Românii din Marea Britanie muncesc mai mult, dar câștigă mai puțin | ANALIZĂ DW

de Deutsche Welle , 11 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 17:50, 11 octombrie 2017
Românii din Marea Britanie muncesc mai mult, dar câștigă mai puțin | ANALIZĂ DW

Veniturile medii ale românilor din Marea Britanie sunt mai mici decât cele ale britanicilor, iar majoritatea românilor lucrează în meserii sub calificările lor, relevă un articol publicat de Deutsche Welle.

Datele provin dintr-un raport de la Londra, prezentat de Dana Alexandra Scherle.

Raportul, publicat miercuri, a fost realizat de Oficiul Național de Statistică de la Londra și se referă la fenomenul migrației europene în pragul Brexitului. Raportul acordă o atenție specială grupului UE2, care se referă la România și Bulgaria - țări care au aderat la Uniunea Europeană pe 1 ianuarie 2007. 

Conform datelor din perioada 2014-2016, pe baza cărora a fost întocmit raportul, în jur de 256.800 de români și 71.700 de bulgari trăiesc în Marea Britanie. Numărul lor a crescut în această perioadă. Potrivit rapoartelor de la Londra, românii sunt, din punct de vedere numeric, pe locul doi după polonezi (cu peste 800.000 de rezidenți).

În total, aproximativ 3,4 de milioane de români și-au părăsit țara, relevă datele din UN International Migrant Stock 2015, citate de raportul de la Londra. 

Comentarii

 • Goi

  12 octombrie 2017 9:57

  Daca este atat de rau in Marea Britanie, de ce nu se intorc in Romania?

  raspunde comentariului
 • Adrian

  11 octombrie 2017 18:15

  Daca romanii ar fi platiti la fel ca britanicii pentru aceleasi servicii atunci ce avantaj ar mai avea pe piata muncii astfel incat sa fie angajati in locul autohtonilor? Doah. Analiza lui peste prajit. As fi putut sa spun ce scrie in articolul DW fara sa fi facut vreun sondaj.

  raspunde comentariului
 • Magda

  11 octombrie 2017 17:06

  daca Romanii din Anglia nu at fi multumiti s-ar intoarce acasa. Nu-I compatimiti pentru ca o duc mai bine decit foarte multi din Romania.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design