Eu și Voiculescu, în spitalul lui Oprescu | OPINIE

de Grigore Cartianu , 22 iulie 2017 - stire actualizata la ora 09:55, 22 iulie 2017
Eu și Voiculescu, în spitalul lui Oprescu | OPINIE

Luni, 17 iulie, am împărțit Spitalul Universitar de Urgență, timp de două ore, cu Dan Voiculescu. El își trata „preinfarctul de la intestinul subțire“, eu eram cu complicațiile de la picior, după entorsă.

Am ajuns la Camera de Gardă la ora 21.05. Era o urgență, nu puteam aștepta până a doua zi. Glezna se umflase ca un cimpoi, laba piciorului se însângerase, iar durerile se întețiseră.

Mi-am așteptat cuminte rândul la Triaj. Era o coadă de vreo 7-8 oameni suferinzi, de toate vârstele. După 20 de minute, am intrat în biroul miraculos. O cucoană acră - din ce am înțeles, asistentă - mi-a retezat-o scurt: „Entorsa e mai veche de 24 de ore, nu avem ce vă face, re­gulamentul nu ne permite, aici ne ocupăm de urgențe, veniți mâine dimineață, vă rugăm să părăsiți încăperea!“.

I-am explicat care e urgența: de câteva ore, lucrurile s-au înrăutățit brusc. Un prieten medic, consultat telefonic, îmi spusese să nu mai aștept până a doua zi, pentru că e riscant, cheagurile de sânge ar putea migra și provoca vreun accident vascular.

Argumentele mele n-au impresionat-o pe cucoana acră. N-a vrut să-mi dea bilet pentru urgențele ortopedice. Totuși, s-a mai uitat o dată la picior, care nu arăta deloc bine, și mi-a zis: „Stați afară, pe hol, va veni un medic să vă vadă!“. Am găsit un scaun liber și m-am așezat, ca să se mai odihnească și cârjele.

Am privit oamenii necăjiți care se tot așezau la coa­dă la Triaj. Bătrâni pali­zi, femei gravide, tineri cu picioare umflate. Stăteau 15-20 de minute, chinuiți și cocârjați, în așteptarea clipei când cucoana acră avea să-i primească în bi­roul ei și să le pună în mână hârtia magică. Hârtia care le deschidea cabinetul unui medic. Dar măcar ei aveau o speranță. Mie, speranța de a primi biletul magic îmi fu­sese spulberată de vocea tabagică a scorpiei de la Triaj.

Medicul mult așteptat - un stagiar - a venit după o oră și 50 de minute. Sigur că-i mai amintisem cucoanei acre de două ori, dar mă pusese la punct: „Aveți răbdare, nu sunteți o urgență!“. Îi do­ream, în gând, să aibă măcar un sfert din durerile mele.

Medicul m-a poftit în cabinetul său, la ortopedie. Acolo mi-a cerut biletul de la Triaj. „Nu am“, i-am zis. „Nu se poate, trebuia să luați bilet, așa e regula“, m-a instruit tânărul medic. „Dar n-a vrut doamna să-mi dea, zice că nu e o urgență“, m-am apărat. „Cuuuuum?!?“ Și a ieșit val-vârtej pe ușă.

Peste un minut aveam râvnitul bilet emis de cucoana acră de la Triaj. Mai departe, totul a decurs normal. Am mai făcut o radiografie, am mai primit niște sfaturi, plus o rețetă, iar după două ore și jumătate părăseam spitalul. Un sfert de oră consultația, mai mult de două ore așteptarea. Că doar nu eram o urgență…

N-aș fi relatat această experiență dacă nu l-aș fi văzut a doua zi pe Dan Voiculescu glăsuind în fața aceluiași Spital Universitar. Îi mulțumea lui Sorin Oprescu, care fusese atât de atent cu el. Mi-am amintit că spitalul e condus, de șase luni, de Adriana Nica, tovarășa de viață a lui Oprescu. „Vrăbiuța“ fostului primar.

Și am stat eu așa, ca Moromete, și am cugetat: carevasăzică, Spitalul Universitar îl tratează ca pe un prinț, timp de patru zile, pe pușcăriașul Dan Voiculescu, cel aflat non-stop sub pază polițienească, dar mă umilește pe mine, omul liber ca pasărea cerului.

Dar ce-oi căuta eu, om liber, în spitalul jupânit de clanul infractorului Oprescu, a cărui singură grijă este să se simtă bine pușcăriașul Voiculescu?!

Eu sunt bun doar să plă­tesc taxa de sănătate, neîntrerupt, de 25 de ani.

Să-și ia leafa Oprescu, ca să-și rotunjească șpaga.

Să-și ia leafa și „vrăbiuța“ lui Opres­cu. Și - de ce nu? - să-și ia leafa și cucoana acră de la Triaj.  

Comentarii

 • Un admirator

  13 septembrie 2017 10:32

  Ai primit ce meriți, ***** !

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  30 iulie 2017 15:10

  CU CE BANI si-a infiintat Dan Voiculescu in 1990 cele trei firme Grivco, Bioprod si Intact Media Grup ? De unde a avut 230 de milioane de dolari, cand si-a infiintat cele trei companii ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  30 iulie 2017 14:33
 • Costin Stefan

  27 iulie 2017 19:57

  INTREAGA TARA DORESTE REDESCHIDEREA DOSARULUI CRESCENT, in care statul roman are de recuperat 300 milioane de dolari pe care le-a delapidat Voiculescu. Sa vedem care a fost rolul lui Isarescu, in calitate de sef al Comisiei canadiene insarcinata de Parlament sa investigheze, in 1990, unde au ajuns sutele de milioane de dolari incasate pe activele vandute ale filialelor firmei Crescent si de la ultimele exporturi infaptuite in 1989 de catre respectiva firma a Securitatii. Se stie ca acea Comisie canadiana a fost desfiintata in momentul cand a cerut sa fie arestat Dan Voiculescu, cercetarile indicand ca incasarile de pana la 300 de milioane de dolari si le-a insusit Varanul in totalitate. Ulterior, Voiculescu si-a infiintat cele trei mari companii, in 1990-1991, cu 230 milioane de dolari, pe care nu a justificat inca de unde i-a avut. Romania libera ar face un mare serviciu tarii, cerand Justitiei sa elucideze aceste lucruri si cu ce a fost rasplatit Isarescu sa taca. Pentru tara, este mai important sa recupereze acele sute de milioane furate, decat faptul ca x si y au fost securisti. Pe de alta parte, ,,RL, care a devenit cel mai de incredere ziar al romanilor, poate sa intrebe de ce DNA nu a instrumentat niciun dosar dintre acelea cu prejudicii de sute de milione de euro ? Cum sa-i mai cerem lui Voiculescu sa restituie sutele de milioane de dolari furate de la Crescent, cand domnia sa a fost eliberat din inchisoare, cu toate ca nu a restituit nici cele 60 milioane de euro datorate din dosarul ICA. Personal, cred ca judecatoarea Parvu, care l-a eliberat, a fost amenintata in stil securistic, sau a fost mituita cu o suma mare de bani.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  23 iulie 2017 14:17

  VARANUL e o soparlaCat un porc de greu si mare,Cu patru picioare-ghiare,Cu coada cat are trup Si gura de sarpe-lup..Varanul e rapitorCanibal cum altul nu-i,Isi mananca proprii puiMusca mortal animaleSi-i curg dupa hoituri bale.Varan poate fi si omulCare-si toarna verisoara,Care-si jefuieste tara,Care-a dat mereu cu ratul,Cu furtul si cu paratul.

  raspunde comentariului
 • Mihai

  23 iulie 2017 2:56

  Tratamentul de care ati beneficiat a fost facut corect pentru o entorsa, la fel si timpii de asteptare, etc. Nu era o urgenta de niciun fel. Exact la fel se intampla si in alte tari. Dar desigur, propria problema este cea mai importanta si nu vedem ca pot fi alti pacienti cu urgente mult mai mari decat a Dv.. Pe care sa-i intarziati Dv. cu entorsa. Ca acolo nu se intampla alte lucruri, e altceva. Ca in alte spitale de provincie sunt situatii mult mai grave este corect iarasi.vorbesc ca pacient care am vizitat recent acelasi UPU

  raspunde comentariului
 • VOICAN MARIN

  22 iulie 2017 23:07

  Domnule Cartianu, acum un i două luni am fost transportat într-un cărucior de către un om cu suflet care era ofer i brancarduer, care m-a coborât singur de la etajul III al blocului unde locuiesc la spitalul Universitar, aveam dureri lombare insuportabile, recidivase hernia de disc operată cu 7 ani în urmă Mă durea îngrozitor, tensiunea îmi crescuse la 17 cu 8, pulsul era 85, iar domnii atât cei de la triaj cât i cei care s-au îndurat după două ore s mă aeze într-un pat ca să stau întins, m-au inut până dimineaa, fără să-mi de aun analgezic, iar medicul care m-a văzut nu a mai venit, ca dimineaa să apară un altul care mi-a dat o reetă i am plecat acasă vai de mama mea târându-mă ca un câine. Doctorul care mă operase, în aceeai zi mi-a dat recomandarea să merg la Sanador, ca să plătesc 650 lei un RMN. Când am trecut pe la subsol m-am întâlnit cu un băiat cu al cărui tată mă cunoteam din tineree, care m-a întrebat-Nene Marine, unde mergi?- Trebuie să fac un RMN la Sanador.- De ce nu-l facei aici?!...- Domnul doctor mi-a spus că nu funcionează aparatul.- Nu este adevărat, uitai-vă că pe dânii îi conduc să facă RMN.- Atunci...- Nu, nu-i spunei că-mi pot pierde pâinea.Am cheltuit banii pe RMN, ca să-mi spună că nu mai trebuie operat i va trece cu... pastile i proceduri electrodinamice, împachetări cu parafină. Ali bani, altă distracie, orice tratament se plătete 200 300 lei pentru 10 edine.Aceasta este tragedia noastră suntem la mâna unor oameni fără scrupule medici, asisteni, etc. Care sunt pălătii, iar asigurările noastre de sănătate...pentru ei nu au valoare, decât paga i cunotinele care sunt tratate preferenial.Cui să spunem? Tagma borfailor ne jecmănesc i ne jignesc...

  raspunde comentariului
 • vasile

  22 iulie 2017 7:54

  Normal, România e condusă de infractori, în frunte cu baba Cloanța Iliescu, la toate nivelurile. Infractori care se protejează unii pe alții. Bogații de azi ai României sunt toțși niște hoți care ne-au supt sângele de 27 de ani. Ar merita arși pe rug cu toate progeniturile lor

  raspunde comentariului
 • nic

  22 iulie 2017 2:14

  Intr-un cuvant, tot leprele sunt deasupra omului cinstit!!! Ceva nou sub soare in Romania? Si dormiti in continuare votand PSD, zau ca ceva nu-i in regula acolo, nici cu tara nici cu oamenii ei!!!!

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  22 iulie 2017 1:02

  Un New Yorkez care traia pe strada cum sunt atatia se prezinta la politie si spune. "Sunt nebun si va rog sa ma arestati caci uneori pot deveni violent si pot ucide pe cineva." Politistul nu il aresteaza dar cheama un medic care consulta pacientul gratuit cu toate ca el nu are asigurari medicale. Medicul confirma nebunia pacientului si ii prescrie un tratament. Eu nu am bani nici de mancare si voi vreti sa cumpar medicamentele astea scumpe raspunde pacientul. Asta nu e problema mea raspunde politistul, pleaca si nu ma sili sa folosesc pistolul. Mai tarziu pacientul devine violent si impinge o pasagera pe care nu o cunostea sub rotile metroului. Este arestat si la proces avocatul platit din banii publici spune tota povestea si scapa clientul de pedeapsa cu moartea. Pacientul este in sfarsit arestat cum el solicitase deja si in puscarie primeste si tratament psihiatric. Pacat de tanara femee care a murit nevinovata.

  raspunde comentariului
 • Golan

  22 iulie 2017 0:17

  Ceea ce a descris Grigoir ca se intampla la ''urgente'' cred ca e perfect adevarat.Dar nu era cazul de a compara umilinta dansului si a oricarui dintre noi la Urgente,unde peste tot sant asistente sefe de tip ''poame acre'',cu bestialitattea faptului,ca un om ,fost liber,a fost aruncat in inchisoare 3 ani,la comanda,pe probe fabricate,cum e cazul ''puscariasului'' Dan Voiculescu.

  raspunde comentariului
 • Petru

  22 iulie 2017 0:02

  D-le Cartianu, imi pare rau pt ce vi s-a intamplat. VA DORESC INSANATOSIRE GRABNICA!

  raspunde comentariului
 • Marcu

  21 iulie 2017 23:28

  normal , hotii , borfasii , spagarii , escrocii , se ajuta intre ei , e o fratie mare , asa si astia doi Oprescu fost Schmeyer Itzic , Voiculescu . amindoi din puscarie gravi , foarte gravi, in spital si de acolo acasa. Asta-i tara noastra ,plina cu de astia.

  raspunde comentariului
 • Cati Winchance

  21 iulie 2017 18:43

  Oferta excelenta in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte cunostinte minime de utilizare a calculatorului word, pdf, email, internet, seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii catiwinchanceyahoo.comcu textul INFO

  raspunde comentariului
 • George

  21 iulie 2017 17:39

  Comportament muuult prea corect pentru o entorsa de glezna. De ce nu te comporti ca un barbat....pentru o leziune minora dramatizezi atat. Simt frustrarea ta. Sperai un ooo domnu Cartianu... salvatorul natiei...marele luptator anticoruptie...Ce sa faci esti un om oarecare...asta e

  raspunde comentariului
 • gica

  21 iulie 2017 17:11

  cat mai merge spaga pe-acolo?

  raspunde comentariului
 • Ion Nemericu

  21 iulie 2017 15:37

  Grigore Dumnezeu te pedepseste pentr nemerniciile tale

  raspunde comentariului
 • Groza

  21 iulie 2017 13:16

  PSD-ul nu-si bate joc de voturile romanilor.A luat si ei cele mai bune masuri sa sifoneze si ei bugetul.

  raspunde comentariului
 • sandro

  21 iulie 2017 13:07

  Toti la Balaceanca!!!

  raspunde comentariului
 • lmihai

  21 iulie 2017 12:54

  D-le Cartianu sa vedeti in provincie bataie de joc, oamenii efectiv mor cu zile...pacat ca nu se fac investigatii la spitalul municipal Onesti din jud. Bacau, te cutremuri de "profesionalismu"l medicilor si al cadrelor medii...Nu ne mai salvam de la disparitie oricat am incerca unii din noi care ne dorim mai mult pt semenii nostrii!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  21 iulie 2017 12:38

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si netradatori, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la Parlament pornesc toate necazurile si FARA UN PARLAMENT CURAT nu putem rezolva problemele Romaniei. TRIBUNALUL POPORULUI. Atata timp cat comunistoizii, reprezentati de PSD, sunt la butoane si fac cu tara tot ce vor, ca sa-si intareasca partidul si sa-si consolideze puterea pentru a ne jefui nestingheriti in continuare, este obligator necesar sa se uneasca intreaga Dreapta politica si, la alegerile locale si cele parlamentare care urmeaza, Dreapta Unita sa propuna numai candidati competenti si patrioti din LCA= Lista Candidatilor Apti intocmita de GNIJD=Grupul National de Initiativa al Jurnalistilor Democrati. Dreapta Unita trebuie sa castige alegerile urmatoare, sa impuna LEGEA LUSTRATIEI si sa infiinteze un TRIBUNAL AL POPORULUI special, care sa judece marile procese ale banditilor care au vandut industria si resursele tarii pe spagi. Eu as propune ca domnul Orcan si Cartianu sa demareze actiunea de constituire a GNIJD la nivelul Capitalei, urmand ca in toate municipiile din tara sa se constituie GNIJD judetene. GNIJD are sarcina sa uneasca Dreapta politica si sa intocmeasca LCA=LISTA CANDIDATILOR APTI ca sa fie inscrisi la viitoarele alegeri pe locuri eligibile pentru accesul in Parlament.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  21 iulie 2017 11:58

  Un articol de presa foarte reusit. Exact asa se petrec lucrurile in intreaga tara. Muratura, cum a auzit de numele Cartianu, s-a acrit si mai tare. Trebuie sa starpim tara de VOICULESTI si de ACRITURILE devotate inamicilor turbati ai acestei tari. In acest scop apelez la oamenii curati si patrioti ORCAN si CARTIANU sa ia in seama propunerea mea de UNIRE A INTREGII DREPTE POLITICE si de realizare a LCA=LISTA CANDIDATILOR APTI pentru PARLAMENT. Jurnalisti selectati cu atentie din fiecare judet sa intocmeasca liste cu oameni care trebuie trecuti pe loc uri eligibile la alegerile urmagtoare. Sa avem un Parlament curat, fara tradatori,, ca sa impunem LUSTRATIA si sa scapam tara de vipere, de hiene si de varani.

  raspunde comentariului
 • Mai platim asigurarile de sanatate???

  21 iulie 2017 10:10

  Din pacate se moare cu zile daca apelam la sistemul public de sanatate! Am avut si eu o problema cronica neurologica si am ramas dezgustat!! In conditiile astea, de ce mai platim asigurarile de sanatate??? Ar trebui sa fie case de asigurari de sanatate mai multe, in zona publica, asa cum este sistemul german. Daca nu este concurenta, nu apar servicii de calitate oricati bani s-ar baga!! Cu balcanismul si fanariotismul secular in care ne scaldam, sunt bani aruncati si romani ucisi de sistemul medical !! RUSINE !!! A nu se uita ca in ultimii ani au aparut asa-zise scoli postliceale de asistenti medicale care scoate absolventi fara diploma de bac !!! Daca tu esti un semirepetent si lenes, nu ai fost in stare sa inveti pentru bac, mai ai si tupeul sa vrei sa ajungi asistent medical la spital pentru a ciuguli spagi, nu pentru altceva !! e jale!... RUSINE !!!

  raspunde comentariului
  • Ella

   21 iulie 2017 15:22

   Da si scoli postliceale fara bac dar si facultati de medicina fara bac si de numai 3-4 ani in timp ce un medic ar trebui sa faca o facultate de 6 ani plus stagiatura us rezidentiatul plus alte si alte cursuri de perfectionare ! Numai la romani se poate asa ceva medici facuti pe puncte dar la drepturi salariale egali vu cei care au facut studii complete !Eu stau sa ma intreb oare de ce se mai omoara sa faca niste studii de jumatate din timpul normal de stidiu vind ar putea f bine sa-si cumpere direct diplomele si sa dea cu tifla tuturor celor care si-au tocit coatele pe bancile scolilor ca toti parlamentarii din ziua de azi !

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design