Barbaria norvegiană și ticăloșia românească

de Cristian Campeanu , 17 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 17:44, 17 ianuarie 2016
Barbaria norvegiană și ticăloșia românească

Cazul familiei Bodnariu NU este o ciocnire între valorile tradiționale românești și/sau creștine și cele „occidentale”, progresiste, chiar dacă mulți în România doresc să îl definească în acest fel din rațiuni politice care nu au nimic de-a face cu bunăstarea acestei familii. Este un caz care dă seama despre falimentul moral al statului asistențial social-democrat pe de o parte și despre autoritarismul profund al unei părți consistente a societății românești.

Cum își permite o instituție a statului, fie el și statul norvegian, să hotărască ce este mai bine pentru copiii unei familii de cetățeni norvegieni? Instituția în cauză - Barnevernet - are, fără îndoială autoritatea legală să ia copiii unei familii, dar nu are și nici nu poate avea autoritate epistemică, nici morală. Cu alte cuvinte, dacă nu cumva vorbim de abuzuri grave (și nu există, în cazul familiei Bodnariu, nici o indicație că astfel de abuzuri ar fi avut loc) atunci, din principiu, statul nu poate ști mai bine decât familia ce este mai bine pentru copil și nu poate decide în cunoștință de cauză, pe de o parte, iar pe de alta nu are cum să fie mai îndreptățit moral decât părinții să decidă asupra bunăstării copilului. În Norvegia, conform legii, poate, dar este limpede că este vorba de o lege strâmbă care pune în discuție întreaga justificare morală și politică a statului asistențial social-democrat. În social-democrația nordică atâta vreme cât o persoană sau o familie beneficiază de asistența generoasă a statului, atunci statul primește dreptul să intervină în viața privată a acelei persoane sau familii pur și simplu în virtutea faptului că oferă această asistență. Cu alte cuvinte, dacă primești bani de la stat, ești de acord să renunți la o parte consistentă din libertățile individuale. Acest contract este unul profund oneros pentru că se bazează pe o presupoziție greșită: Că statul este din principiu binevoitor și depozitar al binelui general și, ca atare, între stat și societate există o unitate organică armonioasă. Societatea norvegiană, este, din acest punct de vedere rezultatul unui experiment de inginerie social-democrată pe scară largă, o construcție artificială întrucât este profund ideologică. Acest socialism nordic este, pe de altă parte, visul de aur al tuturor stângiștilor și progresiștilor din Occident  și, de aceea, știrile despre abuzurile comise de stat în țările nordice sunt puține și, de obicei, sunt puse pe seama unor „extremiști de dreapta”. Din acest punct de vedere, bătălia familiei Bodnariu este ca și pierdută, pentru că în actuala cultură progresistă, mass-media vor trece mai degrabă cu vederea abuzul statului decât să admită fie și implicit că există probleme grave în paradisul social-democrat.

Dar ele există. Așa-numita politică centrată pe copil a statului norvegian nu este centrată absolut deloc în interesele copilului ci în ceea ce crede statul norvegian că este interesul copilului derivat din interesul general așa cum este el definit de stat. În esență, este o politică centrată în interesul statului, nu al cetățeanului. Or, între interesele statului și cele ale cetățenilor au început deja să apară divergențe în aproape toate statele scandinave. Experimentele derulate în educație, care încercau să elimine procesele de evaluare în numele promovării „incluziunii” și „diversității” sunt un eșec în pofida pretențiilor guvernamentale. Până și „modelul economic” bazat pe taxe și impozite mari și beneficii sociale generoase dă rateuri. Suedia a adoptat măsuri de reformă consistente iar în Danemarca există o dezbatere în desfășurare privind stimularea muncii și reducerea programelor de asistență. În Norvegia, care stă pe rezerve uriașe de petrol și gaze, limitele modelului scandinav sunt mai puțin vizibile, dar și aici, ca și în restul statelor nordice, electoratul abandonează vechile partide social-democrate și se orientează spre partide populiste anti-imigrație. Viziunea idilică despre „socialismul care funcționează” se destramă. Din punct de vedere economic și social, experimentul social-democrat scandinav este un eșec. Cazul Bodnariu demonstrează că este un eșec și din punct de vedere moral. Intruziunea statului în sfera vieții private a mers prea departe, și din punctul de vedere politic se dovedește doar o altă barbarie care diminuează valoarea individului în numele binelui general. Norvegia nu reprezintă, prin urmare, ceea mai avansată și progresistă formă a civilizației occidentale, ci o variantă a acesteia care a luat-o razna pentru că și-a pierdut reperele.

Nu așa vor însă unii să se vadă lucrurile la București. Ar putea părea bizar că în fruntea cauzei familiei Bodnariu s-a așezat tocmai Partidul Social Democrat, care fiind partidul lui Ion Iliescu, ar trebui să urmărească în mod programatic să transforme România într-un stat socialist de inspirație scandinavă după celebrul „model suedez” invocat de fondatorul său încă de la început. Dar PSD nu este tocmai un partid social-democrat de tip occidental. Este un partid de esență autoritară și anti-occidentală care a văzut în cazul Bodnariu un prilej de a scoate la lumină cele mai adânci resentimente românești față de civilizația occidentală. Această încercare populistă de a pune în contrast valorile tradiționale/creștine românești cu Occidentul „lipsit de Dumnezeu” este un atac la adresa democrației și libertăților românilor care se bazează pe un fals. Societatea românească nu este nici atât de „tradițională”, nici atât de creștină cum își închipuie românii verzi care se adapă din „înțelepciunea” unor sfertodocți precum Dan Puric. Dacă ar fi, n-am avea atâtea cazuri de copii abuzați și ținuți în condiții de cvas-sclavie în satele „tradiționale” românești. Răspunsul românesc adecvat în cazul Bodnariu nu este respingerea civilizației occidentale ci sublinierea faptului că Norvegia a apucat pe un drum care este în contradicție cu aceasta. 

Comentarii

 • Joaquin Murieta

  21 ianuarie 2016 0:04

  "Azi veti muri Marxistilor !" a strigat, inspirat de domnul Campeanu, Andreas Beivik Behring si a inceput sa traga in tinerii socialisti de pe insula Utoya. Anterior el detonase o bomba langa biroul primului-ministru socialist Jens Stoltenberg si pe insula vroia sa o ucida pe doamna Brundtland, fost prim-ministru socialist, care spre norocul ei parasise insula cu doar o ora innainte. Doamna Btundtland urma sa fie decapitata cu o baioneta pe care Breivik o avea la el. Cu toate ca Stoltenberg si Brundtland au supra-vietuit alti 77 de tineri socialisti au fost ucisi si cei ramasi in viata sunt intr-atat de ingroziti incat nu mai fac politica deci socialistii nu mai conduc guvernul Norvegian spre satisfactia domnului Campeanu. La fel ca domnul Campeanu, Glen Beck pe atunci la FoxNews a comparat tinerii socialisti Norvegieni victime ale assasinului cu Hitlerjunge dar el a fost concediat de la FoxNews pentru asta. Speram ca si domnul Campeanu sa fie concediat de la RL pentru ca sustine teroristii anti-comunisti.

  raspunde comentariului
 • pe dos

  20 ianuarie 2016 9:32

  Mortieta, repet SOCIALINMUL, COMUNISMUL si Capitalismul salbatic sunt total in defavoarea OMULUI. dar o combinatie de 20 la suta socialism salbatic cu 20 la suta capitalism salbatic si restul mici intreprinzatori e calea spre dezvoltare si echilibru.La noi acum este 90 la suta capitalism salbatic si pe timpul lui Ceausescu 99 la suta socialism salbatic

  raspunde comentariului
 • Isoscel

  19 ianuarie 2016 21:34

  Excelent articol! Mai sunt 2-3 autori, alaturi de Domnul Campeanu Paul Ghitiu, TRU , care spun lucrurilor pe nume. Eu as dori o si mai drastica smirgheluire a socialismului norvegian sa se anlizeze ce fac ei cu acei copii "fericiti" care nu stiu altceva decat ca cei mari trebuie sa le faca lor pe voie daca asa o fi ! atunci cand ajung mari. Ce au devenitdevin acestia ? Eu nu am auzit decat ceva in sport despre marile performante ale norvegienilor. Care este produsul scolii norvegiene ? Este plina lumea de savanti nordici? Este plin mapamondul de umanisti norvegieni, este infrumusetat universal de catre artistii fiordurilor ? Eu cred ca daca nu ar avea hidrocarburile ar fi mai rau decat in Corea de Nord ! Si eu sunt de parere ca creierul nordicilor s-a micsorat din cauza noptilor lungi si lipsei de soare. Nici prea mult soare, ca la arabi nu-I bun, dar conjunctia celor doua contingente umane este bogatia subsolului si saracia solului. Familia Botanriu este sclava Sectei nord coreene europene !

  raspunde comentariului
  • Joaquin Murieta

   19 ianuarie 2016 22:56

   Bazaconiile naziste la care faci referire s-au intamplat in Norvegia doar cand tara a fost ocupata de Hitler. Tocmai pentru ca nu au miliardari ca Bill Gates, Bill Ford, etc. Norvegienii au inteles ceea ce va trebui sa intelegi si tu si toti Romanii ca pot alege doar Socialismul sau moartea caci capitalismul l-au ales si luat pe tot cei mentionati mai sus. Asta au inteles si cele doua fete Bodnariu care au ales Socialismul nu moartea cauzata de bataile parintesti urmata conform parintilor de fericirea din rai. O fi inferior socialismul raiului in care traiesc deja Gates, Ford si altii dar cand trebue sa treci prin bataile parintilor ca sa ajungi in acel rai majoritatea spun ca e preferabil socialismul asa saracacios cum e el in friguroasa Norvegie. Si Suedezii au ales tot socialismul dar dupa ce CIA i-a assasinat pe Olof Palme si Ana Lindh a murit si socialismul Suedez caci nimeni in Suedia nu mai indrazneste sa contrazica CIA ca sa nu pateasca ca Olof Palme si Ana Lindh.

   raspunde comentariului
 • ticalosi si nu prea

  19 ianuarie 2016 11:10
 • Copiii sunt Hristos

  19 ianuarie 2016 6:53

  Barbari sunt toti cei ce agreseaza pruncii fizic si psihic si refuza sa-si schimbe comportamentul chiar daca e in joc viitorul copiiilor lor.

  raspunde comentariului
  • he he hi

   19 ianuarie 2016 10:25

   Cine are copii de crescut stie.Cateodata nuielusa face minuni .Altfel o sa avem o natie de handicapati mintali deviati sexual, hotzi, escroci, banditi...oameni fara educatie si dragoste de semenii lor.Si a doua familia e baza unei tari , daca destramezi familia ai doar indivitzi sclavi ai legilor statului.Si de obicei legile se dau de o clica de la putere cu multi bani.La munca pe plantatia de orez tovarasi...

   raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  19 ianuarie 2016 1:18

  Cu toate ca nu era vorba de socialism nici despre homosexuali care cica ar beneficia de salvarea copiilor din familia abuziva daca vreti voi voi vorbi si despre asta. Nadejdia Krupskaia s-a nascut cu o boala genetica netratabila care facea imposibile pentru ea relatiile sexuale. Multe femei ca ea ajung lesbiene sau sunt assasinate de barbatii care vor sa le ia de neveste sau de fundamentalisti religiosi islamici sau nu. Gardienii inchisorii din Siberia unde locuia Krupskaia stiau asta si planuiau sa o assasineze dar a fost salvata de Lenin care a luat-o de sotie stiind ca altfel ea ar fi assasinata. Nu au divortat nici-o-data nici chiar cand Lenin a inselat-o caci Krupskaia stia foarte bine de ce.

  raspunde comentariului
  • Isoscel

   19 ianuarie 2016 21:41

   Matale esti urmasul lui Vladimir Ilici ? ca prea le stii ! Dar...care o fi legatura ?

   raspunde comentariului
 • Dragos Chiva

  18 ianuarie 2016 23:22

  Domnule Campeanu, ati spus lucrurilor pe nume si va felicit pentru aceasta.As dori insa sa adaug o nuanta la articolul dumneavoastra si anume ca ingineria sociala din zona scandinava incepe sa nu mai semene cu socialismul propriu-zis ci cu national-socialismul.

  raspunde comentariului
  • melua

   19 ianuarie 2016 17:23

   S-a dat deșteptarea la secu? Stați liniștiți lindenilor că nu vă mai crede nimeni, avem și noi prieteni și rude în Norvegia, știm realitățile de acolo. Dacă ar fi ca în Norvegia toți cei de la putere erau arestați de mult pentru pentru genocidul practicat de ei în românia. Mergeți pe străzi, printre blocuri, prin cimitire și vedeți că e plin de oameni aruncați afară din casele lor de o mafie a imobiliarelor pe motiv că au datorii la diverse utilități. Habar nu au oamenii ăia ce înșelați au fost pentru a fi prădați de casele și bunurile lor. Voi vorbiți de Norvegia? Uitați-vă în țara voastră să vedeți neomenia și banditismul mafioților de la putere. Pe ăștia de ce nu-i plânge nimeni, aveți voi treabă cu Norvegia în timp ce călcați în kăkai pe toate drumurile din românica, în timp ce semenii votrii mor aruncați în boscheți. Ce popor de ticăloși !

   raspunde comentariului
   • Isoscel

    19 ianuarie 2016 21:52

    Pe matale te doare buba cu imobiliarele , dar aici se vorbeste despre altceva! Despre transformarea oamenilor in niste rotite ale statului socialist norvegian. Poate ca or fi unse acele rotite, dar nu pot respira decat in "lagarul" in care se afla puse de statul socialist. Daca d-ta ai prieteni si rude in nord corea europeana si-ti este atata sila de ticalosii de romani, de ce nu mergi acolo ? Mergi cu bine si

    raspunde comentariului
    • echilateral

     20 ianuarie 2016 8:25

     Bine punctat melua. Nu vedem barna din ochiul nostru dar avem traba cu paiul norvegienilor. Noua ne mor oamenii, copiii, abandonati pe strazi. Mor oamenii, copiii prin spitale sau in curtile lor pentru ca nu se uita nimeni la ei. Ne-am obisnuit cu "boschetarii", "aurolacii", "copii strazii" incat nici nu ii mai observam, au devenit un fel de mobilier stradal pe langa care trecem impasibili. Batranii se zbat in mizerie si ajunga sa ia cu imprumut 30 de lei sa aiba ce manca. Isoscel, esti un cretin spalat pe creier, alaturi de de multi ca tine lobotomizati din tara asta.

     raspunde comentariului
     • meula

      21 ianuarie 2016 22:48

      Da isoscele am buba cu imobiliarele, copii unde locuiesc? nu în imobiliare. V-ați adunat o gașcă de manglitori și securiști care ați simțit că vă scapă prada din gheare. Vă dați de ceasul morții de copii din Norvegia da vă faceți că plouă când e vorba de copii din românia, uiți cap pătrat că mai bine de 20 din ei nu frecventează nici o scoală, că 30-40 din copii trăiesc singuri fără părinți, aceștia muncind prin străinătate, mergi prin satele și târgurile din românia cu pretenții de orașe civilizate și ai să vezi cu sutele copii murdari și flămânzi, unii chiar cerșind bani și mâncare și voi rahailor aveți tupeul să arătați cu degetul la o ară unde copii o duc de o mie de ori mai bine ca în românia. În Norvegia cam 20 de copii pe an sunt luați de stat în marea majoritate de la emigranți cere motivează că așa sunt obiceiurile din țările lor. Poate că se mai fac și abuzuri dar în comparație cum trăiesc o foarte mare parte din copii români cei din Norvegia o duc de o mie de ori mai bine și mai omenește. Norvegia și comunismul! da secu vrea să ne abată atenția de la crimele securiștilor. Crimă înseamnă nu numai a lovi cu parul sau cuțitul, crime sunt și legile și hotărârile judecătorești și ori ce acțiune care are ca rezultat decesul celui împotriva căruia s-a luat o decizie nedreaptă. Nu degeaba în românica populația scade într-un ritm pe care-l întâlnești numai pe vreme de război. Criminalii care ne conduc asta urmăresc, în 2060 să mai rămânem 7 milioane, vezi comunicatele institutului de statistică bre isoscele cu cap pătrat.

      raspunde comentariului
 • Gheorghe Popescu

  18 ianuarie 2016 22:38

  Binevenit articolul, domnule Cimpeanu. Si eu cred ca statul norvegian n-are nici in clin nici in mineca cu bunastarea copiilor, ci mai de graba cu rata scazuta a natalitatii in tara lor si vor sa compenseze cum pot, de la amaritii care inca mai cred in binefacerile socialismului nordic. Si alte tari au incercat experimente sociale vezi Marx si Engels, de pe urma carora inca mai suferim si azi. De asemenea nu sint de acord cu lozinca Se intimpla pe teritoriu norvegian, e traba lor. O fi tara lor, dar sint cetatenii nostri. Am citeva obiectii la subiect 1 Opus PSDistilor care vor sa traga spuza pe turta lor sint asa numitii reporteri proeuropeni, care se dau in stamba prin ziare. De ex un anumit Malin Bot reprezentatul SRI in presa, dupa mine de la EVZ tuna si fulgera impotriva tuturor romanilor care-si maltrateaza copiii care or fi aia el stie si ne spune ca bine le fac norvegienii. Si afiseaza o poza cu ****** cersetori cind vorbeste de familia Bondariu. Colega dumneavoastra Sabina Fati face cam acelasi lucru. 2Desi se face mare tevatura la subiect, atit presedintele impus de Europa romanilor ma refer la domnul Johannis, fost candidat ca prim ministru al USL si noul primministru Ciolos impus de la cabinetul Junkers nu misca un deget sa ajute aceasta familie in nevoie. 3 Europarlamentari romani precum Cristi Preda uita ca sint romani si iau apararea norvegienilor ma rog, omul primeste o gramada de bani de la europeni. Sa intelegem ca norvegienii l-au numit acolo? Intrebarile mele catre dumneavoastra ar fi 1 Cit de mult ajuta la re-armonizarea acestei natii toate aceste opinii democratice ale adeptilor europeni, cind mai toata opinia romaneasca cere dreptate? 2 Cit de mult dauneaza relatiilor europene daca un presedinte se stat roman suna un alt presedinte de stat norvegian si incearca sa medieze o reconciliere? 3 De ce serviciile secrete romane nu-si asuma nici un rol in povestea asta? Ca tot ii laudam nevoie mare pentru ce fac ei pentru romani! 4 Exista cumva vreun dubiu asupra cetateniei domnului Bondariu? CA altfel nu vad nici un motiv ca Johannis sau Ciolos sa nu-si faca datoria pentru care ocupa scaunele de sub fundurile lor. Sau poate or fi in vacanta la Maiami. Cu consoartele.

  raspunde comentariului
 • Adrian Dura

  18 ianuarie 2016 22:29

  Buna ziua.Desi nu stiu cat ajuta,as dori sa scriu cateva randuri.Locuiesc de zece ani in Norvegia si imi vine sa rad ,sau de fapt sa plang cand vad oameni care vorbesc fara sa aiba habar.cred ca unii sunt ori platiti,ori fara minte ,ca sa nu.i numesc altfel.Felicitari domnului Campeanu pt articol.nu stiu daca ati fost sau locuit aici in Norvegia dar aveti perfacta dreptate.In cazul sotiilor Bodnariu masura Barnevern este mult mai aspra decit se cerea.si nu numai in cazul lor.pt cei care stiu norvegiana,puteti sa cautati pe internet,,kampen mot barnevern,, si acolo sunt multe marturii ale mamelor si copiilor afectati pe viata de aceasta institutie care are in spate afaceri de zeci de milioane de euro.este un adevarat sistem care include pe linga lucratorii propriu zisi ,medici,juristi ,psihologi etc. care castiga o gramada de bani. stie cineva ce politica duce statul norvegian in scoli si licee?AICI NU MAI E VORBA DE drepturile copiilor ci de o adevarata teroare.nepotii mei au fost intrebati daca pot veni la orice ora acasa ,nepoata de 17 ani a fost intrebata daca are prieten si presupun ca daca raspundea nu ,parintii ar fi fost suspectati ca ii interzic.risti ca la un simplu denunt al profesorilor sau al unui vecin sa.iti pierzi copiii.sper ca cei care vb ca niste oameni fara minte sa se opraesca

  raspunde comentariului
 • doar curios

  18 ianuarie 2016 21:16

  Daca romanul cu probleme stabilit in Norvegia ar fi fost de credinta ortodoxa traditionala deci si nu practicata de internationalisti ar mai fi avut oare parte de asemenea sprijin subiectiv ca cel in cazul de fata ce este sectant ? Intreb doar . Poate ne va lamuri Gadea .

  raspunde comentariului
 • svh

  18 ianuarie 2016 19:24

  Domnului Murieta ref. raspuns la comentariul lui toto ,Ai sesizat niste inecxactitati care poate sunt asa cum zici insa ele raman doar un aspect dintr-un intreg. Dar despre restul zicerilor celui pe care-l critici nu ai nimic de zis? De corpul Hitler Junge de tineri care devenisera dusmanii propriilor parinti chiar nu sti nimic? A fost cel mai recent experiment tragic al unui stat civilizat care s-a intors astfel la barbarie. In numele unor promisiuni de creare a unui stat pe o mie de ani, care n-a tinut decat vreo zece, cu un final in ruine, boli si cosmaruri fara de sfarsit.

  raspunde comentariului
  • Joaquin Murieta

   18 ianuarie 2016 21:11

   Hitler a fost un copil abuzat atat de tatal sau cat si de Biserica Catolica care a vrut cica sa-l educe. La fel ca multi alti copii abuzati s-a transformat din victima in calau. Statul condus democratic tolerant fata de toate culturile si religiile nu este un demon, sectantii sunt si nu e statul vinovat ca ei isi bat copiii. Statul Norvegian democratic nu vrea sa creasca toti copiii asa cum vroia Hitler intr-atat abuzat de familie incat ura toate familiile chiar si cele ne-abuzive dar cand e cazul statul Norvegian intervine si temporar pe perioada investigatiei protejeaza copiii investigati de parintii cercetati. Sper si eu ca investigatia sa se incheie si sa nu fie depistate abuzuri grave deci copiii sa fie restituiti dar inteleg ca cele doua fete mai mari refuza deja sa-si vada parintii. De ce oare ?

   raspunde comentariului
 • niCOLE

  18 ianuarie 2016 17:32

  E CAZUL SA TE INTERESEZI INAINTE DE A PLECA INTR-O TARA STRAINA ASUPRA VALORILOR, LEGILOR, MENTALITATILOR DIN TARA RESPECTIVA. Nu exista societate perfecta, avand in vedere ca societatile sunt construite de oameni...imperfecti, fireste. BARBARIE SI INTR-O PARTE, SI IN ALTA. DE ALT TIP, DAR TOT BARBARIE.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  18 ianuarie 2016 17:12

  Acuzatiile impotriva Boroienilor in special tatal sunt foarte grave nu doar o simpla scatoalca ocazionala. In Romania a murit o gimnasta ucisa in bataie de antrenor. Si in cazul Boroianu protectia copilului a decis ca viata copiilor poate fi in pericol daca acuzatiile se confirma si copiii sunt mentinuti in familie. Sper ca investigatia pe buna dreptate secreta sa infirme acuzatiile si ca rezultat copiii sa fie restituiti familiei caci in cazul in care acuzatiile se confirma Boroienii vor sta in puscarie destui ani. Ce o sa ziceti voi astia care faceti scandal daca protectia copilului restitue copiii si doar mustra parintii pentru niste abuzuri dovedite iertabile ?

  raspunde comentariului
  • Isoscel

   19 ianuarie 2016 22:03

   D-ta esti un mincinos ordinar! Ia vezi ce au aflat parintii Botnariu asa-i chaema, nesimtitule! cand au fost chemati la discutii cu autoriatile ! Ca fetele vor sa se intoarca la paringti si au scris scrisoare in acest sens. Si baieteii duc dorul parintilor . Esti un tembel !

   raspunde comentariului
 • Dr.Kuin

  18 ianuarie 2016 14:31

  Cimpeanule ,ai fost abuzat sexual de maica-ta,in copilarie ?

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  18 ianuarie 2016 14:03

  Primul VISCOL TEHNOCRAT din ISTORIA MILENARa a acestor meleaguri.... ,...., Ma si mir ca nu-i cere nimeni DEMISIA lui RAED ARAFAT pe motiv de viscol, mirela, de pe acest forum, de pilda

  raspunde comentariului
  • Mirela

   18 ianuarie 2016 20:53

   Ubafca, iarasi faci pipi la ore neadmise si in situatii inadmisibile ! Eu tin si simpatizez foarte mult cu Raed Arafat ! Doar tu esti injectata cu un anumit ser politic, motiv pentru care mintea ta e permanen paralizata de tot felu lde povesti de la tara, cu masuratul testiculelor barbatilor si tot felu lde chestii caraghioase , care starnesc rasul - uneori - sau furia - alteori a celor ce citesc. Tot ce scrii si gandesti tu parca vine din grota preistoriei, de asa maniera incat faci deservicii pana si celor ce te platesc sa scrii. Esti inactuala, depasita si naspa. Esti lipsita de orice talent de evaluare, prognoza. Lipsita de empatie si de farmec individual. De cate ori scrii, ma apuca greatza si pe nepotii mei idem, ca m-au intrebat adesea ` cien e tanti asta, rautacioasa si frustrata ?` Pai ce sa le zic si eu altceva decat ca e una ce locuieste izolata de lume, bea cafea cu kilogramele si bine cu tot felu lde istorii basite, crezandu-se, culmea, ...atractiva ! Esti pur si simplu sinistra, Ubafca !

   raspunde comentariului
 • Larisa

  18 ianuarie 2016 13:55

  Multumesc domnule Campeanu!Slava Domnului ca mai exista si jurnalisti normali in Romania!

  raspunde comentariului
 • Larisa

  18 ianuarie 2016 13:55

  Multumesc domnule Campeanu!Slava Domnului ca mai exista si jurnalisti normali in Romania!

  raspunde comentariului
 • Larisa

  18 ianuarie 2016 13:55

  Multumesc domnule Campeanu!Slava Domnului ca mai exista si jurnalisti normali in Romania!

  raspunde comentariului
 • Larisa

  18 ianuarie 2016 13:55

  Multumesc domnule Campeanu!Slava Domnului ca mai exista si jurnalisti normali in Romania!

  raspunde comentariului
 • Larisa

  18 ianuarie 2016 13:55

  Multumesc domnule Campeanu!Slava Domnului ca mai exista si jurnalisti normali in Romania!

  raspunde comentariului
 • Larisa

  18 ianuarie 2016 13:55

  Multumesc domnule Campeanu!Slava Domnului ca mai exista si jurnalisti normali in Romania!

  raspunde comentariului
 • anca

  18 ianuarie 2016 12:54

  Cat de adevărat! Dragi români, părinții de care vorbim, sunt chiar oameni responsabili si părinți iubitori. Sunt oameni instruiți, preocupați de relația lor cu copiii si de viitorul lor. Ei vin din două culturi diferite, norvegiană si românească, iar abuzul cu care se confruntă ei este SIMTOMATIC pentru tendințele postmoderniste. De aceea ies atâția oameni in stradă. M-au dezamăgit atâția jurnaliști zilele acestea... chiar nu pot sa vadă ca nu este o gogoașa electorală, ci poate doar se încercă confiscarea revoltei oamenilor. Ce observ eu însă e că marii specialiști in educația copiilor nu au mai mult decât un copil acasă, daca îl au. Ia sa ai 3-4, care se mai și ceartă uneori, ca au temperamente diferite? Slava Domnului ca se ceartă, ca mai învață sa si depășească problemele lor si nu in in ei probleme nerezolvate, ca apoi sa treacă la sinucideri, sa devina subiect de studiu la universitățile din Oslo.

  raspunde comentariului
  • iuliu

   18 ianuarie 2016 17:34

   Domnule Campeanu John Stuart Mill spunea in "Despre Libertate" 'cazul in care aplicarea gresita a ideilor despre libertate reprezinta un adevarat obstacolin calea indeplinirii de stat a indatoririlor sale este insa cel al copiilor".Asa incat, interventia statului atunci cand drepturile copilului sunt incalcate este nu numai necesara ci si obligatorie conform lui JSM,unul dintre parintii liberalismului modern.

   raspunde comentariului
 • magaru

  18 ianuarie 2016 11:13

  bai albert KURtyan,insasi numele tau arata cum gandesti. fara pic de disciplina copilul ti se urca in cap si niciodata nu vei mai avea autoritate in fata lui. iar cu trecerea anilor va face ce vrea " muschii lui". adica are toate sanselesa se apuce de droguri, furat de la varsta frageda. asta pt ca nu i-a dat tac-su o palma cand facea prosti. norvegienii astia sunt niste cretini cu creierul inghetat. dupa ce ca sunt pe cale de disparitie, mai sunt vreo 5 milioane,au si legi absurde sa nu ma ivina nici draq in ghetaria lor de tara.

  raspunde comentariului
  • Goi

   18 ianuarie 2016 18:12

   Magarului de la 11.13 - or fi 'norvegienii astia sunt niste cretini cu creierul inghetat.' asa cum declari, insa in toate sondajele sunt clasati in frunte cind e vorba de nivel de trai si fericire. Cum se face ca un om destept ca romanasul nostru pripasit pe meleaguri norvegiene, in loc sa ramana intre desteptii din Romania, a decis sa ramana intre cretinii aia din nord? Cand stai intr-o tara, respecti legile tarii respective. Daca nu-ti place acolo, iti iei catrafusele si pleci.

   raspunde comentariului
   • centrix

    19 ianuarie 2016 20:55

    Norvegienii o duc bine ca nu au venit rusii peste ei, de fapt s-au dus unii din ei mai demult, klanul viking rus, de au facut actuala rusie si ne ataca si din est. Deci o duc bine ca fratii lor rusi i-au lasat in pace, pe noi de ce nu ne-au lasat? Tot vestul anglo saxon o duce bine ca si-au varsat gunoaiele in est si in sud, i-au folosit pe rusi carne de tun sa scape de descreieratii lor - Hitler si altii, si i-au facut mai tari decat meritau. Iar noi, sudicii, latini si greci, care am livrat civilizatia unor barbari, le suportam tuturor aroganta, desi n-au facut nimic decat pentru ei si numai pentru ei.

    raspunde comentariului
 • toto

  18 ianuarie 2016 9:27

  Au mai fost experimente in care statul a luat de la parinti copii, ca "stie el mai bine sa-i ingrijeasca si sa-i educe". Nu zic ca exista cazuri in care copii trebuie salvati din mana parintilor, dar exista o masura in toate. S-au terminat aceste proiecte cu catastrofe. Statul nu are interese cu acesti copii, nu poate sa-si pastreze pe termen lung determinarea de a ingriji acesti copii doar din devotament ideologic, medical. Au fost luati copii de la eschimosi, a fost un dezastru, parca in Danemarca, o tara nordica. Au fost luati copii de la maori, a fost un dezastru, in Australia sau NZ. Si Germania nazista a lansat proiecte din astea de concepere industriala de copii care sa fie crescuti ulterior de stat. S-a plecat de la ideea ca statul stie si poate sa-i creasca mai bine. Au rezultat niste drame, iar copiii s-au transformat in niste neadaptati, ratati, depresivi, marginalizati. Trebuie sa se faca protectia copilului, dar cu responsabilitate, daca si numai daca si numai acolo unde statul poate sa ofere ceva mai bun pe termen lung copilului, nu trebuie facuta o industrie din asta.

  raspunde comentariului
  • Joaquin Murieta

   18 ianuarie 2016 17:39

   Spui prostii ! Maorii umblau dezbracati si ca rezultat relatiile sexuale inclusiv intre parinti si copiii erau considerate normale. Bolile venerice ucideau multi Maori si pe atunci tratamentul era imposibil. Si azi daca te plimbi prin Bucuresti nud si chiar o iei si pe fi-ta adolescenta cu tine tot nuda ai sanse mari sa-ti ia statul copiii chiar daca admit ca multi Maori au fost traumatizati de asta. Eschimosii traiau in iglu si Danezii le-au construit case si scoli unde copiii Eschimosilor au fost educati. Copiii si batranii Eschimosi care nu se puteau adapta in iglu piereau ceea ce nu s-a mai intamplat cand ei s-au mutat in casele construite de Danezi.

   raspunde comentariului
   • Mirela

    18 ianuarie 2016 21:06

    Hop, Murieta s-a specializat in istoria sexului, cu doctorat in ce priveste `sexul la popoarele primitive` .Dar tu, Murieta, mai faci sex ? Hai, imbucura-ne cu niste marturisiri ! Si, daca da -desi e putin probabil - ce faci, ii citesti inainte din Mao sau din Stalin, pentru o udare corespunzatoare ? Bai, frate, de ce simti tu nevoia sa scrii sententios despre orice ? E o boala pe capul tau, un exhibitionism `intelectual` ? Te crezi interesant ? Doresti sa fii un formator de opinie ? Nu ne-ai spus niciodata ce iti doreai cand erai mic sa fii ? un brav conducator cu secera si ciocanu in mana ? Un activist pacatos care teroriza taranii sa munceasca pe nimic pentru gloria statului sau activistul ala de la oras ce ducea lumea pe stadioane sa se masocheasca formana din trupul personal, litere cu `Ceausescu ` ... Nu ne-ai spus deloc cum iti petreci tu timpul, acolo, in SUA ! Ti-ai facut o arhiva personala cu `tovarasul ` ? Sau l=ai renegat si amu` ai alt idol ? De asemenea, ia zi tu, ti-a placut cand comunistii au asasinat sute de preoti romano-catolici in Spania, in avantul lor `revolutionar ` ? Ia, marturiseste-ne tu, cam cum ai schimba tu SUA, tara unde zici ca stai ascuns, cu drapelele rosii in pivnita si invatatura lui Mao in shura ?! un pic de nationalizare, asa, la Coca Cola, ai ? Oleaca de programe revolutionare la tv ? Hai , tovarase Murieta, varsa din intelepciunea ta milenara, ca nu e zi sa nu ne enervezi !

    raspunde comentariului
    • Joaquin Murieta

     18 ianuarie 2016 21:43

     Relatiile sexuale au fost si sunt foarte importante in istorie inca de cand Elena a fugit cu Paris. Eu am postat multe mesaje in care iti arat istoria asa cum a fost nu cum te minte pe tine popa ca a fost inclusiv istoria relatiilor sexuale, nu alea cu barza. Citestele si educa-te caci sunt foarte importante.

     raspunde comentariului
     • tot toto

      18 ianuarie 2016 23:47

      Domn'e Murieta, statele respective, chiar ele, au evaluat rezultatele experimentelor dupa ani si ani. Sau n-au putut sa le ascunda. Si-au cerut public scuze, si-au aratat regretul. Cel putin, ca poate au si scos bani sa plateasca despagubiri celor zapaciti de cap din prea mult zel ideologic. Sunt filme pe youtube cu cazurile respective, au fost si prin presa pe la noi, probabil ca au fost si pe la tv toate astea. Socialismul tau n-a facut inca mare lucru in lume. A produs asistati pe banda. Alfabetizati inadaptabili la libertate.

      raspunde comentariului
 • mamaika

  18 ianuarie 2016 6:17

  Din moment ce au ales sa traiasca in acea tara, au ales s si respecte legile acelei tari. Restul este vorbarie...

  raspunde comentariului
  • ai vorbarit

   18 ianuarie 2016 9:12

   Daca tu-mi spui doua legi din Romania, nu din Norvegia, eu iti dau diploma de avocat. Daca asta era preocuparea unui stat fata de strainii care ii intra in tara, atunci se facea test din legislatia lor inainte de a-ti acorda viza, sau la granita. Ipocrizie ! Ce ar fi interesant ar fi sa vedem statistici nenominale, ca asta se poate, despre cati copii au fost "expropriati" de aceste state de la strainii-proaspetii cetateni din tara, pe tari "furnizoare". Sunt curios cate si care tari au acceptat asa ceva, SUA, Turcia, Rusia, Polonia, China. Mai sunt curios cat de mare e presiunea pentru a adopta copii si cate din aceste adoptii reusesc, adica tin pana cand copiii devin adulti. La cate cupluri homosexuale sunt, cererea trebuie sa fie coplesitoare. Nu mi-e dificil sa imi imaginez ca lucratorii, chiar fara stimulare, dispretuind strainii, si mai ales romanii, le salta imediat copiii fiindca au "parinti nedemni" si-i dau conationalilor care "ii merita" mai mult. Iar modul de lucru denota profesionalism, premeditare. Adica parintii sunt dusi cica la politie, retinuti, in timpul acesta copiii le sunt saltati si imprastiati. Parintii fac cum e normal sa faca iar lucratorii sociali ii insulta. Se pune in opera o hotarare judecatoreasca cica, fara ca judecatorul sa-i vada pe parinti, fara sa se ia in considerare vreo obiectie, vreun apel al acestora. Sistemul ar merge uns pentru orice familie cu copii, abuzati sau nu, sistemul e deasupra banuielilor, n-ai ce face. Statul iti rapeste copii, premeditat.

   raspunde comentariului
   • iuliu

    18 ianuarie 2016 17:40

    Apropo de statistici, va rog sa luati o foaie de hartie sa o impartiri in doua in stanga romania si in dreapta norvegia si notati nr.de copii arsi de vi in casa pentru ca au fost lasati singuri,nr.de copi omorati in bataie de parinti,nr de copii ce abandoneaza scoala,etc.Apoi mai vorbim,cu stima

    raspunde comentariului
    • insul

     19 ianuarie 2016 2:41

     Gandirea statistica=comunism.Fiecare caz trebuie analizat special si aplicate principiile care se potrivesc dupa, nu intai statistica sa dea rezultat comun la fel tuturora.

     raspunde comentariului
     • echilateral

      20 ianuarie 2016 8:36

      Ete fleosc, decretasi tu ca statistica e comunism. Prostia ta e comunista.

      raspunde comentariului
      • insul

       20 ianuarie 2016 9:57

       Nu ati citit tot si va grabiti cu blama. Nu "statistica" am zis, ci "gandirea statistica=comunism", cea in care personalitatea se dizolva in cifre globale si individul cu situatie speciala fiecare e confundat cu omul comun statistic. Solutiile globale trebuie adaptate la situatia fiecarui individ, nu statul sa-i dea sau sa nu poata sa-si ia fiecare decat aceeasi portie de la cazanul comun. Asta e comunism, cand omul real piere si devine omul "procent". Solutia statistica nu trebuie impusa, este doar informativa, nu si decisiva. Oamenii sunt egali numai la nastere, ulterior fiecare obtine altceva din ce i-a dat natura dupa cum se pricepe sa foloseasca ce i s-a dat si merita dupa cum este mai de folos societatii, asa ca are drept la mai mult sau mai putina recunoastere si rasplata. Numai votul e egal in decizia politica, c-asa-i mai simplu, in democratie, dar dreptul de a fi rasplatit pe merit deosebeste mai tarziu indivizii dupa contributia fiecaruia recunoscuta de ceilalti prin castiguri diferite. Comunismul nu recunoaste deosebirea intre indivizi si ia de la cel merituos sa acopere lenea si hotia altora, asa cum s-a vazut clar in toate societatile comuniste.

       raspunde comentariului
   • marin

    18 ianuarie 2016 13:04

    Nu trebuie sa sarim asa repede in sus eu cred ca ar fi bine sa asteptam raspunsul celor de la protectia copilului din Norvegia ! Totusi daca vrem sa alegem sa traim in alta tara inafara de Romania trebuie sa ne documentam si sa respectam legile tari respective si daca nu ne convine sa venim inapoi in Romania ! Pe aceasta familie nimeni nu o tine cu forta in Norvegia ! Probabil ca in Norvegia dupa ajutoarele ce le primesti de la stat pt cei 5 copii ii tine acolo ! Este o vorba roaneasca nu poti sa fii cu fundu in....si cu capul in rai !Si eu traiesc in alta tara am crescut si eu copii pe care i-am educat fara bataie ,am gasit solutia intodeauna mai potrivita decit bataia si sa multumesc lui Dumnezeu i-am crescut mari si au ajuns oameni de baza aici unde traim ,deci sa poate si fara bataie !

    raspunde comentariului
 • Mihai

  18 ianuarie 2016 2:58

  Nu vad de ce se discuta acest caz din Norvegia. Daca parintii traiesc acolo asa sunt legile si nu vom schimba noi Romanii legile Norvegiene. Daca nu le convine sa vina sa traiasca in Romania.

  raspunde comentariului
  • rumân

   18 ianuarie 2016 17:56

   Problema e cu totul deformată, în românica se duce o politică agresivă împotriva cetățenilor sărăciți de mafia de la putere. În Norvegia statul duce o politică în sprijinul cetățeanului, sănătatea și învățământul sunt total gratuite indiferent de forma acestora. Protecția socială este acordată oricărui cetățean care nu se poate întreține singur, la fel și protecția copiilor care deși nouă ni se pare aberantă statul norvegian face bine ce face, nu admite nici o formă de constrângere și pedepsire împotriva copiilor. De asemenea pensia este garantată. Statul Norvegian a creat un fond pentru toate acestea care se apropie de 1.000 de miliarde de euro. Statul Norvegian nu este membru ue și nu face împrumuturi la fondul monetar și banca mondială. În ultimul timp au apărut o serie de articole pe net despre realizările statului Norvegian, s-a cerut ca și statul român să facă un asemenea fond. Criminalii de la secu care au pus laba lor păroasă pe viața și destinele noastre au fost vizibil deranjați de aceste articole ce scoteau în evidență viața mizeră din romanica și viața civilizată din Norvegia. Rezultatele muncii lui secu se văd în propaganda deșănțată care se face împotriva Norvegiei, de fapt este o propagandă dusă împotriva celor furați și tâlhăriți de secu din românica, față de cei cărora li s-au furat despăgubirile și a celor alungați din casele lor de hotărâri judecătorești total ilegale și care acum îngroașă numărul boschetarilor. Este o luptă împotriva poporului român dusă de hoții și prădătorii acestui neam.

   raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  17 ianuarie 2016 23:48

  Minti ca de obicei Campene. Socialismul functioneaza si protectia copilului are dreptate. Iata adevarul. Cele doua fete mai mari au declarat ca toti copiii au fost batuti inclusiv cel de 4 luni care a fost batut "ca un covor scuturat de praf". Nu exclud ca poate au mintit ancheta e in curs si adevarul va fi aflat. Stiind asta protectia copilului a venit sa ia si copilul cel mai mic pentru a-l examina la doctor si restitui apoi mamei dar mama a facut scandal si s-a batut cu protectia copilului fara sa-i pese ca astfel copilul de 4 luni putea fi ranit. Evident nu putea sa castige caci protectia copilului venise pregatita inclusiv pentru astfel de situatii. Copilul de 4 luni a fost examinat si gasit sanatos si probabil ne-batut ca si ceilalti dar nu a mai putut fi restituit mamei cum era planul initial caci mama a dovedit clar ca e violenta chiar si cand pune in pericol siguranta si sanatatea unui copil de 4 luni. Scena s-a filmat si multi sectanti spun ca filmul este dovada ca mama isi iubeste copilul si se lupta sa nu-i fie luat dar cand stii sigur ca lupta cu statul, cu orice stat, e inutila caci oricum vei pierde lupta e doar dovada de inconstienta si nebunie. Daca Bodnarii ar fi cooperat cu protectia copilului, nu s-ar fi luat la bataie, ala mic ar fi fost doar consultat de medic pediatru si restituit si poate si ceilalti ar fi fost pana acum restituiti daca acuzatiile de violenta ar fi putut fi dovedite ca false.

  raspunde comentariului
  • Ciolpanu

   18 ianuarie 2016 0:20

   Este un abuz impotriva traditiei romanesti. Copiii trebuie batuti in mod frecvent, in fiecare zi, cu cureaua, cu lantul si cu ranga! Asa vor ajunge cetateni de nadejde si isi vor iubi parintii!

   raspunde comentariului
 • CHARLIE

  17 ianuarie 2016 23:42

  SI EU CA NAIVUL CA NUMAI POMII SALBATECI TREBUIE SA FIE ALTOITI. UNII ISI ALTOIESC NEVASTA SI ESTE UN SEMN DE DRAGOSTE. CAND INCETEZI S'O ALTOIESTI INSEAMNA CA N'O MAI IUBESTI!!Probabil ca si depinde cat de gtoasa e nuiaua.

  raspunde comentariului
 • Costin

  17 ianuarie 2016 23:09

  De fapt statul este organizatia monstru calarita de o elita neomarxita care fraiereste cetateanul sa plateasca impozite inrobitoare si apoi sa apara ca salvator si in special sa indoctrineze si sa modifice etnic compozitia populatiei aducand africani musulmani in tara ucigand vechea comunitate.

  raspunde comentariului
 • marin

  17 ianuarie 2016 22:43

  Oricit o intoarceti ,domnule cimpianu nu poti sa traiesti in norvegia dupa legile barbare din romania! In norvegia trebuie sa respecti legile lor si cine le incalca are probleme serioase ceea ce nu se intimpla in romania unde domina legea bunului plac ! Daca ei spun ca ii interzis sa iti bati copii pai te conformezi si mai tragi cu urechea su ochiul la vecinul si faci si tu la fel !Daca ai prea multi copii si nu faci fata cu vorba buna doar cu bataia mai bine ii dai tu la stat de buna voie ! Eu cred ca aceasta familie a folosit bataia din plin cu copii si rezultatul se vede

  raspunde comentariului
  • clencix

   18 ianuarie 2016 13:58

   Inainte de a le numi - barbare legi - ar trebui sa si prezinti clar ce lege ti se pare barbara. De bine, de rau, cu legile astea am ajuns ce am ajuns pana acum. Legislatie avem, cu aplicarea e altceva. Mecanismele birocratice ar trebui sa meaga si mai putin unse, se pare ca la noi fara spaga nu se misca nimic, vezi mai nou ca nimeni nu mai vrea sa semneze nimic, de frica - de fapt de frica de a fi prins, ca spaga e musai -.

   raspunde comentariului
 • AlinaP

  17 ianuarie 2016 21:41

  Concluzia articolului - parintii au dreptul sa-si abuzeze copiii iar statul nu are nici un amestec in problemele interne ale familiei - asta este adevarata "civilizatie europeana" dupa autor. Dupa mine, asta e "barbarie" in toata regula! Cine protejeaza copiii de abuz in familie in aceasta asa zisa "civilizatie"? Autorul nu prezinta nici o solutie considerand probema abuzului copiillor ca fiind dreptul parintilor. Autorul n-a invatat nimic din lectia asta de viata. In loc de a critica "barbaria"statul norvegian" care intervine in cazul in care copiii sunt abuzati in familie, autorul ar fi trebuit sa fie centrat pe educatia parintilor si evitarea abuzului sub orice forma, articolul ar fi folosit la ceva.

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  17 ianuarie 2016 21:29

  In primul rand ma bucur ca Domnul Cristian Campeanu vede in Dan Puric UN SFERTODOC.. ,...,, .Am scris si eu intr-un comentariu din primele zile ale annului in care am intrat despre Domnul Dan Puric, mi se pare UN BECALI, care habbar n-are de fundamentul crestinismului, citeaza, amandoi, zicerile , de cele mai multe ori INVENTATE sau cosmetizate ale unor sfinti,,,, ,,, In al treilea paragraf , spre final, zice domnul Campeanu asa, ** EXPERIMENTUL SOCIAL DEMOCRAT SCANDINAV SE DESTRAMA**... ,..., Iata umila mea parere, de persoana care AM CALCAT prin SUEDIA, nu si Norvegia dar diferenta este minora... ,...., Dicutam acum mai bine de un an cu un eminent proofesor universitar, fost politician, autorul multor lucrari de specialitate.. ,..., Ne vorbea, mie si altor cateva cunostinte, nu de dreapta pe care O SLUJISE in CDR, nici de STANGA neocomunista a lui Iliescu, cu unu sau trei trandafiri, ci de ** A TREIA CALE, MODELUL SUEDEZ** ... ,..., Ba chiar a aless pentru ginerele sau, CA TEZA DE DOCTORAT, taman aceasata cale.. ,..., ,...,Ei bine omule, i-am zis io, cum se explica faptul ca, QUA-NADA, a copiat parca la indigoo, modelul suedez ????.. A bolmojit-o nu putea sa faca o paralele, cauta explicatiuni politici... ,..., Uite ce se intampla domnule, i-am zis io, .., Stii unde AM CRESCUT, intr-un SAT COMPACT, brazdat de o sosea, cu SCOALA si PRAVALIA IN CENTRU... ,..., ,.., Stand in centru satului, abia CAND SUNA CLOPOTELUL inceperea orei, io, SAREA PARLAZUL prin gradina uni unchi si, IN DOUA MINUTE eram in curtea scolii,,..., ,.. Domnilor, daca ati fost prin Suedia , veti vedea ca ** INTRE O CASA si CEALALTA CASA SUNT 5 CINCI KILOMETRI**... ,..., Pai domnilor, daca STATUL nu-l ajuta pe copilul suedez SA AJUNGA ZILNIC la SCOALA, copilul ala AR RAMANE ANALFABET in vecii vecilor..., ,..., ,..., Domnilor, cand mergi undeva in nord, vezi ca PE PARAIASELE ale din muunte CURGE APA ROSIE, de la zacamintele alea de FIER din zona, deci daca STATUL nu LE-AR ASIGURA APA locuitorilor aceleot tinuturi aia AR FI PIERIT de multa vreme ... ,..., ,..., Zona aia nordica ai impresia ca-I FABRICA DE NORI, lasi totul, opresti chiar masina sa se astampere ploaia, ori omului ala care traieste acolo, ca sa populeze zona, II ASIGURI, TU STATUL, TOTUL..., ,...,, Asa se explica faptul ca, Qua-nada, geografic situata la nord, oameni au conditrii vitrege, similare cu suedezi, norvegieni, islanezi, si deci STATUL devin OBLIGATORIU SOCIAL.. ,..., Nu va grabiti sa bagati Social-Democratia NORDICA in COPARSAU, ea A FOST, ESTE si VA FII, datorita conditiilor... ,..., ,.., Nu va grabiti, IMPOZITELE si PORETURILE in Suedia SUN ASTRONOMICE, statu jacmaneste cetateanul matur, AJUTA ENORM insa COPII si BATRANI, .., Afacerea INFIERII COPIILOR in tarile nordice ESTE una din CELE MAI PROFITABILE AFACERI, avand in vederea ca, la ei, EVAZIUNEA, INSELATORIA, FURTUL propriuzis, nu concura in nici un fel la sustinerea existentei zilnice.. ..., Am vazut cu anni in urma, foarte multi COPII ADUSI din AMERICA LATINA si infiati de familii nordice, .,,.. Noi am ramas in urma dar ei lucreaza mult cu microbiologiia, APRECIAZA foarte mult CALITATEA CISTO-BIOLOGICA a omului, stiu zonele unde sunt oameni cu cea mai buna zestre biolohgica si se pare ca aceasta este America Latina... ,..., ,..., Cat despre familia Botnariu, a incurcat-o, or fi fost vizati, ei nu stiau cum zic babele, ,, *CU LEGILE STATULUI si cu surubelul soldatului, NU TE JOCI niciodata !!!**.... ,..., ,..., Iata !,MODELUL SUEDEZ, aplicat intr-o proportie de doar ZECE la SUTA in Romania la ce a dus.. ,...,La tara AU RAMAS PARLOAGA gradinile gospodarilor, ASTEAPTA AJUTORUL SOCIAL sau nu stiu ce ajutoare, postasul opreste direct la crasma si plateste dupa caiet datoriile cetatenilor, si cate altele

  raspunde comentariului
 • barbu florea

  17 ianuarie 2016 20:33

  DOMNULE , iertati-ma DAR CRED CA SUNTE-TI PLECAT .... CU MINTEA, cum puteti vedea dvs. un ABUZ , " EUROPA " , in acest caz " AL COPIILOR MALTRATATI " , cand lanoi " BATAIA ESTE RUPTA DIN RAI - PENTRU COPII " .... cautati " PAIUL DIN OCHIUL ALTORA SI NU VEDETI BARNA DIN OCHIUL NOSTRU - la nivel national .... ne pierdem timp " pretios " criticand " ASA ZISELE RELE ALE ALTORA SI NEVAZAND DRAMELE DIN TARA " datorate TRADARII, CORUPTIEI, TRAFICULUI DE INFLUIENTA, .... SISTEMULUI MAFIOT IN CARE TRAIM .... acea familie cand s-a hotarat sa traiasca in alta TARA, trebuie sa respecte LEGILE ACELEI TARI ..... stiti cum e " PROSTUL NU E PROST DESTUL, DACA NU E SI FUDUL " , .... EXEPLU DE ABUZ , LA PRIVATIZARE DIN ROMANIA NICOLAU SORINAstazi 17.01.2016, este depus in locul de veci, de la Cimitirul Belu, dupa ce MARELE SUFLET pe care l-a avut, l-a parasit in urma cu trei zile Dumnezeu sa-l odihneasca ! Nicolau Sorin a fost un inginer capabil, dar in primul rand un bun diplomat in relatia cu oamenii, un bun conducator de colectivitati de angajati, dar si un SUFLET MARE SI GENEROS, spun aceste lucruri si as putea spune multe altele, deoarece soarta mi l-a scos in cale pe acest om deosebit in anul 1972, cand, fiind absolvent de liceu industrial auto am fost repartizat la Autobaza 6 Filaret, unde dansul era Sef de Autobaza. M-a angajat mecanic auto , mi-am vazut de treaba, am luat examenul de admitere la IPB sectia Automobile Seral , am plecat in armata T.R., cand m-am intors, am fost reincadrat si l-a putin timp infiintandu-se I.T.A.C. Transcom, l-a care dansul a fost numit DIRECTOR GENERAL, am fost si eu selectionat pentru viitoarea intreprindere. A urmat o perioada in care, conform unei STRATEGII DE CONDUCATOR DE EXCEPTIE am fost nominalizat in diverse functii, controlor traffic, sef coloana, sef de exploatare, dupa absolvire inspector, adjunct sef de autobaza exploatare, timp in care am absolvit, tot la seral ASE Fac. Ec. Ind. Si Transp. , pentru ca in 1988, sa ma numeasca Sef de Autobaza, la Autobaza 3 Transcom Buftea, care se afla intr-o situatie foarte grea. Aici mi-am facut treaba, bineinteles cu ajutorul tuturor celorlalte autobaze si intreprinderii, urmare a GENIULUI DE MARE CONDUCATOR al domnului Nicolau, astfel ca la sfarsitul anului 1990, Autobaza 3 Transcom se batea pentru primul loc, cu fostele SECTII LIDER de pana atunci exista documente. Numai ca, inainte de sfarsitul de an 1990, ITAC Transcom a trebuit sa se sparga, in 9 Societati Comerciale Transcom director Parcalaboiu Petre, Giulesti Patrusca Eugen, Buftea Barbu Florea, Terminal Oncescu Gheorghe, Gheorghe Serban Irimescu Gheorghe, Progresu Atanasiu Gheorghe, Militari Moisescu Valentin, Filaret Ghile Ion, cu patrimonii BINE DEFINITE prevazute prin PROTOCOLUL DE INFIINTARE A NOILOR SOCIETATI COMERCIALE , moment in care MARELE STRATEG NICOLAU SORIN s-a retras la pensie, lasandu-ne LIBERI IN VIITOAREA ECONOMIE asa zis DE PIATA . De aici, fiecare dintre aceste SOCIETATI COMERCIALE a avut ISTORIA EI DE TRANZITIE , dar vreau sa mentionez aici DOI DINTRE LOCOTNENTII MARELUI NOSTRU DIRECTOR, CARE AU INCALCAT, LA MODUL NESIMTIT, PROTOCOLUL , este vorba de DIRECTORUL PARCALABUIU PETRE si fostul meu contabil sef MISU DUMITRU transferat director economic dupa protocol la Transcom . Mi-au luat abuziv, fara ca macar sa ma intrebe, Coloana Gradistea sef coloana Dumitru Gheorghe, cu patrimoniu si reserve de carburant, mai mult la controlul anual in 1993, s-a constatat LIPSA DIN GESTIUNE a 12 tone de motorina, cantitate cu care domnul Misu Dumitru a pacalit Contabilitatea IF Trans., el fiind numit de mine si retribuit ca cenzor de aici CONFLICTUL DE MUNCA chipurile pentru salarii , care m-a determinat sa parasesc aceasta unitate, ducand la distrugere ei si a investitiilor pe care le am facut . ajungand sa-mi castig existenta cu greu, si sa nu pot iesii la pensie, pentru ca nu am fost in stare sa-mi platesc asigurarile sociale si medicale inca trei ani, prin sc Barbu-comstrans snc . CU DURERE SI ETERN RESPECT PENTRU CEL CARE A FOST NICOLAU SORIN Barbu Florea

  raspunde comentariului
 • clencix

  17 ianuarie 2016 20:06

  OK. Un articol onest. Romanii nu sunt norvegieni cum vara nu-i ca iarna. La romani, libertatea e mai importanta. Si familia, ca ea ne-a ferit de dictaturi. Tot de dictaturi ne-a aparat si coruptia cea mica, aranjatoarea universala care ne-a procopsit cu flexibila morala. E interesant si ca stangii nostri se bat cu stangii lor. De fapt ai nostri nu prea sunt de stanga decat de parada, si-au vadut de mult stangismul pentru chestii mai palpabile si mai personale, dar flutura steagul asta sa adune voturile prostilor. Pentru ca, de fapt stanga nu e libera niciodata, pune socialul deasupra individului si zice ca democratia e un fel de socialism.

  raspunde comentariului
 • dorinteodor

  17 ianuarie 2016 19:07

  domnule cristian campeanu, noi nu stim motivele reale. stim doar ce se poate spune. iar statul norvegian e demn de tot respectul si doreste ca noii cetateni sa continue asta.

  raspunde comentariului
 • esti prost

  17 ianuarie 2016 18:28

  Hristos n-a spus niciodata bateti-va copiii sa vina la mine!

  raspunde comentariului
 • The Repartant

  17 ianuarie 2016 18:28

  Viata are deja un sistem de valori si de mecanisme prin care aceste valori sunt impuse oamenilor, societatilor. Nu e tabula rasa. E un proces tehnologic, produsul final, omul. Se vede ca singurele lucruri cu care ne alegem dupa un parcurs dramatic al istoriei sunt niste reguli de buna purtare, fata de noi insne, fata de altii, fata de natura. Invatam din experienta, din crize, din drame, din catastrofe. Nu din discutii invatam. Oamenii invatau inca inainte sa vorbeasca sau sa scrie. Sistemul asistential exagerat priveaza oamenii de feedbackul naturii, vietii. Cu alte cuvinte actiunile sau inactiunile lor nu mai au efect asupra lor. Orice sistem se regleaza functie de raspunsul procesului reglat. Nu mai stii ce-i bine si ce-i rau, adica ce produce rezultate bune si ce produce rezultate rele. Se genereaza alte sisteme, aberante. Zicea F Bichir in evz ca daca nu-i jefuiau familia comunistii astazi era un distrus. Fiindca ar fi avut atatia bani ca ar fi ajuns un baiat de bani gata care nu stia pe ce lume a ajuns. Asistentialismul exagerat, peste nevoi, distruge oamenii si societatea. Mai bine rau, cum se felicita Bichir ca l-au lasat lefter comunistii si a fost silit sa ia viata in piept si fie obligat s-o cunoasca, sa invete. Socialistii interfera cu acest mecanism subtil de reglare al vietii care ne conduce undeva, asa cum ne-a adus, in lipsa socialistilor, unde suntem azi. In pofida lor, pe altii. Cand ai probleme de adaptare, de integrare, te faci socialist, esti deja. Te revolti impotriva acestei oranduiri crude si nedrepte. Vinzi din casa. Ba Petrom, ba Rompetrol, ba pamant, ba energie, ba gaze, minereuri, vinzi ca sa-ti anesteziezi incapacitatea de a coopera cu viata. Si au talentul asta de a fi autisti, de a ignora realitatea, semnalele, feedbackul vietii, chiar cand sunt in fruntea tarilor. Cum o incuraja Juncker pe Merkel, sa nu ia in considerare ce zic sondajele, sa faca cum e correct! In democratie se intampla astea, cica. Ma uitam la cativa aparatori ai valului de migranti, Andrei Cornea, Ioana Lupea, Alina Mungiu. De doua saptamani se fac ca ploua, au alte preocupari, e drept ca nici pe Basescu nu-l mai toaca. La socialisti e ca in bancul ala Regula 1. Ideologia e justa intotdeauna . Regula 2. Daca ideologia greseste, atunci se aplica Regula 1. Daca realitatea se opune ideologiei, socialistii pun forta mai mare pe realitate, prin cenzura, prin politie, prin tot felul de abuzuri si ajung si sa omoare milioane in numele ideologiei lor umaniste. Am exagerat putin, Alina Mungiu.la finalul articolului despre cum se piaptana ea in timp ce Europa ne arde, ii trage doua tam-nesam lui TRU, care "salveaza Europa de viol" in loc sa lupte impotriva cartilor scrise in puscarie.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design