocamdata detaliile lui biografice te contrazic. Dar daca poti aduce dovezi clare care sa ateste ca este "fara pata", le vom examina. Nu avem idei preconcepute! Dar nici nu luam de buna tot ce spui tu sau alti suporteri dezinteresati... .

   raspunde comentariului
  • "BUNICUL" lui "grindeanu"

   31 decembrie 2016 20:46

   Tavarse Alexandru Toma Nemoianu , varsa-ti oful in alta parte, caci aici credebilitatea ta este ZERO BARAT !Iti recomand SA TE UITZI la cele doua HAZ-NALE , unde a aparut acest "NIMENI", alaturi de PENALUL DRAGNEA !

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design