Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură pentru că a predat cursuri unor funcţionari APIA, în perioada în care judeca dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte. Excluderea a fost anulată de ÎCCJ, care a stabilit sancţiunea mai blândă de mutare disciplinară, timp de şase luni, de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Târgu Mureş. Deşi a fost o victorie importantă pentru Camelia Bogdan, aceasta a mers mai departe, dorind să se anuleze orice sancţiune.
Pe parcursul procesului, Camelia Bogdan a făcut mai multe contestaţii. Judecătoarea a contestat regulamentul ÎCCJ, care prevede posibilitatea ca motivarea deciziilor să fie redactată de magistraţi-asistenţi în locul judecătorilor din completul care a dat o decizie. CCR a stabilit că articolul de lege în baza căruia acest lucru a fost posibil este neconstituţional. Totuşi, ÎCCJ a respins contestaţia Cameliei Bogdan.
Ulterior, judecătoarea a depus cereri de recuzare a unor judecători din completul de la ÎCCJ, inclusiv a preşedintei Iulia Tarcea. Preşedinta ÎCCJ a fost acuzată de Camelia Bogdan că ar fi în incompatibilitate, deoarece face parte dintr-un complet care judecă o contestaţie la o decizie a CSM, for în care Tarcea este membru de drept, încălcând astfel articolele 41 şi 42 din Codul de Procedură Civilă.
Camelia Bogdan a precizat pentru stiripesurse.ro că ÎCCJ a respins contestaţia sa ca neîntemeiată, nu ca inadmisibilă, ceea ce îi oferă speranţe în privinţa următorilor paşi procedurali.