Aceste căpușe care ne scurtează viața | OPINIE

de Grigore Cartianu , 18 august 2017 - stire actualizata la ora 21:37, 18 august 2017
Aceste căpușe care ne scurtează viața | OPINIE

Guvernarea PSD-ALDE atinge cele mai nerușinate cote ale nepotismului de tip fanariot. Numirile sunt scandaloase, sfidarea este totală. Neveste, amante, fiice, nepoate sunt numite în funcții plătite regește, dar pentru care nu au niciun fel de pregătire. Aghiotanții lui Dragnea și amicii lui Tăriceanu ajung mari dregători în statul român.

Jupânii PSD-ALDE ne iau trei rânduri de piele, dar, prin parașutarea unor nepricepuți în poziții-cheie, ne expun și unor pericole mortale. Pe șosea, pe calea ferată, în școli și-n spitale, dar și la simpla inspirare a mizeriilor care plutesc în aer. Căci angajările pe cumetrie vin la pachet cu o corupție agresivă.

Filosofia acestor căpușe agresive a fost exprimată clar de un fruntaș PSD, Eugen Nicolicea: „Dacă alegi o rudă genială care a luat Premiul Nobel în dauna unui prostălău care nu e rudă cu tine, evident că nu e niciun conflict de inte­rese“.

Odată stabilită baza teoretică, se trece la fapte. Iar primul pas e să-ți descoperi prin preajmă tot felul de genii care, evident, ar merita să ia Premiul Nobel. Pentru ce? Pentru orice.

Nobelizata lui Nicolicea e chiar tânăra sa soție, Nicoleta, pe care din ziaristă de tabloid a transformat-o, prin numiri politice succesive, în membră a conducerii TVR, jupâneasă la Poștă, consilieră la Cabinetul prim-ministrului (pe atunci V. Ponta) și, în fine, șefă de serviciu la Transgaz. La Transgaz, neicusorule, la Transgaz! Ce contează că singurele legături ale duduii cu gazele sunt ara­gazul din bucătărie și fla­tulențele slobozite, după o masă copioasă, de Moș Nicolicea?!

Transgaz o dată, Transgaz de două ori… Evrika! La compania națională de transport al gazelor s-a aciuat, la pensie (58 de ani), și marele lingău al Generalului Izmană: comisarul-șef (general cu două stele) Nelu Pop. După odele înălțate lui Gabriel Oprea (“omul-ministru și ministrul-om“; “de mult îl așteptam, și Dumnezeu ni l-a adus“; “cu participarea sa inimoasă-demnă-bărbătească“; “sentimente de mare respect și aprecieri“; “cu mâna la caschetă, respect și considerație deosebită“), fostul milițian a binemeritat funcția de “consilier la Cabinetul Directorului general al Transgaz“. Din cumulul pensie de polițist + salariu la Transgaz, lingăul lui Oprea ne ușurează lunar de aproape 10.000 de euro! Eu zic că nu se moare de foame cu banii ăștia în România…

Cu asemenea parașutări politice, nu e de mirare că Transgaz se află în pragul unei catastrofe: în primele 6 luni ale anului, programul de investiții a fost rea­lizat în proporție de numai 3,05% (15 milioane de lei, în loc de 500 de milioane).

Alt caz: Akram Shhaideh, soțul vicepremierului Sevil Shhaideh, tocmai a fost angajat director în Ministerul Agriculturii, la Daea-care-tunde-oaia. Și tot oaia l-a adus pe bărbățelul Sevilei în minister: cică româno-sirianul, mare fan al dictatorului Bashar Al-Assad, “are o experiență importantă în deschiderea piețelor pentru exportul ovinelor“. Specialist în kebab!

Trecem la capitolul “june pline de calități profesionale“. Andreea Arcan Apostol (27 de ani) a fost numită vicepreședinte în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), cu rang de subsecretar de stat. Andreiuța este fiica senatoarei Emilia Arcan (PSD), iar în 2009 prezenta buletinul meteo la Kanal D în sutien și bikini.

Corina Bogaciu (27 de ani), deputată PSD, a fost propulsată de faptul că este fiica unui consilier local din Voluntari, Ion Bogaciu, vărul și nașul de botez al primarului Florin Pandele. E nepoată, carevasăzică.

Andreea Cosma e deputat PSD, succedându-i fratelui său Vlad Cosma, condamnat în primă instanţă la 5 ani de închisoare. Tatăl celor doi, fostul baron roșu de Prahova, e mai harnic: 8 ani de închisoare. Iar Andreea vine tare din urmă, fiind trimisă în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu.

Un caz celebru este cel al fostului ziarist Ovidiu Wlassopol, numit de PSD prim-vicepreședinte al Autorității de Adminis­trare Fiscală (ASF). Pe Wlassopol îl recomandă calitatea de fost soț al Olguței Vasilescu (de care a divorțat anul trecut, după 14 ani de căsnicie). Cum la ASF sunt salarii uriașe, din bani publici, PSD-iștii au hotărât că “mormanul“ trebuie să rămână în familie. De ce să ajungă pe mâna vreunui finanțist strălucit, absolvent de universități prestigioase?! Chiar dacă Wlassopol nu știe lucruri elementare despre piața asigurărilor (cum s-a dovedit la audierea din comisie), ridică lunar o leafă de 13.800 de euro. Să-i revină și Olguței vreo câteva mii de euro, ca pensie alimentară...

La șefia Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București, Gabriela Firea l-a numit pe Laurențiu Viorel Badea, cel care în 2009 a fost prins cumpărând voturi, racolând studenți pentru lucruri murdare, făcând apologia infracțiunilor electorale.

 

O glumă proastă, cu accente bahice, a fost făcută de însuși Mihai Tudose: Felix Rache - consilier de stat la cabinetul prim-ministrului! Și mai grav: consi­lier pe probleme de comunicare și pe proiectul centenarului Marii Uniri din 1918! În acest fel, Antena 3 și-a mai plasat un om în Guvern. De ce să-l plătească Voiculescu când îl putem plăti noi?!

Tudose nu s-a oprit aici: l-a numit în Ministerul de Externe, ca secretar de stat, pe un individ nefrecven­tabil: Kristian Winzer (29 de ani). Acesta este un mare admirator al infractorului Adrian Năstase (“La mulți ani frumoși și sănătoși unui om pe care îl voi prețui mereu!!“), dar și un lătrău voluntar pe frontul antijustiție. Winzer se manifestă ca inamic al șefei DNA, pe care o acompaniază, în postările sale, cu îndemnuri de genul: “Eu zic că e cazul și momentul să fie schimbată!! Urgent!!“, “Hai cu demiterea!“. Acest ciudat se va ocupa exact de MCV. Scandalos!

Larisa Maria Popa (30 de ani), Miss Universe România 2011 și protejata lui Darius Vâlcov, a fost parașutată în funcția de administrator provizoriu al companiei Telecomunicații CFR S.A., aparținând de Ministerul Transporturilor. Plus: consilier personal al secretarului de stat Dănuț Potor, de la Ministerul Agriculturii. Recunoscătoare, Larisa i-a fost martor fidel politicianului PSD în dosarul șpăgii mascate în tablouri și lingouri, ascunse prin pereți și cavouri.

Alte nobelizate din marea familie a PSD. Fiica lui Adrian Țuțuianu (ministrul Apărării) e consilier juridic la Primăria Capitalei, la Firea. Fiica lui Forin Iordache (vice al Camerei Deputaților) lucrează la Cancelaria Băncii Națio­nale, după ce a fost referent în Ministerul de Externe. Fiica lui Niculae Bădălău (președintele executiv al PSD) e angajată la Departamentul Protocol al Aeroportului Otopeni, unde a încasat ilegal sporuri salariale de până la 75%.

Fiul lui Mircea Bobora (președintele Consiliului Județean Hunedoara) a fost numit de Tudose în Consiliul de Supraveghere provizoriu de la Transelectrica, unde salariile bat spre 6.000 de euro. Marieta Stănescu, soția lui Paul Stănescu (senator PSD de Olt), a ajuns consilier în Ministerul Educației. Liviu Dragnea și-a numit și șoferul, și garda personală în importante funcții publice.

Un penal, Ioan Muntean, a fost numit lider al grupului PSD din Camera Deputaților.

Muntean este judecat pentru trafic de influență și spălare de bani, cu primi­rea unei mite de 400.000 de euro. Și Florin Iordache, artizanul Ordonanței 13, a fost promovat: vicepreșe­dinte al Camerei. Iar multipenalul Darius Vâlcov face programe de guvernare, ca angajat al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor.

Lista e mai lungă decât o zi de post. Mii de funcții publice sunt împărțite la vârf, zeci de mii la bază. Aceasta este clientela nenorocită care ne suge banii și ne scurtează viața.  

Loading...

Comentarii

 • PSD ul face bani aducind pe ascuns transfugi in Romania pentru care platesc italienii si nemtii

  21 august 2017 9:44

  Deci nici o problema PSD-ul aduce in tara africani si mohamedani invitati de Merkel - deci face rost de bani pentru buget .

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  19 august 2017 9:09

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCAP= LISTA CANDIDATILOR APTI pentru PARLAMENT. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCAP. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si netradatori, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la Parlament pornesc toate necazurile si FARA UN PARLAMENT CURAT nu putem rezolva problemele Romaniei. TRIBUNALUL POPORULUI. Atata timp cat comunistoizii, reprezentati de PSD, sunt la butoane si fac cu tara tot ce vor, ca sa-si intareasca partidul si sa-si consolideze puterea pentru a ne jefui nestingheriti in continuare, este obligator necesar sa se uneasca intreaga Dreapta politica si, la alegerile locale si cele parlamentare care urmeaza, Dreapta Unita sa propuna numai candidati competenti si patrioti. Trebuie intocmita LCAP de catre GNIJD. Dreapta Unita trebuie sa castige alegerile urmatoare, sa impuna LEGEA LUSTRATIEI si sa infiinteze un TRIBUNAL AL POPORULUI special, care sa judece marile procese ale banditilor care au vandut industria si resursele tarii pe spagi. Eu as propune ca domnul Orcan si Cartianu sa demareze actiunea de constituire a GNIJD la nivelul Capitalei, urmand ca in toate municipiile din tara sa se constituie GNIJD judetene. Si mai propun ca MIHAI NEAMTU si CATALIN AVRAMESCU sa fie inscrisi pe LCAP.

  raspunde comentariului
 • teodor

  19 august 2017 7:57

  Din nefericire, putinii romani care citesc cu tristete acest articol isi pot exprima disperarea doar cu un oftat.Atat ne-a ramas sa facem.In rest putem constata ca toate promisiunile electorale pesediste au fost doar minciuni umflate si ca tot ce s-a dat la pensii si salarii cu o mana, s-a luat prin preturi mai mari, prin cresterea inflatiei, prin taxe mai mari, accize la benzina, etc. A escaladat saracia si mizeria, agresivitatea, nesiguranta oamenilor.Oare asta au vrut cei care i-au votat pe pesedisti?

  raspunde comentariului
 • Tiberius Grachus

  18 august 2017 22:46

  multa vorbaraie de pomana de 2 bani ca de 27 de ani numai asta se face, Trebuie pus mana pe puscoace si puscati toooooooooooooooti banditii astia pana la prunci ca si aia-s infectati de genetica parintilor hoti.Numai printr-o insurectie cu arma in mana putem starpi ciuma rosie, restul sunt doar vorbe goale.

  raspunde comentariului
 • spartacus

  18 august 2017 18:48

  CAT MAI REPEDE TREBUIE REALIZATA O ALIANTA DE CENTRU DREAPTA PT SALVAREA ROMANIEI IN CARE SA NU INTRE PNL , ASTIA NU SUNT CU NIMIC MAI BUNI DECAT PSD. PLATFORMA LOR PROGRAM TREBUIE SA CUPRINDA ANULAREA TUTUROR LEGILOR PROMOVATE ANTI SOCIALE,ANTIDEMOCRATICE SI ANTICONSTITUTIONALE RESTRUCTURAREA INTREGULUI APARAT BUGETAR DE STAT RESTRUCTURAREA SERVICIILOR SECRETE RESTRUCTURAREA ASF SCHIMBAREA REGULAMENTULUI BNR RESTRUCTURAREA TUTUROR AGENTIILOR CE TIN DE MINISTERE ANULAREA PENSIILOR SPECIALE COBORAREA PRAGULUI MAXIM DE PENSIE LA 1500 EURO RESTRUCTURAREA TUTUROR SALARIILOR NESIMTITE INTERZICEREA SI SCOATEREA DIN FUNCTIE A CELOR PENSIONATI DE VREME SI LUCRATORI IN CONTINUARE LA STAT INTERZICEREA LUCRATORILOR LA STAT IN TANDEM,SOT -SOTIEPARINTE-FIU,FIICA ETC ETC ETC

  raspunde comentariului
  • Crixus

   19 august 2017 0:05

   Pai si armata lui Spartacus tot din hoti era formata ca doar nu erau oameni cinstiti printre sclavi. Datorita dezastrului Basist Romania a devenit o tara de hoti si prostituate cum era si Franta pe vremea lui Jean Valjean si Fantine. O tara de hoti nu poate alege decat tot hoti in guvern.

   raspunde comentariului
 • antonia

  18 august 2017 18:14

  In timp ce spitalele se prabusesc din cauza mangementului defectuos si a coruptiei, functionarii publici din Consiliile Judetene in administrarea carora se afla, ies la pensie pentru limita de varsta iar a doua zi se"angajeaza" la o firma privatacare de cele mai multe ori le apartine! si tot in aceeasi zi firma cu pricina este "asaltata" de conducerea Spitalului cu solicitari de detasare vizandu-l exact pe functionarul public proaspat pensionat!Astefel fostul functionar public angajat pe o functie publica in institutia in subordinea careia se afla spitalul, beneficiaza de o pensie babana, plus de un salariu stabilit in afara legii si platit de catre spital, in conditiile in care spitalul are angajt suficient personal administrtiv, ba chiar peste limita admisa.Astea se intampla acum in Spitalele din Romania, in timp ce pentru un medic acre doreste sa-si continue activitatea, e nevoie de o sumedenie de aprbari si temenele pe langa acesti functionari corupti care vreme de decenii au ocupat functii publice in baza apartenentei la clicacloaca politica, acoperind in tot acest timp hotiile sefilor numiti politic. Nu au bani sa platesca salariile medicilor, li se cere in mod imperios dar mai ales nelegal sa reduca cheltuielilie cu materiale sanitare, dezinfectanti, etc., dar au bani sa plateasca de la buget salarii nejustificate unor trepadusi !!!

  raspunde comentariului
 • Tepus

  18 august 2017 17:58

  Din cate-am aflat de-aici, Despre ce-a fost si ce-o fi, I-ati ras bine, fara brici, Ca un sef de SRI.

  raspunde comentariului
 • Andru

  18 august 2017 10:22

  Toate aceste specimene puse aiurea în posturi, numai pentru salariile babane, dar fără absolut nicio pregătire, nu vor face altceva decât să accelereze disoluția României, falimentul ei total. Mă tem că momentul nu este departe. Cred că în maxim 2 ani România ajunge direct în hazna. Și n-o va mai scoate nimeni de acolo. Europa va înconjua haznaua cu un gard mare de securitate, să nu se reverse nimic de-aici, și cu asta basta. Final de istorie pentru România.

  raspunde comentariului
 • nick

  18 august 2017 9:40

  Volgutza a spus ca sunt blocate angajarile la stat,dar se pare caprimaria orasului Pantelimon se pregateste angajarea a 5 persoane .

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design