30.5 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialGafele unui premier în căutare de imagine la marile sindrofii ale neamului

Gafele unui premier în căutare de imagine la marile sindrofii ale neamului

Vinerea trecută, dis de dimineaţă, la ora la care nici cafeau nu s-a răcit, premierul Ponta a ţinut să fie primul politician republican al ţării care să salute Casa Regală a României cu ocazia Zilei Regelui. Şi cum Facebook-ul este unul dintre cele mai rapide instrumente de răspândire a unei informaţii, Ponta nu a stat pe gânduri şi a scris pe contul său următorul mesaj. ”Ziua Regelui este una dintre cele mai importante sărbători ale României, fosta noastră zi națională în perioada proclămarii independenței țării și încoronarii Regelui Carol I până după finalul celui de-al Doilea Război Mondial. În trecut, românii se bucurau de acest moment prin lupte cu flori și focuri de artificii, petrecând ziua alături de familia regală. Cred că este important să retrăim această atmosferă de sărbătoare și acum, iar în acest sens salut decizia Parlamentului de a adopta în luna aprilie Proiectul de Lege nr. 609/2013 privind declararea zilei de 10 Mai ca sărbătoare naţională – zi nelucratoare”, a scris Victor Ponta în mesajul de Ziua Regalității.

Până aici totul bine şi frumos. Însă, ar cam fi o problemă: ziua de 10 mai este deja sărbătoare națională, dar nu este şi zi nelucrătoare pentru salariați. În punctul de vedere al Guvernului Ponta, trimis către Parlament și semnat chiar de mâna premierului, se arată negru pe alb că bugetul nu poate suporta cheltuielile dacă şi ziua de 10 Mai va fi declarată şi zi nelucrătoare.

Însă gafele premierul nu se opresc aici. Vineri seara, la recepţia de la Palatul Regal oferita de Casa Regală în cinstea zilei de 10 mai, unde a fost invitatul special, Ponta a venit îmbrăcat într-un costum la care a asortat o cravată. Deşi prezenţa la un asemenea eveniment presupune un dress code specific, adică smocking negru și papion. Dar pe Ponta nu l-a interesat acest aspect. Ba mai mult, şi-a permis să întârzie şi câteva minute.

Dar să trecem de ziua de vineri şi să ajungeam la cea de sămbătă când premierul a reuşit să gafeze din nou. De această dată, la Palatul Cotroceni, cu ocazia recepţiei oferite de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Europei, recepţie la care au participat peste 1.000 de invitaţi printre care miniştrii cabinetului Ponta, foştii presedinţi ai României, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, precum şi Patriarhul Daniel, parlamentari, sportivi şi oameni de cultură.

După ce a stat aproape nemişcat aproape două ore, timp în care a stat de vorbă doar cu fostul său coleg de partid Dan Mihalache, actualul şef al Cancelariei Prezidenţiale, Ponta nu a mai rezistat fără să nu fie în faţa camerelor de luat vederi şi l-a abordat direct pe preşedintele Iohannis căruia i-a spus că "Domnule preşedinte, nu vreau să fac o poza cu dumneavoastră, dar vreau să vă salut, că stau fetele astea aici" arătând către grupul de ziariste. Gest la care preşedinte i-a zâmbit şi i-a urat "Numai bine". Ponta s-a uitat spre camerele de filmat şi a spus "Ghinion, n-aveţi o ştire!", amintind astfel, nu ştim dacă intenţionat sau nu, de gafa actualului preşedinte din timpul campaniei electorale de la emisiunea "Gândul Live" când a fost întrebat despre cum îşi explică faptul că alţi profesori nu au avut bani pentru a-şi cumpara case. 

Pentru a-şi justifica gestul, Ponta s-a grăbit să le spună aceloraşi ziariste că presa nu l-ar fi iertat dacă ar fi plecat fără să dea mâna cu preşedintele ţării, dar nu s-a lăsat de glume. De această dată a fost rândul lui Nicolae Banicioiu, ministrului Sănătăţii: "Ai distrus ţara cu cardul de sănătate şi ai venit aici!"

Însă, distracţia premierului a ţinut doar un week-end. Luni dimineaţa, premierul a fost nevoit să se trezească la realitate. Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Iohannis a cerut "pentru consultare" Consiliului Superior al Magistraturii stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din 4 mai 2015, atunci când candidatul propus de ministerul Justiţiei pentru şefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, a fost intervievat. Şi, în acest context, trebuie reamintit faptul că actualul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a fost coleg de facultate cu Victor Ponta şi văr cu soţia ministrului Cazanciuc. Şi asta nu e tot. Horodniceanu, propunerea MJ pentru şefia DIICOT, a fost acuzat de autoplagiat, dar și de faptul că s-ar fi întâlnit cu primarul Gheorghe Nichita şi cu ministrul Liviu Dragnea, la Hotelul Bucium, în 24 ianuarie 2015. Ambele acuzaţii au fost negate însă de Horodniceanu.

Cele mai citite

Radu Mihaiu atacă în instanță rezultatul alegerilor locale de la sectorul 2

Radu Mihaiu a anunţat că va ataca în instanţă rezultatul alegerilor locale din Sectorul 2. Actualul primar al Sectorului 2 a precizat că a cerut...

Inteligența artificială a dat verdictul! Cât se termină România – Olanda, în optimile EURO 2024

România a acces în optimile EURO 2024, acolo unde o va întâlni pe Olanda. Echipa lui Ronald Koeman nu este în cea mai bună...

Stăpânește Arta Analizei Datelor cu Cursul de Data Analyst de la GoIT și Ghidul de Prețuri

Introducere în Cursurile de Data Analyst de la GoIT Într-o lume tot mai digitalizată, analiza datelor devine o competență esențială pentru orice profesionist în IT....
Ultima oră
Pe aceeași temă