Cine aruncă în ridicol Armata Română. Sau despre modelul trădătorilor | OPINIE

de Sabina Fati , 17 august 2017 - stire actualizata la ora 18:32, 17 august 2017
Cine aruncă în ridicol Armata Română. Sau despre modelul trădătorilor | OPINIE

Klaus Iohannis este primul președinte român care sugerează că armata se află în dificultate și că în caz de nevoie nu ne poate apăra, fiindcă nu are cu ce. Nu e nimic nou în spusele președintelui, doar o formă de realism preventiv, care s-ar putea să nu ajute, fiindcă Guvernul, rămas fără bani în prag de iarnă, e posibil să amâne din nou achizițiile de tehnică militară.

De un sfert de secol încoace, industria de apărare autohtonă a fost neglijată intenționat, ca parte a unei tradiții de autosabotare, de dezarmare pacifistă în fața rușilor, care privesc procesul nostru de descompunere națională cu încântare și speranță.

Își râd în barbă de naivitatea noastră mioritică, de felul în care ne străduim să împărțim favoruri între Statele Unite și Uniunea Europeană, fără să avem niciun plan propriu, nicio strategie, lăsându-ne în voia istoriei ce va să vină, așa cum am făcut-o sute de ani.

Niciun ministru de Externe sau niciun președinte nu a făcut o listă scurtă a obiectivelor noastre naționale.

Nu înșiruiri de idei de-a gata înfășurate în cuvinte bombastice sau expresii de carton, ci lucruri clare, care nu doar să poată fi înțelese de toată lumea, ci și să fie puse în aplicare de guvernele ce urmează, să aibă o susținere generală, fiindcă sunt cu adevărat scopurile noastre naționale. Klaus Iohannis a enunțat de Ziua Marinei, în mod indirect, o astfel de idee, atunci când a declarat că „un stat nu poate fi cu adevărat puternic dacă nu are capacitatea de a-şi proteja cetăţenii şi de a le asigura securitatea“, explicând mai departe că, în acest sens, România are nevoie de „o armată înzestrată şi pregătită să facă faţă cu succes provocărilor actuale, iar aceasta implică eforturi deosebite în ceea ce priveşte dotarea şi modernizarea“.

Toată demonstrația făcută de Ziua Marinei a arătat lumii cât de precară este tehnica militară a României, cât de dezinteresați sunt politicienii români de siguranța națio­nală. A fost un spectacol care a pus Armata Română într-o situație ridicolă, atât față de aliați, cât și față de eventualii inamici. Cu toții au putut vedea că apărarea coastei Mării Negre ar fi un exercițiu imposibil în cazul unui atac inopinat, că vreme de aproape 15 ani fregatele cumpărate de la englezi au rămas neechipate, că singurul submarin românesc este de proveniență sovietică și ar trebui scos la pensie fiindcă nu mai e bun de nimic, că avem prea puține avioane, prea puține ambarcațiuni de dimensiuni medii, că trebuie investiți mulți bani în baterii de coastă și că nu e suficient să ne culcăm cu gândul că americanii ne vor apăra, fără ca noi să mișcăm un deget. În plus, conducerea Armatei Române este decapitată de pensionările recente, care ne arată un fenomen profund uman, dar, poate, greu de înțeles la militarii de carieră. Adică și ei ar putea fi cumpărați cu beneficii materiale, la fel ca soldații ucraineni din Crimeea care au pactizat cu adversarul când Rusia a anex­at peninsula?

Comentarii

 • Julius-Viorel Jancu

  22 august 2017 20:16

  Dificultate este peste tot in aceasta tara, nu numai in armata ! S-AUZIM NUMAI DE BINE !

  raspunde comentariului
 • Socialistii aduc masiv in Romania in urmatoarea perioada de timp transfugi de tot felul . asta vor sa faca psd-ul . sa aduca in Romania mohamedani si africani pentru bani .

  21 august 2017 10:35

  Socialistii din PSD vor aduce cit de curind masiv transfugi mohamedani si africani - asta s-a tratat la Bruxelles si nimic despre justitie .

  raspunde comentariului
 • PSD -ul face acum rost de bani ca aduce in Romania transfugi de tot felul . Pentru mohamedani si negri va primi de la Merkel si EU miliarde de euro :PSD aduce transfugi de tot felul

  21 august 2017 10:11

  Este pus la punct de PSD conventia cu Merkel prin care PSD-ul permite aducerea de transfugi mohamedani si africani in Romania pentru sume de bani importante.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  19 august 2017 9:33

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCAP= LISTA CANDIDATILOR APTI pentru PARLAMENT. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCAP. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si netradatori, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la Parlament pornesc toate necazurile si FARA UN PARLAMENT CURAT nu putem rezolva problemele Romaniei. TRIBUNALUL POPORULUI. Atata timp cat comunistoizii, reprezentati de PSD, sunt la butoane si fac cu tara tot ce vor, ca sa-si intareasca partidul si sa-si consolideze puterea pentru a ne jefui nestingheriti in continuare, este obligator necesar sa se uneasca intreaga Dreapta politica si, la alegerile locale si cele parlamentare care urmeaza, Dreapta Unita sa propuna numai candidati competenti si patrioti. Trebuie intocmita LCAP de catre GNIJD. Dreapta Unita trebuie sa castige alegerile urmatoare, sa impuna LEGEA LUSTRATIEI si sa infiinteze un TRIBUNAL AL POPORULUI special, care sa judece marile procese ale banditilor care au vandut industria si resursele tarii pe spagi. Eu as propune ca domnul Orcan si Cartianu sa demareze actiunea de constituire a GNIJD la nivelul Capitalei, urmand ca in toate municipiile din tara sa se constituie GNIJD judetene. Si mai propun ca MIHAI NEAMTU si CATALIN AVRAMESCU sa fie inscrisi pe LCAP.

  raspunde comentariului
 • Gen.Militarul

  18 august 2017 21:09

  suveranitatea ROMANIEI s-a pierdut prin semnarea aderarii la UE si rolul MApN a disparut. Nici pana arunci armata asta nu a aparat pe nimeni, doar au furat de la popota si facut bishnitza cu armament la teroristii africani si asiatici. Ceausescu a facut bine ca-i punea la lopata si agricultura sa-si merite macar solda aia si pensiile speciale.ba mai faceau si trafic cu Tigareta-1 si 2 prin Trutulescu ala si alti generali-bishnitzari nenorociti ce merita impuscati toti cu cate un glont in ceafa.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  18 august 2017 18:51

  Diavolul blond rasist si nazist Trump este dushmanul poporului Roman numit de el "inferior" de "rasa Latina". De ala trebue aparati Romanii nu de Rushi care au fost mereu prietenii Romanilor inclusiv la 1877. Diavolul blond rasist si nazist Trump a declashat epidemia de Rujeola in Romania sperand sa extermine astfel poporul Roman cum au pierit deja Mohicanii. Vaccinul nu raketele si bombele pot salva poporul Roman de la anihilarea totala pe care i-a pregatit-o diavolul blond rasist si nazist Trump. Mohicanilor le-au fost donate paturi infectate cu Rujeola, Romanilor ziaristi anti-vaccin Trumpisti care pot extermina Romanii cum au ucis paturile alea Mohicanii.

  raspunde comentariului
  • Andrei

   18 august 2017 19:23

   Rusii nu au fost niciodata prieteni cu romanii, nici macar la 1877, cand le-am salvat tarul, Ne-au furat teritorii, si ca in tot estul Europei au ucis mai mult ca nemtii, cu care au pornit impreuna al doilea razboi mondial. Au hacuit teritoriile tuturor tarilor din estul Europei. Siberia a fost doar un alt Auschwitz, pentru cei din est, ascuns de ochii lumii, iar comunismul impus un al treilea, de la care ni se trage si cretinatatea refuzarii vaccinurilor pentru leacurile babei Omida.

   raspunde comentariului
   • Joaquin Murieta

    18 august 2017 20:43

    Bucovina, Bugeacul si Insula Serpilor apartin U-Krainei nu Rusiei deci acea tara ar trebui atacata imediat de armata Romana pentru a recupera acele teritorii pierdute. Nici Basarabia sau R.Moldova nu apartine Rusiei cu toate ca a fost luata de czar de la Turci nu de la Romani la 1812. Un eventual razboi cu R.Moldova ar fi o tragedie nationala Romaneasca in care ar muri numai Romani de aceea unirea cu R.Moldova trebue facuta pashnic si relatiile bune cu Rushii inclusiv cu cei din R.Moldova si Trans Nistria ajuta foarte mult la unire.

    raspunde comentariului
    • MulinettaDraga

     18 august 2017 21:23

     Bucovina, Chilia, Cahul si Ismail au fost romanesti de la Fanica Babanul iar Crimeea a fost a Tatarilor care au disparut, Ucraina si Rusia nu le-au avut niciodata decat sub Stalin. ISTORIA din cartile actuale e o mare MINCIUNA - cetiti mai bine din cartile vechi de 100 de ani, numai acolo e mai mult adevar.cat despre "diavolul TRUMP --- nu-i chiar asa, caci establishmentul Obama-Hillary si alte unelte globaliste sunt de blamat caci executa planul Rotchild de cotropire a planetei si inchinarea lui satana.

     raspunde comentariului
 • Sancio

  18 august 2017 16:23

  Pt ca Hitler sa pastreze Germania renunta la Romania la fel de usor ca in pactul alipirii Nord Transilvaniei si Basarabiei ,Ribbentrop-Molotov.Si ce luam de pe pere nu mai luai mere asa am luat macar un mar.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  18 august 2017 10:03

  Incerc sa-i raspund furierului Dragalina -Mihai cel mai mare tradator al Romaniei de la declararea independentei ,aceasta rusine a familiei de Hohentzolern a tradat tara si armata romana ,a capitulat neconditionat in 23 august 44 in fata rusilor asa cum si Carol al ll lea a parasit in 40 Basarabia fara sa traga un foc de arma !!.Mihai avea tradarea ,dezertarea in sange mostenita de la Carol al ll lea vezi fuga la Odesa cu Zizi Lambrino !.Hotul de Carol a lasat prima data armata romana fara dotare vezi "afacerea Skoda ,afacerea Focker " si ne mai miram de FRECATELE DE RUGINA LUATE DE LA FIER VECHI din UK ,or deTERT HANDURILE F16 vechiturile americane luate din Portugalia fiinca nu le-au platit americanilor !!!.Mentalitatea unor politicieni de trei parale cu mentalitati de slugi si ***** -fac sluj la americani ,iar prin dos si-o trag cu rusii !!.Ziua marinei !!-o parodie un spectacol jalnic al trecerii in revista a neputintei a saraciei al impotentei .La toata aceasta jalnica stare martafoi facuti generali din IZMENARI din pupincuristi si mafioti traiesc pe spinarea statului pe sume astronomice si pensii nesimtite fara macar sa indeplineasca stagiul minim pentru promovarea in grad . In toata armata romana poate mai gasesti DOAR DE SAMANTA ceva militari ce mai gandesc la rostul si rolul armatei . In HALUL IN CARE ESTE AZI ARMATA ROMANA tara poate fi ocupata intr-o zi de 2-3 divizii de profesionisti !!.

  raspunde comentariului
  • H2O

   18 august 2017 16:26

   Tovarase Andreesanu,pentru partea privind pe Regele Mihai,iti sugerez sa pui mana pe o carte SERIOASA de istorie si,daca sti sa citesti,sa incerci macar sa intelegi corect ce s-a petrecut la 23.08.1944.Si am sa-ti dau cateva amanunte.Daca nu se executa acel act,rusii intrau in tara prin lupte crancene si distrugerea ar fi fost ENORMA iar pana la urma deveneam o parte a URSS.! Asta doreai matale?Intreaba persoane care au trait acele momente si te vei lamuri si nu ai mai scrie aiureli aci !

   raspunde comentariului
  • Sancio

   18 august 2017 16:15

   Mi-e greu sa cred cum ai fi putut rezista ca roman cu armata romaniei incercuita cu armata germana decimata si mereu in retragere.Regele la mintea lui de copil a facut ce credea el mai bine pt neam.A contra factual ca Hitler reusea sa imbogateasca plutoniu in 6 luni pretinas in 4 luni 2 mil de bolsevici faceau din Romania ,Halep.Probabil ca Hitler castiga a la Pirus cu Berlinul inconjurat.Greu de crezut ca scapau sa faca dolofanu,de bombardierele americane.Deci Romania suferea inzecit si ne riscam statalitatea si tot nu scapam de bolsevism.Regele a gasit o cale la fel de proasta dar mai comoda ,mai usoara,mai umana.Au murit osteni ,intelectuali si oameni politici dar am ramas Romani.Deia e bine sa respectam tot absolut tot.Maresa,Rege,Capitan.Noi nu stim ce a facut chioru ieri dar stim noi cum era frontu acu 75 ani...Dumnezeu sa apere toti inaintasii romani!TRAIASCA REGELE IN PACE SI ONOR!

   raspunde comentariului
 • Furierul Dragalina

  18 august 2017 0:41

  Armata romana Regala a fost omorata in 1947 si de atunci avem doar niste tartani CAPisti care numai manca si c.a.cc.a. dar asta n-ar fi mare paguba la buget daca n-ar mai si fura ca si securistii zeci de miliarde de euroi de au secatuit visteria pe 300 de ani in viitorul luminos ce-l vor trai daca nu da hasteroidul ala peste noi.De aparat tara...nu mai e nevoie ca i-or trimis la afganistan sa faca bani

  raspunde comentariului
 • dan paun

  17 august 2017 21:27

  Un bun semnal de alarma ! In 1940 o tara mult mai mica ca Romania, si cu resurse mici, brava Finlanda a stiut sa tin piept colosului Sovietic, ....dar ea a avut conducatori competenti si curajosi,....noi santem "pastoriti" de 25 de ani de coloana 5-a a Rusiei putiniste, PSD-ul !!! Toxina aceasta ne corupe toate organele vitale, nu vom reveni la normalitate pana nu vom avea energia sa scapam de ea.

  raspunde comentariului
 • cib

  17 august 2017 20:58

  Draga jurnalista, am cateva retineri apropos de articolul ce cu gratie l-ati transmis. 1. Cine d..acu sa ne atace pe noi? Oricum suntem varza si nu merita osteneala. 2. Rusii cred ca au lucruri mai importante de facut, Romania nefiind bagata in seama nici macar de R Moldova. 3. Sa presupunem ca ne inarmam ca idiotii si in rest facem foamea. Cui serveste? SUA, F, D, etc. Rusii oricum ne sunt superiori militar. Deci le dam bani vesticilor sa ne mai vanda niste SH pe care, altfel, nu le vrea nimeni.4.Acum e acum istoria e glumeata, ce parea ieri frumos, azi poate fi urat. In zece ani, vestul e islamizat definitiv. Ca sa nu mai vorbim ca e tembelizat cu corectitudine politica pana in panzele albe. Oare chiar ne trebuie si noua asa ceva? Incheiere nu ma luati cu prostia ca rusii sunt iadul si americanioi sun raiul, ca nu va mai cred nici aia mici de gradinita. Salam!

  raspunde comentariului
  • Tot felul de tradatori

   18 august 2017 1:53

   mai mici sau mai mari, chiar si o doamna care insista asupra unor fapte reprobabile ale armatei romane in zona Odessa, zona mult draga ei, probabil de acolo au venit ... Dar, revenind la imbecilul sovietizat, asa, pur ideatic, sigur ca U.S.A. nu este raiul - o notiune pur teoretica dealtfel, ca nici Feder. R. nu e iad-ul, dar prima e o tara democratica, cu o societate remarcabila, cu o organizare si forta economica, culturala si militara formidabila, de invidiat si eventual de urmat, pe cind poporul rus, niste oameni altfel onorabili, sunt degradati prin alcoolism, incultura si intoleranta de o mafie statala cumplita, pe care o emuleaza si gunoaiele care ne conduc. In alta ordine de idei, nici nu e nevoie sa ne masuram - militar - cu Russia, noi nu vrem sa-i intimidam sau sa-i ocupam, ar fi suficient sa le punem serioase probleme in perspectiva unei invazii, tocmai de aceea nu ne trebuie mult mai multa armata, si chiar as fi multumit daca am avea-o doar putin mai mare, dar mai profesionalizata, cu inca vre-o 50 de tankuri grele moderne, vre-o 4 escadrile de elicoptere de atac si de doua ori mai multe f-16 S.H. si piloti antrenati pentru ele ! Plus ceva marina, ca ,,chioru' '' a avut grija sa nu contam in domeniu !

   raspunde comentariului
   • Joaquin Murieta

    21 august 2017 17:48

    Spui prostii ! Romania a fost deja atacata dar nu de Rusia ci de SUA. Epidemia de Rujeola este arma bacteriologica folosita de diavolul blond rasist si nazist Trump pentru a extermina poporul Roman numit de el "inferior" de "rasa Latina". Tankurile si Avionele nu pot lupta impotriva Rujeolei care extermina poporul Roman cum au pierit deja Mohicanii. Vaccinul si numai vaccinul poate salva poporul Roman de la anihilarea totala dar diavolul blond rasist si nazist Trump s-a trimes ziaristii anti-vaccinisti care sa faca exterminarea Romanilor mai rapida.

    raspunde comentariului
 • Alexandru

  17 august 2017 20:36

  Da armata romana este intr-o situatie dificila, datorita lipsei de strategii in cei 27 de ani. Parca se doreste acest lucru, Fara drumuri, fara armament, fara oameni, cu industria de aparare decimata, tara este expusa jocurilor marilor puteri, in special Rusiei, dar si ale vecinilor. Intre timp ce fac politicieni, acte de tradare, asa cum este si Ordonanta lui Olguta, care a decapitat conducerea armatei si pe termen lung arunca in mizerie pensionari militari. In schimb Guvernul anunta cresteri ametitoare de PIB , care se regasesc doar in buzunarele lor si acolitilor lor.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 august 2017 20:01

  CEL MAI BUN ARTICOL din presa scrisa, dintre cele pe care le-am citit in ultimile luni. Prin realitatea cutremuratoare, in primul rand, pe care o scoate la lumina NU AVEM ARMATA, NU AVEM ARMAMENT, NU AVEM CU CE SA NE APARAM, DACA SUNTEM ATACATI PRIN SURPRINDERE. Asa este, si rusii stiu asta si se bucura, spun eu. Autoarea articolului intuieste, si eu suspectez de ani buni acelasi lucru ca LIPSA CAPACITATII DE APARARE a ROMANIEI nu poate fi intamplatoare, ci mai degraba este rezultatul unor inalte tradari, la comanda externa. Cam asta am inteles eu ,,printre randuri,, si cred ca asa este. In ultimii ani, am postat de n ori pe forum in EVZ si am propus de cateva ori si dupa ce am trecut pe RL, SA SE REINTRODUCA IN ARMATA STAGIUL MILITAR OBLIGATORIU. Asta e una din conditii, ca sa nu fim luati prin surprindere de inamic. La armacment nu m-am referit niciodata. Dar imi amintesc ca am citit postari, dupa intalnirea lui Iohannis cu Trump, in care strigoi din cealalta lume, sciau ca CE NE TREBUIE NOUA INARMARE, cand nu ne dusmaneste nimeni, de ce sa cheltuim 2 la suta din pib pe rachete petriot de la americani si sa nu-i cheltuim pe medicamente. Vedeti cum iese uleiul deasupra apei ? Surpriza va fi si mai mare, cand se va stabili cu certitudine ca am fost intr-adevar tradati, cand vom afla ca si industria cu resursele au fost date pe spagi, pentru distrugerea Romaniei din ordin strain.

  raspunde comentariului
  • cib

   17 august 2017 21:07

   Costin Stefan stai calm amice ca nu te ataca nimeni. Pune-ti un coif de Al in cap si poti sa prinzi si CNN-ul direct. Cred ca ai facut pipi in pat cand erai mic, ca vad ca esti tare razboinic. Amice, daca rusii isi pun in cap sa ne atace, nici ***** nu ne salveaza, cu atat mai putin papagalii aia de americani. Apropos Legiunea straina franceza a rezolvat un exercitiu tactic in 7 ore. SEALs americani fratii lui Rambo l-au terminat intr-o saptamana. Mai vrei sa te apere americanii?

   raspunde comentariului
   • Sancio

    18 august 2017 15:53

    Deia le-au tras-o afganistanezii la rusi de au abandonat lupta iar legiunea isi pune mainile in cap cand aude de front?Mai lasa-ma si cu laudarosii astia ca numai vorbele de ei.Macar americanii nu pleaca.

    raspunde comentariului
 • Clod

  17 august 2017 19:19

  Hahaha...bani cheltuiti aiurea pe un submarin?Dar, de CSA STEAUA REGALA ce zici?Sute de mii de euro aruncati pe apa Sambetei, de niste generali burtosi, care in toata cariera lor au tras doar la masea.

  raspunde comentariului
 • Diaconu

  17 august 2017 17:42

  Armata română are nevoie de un conducător ferm cu sânge în instalație nu un mazgalitor de hârtii.Daca este un astfel de om pus și celelalte ar rezolva.Dar cu papa lapte nu facem nici o brânză.

  raspunde comentariului
  • andreesanu

   18 august 2017 14:33

   La vremuri triste dupa ce Romania a fost ciuntita de rusi,nemti ,bulgari in 40 tradatorul de Carol al ll lea si-a luat talpasita ,atunci un singur om si-a asumat preluarea guvernului Antonescu cel arestat detradatorul de Mihai si trimis rusilor cadou sa fie tirit pe strazile Moscovei ca trofeu !!, ca recunostinta pentru serviciile facute rusilor handicapatul si gangavul pui de cuc a primit ordinul Victoria pobeda cea mai mare distintie ruseasca in 1945 !!.Cand se va mai naste alt Antonescu ?,sau un Averescu ?, tradatori , hoti avem destui in armata romana de azi.Vezi lista generalilor si ofiterilor superiori cercetati si condamnati -O RUSINE NATIONALA.- raspuns pentru Diaconu

   raspunde comentariului
 • cristi

  17 august 2017 14:13

  Tara este sub asediu inca din 1989.

  raspunde comentariului
 • PSD -ul este creat de rusi ca sa distruga Romania - asta este realitatea !

  17 august 2017 14:09

  Coruptia , parlamentul care este mai mult anti romanesc - distruge bugetul si nu ii intereseaza siguranta tarii .Psd -ul este vinzator de neam si tara!

  raspunde comentariului
 • Cacea

  17 august 2017 13:47

  In ridicol arunca armata Romaniei toti politicienii de 27 ani impreuna cu generalii de izmene,doamna.

  raspunde comentariului
 • Pamfile

  17 august 2017 11:37

  Ha, ha, ha ! Pensiile militare au fost mutate în bugetul MApN. Deci, pensiile barosanilor se plătesc din banii de rachete ai lui Johanis. Pa.

  raspunde comentariului
 • Nicu Ivan

  17 august 2017 10:32

  Rusia a pornit atacul cînd a ordonat subalternului iliescu sa-l împuște pe Ceaușescu. A continuat cu destrămarea armatei.Roman petre a desfiintat economia i industria de apărare. Ponta a ajutat la exodul românilor. draknea, spion i acolit rus ajută la destabilizarea armatei i dezarmare. Alți spioni ajută la înființarea pe fața a televiziunii de propaganda ruse. Urmează Crimea 2 în România. Parlamentul penal asta asteaptă. Să cumpărăm prastii să spargem geamurile rușilor pe bulevardele din București cînd vor veni cu masini de război în vizită la acolitii lor.

  raspunde comentariului
 • Virgil Ciuca

  17 august 2017 9:22

  -ARMATA ROMANA TRENBUIE SA FIE INZESTRATA PRIN REACTIVAREA SI MODERNIZAREA INDUSTRIEI ROMANESTI DE ARMAMENT, APARARE SI CERCETARI NUCLEARE - CU ORICE SACRIFICIU MATERIAL SI UMAN!-SA FIE REINTRODUS SERVICIUL MILITAR OBLIGATORIU SI RELUATA INSTRUIREA PERIODICA A CELOR LASATI LA VATRA!- SA SE PUNA CAPAT BENEFICIILOR GRADELOR SI PENSIILOR NERUSINATE!- ARMATA TREBUIE SA -SI FORMEZE DE URGENTA COMANDANTI DE OSTI CU DRAGOSTE DE TARA SI NEAM CARE SA INLOCUIASCA VECHEA GARDA PORNITA PE TRADARE SI VIATA DE HUZUR!TREBUIE SA RECUNOASTEM UN ADEVAR STRIGATOR LA CER CA NU NUMAI RUSIA A CONTRIBUIT LA DESTRUCTURAREA ARMATEI ROMANE SI A INDUSTRIEI DE APARARE A ROMANIEI CI MULT MAI MULT VESTUL PRIN NATO SI PARTENERIATE SUB MULTIPLE SI BIZARE PRETEXTE!NICI STATELE UNITE SI NICI UNIUNEA EUROPEABNA NU SUNT INTERESATE DE ELIMINAREA INTOTALITATE A CONSECINTELOR PACTULUI RIBBENTROP - MOLOTOV ETAPA CARE AR ACCELERA PROCESUL REINTREGIRII ROMANIEI.ARMAMENTUL ESTE FOARTE SCUMP SI TREBUIE SA IL PRODUCEM SINGURI! NU SA TRIMITEM CONATIONALII BINE PREGATITI LA CERSIT SI CULES CIUPERCI IN OCCIDENT IAR NOI SA NE ARUNCAM INDUSTRIA- INCLUSIV CEA DE APARARE - LA FIER VECHIDICTATURA MILITARA -SUSTINUTA DE MASE - PENTRU CEL PUTIN DOUA MANDATE PREZIDENTIALE ESTE SINGURA CALE PENTRU A OPRI DEZINTEGRAREA ROMANIEI CA STAT SI A SALVA POPORUL ROMAN DE LA DISPARITIE CA NEAM!Virgil CiucaBucuresti17 august 2017

  raspunde comentariului
 • Ana

  17 august 2017 9:02

  FIULEfica ... , DĂ-MI NIȘTE BANI DIN PENSIA TA, ȚI-I ÎNAPOIEZ CÂND IES LA PENSIE!Tatăl are 62 de ani, e inginer și așteaptă anul 2020 să se pensioneze.Fiul are 42 de ani, e polițist și a ieșit la pensie de curând.Tatăl va avea 42 de ani de muncă și o pensie de 1.200 de lei.Fiul s-a oprit la 20 ani de muncă și are o pensie de 8.500 de leiTatăl a muncit de 2,1 ori mai mult.Fiul va avea o pensie de 7 ori mai mare.Deocamdată, tatăl merge la uzină. Când ajunge acasă, istovit, îl întâmpină fiul, odihnit Ce să-ți fac, bătrâne, dacă ți-a plăcut munca?Ce părere aveți? NU AU NICIO parere ... ete ... sunt nitel urmarita ... brava tovarasi ... nu imi este FRICA ...

  raspunde comentariului
 • Ana

  17 august 2017 9:00

  FIULE, DĂ-MI NIȘTE BANI DIN PENSIA TA, ȚI-I ÎNAPOIEZ CÂND IES LA PENSIE!Tatăl are 62 de ani, e inginer și așteaptă anul 2020 să se pensioneze.Fiul are 42 de ani, e polițist și a ieșit la pensie de curând.Tatăl va avea 42 de ani de muncă și o pensie de 1.200 de lei.Fiul s-a oprit la 20 ani de muncă și are o pensie de 8.500 de leiTatăl a muncit de 2,1 ori mai mult.Fiul va avea o pensie de 7 ori mai mare.Deocamdată, tatăl merge la uzină. Când ajunge acasă, istovit, îl întâmpină fiul, odihnit Ce să-ți fac, bătrâne, dacă ți-a plăcut munca?Ce părere aveți?

  raspunde comentariului
 • Ana

  17 august 2017 9:00

  FIULE, DĂ-MI NIȘTE BANI DIN PENSIA TA, ȚI-I ÎNAPOIEZ CÂND IES LA PENSIE!Tatăl are 62 de ani, e inginer și așteaptă anul 2020 să se pensioneze.Fiul are 42 de ani, e polițist și a ieșit la pensie de curând.Tatăl va avea 42 de ani de muncă și o pensie de 1.200 de lei.Fiul s-a oprit la 20 ani de muncă și are o pensie de 8.500 de leiTatăl a muncit de 2,1 ori mai mult.Fiul va avea o pensie de 7 ori mai mare.Deocamdată, tatăl merge la uzină. Când ajunge acasă, istovit, îl întâmpină fiul, odihnit Ce să-ți fac, bătrâne, dacă ți-a plăcut munca?Ce părere aveți?

  raspunde comentariului
  • FIUL

   17 august 2017 22:42

   Minciunile spuse de Ana, o califica ca mama, sora, pritena, fiica lui Olguta, cum va place. Cele mai simple calcule conform legilor pensiilor in vigoare la 42 de ani ca inginer are intre1800-2200 lei, iar un politist cu 20 de ani vechime nu poate depasi 2500 -3000 lei. Asa ca Ana este diminutivul lui Olguta, ca si ministra nu stie sa faca calcule pentru pensii.

   raspunde comentariului
  • pop

   17 august 2017 10:45

   Toate pensiile speciale = FURT din buzunarul cetatenilor cinstiti. Nu au contribuit cu niciun leu la fondul de pensii dar se cheltuie de la buget 1,5 MILIARDE de Euro pt. pensiile astea nemuncite. Banii astia ar fi buni pt. inzestrarea armatei nu pt. buzunarul pensionarilor "speciali".

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design