Animalele sunt vaccinate. Copiii - nu | OPINIE

de Razvan Chiruta , 14 august 2017 - stire actualizata la ora 17:48, 14 august 2017
Animalele sunt vaccinate. Copiii - nu | OPINIE

Într-o țară în care sănătatea e la pământ, în care intri într-un spital cu o problemă gravă la inimă și ești trimis să bei acasă niște calciu sau în care vii la medic pentru o banală apendicită și nu mai pleci din cauza unei banale bacterii intraspitalicești, ei bine, în această țară câteva sute de oameni au organizat un protest în fața Guvernului pentru că vor ca ei și copiii lor să rămână fără nici o protecție. 

Mitingul, pregătit pentru a contracara decizia Guvernului de a impune vaccinarea obligatorie, creează încă un paradox în acest teritoriu al paradoxurilor care este România. 

Acești oameni au decis să dea la gunoi sute de ani de cercetare medicală și de inovare științifică în domeniu doar pentru că așa au citit ei pe site-uri obscure, create de nu se știe cine, pentru că așa le-a explicat o semivedetă TV sau pentru că așa a decretat un stomatolog cu simpatii legionare și care are un cult pentru Iustin Pârvu. Iar acesta din urmă, care este călugăr, și nu medic, a afirmat fără reținere că „dacă mama va lăsa copilul să fie vaccinat, este ca și cum l-ar da la moarte”. 

În capcana asta au căzut chiar și oameni educați, obsesia pentru conspirație nu ține seama de nivelul studiilor, de gradul de plimbare prin lume sau locul de muncă. Oameni care par altfel serioși au ales să ignore surse de informații certificate, și includ aici ziarele și televiziunile serioase, atâtea câte mai sunt în România. 

În schimb, nu li se pare nefiresc să creadă că poliomielita e doar o invenție a companiilor farmaceutice, că epidemia de rujeolă este doar o exagerare a mass-media, că avertismentele doctorilor cu licență sunt doar minciuni și manipulare. 

În schimb, nu au nici o problemă să creadă că o felie de ceapă pusă la călcâi luptă împotriva microbilor și a bacteriilor, că bicarbonatul te scapă de cancer sau că leucemia se poate trata cu sfeclă roșie. 

Nu se miră deloc când aceste leacuri miraculoase sunt distribuite de portaluri online cărora nu li se cunosc proprietarii, unde autorii sunt anonimi și unde dovezile științifice sunt de genul „știm noi din bătrâni”. 

Paradoxul merge și mai departe. Faptul că Olivia Steer a recunoscut că și-a vaccinat copiii, deși acum îi îndeamnă pe alții să le facă rău propriilor progenituri, e deja la fel de banal ca o gripă. 

O cercetare realizată anul trecut de iSense Solution arată însă că jumătate dintre românii din mediul urban dețin un animal de companie, iar aceștia merg, în medie, de șase ori pe an la cabinetul veterinar. De ce? Fiți atenți: 58% dintre cei întrebați au declarat că se duc să-și vaccineze cățelul sau pisica. 

Iar 37% vin la medic pentru controale de rutină ale micilor lor prieteni. În fine, Romvac, echivalentul privat și veterinar al eșuatului Institut Cantacuzino,  a vândut numai anul trecut vaccinuri și medicamente pentru animale de peste 11 milioane de euro. 

Așadar, românii – majoritatea lor, cel puțin – sunt preocupați de sănătatea animalelor de companie, respectând inclusiv schema de vaccinare. În schimb, zeci și sute de adulți din țara asta care a intrat în anul 2017 doar calendaristic protestează în stradă pentru ca ai lor copii să fie lăsați fără apărare în fața bolilor. 

Și protestează pentru dreptul de a ne pune în pericol pe toți ceilalți.  


Urmăreşte-l pe jurnalistul Răzvan Chiruţă şi pe reţelele sociale

Comentarii

 • altVasile

  16 august 2017 15:09

  Vorbele lui Isus Hristos sunt mai actuale ca niciodatăDe ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău i nu te uii cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? Matei 73Știți care este lucrul cel mai uluitor?! Jurnaliștii români au capacitatea să-i vadă pe supermaciștii albi din America îndepărtată, însă sunt total orbi la supremaciștii alopați din România apropiată.Ce este un supremacist alopat? Este acel om care1. Crede cu tărie în Dogma Vaccinării, vaca sfântă a medicinei alopate2. Crede fără dubii în Dogma Imunității de Turmă o tehnică de marketing prin care se tot încearcă mărirea cotei de piață a vânzării de vaccinuri3. Se crede posesorul Adevărului Absolut în materie de medicină și nu admite, nici în ruptul capului, că în medicină există și alte curente de gândire decât cel alopat4. Crede că în numele dogmelor în care crede cu fanatism - Dogma Vaccinării și Dogma Imunității de Turmă - este acceptabil să apelezi la orice mijloace, chiar și la cele de esență fascistă care au la bază utilizarea forței, persecuției și a coerciției, pentru a-și impune voința asupra ereticilor care refuză să plătească Taxa de Protecție impusă de cârmacii farmaceutici coloniei periferice cu numele de România. Mi-am luat puțin timp pentru a vedea cum arată cartoful otrăvit pe care supremaciștii alopați îl pregătesc pentru România și am citit, de la început până la sfârșit, proiectul legii vaccinării obligatorii.Am ajuns la următoarea definiție, după care a trebuit să mă frec de mai multe ori la ochi pentru a mă asigura că am văzut bine ceea ce scria negru pe alb în fața mea. Este o nălucră ceea ce am văzut? Din păcate, nu este. Iată cum este definit produsul vaccin în proiectul de legevaccin medicament imunologic care conține virusuri și bacterii vii atenuate sau inactivate, fragmente antigenice de virusuri, bacterii, inclusiv cele obținute prin INGINERIE GENETICĂ, care produc o reacție de apărare a organismului, fără să producă îmbolnăvirea.Virusuri și bacterii obținute prin inginerie genetică?! Ca să ce? Ca să-i injectezi, după bunul plac, chiar și prin apel la fel de fel de metode coercitive, în trupurile fragile ale copiilor! Nu vi se pare nimic diabolic în toate acestea?!După ce am citit această definiție am înțeles că PRESA ROMÂNEASCĂ este coruptă moral până în adâncul sufletului ei. Dacă nu ar fi fost coruptă și aservită total intereselor meschine ale unor francestani moderni, atunci AR FI LUAT FOC TOATĂ PRESA. Cum ar putea o presă necoruptă să fie de acord cu instaurarea facismului medical în România, prin care o clasă politică și medicală coruptă obține puterea să injecteze, cu forța, în trupul fragil al copiilor și nu numai al copiilor, ci și în cel al adulților bacterii și virusuri noi nemaiîntâlnite în natură create în laborator prin inginerie genetică? Nu în ultimul rând, cine este nebunul care poate fi de acord să participe la un experiment științific sinistru, nemaiîntâlnit în istorie, în care cobaii să fie proprii săi copii?

  raspunde comentariului
  • Joaquin Murieta

   16 august 2017 18:09

   De unde ai scos-o pe asta cu "cartoful otravit" probabil ca nici tu nu stii asa ca o sa-ti spun eu. Ludovic al 15-lea a murit de Rujeola. Boala era destul de raspandita pe atunci cu toate ca ea e de origine Europeana ucisese deja multi Americani care nu aveau imunitate la aceasta boala. Americanii cultivau si mancau cartofi pe care pe atunci Europenii invatau sa-i foloseasca si nu intotdeauna cu succes. In Spania oameni murisera pentru ca mancasera alte parti decat tuberculii cartofilor singurii comestibili. Alte parti ale plantei inclusiv coaja cartofului sunt toxice. Ludovic al 15-lea stia asta si curatase cartofii de coaja dar probabil nu i-a fiert sau prajit si ei fusesera infecati de agricultorii bolnavi cu Rujeola si se pare ca asa a luat boala Ludovic al 15-lea. Evident cartofii nu erau otraviti ci doar infectati cu microbii unei boli de care sufereau multi oameni saraci pe atunci. Stiind toate astea Ludovic al 16-lea s-a vaccinat in public contra Rujeolei si a recomandat tuturor Francezilor sa faca acelasi lucru pentru a se proteja de boala care-l ucisese deja pe Ludovic al 15-lea dar Francezii manipulati de ziaristi ticalosi cum sunt si azi nu s-au vaccinat ci au dat vina pe "cartoful otravit" care cica l-a ucis pe Ludovic al 15-lea. Francezii au refuzat sa manance cartofi si cand painea s-a terminat a izbucnit revolutia Franceza. "N-are lumea paine" tipa multimea. "Sa manance prajituri" din cartofi a raspuns Maria-Antoneta Austriaca venita la Paris de la Viena unde se mancau cartofi si chiar si prajituri din cartofi. Si ea si Ludovic al 16-lea se vaccinasera impotriva Rujeolei si stiau bine ca teoria cu "cartoful otravit" este o minciuna propagandistica scoasa de ziaristii anti-vaccinisti. Regele si regina au fost ghilotinati si tot aia merita si cei care se opun vaccinarii obligatorii chiar si daca ei se vaccineaza. Cuvantul "cartof" sau "chartof" cum spunea Ludovic al 16-lea nu mai exista azi in limba Franceza dar Francezii mananca "pomme de terre" si sunt toti vaccinati impotriva Rujeolei.

   raspunde comentariului
   • altVasile

    16 august 2017 19:20

    Regele si regina au fost ghilotinati si tot aia merita si cei care se opun vaccinarii obligatorii chiar si daca ei se vaccineaza.Câm așa arată fascismul alopat în starea sa pură cei care se opun vaccinării obligatorii merită să fie ghilotinați. Dacă ar veni la putere, în clipa următoare ereticii care nu acceptă să se închine la Dogma Vaccinării, vaca sfântă a medicinei alopate, ar fi condamnați la moarte.

    raspunde comentariului
 • Laur22

  16 august 2017 9:09

  unii voteaza PSD altzi voteaza USR.unii se vaccineaza si pe ei si aninimalelel lor de companie altzii refuza sa se vaccinezi si la refuza copiilor lor dreptul la vaccin unde sa tragi linia ?Unde sa le spui destul e destul ?Opinia indreptatzita e ca la vaccin deoarece atunic cand rata de vaccinara scade sub o anumit coeficient eficientza acestuia dispare.Adica eu i-asi respecta trogoditului dreptul la a nu se vaccina daca acest dret nu m-ar pune in pericol pe mine ala care ma vaccinez.Acuma daca noi majoritatea am hotarat sa ii credem pe doctori in ceea ce priveste faptul ca risicurile vaccinarii sunt acceptabile eu zic sa procedam ca in parlament minoritatea are voie sa vocifereze si sa incerce sa be convinga ca are dreptate da majoritatea are dreptul ca in final ..... sa decida iar decizai sa sa devina fapta.

  raspunde comentariului
  • altVasile

   16 august 2017 15:07

   Acuma daca noi majoritatea am hotarat sa ii credem pe doctori in ceea ce priveste faptul ca risicurile vaccinarii sunt acceptabile eu zic sa procedam ca in parlament minoritatea are voie sa vocifereze si sa incerce sa be convinga ca are dreptate da majoritatea are dreptul ca in final ..... sa decida iar decizai sa sa devina fapta. 1. Noi, majoritatea l-am adus, prin vot democratic pe Hitler la putere. Prin umare, majoritatea nu este imună deloc la greșeli. Ba o poate da în bară și o poate da încă rău de tot!2. Regula majorității nu este o regulă sacrosantă care să măture din calea ei orice lucru sau persoană care îi iese în cale. Dictatura majorității poate fi la fel de periculoasă ca și dictatura minorității. România este o republică domnia legii, nu o democrație în stare pură în care absolut toate lucrurile se decid prin cantitate, indiferent de calitate.3. Nu majoritatea i-a dat viață copilului meu. Viața vine de la Dumnezeu. 4. Nu toți oamenii au puterea să creadă în Dogma Vaccinării, chiar dacă aceasta este susținută activ de sutanele în halate albe, interesate financiar în propagarea dogmei. Ideea că sănătatea și protecția de boli se obține prin inserarea, deliberată, de substanțe otrivitoare în corp viruși, bacterii, mercur, formaldehidă, aluminiu, etc ține de Noaptea Minții la fel ca și alte practici alopate faimoase, precum tratarea bolilor cu mercur sau scurgerea sângelui - prin care a fost omorât primul președinte american - George Washington.5. Dacă vrei să nu-ți fie frică până și de propria dumitale umbră, atunci pune mâna pe carte. Învață cum să-ți întărești sistemul imunitar. Suntem în 2017, nu în 1796 când a fătat vaca în mintea odihnită a lui Edward Jenner, părintele vaccinării vaca - vaccinare. Cunoștința învinge frica!

   raspunde comentariului
  • nae

   16 august 2017 11:18

   Nu majoritatea impune vaccinarea ci minoritatea secularistă,prohomosexuală,anticreștină.Așa că nu vom respecta această lege sugerată și impusă de această minoritate.

   raspunde comentariului
  • nae

   16 august 2017 11:14

   Dacă vaccinații se tem de nevaccinați înseamnă că degeaba s-au vaccinat.

   raspunde comentariului
 • cilichidreanu

  14 august 2017 22:17

  Oferta excelenta in anul 2017. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem cunostinte minime utilizare calculator word, pdf, email, internet, seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatiialinahagiu46yahoo.com

  raspunde comentariului
 • Leni.m

  14 august 2017 22:17

  Asa, ca fapt divers, va mai spun ca stau la curte unde cresc păsări. Le am vaccinat prima si ultima oară acum vreo 15 ani. Nu stiu ce mi a venit, erau perfect sănătoase. In 48 de ore au crăpat toate, horcaiau de doua ori dupa care le găseam cu ghearele în sus. Imi venea sa il omor pe veterinar. Au scapat 5 din 100. Stiti de ce? Iesisera in grădina si veterinarul nu le a vaccinat. Asa ca....vaccinurile actuale sunt un mare bull shitt. La cei aproape 50 de ani ai mei am doar doua vaccinuri, polio si tbc. Cate se fac azi bietilor copii? 6, 8, 12, fara numar? S a depasit orice limita, e o nebunie? Discut cu psihologi îngroziti de numarul tot mai mare de cazuri de autism la români. La ******, pauza. De ce ? Nu sunt vaccinati. Toti stiu cauza, dar nimeni nu are curajul sa o spună, ar risca represalii din partea " statului de drept". Ce a pătit medicul Astarastoae se stie. Era unul din oponentii vaccinarilor fara numar.

  raspunde comentariului
 • Leni.m

  14 august 2017 21:48

  Trebuie sa mai spun sa legea propusă de guvernul Tudose este specifică unui stat totalitar. O minima logica si bun simt ne spun ca un vaccinat e in afara oricarui pericol, iar cel expus este cel nevaccinat. Este tratat ca un viitor infractor, posibil declansator de epidemii, fortat sa se vaccineze . Iar daca refuza este amendat. Poate ca va urma închisoarea si luarea copiilor. Ca in filmul Minority report, cand oamenii erau arestati pentru crime pe care nu le savarsisera inca.

  raspunde comentariului
 • Leni.m

  14 august 2017 21:35

  Animalele nu au dreptul de a dispune de persoana lor. Pentru ca nu sunt persoane, sunt bunuri. De aceea se vand, se cumpara, se sacrifica. .. si de aceea se vaccineaza, pentru ca asa dispune stăpânul lor... Oamenii în schimb sunt persoane, au drepturi si libertăti, dispun de persoana si de bunurile lor. Au liber arbitru si decid daca vor sau nu sa se vaccineze. Este dreptul lor daca vor sa riste sau nu. Transformarea unui drept în obligatie, aceea de a se vaccina echivalează cu încălcarea dreptului de a dispune de propria persoana. Ce urmeaza? Obligatia de a deveni donatori de organe?

  raspunde comentariului
 • Cristian Gheorghe

  14 august 2017 19:23

  Prea mult "political correctness" in istorioara ta Razvane! Prea mult. Lasa omu` sa decida si nu incerca sa compari zootehnia cu buricul targului. Daca vaccinul ar merge 100 asa cum scrie la carte, cei care NU s-ar vaccina, ar fi deja istorie. Dar ciudat, al naibii de ciudat, unii rezista si fara vaccin si altii vaccinati mor pe capete. Ceva nu se leaga, nu crezi?

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  14 august 2017 19:00

  Religia ucide ! Daca Ceausescu nu mai darama biserici, bisericile va darama pe voi si extermina poporul Roman prin ne-vaccinare. Pacat ca n-a trait sa le darame pe toate. Durata medie a vietii este cea mai mare din lume in Japonia pentru ca acolo nu exista nici-o biserica care sa ucida copii prin ne-vaccinare. Libertatea religiosa le-a dat crestinilor libertatea de a ucide in masa popoare intregi cazand victime epidemiilor.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  14 august 2017 18:55

  Diavolul blond rasist si nazist Trump vrea sa extermine poporul Roman numit de el "inferior" de "rasa Latina". La fel ca in cazul Mohicanilor exterminati deja se vor folosi armele bacteriologice. Atunci le-au fost donate Mohicanilor paturi infectate cu Rujeola. Acum diavolul blond rasist si nazist Trump a platit manifestanti si ziaristi anti-vaccin si ei vor extermina Romanii exact cum paturile alea infectate au ucis Mohicanii.

  raspunde comentariului
 • mihai

  14 august 2017 18:06

  Problema vaccinarii e una din problemele pe care le are democratia. In democratie orice prost are dreptul la cuvint si nu poti sa-l pedepsesti. Din aceasta cauza avem acesti cretini de inteligenta nemasurabila care manifesta impotriva vaccinarii. Asta e

  raspunde comentariului
  • pof

   15 august 2017 11:20

   Prima fraza este memorabila. Ai avut dreptul sa-ti spui parerea...ha..ha..

   raspunde comentariului
 • Are dreptate Chiruta !!

  14 august 2017 16:24

  Care premise sunt gresite oameni buni ? Articolul e foarte bun!! Daca nu ar fi eficienta vaccinarea, nimeni nu s-ar duce la centrul antirabic atunci cand e muscat de un animal. De ce ? Pentru ca daca animalul e turbat, sansele sa mori sunt de 99,99 !!Aufost cazuri recente si in Romania !! Asa ca nu mai bateti campii, stimati comentatori anti-vaccinare !! Sau, daca copii vostri se vor imbolnavi de poliomielita, rujeola, tuse convulsiva, tetanus, oreion, gpripa severa, meningita bacteriana etc ce pot fi prevenite prin vaccinare, nu mai dati fuga la medic si apoi la presa, disperati, mergeti la Olivia Steer si la calugari !! ...

  raspunde comentariului
 • altVasile

  14 august 2017 14:10

  Mai spuneți că nu există vreun dubiu că demersul preventiv al vaccinării salvează viei. Există astfel de dubii. Sunt atât de multe, încât nici nu știu de unde să încep. 1. Este destul să te uiți peste prospectul unui vaccin ca să realizezi imediat că nu ai de-a face cu niște substanțe blânde precum apa curată de la izvor. Dacă cineva îți spune că râul pe care vrei să te hazardezi să-l traversezi se întâmplă să fie investat de crocodili sau rechini, atunci un om rațional s-ar putea să aibe ceva dubii cu privire la ideea traversării râului, nu-i așa? De ce ar sta lucrurile altfel în cazul vaccinurilor, cu toată lista lor de efecte adverse unul mai rău decât altul?2. Caută în limba română și vei găsi imediat zeci de cazuri de copii nenorociți de vaccinuri. Caută în rusă, caută în engleză, caută în orice limbă vrei dumneata vei găsi zeci, sute, mii de cazuri. Sunt toți acei oameni nebuni, nefiind în stare să facă o conexiune între cauză și efect? Nu sunt părinții capabili să facă o deosebire clară între starea copiilor lor, înainte și după vaccinare?!3. Se spune că există minciuni ordinare, simple minciuni și statistica. Există atâtea modalități de manipulare statistică a datelor. De exemplu, vrei să faci niște bani frumoși pe baza unei boli crunte pe care o numești poliomelită și pe care tu o atribui unui virus numit polio - dacă există acel virus cu adevărat sau nu prea există are și nu prea are mare importanță pentru business-ul tău, important este să reușești să imprimi realitatea percepției existenței acelui virus lăsând căutarea dovezilor pentru existența virusului și a adevăratei cauze a bolii pentru entuziaștii care nu au altceva de făcut. Zis și făcut iată boala, iată și vaccinul. Cum demonstrezi, statistic, că vaccinul tău a fost eficient? Simplu. Înainte de introducerea vaccinării, diagnostichezi boala în baza unei simple constatări vizuale a simptomelor care trebuie să se mențină timp de 24 ore. După ce ai introdus vaccinul, constatarea bolii se va face abia după ce aceasta s-a menținut timp de 60 de zile. În plus, pentru diagnosticare introduci și obligativitatea efectuării anumitor analize de laborator mai ales pentru cei care au fost vaccinați. Cum credeți? se va demonstra astfel, din punct de vedere statistic, eficacitatea vaccinării?! Un simplu truc statistic, dar uite ce minuni poți face cu el!!! Iar dacă ești cumva înclinat să crezi că acesta este unicul truc la care un manipulator cu experiență poate să apeleze, atunci trebuie să te dezamăgesc mai cunosc și altele. Manipulatorii alopați întru ale statisticii pot fi foarte-foarte creativi.4. Referitor la raportarea efectelor adverse ale vaccinelor, sistemul este astfel gândit încât într-un final probabil nici măcar un singur procent din efectele aderse nu este raportat cu adevărat. De ce? Pur și simplu pentru că nu este în interesul nici a companiilor farmaceutice, nici a medicilor să le raporteze. Nu au prea mare lucru de câștigat din aceasta. Or câștigu' poartă fesu'.5. La momentul introducerii vaccinării, la scară largă atât în SUA, cât și în alte părți ale lumii, în anii 5060 ai secolului trecut, rata de mortalitate din cauza bolilor infecțioase se afla într-un profund și îndelungat declin. Declin care nu avea practic nimic de-a face cu vaccinarea aceasta nefiind încă introdusă, ci cu totul alți factori. Care sunt aceștia? Apă curatăpotabilă astfel se combăteau foarte multe boli, cum ar fi, de exemplu, diareea. Canalizare care a permis eliminarea contactului cu materiale fecale, la care erau supuși oamenii din metropole în permanență, sursă cunoscută de foarte multe boli. Apă și săpun nici nu vă puteți închipui cât de nespălată putea fi mândra lume din vest doar câteva secole în urmă. Legi prin care erau protejați copiii de munca în mini, fabrici și uzine. Sindicatele care au militat pentru ridicarea salariilor un salariu mai mare a permis accesul la o nutriție mai adecvată plus la condiții de viață mai civilizate. Frigidere care au permis păstrarea alimentelor consumarea unor alimente alterate reprezinta o mare problemă în trecut. Accesul, prin intermediul supermarketurilor, pe tot parcursul anului la o ofertă bogată de fructe și legume. Aceștia au fost factorii care au contribuit, masiv și în mod decisiv, la declinul bolilor infecțioase. Laurii însă, prin manipulare și propagandă nerușinată, au fost luați de către vaccinuri. De ce? De bambus, adică de bani! Vaccinurile, vândute în mod repetat, la miliarde de oameni este o afacere extrem, extrem de profitabilă.6. Boli precum ciuma neagră, scarlatina, tifosul au făcut ravagii în trecut. De ciuma neagră, în sec. 14 se apreciază că ar fi murit cca o pătrime din populația Europei. Acum acele boli nu mai fac ravagii. Din ce cauză? Din cauza vaccinurilor cumva? Nicidecum! Împotriva acelor boli nu s-a administrat niciun vaccin. Care au fost factorii care au dus la declinul acelor boli? Sunt aceeași măsuri sanitare, canalizare, apă curată, igienă, nutriție mai bogată, dezinsecție, deratizare, etc. 7. Secretomania practicată de organele statului. Despre infectarea vaccinului anti-polio cu virusul cancerigen SV40 vaccin care a fost administrat la zeci de milioane de oameni s-a aflat, în mod oficial, abia după vreo 50 de ani, când a fost desecretizată arhiva. Interesele cui au fost apărate de această ascundere îndelungată a unor date vitale pentru sănătatea oamenilor?!8. Cârdășia dintre organele statului de protecție a sănătății și companiile farmaceutice. Conflictele de interese flagrante în care se află diverși cercetători participanți la diverse studii care stau la baza unor decizii extrem de importante cu impact major pentru populație. Cum credeți cât de obiectiv poate fi un cercetător care este uns de către companiile farmaceutice în efectuarea cercetărilor sale? Iar ca să revin pe plaiuri mioritice, citisem vreo lună și jumătate în urmă pe hotnews că directorul unui mare producător de vaccinuri care activează în România a ajuns consilierul primului ministru. Ale cui interese credeți că le apăra acesta în guvern?! Presiunea de adoptarea a legii cu privire la introducerea vaccinării obligatorii de unde credeți că vine???9. Cazurile de corupție răsunătoare ale unor mari companii farmaceutice care au scos la iveală practici deloc ortodoxe nu sunt de natură se inspire prea multă încredere unele dintre ele ajungând să plătească amenzi chiar și de miliarde de dolari. Au plătit însă fără crâcnire amenzile de miliarde de dolari după care și-au văzut liniștite de afaceri atunci când câștigi zeci de miliarde dolari, câteva miliarde nu reprezintă, până la urmă, mare lucru. 10. Istoria neagră a industriei farmaceutice din timpul secolului trecut. Puțini știu că un fapt decisiv în ascensiunea lui Hitler la putere în Germania a constat în finanțarea acestuia de către concernul de companii farmaceutice IG Farben. Să mai spun cumva și de experimentele pe care cercetătorii de genul doctorului Mengele le-au efectuat asupra deținuților din lagărele de concentrare?Credeți că lista cu dubii s-a încheiat?! Nicidecum, aceea a fost doar încălzirea...

  raspunde comentariului
  • Magda

   14 august 2017 18:10

   Cu logica ta de balta vrei sa convingi lumea? Esti o persoana periculoasa cind iti dai cu parerea .Mai bine da de mincare la porci ca la asta esti bun si lasa vaccinul pentru doctori si oameni educati.

   raspunde comentariului
   • altVasile

    15 august 2017 8:53

    Periculos pentru cine sau pentru ce? Pentru Dogma Vaccinării, vaca sfântă a medicinei alopate, la care orice credincios alopat trebuie să se închine cu reverență și mare sfială, având punga larg deschisă pentru a plăti Taxa de Protecție pe care au impus-o cârmacii farmaceutici ca să fie plătită de orice suflare care se vrea mântuită de strigoii aceia mici numiți viruși virus = otravă în latină?

    raspunde comentariului
  • r adu

   14 august 2017 17:25

   Nici cu vaccin nu scapi de .......... ne-cunoastere. Bolile infectioase transmise prin apa murdara, alimentatie curata si corecta, etc, etc ............ nu sunt eradicate prin vaccinare. Dar pentru autor nu are importanta. Il invit pe autor sa vizione filmele-documentarele si comentariile despre epidemia de poliomielita de la jumatatea secolului XX. Sa afle ce eforturi a facut societatea pentru generatiile alea de copii. Sa vada si ceea ce se intampla cu ceea ce fac varicela cu complicatii, ....... ca medicina nu are tratament pentru asa boala ........ banala, ......... decat ....... profilaxie cu vaccin. Sa vada si filme cu marea epidemie de gripa spaniola de la inceputul secolului XX. Sa isi aduca aminte ca toti adultii de azi, sunt vaccinati din copilarie si nu stiu - nu au vazut ce inseamna declansarea, evolutia si consecintele unei epidemii. Apoi ........... analizare si concluzionare. Sanatate.

   raspunde comentariului
   • altVasile

    15 august 2017 9:08

    Frica este marfa cea mai vândută de pe fața pământului. Și nimeni nu se pricepe mai bine la vânzarea ei decât cârmacii farmaceutici. Vai ce o să fie dacă nu vă închinați la Dogma Vaccinării, vaca sfântă a medicinei alopate! Vai, vai, vai! Ce epidemii, ce apocalipsă! Nu cred în Dogma Vaccinării. Și nu mi-e frică!!!Gripa spaniolă s-a produs pe fondul mizeriilor și a tranșeelor umede și infecte din primul război mondial atunci când antibioticele încă nu erau cunoscute. Și nu exclud deloc că vaccinarea în prostie care s-a practicat, cu prioritate, asupra soldaților a avut un rol foarte important în escaladarea ei.

    raspunde comentariului
    • r adu

     16 august 2017 16:45

     altVasile spune că ........... nu-i e frică. Bravo lui ! Dar ......... el are ocazia acum să-și spună părerea pentru că .......... a fost vaccinat, cu toate că nu l-a întrebat cineva ! Fără vaccinare ......... nu mai avea păreri personale, că probabil ...... murea. Apropo ...... părerea lui pentru el este valoroasă .......... dar are curajul să răspundă ....... de viața rudelor sale, de viața copiilor săi ??? Că dacă nu are așa ceva ........ nu are responsabilitate. Apoi ....... câte facultăți ??? are, de poate fi sigur de ceea ce ........ NU cunoaște. Să ne aducem aminte că nici la ședințele de bloc nu poți să impui părerile personale celorlalți locatari, majoritari, iar dacă sunt majoritari ...... NU SUNT PROȘTI ........ că nu te aprobă.

     raspunde comentariului
 • altVasile

  14 august 2017 14:06

  Un cocoș se trezește în toiul nopții și... cântă. Și ce observă? Se ridică soarele! Minte științifică - cocoșul repetă experimentul și a două noapte. Cântă. Și ce observă? Se ridică soarele! Repetă experimentul științific și a treia zi - măi să fie! - același rezultat!La ce concluzie a ajuns cocoșul? La concluzia că dacă nu cântă el, nu se ridică soarele!!! Morala la fel gândește și adeptul religiei alopate de rit neo-vaccinal. Soarele iminității protectoare nu se ridică decât dacă cântă cocoșul vaccinurilor pline de toxine! Calea mânturii alopate de strigoii aceia mici - numiți viruși virus=otravă în latină - trece neapărat pe la casieria marilor cârmaci farmaceutici, unde se plătește Taxa de Protecție impusă coloniei periferice a Europei cu numele de România. Taxa de Protecție pe care sic o plătesc până și animalele 11 milioane de euroi nu e de ici-colea. Cum ar îndrăzni oamenii să se deosebască în vreun fel de animale?! Sărmanul! A rămas încremenit în gândirea întunecată a evului mediu întunecat când bolile erau trate cu mercurc, când pentru a te face bine ți se scurgea sângele cu litrii - vezi cum a murit George Washington, primul președinte american, când a apărut și ideea de vaccinare în mintea odihnică, certată cu logica și bunul simț, a lui Edward Jenner în timp ce contempla o vacă - vaca - vaccinare!!! Nu a observat că nu mai suntem în 1796, ci în 2017... Vaccinarea este un business, cu foarte multe zerouri în conturi, restul este doar praf aruncat în ochiul ignoranților...

  raspunde comentariului
  • r adu

   14 august 2017 17:30

   Poate autorul va studia si efectele turbarii, ale tetanosului, ale gripei spaniole, ale meningitei infectioase, ale rubeolei, ale ........ Grea e medicina la fara frecventa.

   raspunde comentariului
 • r adu

  14 august 2017 13:06

  Comentatorii anti-vaccinare ar trebui sa retina-afle definitia vaccinului si apoi sa vizioneze filmele-documentarele ai comentariile despre epidemia de poliomielita de la jumatatea secolului XX. Sa vada si ceea ce se intampla cu ceea ce fac varicela cu complicatii, ca medicina nu are tratament pentru asa boala ........ banala, ......... decat ....... profilaxie cu vaccin. Sa vada si filme cu marea epidemie de gripa spaniola de la inceputul secolului XX. Sa isi aduca aminte ca toti adultii de azi, sunt vaccinati din copilarie si nu stiu - nu au vazut ce inseamna declansarea, evolutia si consecintele unei epidemii. Sanatate.

  raspunde comentariului
 • vivi

  14 august 2017 12:45

  Pai care animale sunt vaccinate, stimabile ? Pai animalele care sunt in grija VACCINAȚILOR ! CARE ANIMALE SUNT MAI SĂNĂTOASE ? ALEA CRESCUTE SI TRĂITE IN LIBERTATE NEVACCINATE sau alea crescute si trăite in regim de austeritate ? Ia da-i mata drumul unui cățel super vaccinat sa traiască împreuna cu maidanezi... Cam cat timp crezi ca rezista? Ia un copil super vaccinat si lasă-l sa trăiască într-o șatra țigăneasca care nici măcar nu a auzit de vaccinuri......Cam cât timp crezi ca rezista?

  raspunde comentariului
 • APOLZAN NICOLAIE

  14 august 2017 12:10

  Dle draga ziarist de nota zece eu ma intreb cand or fi vaccinati politicienii contra bolii de a nu mai fura si mintii electotratul zis neinformat ca sa nu spun needucat .Solutia este doar la dispozitia DNA ului,altceva nu i mai linisteste din fuga nebuna de a fura si mintile oamenilor.In concluzie acestia n au mama n au tata dar nici copii atata timp cat ii baga si pe ei in furaciuni,alde Cocos,Hrebenciuc,Adamescu,si ultimul mohican Dragnea.De dzeu nici pe departe sa aiba frica ca credinta nici nu se mai poate vorbi.

  raspunde comentariului
 • Teodora

  14 august 2017 11:30

  Daca vaccinarea ar fi protectie, ne-am inghesui toti sa ne vaccinam si pe noi si pe copiii nostri.Articolul porneste de la o premisa gresita, din lipsa de informare.

  raspunde comentariului
 • gica

  14 august 2017 9:15

  multi lingai si slugi aservite intereselor de grup si sistemului corupt mai sunt in "presa"Trag speranta ca intr-o buna zi va veti trezi la realitate si va va creste,chiar si in urma unui vaccin,coloana vertebrala.

  raspunde comentariului
 • Silviu

  14 august 2017 8:53

  Inca din titlu stimate autor, se vede ca reduceti sanatatea publica la ... zootehnie. Daca ati studia mai atent problema, citind si informandu-va din lumea medicala de dincolo, nu cea de aici care este cu pumnul in gura cei ce au si indoieli, poate ca ati iesi din zona certitudinilor si ati incepe a avea indoieli. Macar intelegand ca nu oricine poate fi vaccinat si ca inainte de orice ar trebui ca sa avem asitenta medicala ca lumea si apoi altceva. Daca chiar ati avea profesionalism ati incerca sa va informati si sa ne informati corect in ceea ce priveste "victimele" marii epidemii de pojar de la noi, in mare majoritate persoane cu probleme grave de sanatate care oricum nu se calificau pentru vaccinare, sau persoane din zone defavorizate cu malnutritie si avitaminoza. Deasemenea ati incerca sa inteleeti cum vaccinul ROR cu un anumit tip de tulpina a virusului este cat de cat eficient pentru o tulpina diferita. Oricum in atitudinea dumneavoastra se vede agresivitate si cam atat. Suntem toleranti in alte zone care ne sunt impuse si nu vrem a iesi din limbajul neomarxist al corectitudinii politice. Daca vreti sanatate publica militati pentru politici de cresterea nivelului de trai si nu de tip zootehnie.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design