Fără Iohannis și fără DNA: România vrea o Europă cu mai multe viteze? | OPINIE

de Sabina Fati , 10 martie 2017 - stire actualizata la ora 17:33, 10 martie 2017
Fără Iohannis și fără DNA: România vrea o Europă cu mai multe viteze? | OPINIE

În vreme ce marile puteri europene reconfigurează viitorul continentului, parlamentarii români îl acuză pe Klaus Iohannis de „abuz de drept“, se răfuiesc cu justiția și pregătesc grațierea corupților. Mereu ocupați cu interesele lor, mereu frământați de cum să-și consolideze avutul și să se salveze din calea procurorilor pentru imprudențele mai vechi, politicienii români rămân insensibili la viitorul țării. România nu a fost niciodată un jucător la masa liderilor europeni.

Recunoscătoare că a fost primită înainte să fi meritat în UE, România a stat mereu deoparte la marile discuții. Ca o rudă de la țară care, de teamă să nu spună ceva greșit, mai bine tace, România s-a mulțumit cu ce i s-a dat, fără să-și dorească mai mult, fără să-și imagineze vreodată că ar avea ceva de făcut, fără să fie împinsă de la spate.

Acest complex al provincialului nu ține doar de istoria unui stat aflat deopotrivă la periferia Occidentului și a Orientului, ci și de o elită lipsită de aspirații, care cultivă ignoranța deliberată și care se uită de un sfert de secol încoace prin partea greșită a telescopului. Zilele trecute, la Versailles, acolo unde au început în decembrie 1918 negocierile pentru stabilirea noilor granițe europene și unde au fost create premisele celui de-al Doilea Război Mondial, cele patru mari puteri din UE au decis că au nevoie de o Europă cu mai multe viteze. Franţa, Germania, Spania şi Italia consideră că în acest fel Uniunea Europeană își va reveni după Brexit și va putea găsi soluții mai rapide și mai bune pentru viitor, fără să aibă de-a face cu est-europenii recalcitranți (Polonia, Ungaria, Cehia) sau leneși și înapoiați (România, Bulgaria).

La București, nimeni nu se grăbește să ia în seamă
minisummit-ul de la Versailles și nimeni nu are la îndemână un scenariu potrivit pentru România, în afara celui care se ocupă de vociferări. Ce argumente ar putea avea Klaus Iohannis la întâlnirea cu ceilalți lideri europeni pentru a introduce România în primul cerc concentric? Propunerile legislative pentru scăparea politicienilor cu dosare penale sau condamnați pentru corupție? Un buget ficțional, care mărește salarii și pensii fără să aibă de unde? Declarația adoptată de Parlament la propunerea lui Tăriceanu prin care se consideră „neconstituționale și inacceptabile judecățile“ pe care șeful statului sau reprezentanții Parchetului General le „formulează“ la adresa Executivului și, prin extrapolare, chiar la adresa Parlamentului? Pentru căutarea pretextelor de suspendare a președintelui?

În România, elita politică din arcul guvernamental, și poate nu numai, ar prefera parcă să rămână la margine, să-și regăsească liniștea și confortul din regimul Iliescu, fără procurori anticorupție, fără Mecanismul de Cooperare și Verificare al Bruxelles-ului, fără stresul că vine cineva din afară să-i învețe pe cei aflați la putere cum să-și facă treaba, fără Iohannis. O Europă cu mai multe viteze i-ar salva pe Dragnea și ai lui de toate piruetele nevrotice pe care le fac pentru a pune piedică Justiției fără ca acest lucru să se vadă, ar da avânt discursului anti-occidental practicat de Dragnea, Tăriceanu & Co. și ar putea reîntoarce țara spre Est, potrivit pragmatismului clamat deja de șeful Senatului și de ministrul de Externe. 

Comentarii

 • Negru Vasilica

  22 martie 2017 11:46

  Vrei să-ți îndeplinești dorințele? Aici este cea mai mare oportunitate! Iti oferim seriozitate si incredere!Cu noi, visul tau devine realitate! Totul este testat și funcționează! Vei avea sigur succes! Convinge-te că suntem serioși!Nu avem concurenta!Suntem numarul unu!Începe acum și câștigă bani!Totul depinde de alegerea ta!Cere detalii pe adresa de email vasilica.negruyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  15 martie 2017 7:36

  Romania vrea si Iohannis si DNA. Numai securistii comunisti, jefuitorii acestei tari, vor sa scapa si de Iohannis si de DNA. Numi reprezentantul politic al acestora, PSD-ul, vrea fara oprelisti la furat, vrea sa desfiinteze DNA si sa devina stapan pe justitie, ca sa-si salveze oamenii, fiindca este un partid de infractori care a distrus si tara si cetatenii acestei tari. PSD-ul nu este Romania, este ANTIROMANIA si trebuie ca Strada sa impiedice PSD-ul sa puna stapanire pe Justitie.

  raspunde comentariului
 • Stoian

  11 martie 2017 23:52

  Blonda,neblonda,Doamna are dreptate.Un cap super patrat nu poate intelege asta...

  raspunde comentariului
 • @ Mircea Scalat · Academia Studii Ecomomice Bucuresti

  10 martie 2017 7:55

  Ce simpatic esti! Comentezi ca nu comentezi !!!

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  10 martie 2017 7:52

  Trinomul, MARCOS, AUGUSTIN, CODRUTA, cu acronimul , *MAC sau KAC **, populației sa ÎNCALCE și Constituția României, ca e băieți buni

  raspunde comentariului
  • Iar mergi pe aratura!!

   10 martie 2017 7:56

   Trinomul este Dragnea - Tariceanu - Serban Nicolae, care a facut-o de oaie!

   raspunde comentariului
 • @ Teodorescu-ion Ana · Academie commerciale

  09 martie 2017 16:47

  Si cum ne tratam singuri, cucoana, cu "doctori" ca Tariceanu si Dragnea?? Ei tocmai asta vor, sa jucam batuta pe loc, cum ne canta ei si CCR-ul, aservit total lor. Tocmai ca trebuie sa ne luptam sa nu fim marginalizati in Europe, pentru ca intr-o Europa puternica trebuie sa se comporte normal, sau mai normal, si politicienii Romaniei. In izolare, cultivam in continuare coruptia, infatuarea parlamentarilor, bunul plac al celor care au castigat cu 18 procente alegerile!

  raspunde comentariului
 • valy lon

  09 martie 2017 16:28

  Ciudat,cum în PSD,pentru unii,toți sunt....desăvariți în frunte cu ..".emanații" care trag sforile din umbră iar dacă apare un om ,poate , mai de bună credință îl împrocatți cu noroi.Ce ai vrea să facă preedintele domnule GHIȚĂ B.cand "ciuma roie"e disperată să i apere FURTIAGUIRILE ,sprijinită de toți hoții transpartinici,care dim nefericire sunt majoritari?Ce ppate face un singur om,fie el chiar preedimte?BRAVOS NAȚIUNE, APARAȚI HOȚII !că vă mai aruncă cate ceva ca vă aburească ,în timp ce ei acaparează instituțiile statului ....PĂCAT DE SANGELE VĂRSAT?

  raspunde comentariului
 • Remi Rehan

  09 martie 2017 16:03

  In primul rând doamnă Fati trebuie sa precizez că, sunt mâhnit că nu ati dat publicitații cei ramași în redacția RL nici-o pozitie vsv de alungarea d.lui Malin Bot!.In rest m-am tot întrebat...quo vadis, Romania? Chiar suntem un popor de pomanagii,de cerșetori care asteptă mereu și mereu ca cei care ne conduc să-și țină promisiunile electorale,fară să ne gândim că avem dreptul sa-i tragem la raspundere?.Și dacă electoratul de rând poate fi invinuit pentru asta,ce ne puteti dvs. spune despre cei din Învățământ și Sănătate care nu au iesit să protesteze în Piața Victoriei din simplu fapt că, acum așteaptă salariile frumoase promise? Și uite cum doamnă, si intelectualii au vândut viitorul Romaniei pentru interesul personal...Iar daca aceste doua clase sociale au trădat atât de ușor,ce pretenții putem avea de la cei mulți, și... Scuze,am uitat continuarea textului reprodus de acel boier aflat la curtea lui Lăpușneanu Vodă.

  raspunde comentariului
 • Ghita Bizonu'

  09 martie 2017 12:20

  Pai Klein Werner ar fi putut sa sisi asuca aminte ca este presedinte de tara. Un presedinte de tara ar fi cehemat la o i9ntapnire sefii dde partde importatnate, sefii camerelor, peremierul, mnistrul de externe si in plus nste fost ministr de exterene si fost pemieri si ar fi inceput dfo sodcute despre ce putem face neamule. Asta daca era presedinte de tara. A da.. si eu sunt presedinte. De bloc .... cand am o belea am un comitet si in fara de comotete mai caut 1-3 insi care cunosc problema depinde de problema .. daca e electrica, daca e robinet ... Asta daca am avea un presedinte.

  raspunde comentariului
  • Bizonule!

   09 martie 2017 16:55

   Avem un presedinte! Din pacate, il vaneaza cu apucaturi de animale de prada, alde psd, in frunte cu cei doi penali, Tariceanu si Dragnea! Fara interventia prompta, perfect constitutionala, a Presedintelui, OUG 13 trecea cu brio si se transforma apoi in lege, pe cel putin durata prezentei garnituri parlamentare! Presedintele nu poate face tot ce astepti tu si altii de la el, trebuie sa aiba grija sa nu le ofere sacalilor din parlament ocazia de a-l suspenda! Iti dai seama, cred, ce dezastru ar fi pentru Romania, daca putredul Tariceanu ar ocupa postul de la Cotroceni! Este de datoria noastra, a cetatenilor, sa intervenim energic si sa stopam prin proteste abuzurile parlamentului, guvernului, CCR-ului condus de Dorneanu, nerusinata sluga pesedista!

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 martie 2017 12:15

  Parerea mea, pe care am exprimato si in alte postari, chiar si inainte de protestele stradale, este ca Dragnea si Tariceanu sunt in fruntea unui complot, a unei ,,lovituri de Stat in continua desfasurare,, prin care PSD-ul si-a propus sa puna stapanire pe Justitie. Va amintiti cum cerea Voiculescu ,,SA PUNEM MANA PE JUSTITIE !,, ca sa nu ajunga in puscarie ? Acuma da ordine celor pe care i-a umplut de bani, sa-i inlature pe Coldea, Kovesi, Iohannis si sa puna stapanire pe Justitie, ca sa-l scoata afara, daca o fi dupa gratii. Iliescu si toti cei implicati in ,,dosarul Revolutiei,, si in ,,dosarul Mineriadei,, cer acelasi lucru. Dragnea si Tariceanu, care sunt la un pas de sentinte cu condamnare, au declansat deja actiunea dorita de toti infractorii PSD-ului. Si pentru ca puciul PSD-ului sa reuseasca, fara sa starneasca o rascoala a populatiei, Guvernul Grindeanu, dirijat din umbra de Dragnea, promite, pentru a anestezia poporul, dublarea salariilor si pensiilor si alte minuni, care nu pot fi infaptuite cu bugetul existent. Tot ce am postat aici reprezinta o parere personala despre o actiune de cucerire a Justitiei, pe care PSD-ul este hotarat sa o duca pana la capat cu sprijinul Parlamentului si a politizatului CCR deja cucerite.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 martie 2017 12:05

  Fara Iohannis-este vointa pucistilor PSD, care incearca in prezent sa puna stapanire pe Justitie, sa-si scape marii infractori de parnaie. Marea majoritate a cetatenilor romani il sustin pe presedintele ales, fiindca este pro-occidental, care iubeste democratia si statul de drept. Alde ALDE si liderii PSD vor sa ne duca in bratele rusilor si primul pas in aceasta directie ar putea fi suspendarea din functie a lui Iohannis. Fara DNA-este tot vointa exclusiva a pucistilor PSD, care stapanesc momentan si Parlamentul si politizatul CCR care are in frunte pe procurorul ceausist Valer Dorneanu. Daca o inlocuiesc pe Kovesi cu Ponta, nu mai au decat sa cheme rusii ,,sa ne uneasca indata cu Basarabia,, In Europa, pe care am inebunito cu miile de ****** cersetori si cu sutele de infractori periculosi, simultan cu acreala exprimata public la adresa liderilor UE de catre politicienii stangii, mai ales pe RTV si Antena 3, ne este probabil rezervat sectorul marginal di cercul al treilea dintre cele concentrice. Singura mea speranta ramane America, fiindca daca si ea ne abandoneaza, suntem pierduti. Si trei sferturi din cei care ne duc in bratele lui Putin vor fi pierduti.

  raspunde comentariului
 • Se spune PA!

  09 martie 2017 8:24

  Nu sunteti corecta doamna! In Romania toate partidele sunt structuri mafiote organizate. Presedintele mimeaza o toleranta justitiara datorita structurilor de securitate internationale si CSAT. Problema vitezelor vine de la grosul cetatenilor acestei tari care blameaza statul de drept sub incurajarile parlamentului penal, democratic ales si toleranta tacita a autoritatilor la abuz, infractiune si dezordine. In situatia data singura sansa de a evita vitezele era trecerea la euro dar s-a opus Guvernatorul...Acum e prea tarziu.

  raspunde comentariului
  • Ghita Bizonu'

   09 martie 2017 12:23

   Kelin Iohannis este si el om politic. Provone dintr-un parttid si el. Este clasa politica de ani de zile.

   raspunde comentariului
   • Inceteaza!

    09 martie 2017 17:00

    Inceteaza sa il tot ataci pe Presedinte! Alaturi de forta civica a strazii, este singura sansa sa oprim ofensiva cutrelor din parlament impotriva DNA si Justitiei! Poate tu tocmai asta vrei, sa reuseasca pesedimea sa puna Justitia pe butuci!

    raspunde comentariului
    • S.O.S.

     09 martie 2017 18:42

     Justitia Romana pluteste in deriva cu motoarele oprite.

     raspunde comentariului
     • Deocamdata functioneaza!

      09 martie 2017 19:39

      Dar atentie la ci ca Tariceanu, Dragnea, Serban Nicolae si alti dusmani ai tarii, care se straduiesc sa distruga DNA si Justitia!

      raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design