16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăLifestyleIndustria de divertisment online promovează accesarea jocurilor video indiferent de loc

Industria de divertisment online promovează accesarea jocurilor video indiferent de loc

Numărul persoanelor care joacă jocuri video pe smartphone-uri a devenit mai mare decât al celor care se joacă pe computere, a declarat Felix Falk, şeful federaţiei industriale germane Game, el adăugând că anul acesta sunt de mare interes jocurile cu abonament şi jocurile în sistem cloud.

Târgul, care s-a deschis miercuri şi se va desfăşura până pe 25 august, reuneşte expozanţi din peste 50 de ţări.

Între aceştia, o premieră pentru Germania, este un joc video care include simboluri din era nazistă, după ce autoritatea germană de auto-reglementare a softurilor de divertisment a aprobat utilizarea acestora.

În jocul “Through the Darkest of Times”, proiectat de studioul independent din Berlin Paintbucket Games, jucătorii sunt distribuiţi în rolul de luptători de rezistenţă în cel de-al Treilea Reich.

Expunerea de simboluri naziste, cum ar fi svastica, este neconstituţională şi ilegală în Germania, dar “Through the Darkest of Times” a fost considerat o excepţie potrivit unei clauze care permite folosirea ei în scopuri artistice.

Falk a salutat decizia, afirmând că, ”în cazuri individuale, excepţionale”, jocurile video pot fi puse la acelaşi nivel cu filmele şi cărţile.

Cele mai citite

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă