Cum putem să-l lăsăm pe Dragnea fără un milion de voturi | OPINIE

de George Mioc , 21 august 2017 - stire actualizata la ora 08:20, 21 august 2017
Cum putem să-l lăsăm pe Dragnea fără un milion de voturi | OPINIE

Da, anticipez reacția: ce naivitate! Dar nu trebuie decât să vă uitați pe rezultatele alegerilor legislative din 2000 până azi ca să înțelegeți că este perfect posibil.

În 2000, Ion Iliescu și Adrian Năstase au păcălit peste patru milioane de români să le voteze partidul. În 2004, deși controlau tot statul și, după ce furaseră pe rupte, dețineau resurse uriașe, pesediștii au colectat doar 3,7 milioane de voturi. În 2008, după patru ani de opoziție, PSD a mai adunat doar 2,23 milioane de voturi. În 2016, Liviu Dragnea a reușit să își aducă partidul la 3,2 milioane de voturi, dar dacă doriți explicații pentru acest rezultat eu cred că trebuie să discutaţi cu domnii care se află acum în opozitie sau la Cotroceni.

Eu nu doresc să împărțim mediul politic în premianți și vinovați. Ceea ce vreau să arăt este că e posibil să destructurăm PSD-ul. Mai mult, dacă schimbăm rețetele expirate folosite de vechile partide, putem re-aduce cel puțin un milion de „absenteiști” la urne.

Prima resursă anti-PSD: Diaspora. Numărul celor aflați la muncă peste hotare se apropie de patru milioane. În 2014, la alegerile prezidențiale, (doar) 377.000 au ieșit la vot și au reușit să schimbe soarta țării. Dacă li se oferă posibilitatea să voteze prin corespondență sau electronic – fără proceduri complicate de înscriere – și dacă vor ști că sunt reprezentați corect în Parlament, vor vota mult mai mulți. Nu este acceptabil ca Diaspora să aibă aceeași reprezentare parlamentară ca și Teleormanul.

A doua resursă: absenteiştii de dreapta, care s-a săturat de partide care susțin că sunt de această parte a spectrului politic, dar în Parlament votează cot la cot cu Dragnea pentru pensii speciale și super-salarii pentru bugetari. În 2004, acești alegători au fost mobilizați de promisiunea cotei unice de impozitare. De atunci, vechile partide care își spun de dreapta par să fi rămas fără idei.

Mă întreb: de ce nu ne propunem eliminarea TVA-ului? Aceasta este taxa tipică super-guvernelor din Europa – de fapt, TVA-ul este o invenție a UE, care impune  o cotă de minimum 15% - de aceea, aici, în Statele Unite, nu o dorim. Eu, ca om de dreapta, vă spun: TVA-ul, o taxă pe consum, îi lovește mai mult pe cei săraci decât pe cei cu venituri ridicate.

Mai mult: putem să tăiem din statul-obez și să ducem cota unică la 10%, pentru a face economia României cea mai competitivă din regiune. Piața muncii rămâne foarte rigidă, cu reguli stupide impuse de sindicatele pesedizate. Codul muncii trebuie rescris fără dictatul sindicatelor și simplificat. În multe state din SUA nu există contracte de muncă, iar salariații pot pleca oricând („at-will employment”): de ce să nu oferim această libertate și românilor?

A treia resursă: românii care, fie că sunt de dreapta, fie că sunt de stânga din punct de vedere al gândirii economice, vor o guvernare cinstită și morală. Nu este prea târziu pentru legea lustrației. Sunt ceva mai puțini securiști și nomenklaturiști în structurile statului, dar dețin poziții cheie. Uitați-vă ce personaje ieșite din mlaștinile comunismului ceaușist conduc azi CCR, Curtea de Conturi sau Serviciul de Informații Externe.

Acest electorat mai așteaptă ceva: o legislație care să permită judecarea cu celeritate a marilor corupți, care să nu mai poată ieși din pușcărie înainte de a plăti tot prejudiciul pe care l-au produs statului. Nu plătești, stai la închisoare până când execuți toată pedeapsa, indiferent de vârstă sau cărțile scrise. Am fost toleranți cu acești oameni, gen Dan Voiculescu, iar ei ne-au râs în nas! Vremea compasiunii a trecut.

A 4-a resursă: alegătorii pesedişti, sătui de dezastrul produs de PSD în educație și sănătate. Chiar şi cei mai resemnaţi dintre votanţii lui Dragnea, pensionarii în primul rând, nu mai vor să moară în spitale în care dau şpagă peste şpagă, îşi cumpără singuri medicamente şi sunt trataţi în regim de lagăr de concentrare. Chiar şi aceştia au priceput că vina aparţine mogulilor PSD din Sănătate, care, prin corupţie, au acumulat averi uriaşe. Cu un minim efort mediatic, alegătorii lui Dragnea pot înţelege că sistemul medical de stat s-a prăbuşit şi e nevoie de o alternativă.

Eu am recunoscut mereu că sunt un optimist incurabil. De aceea susţin că, în 2020, nu numai că îi putem desprinde pe Dragnea şi Firea de la conducta cu bani publici, dar avem şansa să destructurăm nucleul electoral al PSD, pentru a scăpa România de o plagă moştenită din comunism. Însă trebuie să le arătăm alegătorilor „luminiţa de la capătul tunelului”, adică un proiect foarte clar şi credibil. 

Loading...

Comentarii

 • Joaquin Murieta

  21 august 2017 18:55

  Miocule lasa exemplele astea din SUA ca nu ispitesc pe nimeni prin Romania. SUA sunt o dictarura nazista conduse de fuhrerul Trump. Daca s-ar aplica legile din SUA si in Romania Ponta ar fi presedinte caci si Trump a luat 3 000 000 de voturi mai putin decat Clinton. Tot dupa legile Americane PSD ar avea 80 la suta dintre parlamentari cu doar 45 la suta voturi castigate iar USR si PMP ar fi neparlamentari.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD PARTIDUL SOBOLANILOR DEMOCRATI

   22 august 2017 1:18

   TOPORUL CU CARE AI VRUT SA II SPARGI CAPUL CODRUTEI KOVESI AR FI BUN PT TINE. AI CURAJ SI DA-TI CU EL IN CAP DE MAI MULTE ORI. PRIETENII TAI DE LA BEOGRAD SAU MOSCOVA TE VOR PRIMI SI MORT. VOR FI FERICITI SA TE AIBA PRINTRE EI. POATE ITI VOR RIDICA SI O STATUIE PE CARE CAINII SE VOR PI SA ZILNIC.

   raspunde comentariului
 • gaborvalean

  21 august 2017 12:51

  Stai tu Mohic acolo vezi tu de treaba ta si nu mai fi smecher pe aici .

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD PARTIDUL VOTAT DE ASISTATII DIN ROMANIA

   21 august 2017 14:38

   STAI TU VOMA DE BALEGA ROSIE IN BANCA TA MUNCESTI INUTIL CACI STAPANII TAI DIN PSD NU VOR MAI PUTEA SA TE PLATEASCA DE LA 1 SEPTEMBRIE. TE POT AJUTA SA PLATESTI UN BILET DE BEOGRAD SAU MOSCOVA, INTELEG CA SI TU ESTI UN GUNOI ASISTAT.

   raspunde comentariului
   • Marius Mocanu

    21 august 2017 17:14

    Ai probleme cu tartacuta ma ,,,,,,,, si carat de muste in ... .

    raspunde comentariului
    • Franjo Glavina

     22 august 2017 0:21

     MARS BAH VOMA DE BALEGA ROSIE LA MOSCOVA MARS IN PIZ ZDA MA-TII DE TROL AL RUSIEI.

     raspunde comentariului
 • Franjo Glavina PSD SCOS IN AFARA LEGII

  21 august 2017 9:08

  ATAT TIMP CAT BESTIILE ROSII DIN PSD SUNT LA PUTERE ROMANIA NU VA PROGRESA. ROMANIA SE VA RESETA ATUNCI CAND PARTIDUL VOMELOR DE BALEGA ROSIE, PARTIDUL SOBOLANILOR DEMOCRATI VA FI SCOS IN AFARA LEGII. INTRODUCEREA DE CATRE CNA A POSTULUI RUSIA 1 ESTE O CRIMA IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN SI EVIDENT UN SPRIJIN PT CRIMINALII DIN PSD...

  raspunde comentariului
 • Wqa

  21 august 2017 5:07

  Da.da ..cel mai bine ar fi urgent o revolutie adevarata si apoi instalata Meritocratia...fara UE si alte mafii...sa vedem cati cinstiti care se bat cu pumnu in piept pe aici se arunca!

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina TROLII RUSIEI SUNT VARFUL DE LANCE AL PSD

   21 august 2017 8:33

   FARA UE INSEAMNACU RUSIA! POSTEZI DE LA MOSCOVA SAU TIRASPOL? TI-AI LUAT PORTIA DE SAMAGON!?

   raspunde comentariului
   • Esti prost de dai in gropi si nu-s putine!Toata clasa politica trebuie maturata si afara di corupta UE.

    21 august 2017 17:52

    .

    raspunde comentariului
    • Franjo Glavina

     22 august 2017 0:19

     SA ITI F U T MORTII IN GURA DE TROL AL RUSIEI AI O MARE PROBLEMA ESTI OLIGOFREN.

     raspunde comentariului
     • Esti complet debil ,nu am auzit niciodata un roman sa injure in halul asta.De unde naiba ai aterizat tu in Romania?

      22 august 2017 2:49

      .

      raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  20 august 2017 22:44
 • Costin Stefan

  20 august 2017 22:22
 • Costin Stefan

  20 august 2017 22:08

  Inca un articol exceptional de bun in cotidianul Romania Libera. Inca un articol de nota zece cu felicitari. Eu am intrebat in fiecare an de n ori DE CE NU SUNT INSTRUMENTATE SI JUDECATE CAZURILE DE CORUPTIE CU PREJUDICII DE SUTE DE MILIOANE DE EURO si am cerut 1. Sa fie trimis Voiculescu in instanta pentru cazul CRESCENT 2. Tot Voiculescu pentru exploatarea frauduloasa a suprafetei de 4859 ha teren agricol luate in arenda de la ADS incepand din 2001 3. Sa fie trimis in judecata Tariceanu pt cazul STERLING 4. Sa fie judecat Dragnea pt dosarul TEL DRUM etc. Am postat de n ori in fiecare an, ca problemele tarii nu vor putea fi rezolvate, daca nu impune mai intai LEGEA LUSTRATIEI. Si mai este o problema pe care presa democrata nu o framanta PE CINE SA VOTEZE CEI PE CARE II CHEMAM NOI LA VOT ? SA VOTEZE PNL ? PNL CONDUS DE LUDOVIC ORBAN ? care il uraste pe Basescu la fel ca hienele lui Voiculescu de la Antena 3 ? Pai, Franta a facut istorie in timpul lui Bonaparte, pentru ca a avut un Napoleon. Si opozitia politica din Romania de azi are un Napoleon politic BASESCU, pe care PDL-ul l-a tradat si PNL-istii il urasc, fiindca unii chiar sunt platiti sa-l urasca. BASESCU ESTE SINGURUL CARE AR PUTEA SA UNEASCA OPOZITIA SI SA CASTIGE ALEGERILE. Cine altul ar putea s-o faca ? Daca nu mergem pe mana lui Basescu, 2101 va gasi Romania tot in starea de ostatica a securistilor comunisti, daca va mai exista ca stat.

  raspunde comentariului
  • Ion Stanciu

   21 august 2017 17:09

   Basescu CEL MAI MARE HOT din dec 1989 incoace. .A vandut bunatate de flota a Romaniei

   raspunde comentariului
 • D. Gheorghe

  20 august 2017 22:05

  E prea tarziu pentru o lege a lustratiei. Comunistii si securistii s-au scurs peste tot, infestand toate partidele. Si ce sa mai zic de nerusinata clasa muncitoare care inca mai miorlaie dupa comunism.

  raspunde comentariului
 • At will muie

  20 august 2017 18:57

  At will employment, prezentat de stimabilul domn aici ca o solutie ptr. piata de munca "rigida" din Romania, ar duce la miscari de strada, cu participare larga da, inclusiv corporatisti. Acest tip de contracte de munca nu sunt nicidecum in folosul angajatului, ci al angajatorului, permitind acestuia din urma intreruperea contractului de munca oricand si fara a necesita un motiv adica "at will", rezultatul fiind plasarea angajatului intr-o situatie cat se poate de precara.Legislatie muncii din Ro ii permite oricarui angajat intreruperea relatiei de munca dupa un scurt preaviz. Nu am auzit de nici un angajat care sa se.planga ca e "legat de glie", iobag la firma.Aa, poate se simte iobag ptr. ca e platit cu un salariu de mizerie, sau ca.trebuie sa lucreze peste program fara a-I fi platite orele suplimentare, sau ptr ca se poarta patronul cu el ca atare. Dar nici unul din aceste aspecte nu ar fi rezolvate de "at will employment" - chiar din contra, "at will" ar exacerba purtarea abuziva a angajatorului, dupa modelul, "nu-ti place, acolo e usa".Domnul Miop ori nu cunoaste, ori e de rea credinta.

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  20 august 2017 18:53

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Dan T

  20 august 2017 18:31

  O mare naivitate pentru ca dl Mioc nu face o analiza, nu propune cai de rezolvare - partide care merita sa fie votate de alegatorii onesti din orice parte a spectrului politic - dumnealui expune dorinte.Prea putin.

  raspunde comentariului
 • Raul

  20 august 2017 15:37

  Domnu' Mioc, bine scris daaaar le scrieti de la adapostul strainatatii. M-am saturat de carturari de tip Europa Libera, guverne in exil si alte faze de peste hotare in care indivizi care "nu mancanca salam cu soia de aici de acasa" doresc a carmi, indemna si struni poporul. Veniti aici acasa, sa contribuiti din venituri la pensiile alea speciale, sa va plimbabti pe drumurile execrabile si de aici sa trambitati. Nu de afara. Altfel ramaneti in SUA si gata. Nu mai atatea lectii cand tu nu simti pe viu PSD-ul.

  raspunde comentariului
 • adi

  20 august 2017 14:57

  PSD and Co. oricum fura din placere, ca sa se distreze, nu de necesitate. Exact ca vanatorii care vaneaza pentru trofee, nu de foame. Ar trebui ca populatia sa-i lase pe ei fara bani, in loc sa se lase jefuita de ei. Payback!!

  raspunde comentariului
 • Gheorghe Sava,Madrid

  20 august 2017 14:21

  Domnule George Mioc,articolul dvs mi'a mers direct la inima.Mentineti'l va rog in vreo 10 editii a cotidianului dvs.Trebuie citit si rascitit de multi cat mai multi cititori de stanga sau de dreapta,poate asa vor intelege toti ce plaga nenorocita a adus asupra Romaniei sandramaua comunito-kaghebista,ticalosul tradator de tara,criminalul ion iliescovici.Acest nemernic,acest ticalos,acest rus cu cetatenie romana a crescut sub aripile sale si a fost mentorul pleiadei de ticalosi si hoti,nastase,geoana ,ponta ,dracnea.Avem nevoie de un partid de stanga puternic,sa fia si la opozitie si la guvernare pe rand,dar nu ticalosi si hoti comunisti iesiti din pantalonii llui ion ilici iliescivici.Apasati ideia pe lustratie macar in al 13-lea ceas,poate aude cineva si face ceva macar acum la 28 de ani de cand trebuia facuta lustratia.Sa va dea DUMNEZEU multa,multa sanatate si mai mangaiati'ne cu teme ca aceasta.

  raspunde comentariului
 • Aneta

  20 august 2017 13:51

  Legea Lustratiei este cea mai importanta si cu ajutorul ei vom scapa daca se adopta de toti mafiotii comunisti si securisti care impiedica mersul spre Democratie al Romaniei. Felicitari pentru Articol, Domnule Geprge Mioc!!!

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina UN NURNBERG PT CRIMINALII DIN PSD ALDE

   21 august 2017 9:21

   SI SI, CRIMINALII ISI VOR PASTRA AVERILE VOR PLECA DIN PARLAMENT SE VOR STRANGE INTR-UN ALT PARTID ROSU FINANTAT DE MOSCOVA IAR PSDul ISI VA SCHIMBA NUMELE SI PESTE CATIVA ANI GUNOAIELE BOLSEVICE VOR FI DIN NOU STAPANE PE TARA...ROMANIA ARE NEVOIE DE UN PROCES AL COMUNISMULUI CONCOMITENT CU LEGEA LUSTRATIEI, SCOATEREA IN AFARA LEGII A PSD EXACT CUM S-A PROCEDAT LA NURNBERG DUPA RAZBOI, CAPETENIILE PSD TRIMISE LA MUNCA PE VIATA NU LA INCHISOARE PE VIATA.

   raspunde comentariului
 • costica

  20 august 2017 12:48

  Oferta speciala lucru pe net cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • Acesta ar pute fi inceputul .

  20 august 2017 9:39

  Da , foarte bun si curajos articolul , dar pana nu se formeaza un nucleu din persoane cum ar fi G Mioc , C Bogdan , S Muresan etc , avand un program politico-economic pe masura la care sa adere alte personalitati si oameni de dreapta nu cred ca se va intampla cine stie ce . Vom umbla hai-hui la fel ca in cazul Colectiv sau Ordonanta !3 , fara nici o tinta . Ei stiu asta si nu se mai tem .

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design