Au înnebunit vacile nebune | OPINIE

de Grigore Cartianu , 18 martie 2017 - stire actualizata la ora 18:35, 18 martie 2017
Au înnebunit vacile nebune | OPINIE

Știrea că în Teleorman sunt 17 pensionari la 10 angajați m-a bulversat: să știi că de-aia votează și morții, pentru că i-a păstrat don Livio, baron de Cumbuco, pe lista Casei de Pensii!

Vestea că Lili Loterista a fost parașutată la Protecția Consumatorului m-a indignat: de ce nu Codrin Ștefănescu?!

Engleza cu accente rusești a Liei Olguța Vasilescu la tribuna ONU m-a oripilat: chiar așa?! Nu putea cuvânta în limba maternă, cum fac atâția reprezentanți ai atâtor țări? Sau, altfel: România nu putea trimite, totuși, o persoană respectabilă la Națiunile Unite, chiar trebuia să ne facem de râs cu o chivuță?

Dar, dragii moșului, bleste­măția săptămânii n-a venit nici măcar de la Deli Orman (Pădurea Nebună, adică Teleormanul de azi, în străvechiul grai otoman), ci de la însuși Erdogan. Furios că Olanda nu-i acceptă golăniile, Măritul Padișah a dat în boala boului nebun: expulzează 40 de vaci Holstein! Cică e o rasă bună, dă lapte mult și carne gustoasă, dar “a început să creeze pro­bleme serioase“. Te pomenești că e vacă gülenistă, deci trădătoare de patrie!

Și uite-așa, din trădare în trădare, am revenit în spațiul lui Valah Akbar. Unde – ce să vezi? – dăm de mustața unui mare rumân. Unul care ne învață cum să reușim în viață: „Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul. După hoț mai rămâne ceva, după prost nu mai rămâne nimic“.

Altfel spus: frați rumâni, nu mai fiți proști, apucați-vă de furat! Căci fostul tenisman ne împarte pe toți în două categorii: fie hoți, fie proști, o a treia cale nu exis­tă. Aș îndrăzni, totuși, să întreb Mustața Patrioată: ’mnealui ce este, hoț sau prost?! Sincer să fiu, eu cred că domnul Țiriac nu e prost deloc. Deci…?

Evident că pe lume exis­tă și hoți proști, și cinstiți deștepți. În realitate, proștii stau la masă cu hoții. Proști în guvern, proști printre susținătorii guvernului. Fără ajutorul proștilor, hoții n-ar putea fi atât de hoți.

Dar să presupunem, prin absurd, că lumea ar fi împărțită după criteriile barbare ale miliardarului atot­știutor. Soluția ne-a dat-o de mult un mare român (român, tataie, nu rumân!), pe numele său Iuliu Maniu: ´Între un hoţ fără caracter, dar priceput, şi un om cinstit, dar mai puţin priceput, eu am preferat toată viaţa pe acesta din urmă“.

Priceput-ai, don Țiri? Carac­terul înainte de toate! Cu un prost cinstit mai faci treabă, dar hoțul deștept te lasă în curul gol. Nu cred că ’mneata angajezi niște hoți să-ți conducă firmele. E drept că, în anii ăștia tulburi, ai făcut bani frumoși fredonând „Corul vânătorilor“ alături de hoți profesioniști precum Adrian Năstase.

Problema noastră nu e că Țiriac, între un hoț și un prost, preferă hoțul. Pro­blema e că între un hoț și un deștept, el preferă tot hoțul. Iar între un hoț și un cinstit, e tot de partea hoțului. Țiriac preferă întotdeauna hoțul. Doar nu cu cinstiții a făcut avere!

A mai făcut Marele Mi­liardar o afirmație demnă de zodia vacii nebune: „Corupție există în toată lumea asta, și la niveluri de o mie de ori mai mari“. Dacă Ion Țiriac poate da un singur exemplu care să-i susțină gogomănia – „țări de o mie de ori mai corupte decât România“ –, promit să emi­grez în Țările de Jos odată cu cele 40 de vaci Holstein expulzate de Erdogan. Cum care Erdogan? Prietenul lui Ponta. Cum care Ponta? Prie­tenul lui Năstase. Cum care Năstase? Prietenul lui Țiriac.

Și pentru că un admirator al hoților nu e suficient, hop, mai scoate capul încă unul: Sorin Ovidiu Vîntu. “Fără corupție nu există dezvoltare“, decretează Multi-Pușcăriașul. Așadar, furați, fraților, furați, ca să dezvoltăm odată țara asta, că prin respectarea legii nu ajungem nicăieri! Și apoi, grațierea, așa ne învață domnul Vîntu.

În ăst’ timp, premierul Grindeanu li se adresează profesorilor, la Consiliul Național al Rectorilor, cu tradiționalul: “Onorată instanță... ăăăăă... asistență...“. Semn că subconștientul lucrează. Și totuși, de ce atâta grabă, domnule prim-ministru? Stați liniștit, așteptați să se strige catalogul!

În orice caz, poate că adresarea aceasta ar trebui să devină obligatorie la PSD. Să fie introdusă în statut. Când intri în partid, înveți să spui convingător: „Onorată instanță...“. Dacă nu-ți iese, nu ai ce căuta în respectabilul Grup Infracțional Organizat.

Tabloul vacii nebune e completat de un deputat PSD, Cătălin Rădulescu. Ăsta zice să fie puse tunurile cu apă pe protestatarii din Pia­ța Victoriei, că prea multă anticorupție strică.

Hai, un duș rece mai treacă-meargă, dar profitorul piteștean (certificat de revoluționar, afaceri cu statul, condamnare la închisoare cu suspendare) merge mai departe: după ce la Revoluție a tras „așa, la întâmplare“, acum ar cam pune mitraliera și pe noi!

Filosofia de vânător de oameni a deputatului Cătălin Rădulescu iese ca untdelemnul deasupra apei cu care vrea să ne facă duș în Piața Victoriei: “Sunt pregătit să ies cu arma, să trag. Imediat! Dacă mă apucă pe mine o nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu… și e riscul meu… și e hotărârea mea în momentul ăla“. Mitraliorul PSD-ist chiar e convins că E DREPTUL LUI să împuște niște oameni.

În fața unor asemenea enormități, singura soluție e expulzarea. Erdogan are de­ficit de vaci nebune.

Comentarii

 • Costin Stefan

  19 martie 2017 10:09

  Rog EVZ sa abordeze subiectul urmator DE CE DNA NU INSTRUMENTEAZA NICIUNUL DIN DOSARELE GRELE, cu prejudicii aduse tarii de sute de milioane de euro. Ca exemple, dosarele Bancorex, Flota, Benzina embargou, Conturile Securitatii, ADS, Crescent, Sterling, Petrom, Rompetrol, Sidex, Alro, EADS, Tel Drum. Ne-au disparut padurile. Au fost desfiintate statiunile de cercetare agricola. Au fost furate CAP-uri. A fost vanduta strainilor o parte uriasa din pamantul Romaniei. Nu mai putem recupera nimic ?

  raspunde comentariului
 • GRIGORE VREAU SA STII CA:

  18 martie 2017 19:23

  POLITICA Romaniei postcomunism, reprezentata in majoritatea cazurilor de impostori, borfasi, semidocti sau oportunisti, precum si lipsa de CIVISM a poporului roman, a facilitat adincirea, fara margini a crizelor de COMPETENTA si MORALITATE instalate in procesul complex de administrare a destinelor natiunii, cu consecinte deosebit de grave in toate domeniile vietii.ERORILE si ABUZURILE comise de toate administratiile si guvernele postcomuniste isi pun amprenta in mod dezastruos asupra evolutiei poporului roman care de 20 de ani se afla intr-un proces continuu de prabusire abisala.In anul 2017, in Romania, economia, partidele politice i presa sunt controlate de cei cu interese economice puternice. Situaia existenta, declinul national, se poate schimba doar printr-o MICARE DE REFORMARE POLITICĂ. Theodore Roosevelt rămâne memorabil în istoria mondiala pentru ca a reformat S.U.A. luptand cu succes împotriva oligarhilor si impostorilor din societatea politica a vremii. Numai consolidand instituiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea istoriei neamului in interesul progresului general. Doar, DIMINUAREA SARACIEI, ELIMINAREA ANARHIEI SI LIMITAREA PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenei de opinie i va asigura capacitate adevărului de a combate greeala si minciuna precum si eliminarea riscului de activare a oricarui tip de dictatura.Printre ELEMENTELE ESENTIALE pe care românii progresisti mai ales cei de la ROMANIA CURATA trebuie să le promoveze, ca factori de reusita, pentru asigurarea conditiilor firesti impuse de teza fundamentala a succesului social si anume capacitatea adevărului de a combate greeala si minciuna in vederea asigurarii la nivel national a unei schimbari pozitive garantate, se pot evidentia1. Statuarea unui sistem judiciar fidel statului de drept, care să protejeze orice persoană de încercările statului de a elimina diferenele de opinie si sa sanctioneze fara echivoc delictele politice2. Normalizarea vietii religioase prin purificare si recurgere la exigentele randuielilor crestin-ortodoxe a celor ce slujesc, imparatiei lui Dumnezeu, in numele poporului roman.3. Infiintarea de partide politice democratice puternice, independente de oligarhii financiari i dedicate asigurării bunăstării românilor obinuii, majoritari si consolidarii clasei de mijloc4. Asigurarea unei piee libere, protejată de concentrare economică pronunată, prin existena unor legi antitrust i a unor reglementări raionale care sa impuna un sistem fiscal etic progresist.5. Promovarea unei prese independente nu doar fata de stat, ci i fata de interesele economice a celor care folosesc presa pentru a manipula discursul si opiniile publice.Fără realizarea si pretuirea valorilor sociale si umane fundamentale nici o schimbare de durată, in viata publica din Romania, nu este posibilă pentru exercitarea drepturilor si libertatilor oferite de Dumnezeu romanilor ca fiinta colectiva.

  raspunde comentariului
 • doar

  18 martie 2017 12:58

  vacile ??? Si porcii ???

  raspunde comentariului
 • Emil din Dublin

  18 martie 2017 12:49

  Bun articol, minunat, C-am tâmp dar foarte bun, .Hotii sunt tziegjani, romani e cinstiti și puturoși, .V-am spus cum mi-a pus mie coarne nevasta mea tzeigjanca, din Galati, Sanda Donciu

  raspunde comentariului
  • Emil din Dublin

   19 martie 2017 0:47

   Un prost din satra imi foloseste nick-ul . Sanda Donciu e mama lui , pacat ca n-are respect pentru parinti .

   raspunde comentariului
 • Nelu

  18 martie 2017 11:43

  Bravo Pt. Articol !!!!!!!!!! Tiriac !!! OM SARAC SA MILOGIT La Boris Beker Tenisman bun German la care a fost Manager sa primeasca 20.000.000 de Marci de la Helmut Kholm Kancelarul Germaniei sa deschida BANCI in Romania !!!! Cu cine a deschis Banci ?? Cu Securitatea ! De unde are 2 Miliarde de EURO ? De la dobinzile poporului Roman jecmanit de D-l TIRIAC !!!!!!! In Bancile lui Tiriac se ascund Bani Furati DE SECuritae si politicieni CORUPTI !!! AMIN !!! Bunul D-zeu sa va ajute sa scapati de EI !!!!

  raspunde comentariului
 • Emil din Dublin

  18 martie 2017 10:09

  Superb articolul.Felicitari Dle Cartianu

  raspunde comentariului
 • Mihai

  17 martie 2017 18:04

  Excelent articol, domnule Cartianu! Scrieti cu bisturiul! Dar cati vor accepta, cati vor pricepe? Oare se mai vindeca societatea asta bolnava de coruptie, de vrajba, de hotie?

  raspunde comentariului
 • Valentin Balan

  17 martie 2017 13:41
 • Valentin Balan

  17 martie 2017 13:40

  Și de văcari, văcăroi... Excelent articol, dar probabil va fi citit doar de cai care n-au tangenta ...cu zootea.

  raspunde comentariului
 • nicola

  17 martie 2017 13:14

  Intrebat ,,de ce nu se baga in politica d-nul Tiriac a raspuns ca nu ar rezista nicio luna.M-am intrebat, de ce nu ar rezista, cumva...din cauza hotilor sau are alte motive pe care nu doreste sa le impartaseasca.Cu multi ani in urma multi romani si l-ar fi dorit sa intre in politica,crezand ca va extirpa hotia, acum pot afirma ca bine a facut.

  raspunde comentariului
 • nicola

  17 martie 2017 13:14

  Intrebat ,,de ce nu se baga in politica d-nul Tiriac a raspuns ca nu ar rezista nicio luna.M-am intrebat, de ce nu ar rezista, cumva...din cauza hotilor sau are alte motive pe care nu doreste sa le impartaseasca.Cu multi ani in urma multi romani si l-ar fi dorit sa intre in politica,crezand ca va extirpa hotia, acum pot afirma ca bine a facut.

  raspunde comentariului
  • nicola

   17 martie 2017 13:21

   Mai pe intelesul tuturor- Domnul Tiriac nu avea nici un interes sa extirpeze hotia , o vroia extinsa !

   raspunde comentariului
   • Emil din Dublin

    18 martie 2017 12:54

    Oare Țiriac nu tot tziegan este ?. .Eu am patit-o cu tziegjani din Galati. .Mi-am luat nevasta una din pirandele lor și mi-a pus coarne, sa-i fie rușine!

    raspunde comentariului
 • Lung de linie

  17 martie 2017 11:41

  Grigore ,prin retrospectiva saptamanala ai descris excelent mocirla cotidiana in care ne zbatem datorata unor impostori cocotati la putere si imbogatiti peste noapte din afaceri veroase carora le convine de minune fundaturile si drumurile neasfaltate . De ce ne mai intrebam cum suntem priviti in exterior , mai ales acum , cand suntem condusi de ordonante dotate cu lampa lui Ilici ce se incarca prin incantatii facute cu fata spre Rasarit ?Lui Tiriac , alegerile din 11 decembrie i-au ridicat mingea la fileu , nimeni nu mai rascoleste prin carbunii trecutului , cum sa nu-si permita sa fie arogant ? Toti cei imbogatiti dupa revolutie de pe urma statului roman si cu schelete in dulap isi doresc o justitie slaba , vor sa puna batista pe tambal si sa infiinteze o casta oligarhica dupa model rusesc . Esalonul 2 ? La vremuri noi , tot noi ! Urgent coalizarea Dreptei , jurnalism profesional , vigilenta strazii , C.S.M , ICCJ si DNA la turatie maxima si implicarea profunda a administratiei prezidentiale , trebuie sa demonstram ca nu suntem un popor de mamaligi care-si jeleste resemnat destinul inganand balada " Miorita " !

  raspunde comentariului
 • ION

  17 martie 2017 11:34

  FELICITARI D.LE CARTIANU . VORBELE DVS. SUNT MAI GRELE DECIT TONELE DE AUR ALE RUMANULU =TIRIAC . NU TE ASTEPTA INSA, SA INTELEAGA CEVA . CINE OMOARA SUTE DE PORCI MISTRETI INCHISI IN TARC , FARA NICI O SANSA DE SCAPARE , NU ESTE UN OM FRECVENTABIL . BARBARIA APARTINE EVULUI MEDIU .

  raspunde comentariului
 • Sorin

  17 martie 2017 11:28

  Bine spus, dar la hoti nu le pasa ca ei sunt la putere.

  raspunde comentariului
 • Devil Shaiseh

  17 martie 2017 11:19

  Tocmai cand ne plangeam ca nu vom afla niciodata cine sunt teroristii de la revolutie aflam ca ei se regasesc in PSD. Mai mult decat atat acestia isi afiseaza nonsalant mentalitatile agresive si suvenirurile gen AKM langa certificat de revolutionar. Aceasta este gloria PSD... crima si aroganta intr-un singur ambalaj.

  raspunde comentariului
 • gancea

  17 martie 2017 9:37

  Bravooooooooo !....nota DOUAZECI de la mine.

  raspunde comentariului
 • Esti mare Cartiene

  17 martie 2017 8:52

  Daca ar ma fi macar cate unul ca tine la fiecare ziar mai ca am reusi sa i punem cu botul pe labe pina si pe unul ca Tiri Filozovul.N are pic de rusine sa faca afirmatii de HOT ce este si el prin gura lui.Suntem un neam de hoti in nebunia sa de om dus cu pluta, de numa el stie cate hotii a facut in tari unde coruptia este mai mare de 1000 de ori decat in Saraca Romanie.Deci suntem la loc de cinste cu mica noastra coruptie.

  raspunde comentariului
 • eugen raduca

  17 martie 2017 8:49

  tiriac are dreptul la opinia lui ....nu e un ...nobody......geme globul de filozofi....in principiu hotul neprins e negustor cinstit ...until proven otherwise...

  raspunde comentariului
  • Sorin

   17 martie 2017 11:18

   o avea tiriac dreptul la opinia lui, dupa cum si eu am dreptul Tiriac e un nesimtit jegos, lipsit de caracter, o zdreanta care s-a imbogatit mai dihai pe spinarea noastra, prin afaceri cu grupurile infractionale organizate denumite "partide". Se va alege praful de dinastia lui de mare omorator de animale. Un ruman de ***.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design