10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCe avioane mai zboară prin Guvern | OPINIE

Ce avioane mai zboară prin Guvern | OPINIE

România a închiriat un avion și tot Guvernul – plus conducerea PSD – a sărit pe el de zici că aduseseră nava extraterestră de la Roswell. Suma pentru care a fost închiriată este secretă. Dacă era o sumă mică, probabil am fi aflat. Practic, cineva a vrut să aducă un avion, iar acesta a fost adus. Mai trebuie să vină încă unul. În momentul de față, TAROM nu a putut să ne explice clar ce va face cu aceste avioane.

O astfel de achiziție ar fi presupus un plan de business foarte bine stabilit, o strategie bine definită pe termen lung. Nu există așa ceva pentru că sigur cineva s-ar fi bătut cu ea în piept.
Cumpărarea – sau închirierea – avioanelor a fost mereu o afacere pentru oricine s-a aflat la putere. Era păcat s-o rateze cei de acum.
Sigur, compania TAROM are nevoie de avioane și trebuie să opereze pe rute noi dacă vrea să reziste. Dar pentru asta are mai întâi nevoie de un plan de restructurare profesionist, nu aprozarist – așa cum s-a întâmplat până acum. Și cine-și permite să strice o afacere bună cu prostii din astea?
Iar mă vor acuza unii că nu vreau să recunosc că totuși se face ceva. Le reamintesc faptul că au mai fost cumpărate avioane care nu au mai avut unde să zboare și, după ce au stat în hangar cu anii, au fost date la preț de fiare vechi.
Dacă luăm în considerare că Blue Air are 13 avioane similare cu cel proaspăt închiriat de TAROM la un preț secret, ne putem da seama și de penibilul prezenței atâtor membri importanți din PSD, ALDE și Guvern la recepția aeronavei. În aceeași notă, marea adunare de partid și de stat ar putea să se prezinte și atunci când vreuna din companiile rent-a-car de pe aeroport ar închiria unui client o mașină de lux proaspăt lansată la vreun salon internațional.
Aștept în continuare să fie inaugurate transportul gratuit al Gabrielei Firea, drumurile suspendate ale lui Oprescu, milioanele de locuri de muncă ale lui Ponta, salariile supramărite atât la stat, cât și la privat ale Olguței. Aștept.
Până acum, am văzut că parlamentarii și-au mărit veniturile, și-au cumpărat mașini și încearcă să scape preventiv de pușcărie. Am mai văzut ceva avantaje sporite pentru porci și alte legume. 
De vreo două zile aud că vom avea și autostrăzi. De fapt, aud asta de vreo 26 de ani. Sunt convins că la primul kilometru inaugurat va veni tot Guvernul cu avionul ăla nou, dacă s-o putea ridica de la sol cu atâtea personalități grele.
Sub povara enormelor promisiuni electorale, guvernanții încearcă să scoată cămașa pe undeva. Dar asta nu ține loc de strategie și nici de bună-credință. E doar o încropeală din care nu va rămâne nimic în afara unor găuri prin bugetul de stat ce se vor duce în plombe prin diverse conturi personale.

 

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă