Sebastian Ghiță spune că, în cadrul DNA, nu doar Negulescu și Onea fabricau dosare și șantajau, ci și Dănuț Volintiru. Ghiță susține că Volintiru este înregistrat șantajând diverse persoane în obținerea de denunțuri. Ultimele informații spun că în DNA există un dosar penal care vizează afacerile soției lui Volintiru cu CE Oltenia.
Omul de afaceri Sebastian Ghiță a reușit să dinamiteze din nou scena publică de la noi din țară în urma unui interviu oferit celor de la Evenimentul Zilei. Pe lângă discuția despre poza cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, fotografiată acasă la Sebastian Ghiță, omul de afaceri a mai lansat și alte acuzații în legătură cu persoane publice care își doreau sau care chiar se aflau în anturajul șefilor SRI de la acel moment, George Maior și Florian Coldea.
Totodată, Ghiță a mai spus că procurorii Negulescu și Onea nu sunt singurii anchetatori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție care comit abuzuri atunci când instrumentează dosare penale.
„După un an de zile, văzând cum la DNA Ploiești au fost înfăptuite niște crime, oricine se poate trezi în situația familiei Cosma sau a mea. Mai este unul la Ploiești, Volintiru, altul Vartic, care se comportă fix ca procurorul Portocală sau Onea. Adică, dă-mi-l pe ăsta, pe celălalt, pe Ghiță, pe Popescu, pe Ionescu. Nu știi ce-i cu ăștia”, a spus Sebastian Ghiță.
Numele procurorului Dănuț Volintiru, adjunctul Secției de Combatere a Corupției din DNA, apare în multe dosare pline de controverse în care au fost cercetate persoane căzute în dizgrația sistemului de putere aflat „la butoane“ în România în perioada 2014–2015.
În iunie 2014 procurorul Dănuț Volintiru îl reținea pentru 24 de ore și cerea apoi arestarea preventivă a omului de afaceri Dan Adamescu, patronul Astra Asigurări.
Interesant este că dosarul în care a fost arestat Adamescu viza inițial niște judecători corupți de la Tribunalul București și în primă fază a avut doar un singur procuror de caz care i-a și reținut pe acei magistrați. Volintiru a apărut ca anchetator de abia de la ”momentul Adamescu”.
În anul 2015 jurnalistul gorjean Narcis Daju, fost ofițer SRI, dezvăluia că soția lui Volintiru, notar de profesie, era abonată la contracte pe bani publici de la Complexul Energetic Oltenia, societate condusă în acea perioadă de Laurențiu Ciurel. Acesta avea în cele din urmă să fie trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru mai multe fapte penale, într-un dosar alături de fostul parlamentar social-democrat Dan Șova. Deși șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a eliminat din instituție alți oameni în jurul cărora s-au creat controverse publice, în cazul Volintiru a fost însă o tăcere asurzitoare.
Comisioanele soției
Surse judiciare au declarat însă pentru „România liberă” că la nivelul structurii centrale a DNA s-ar fi deschis un dosar penal având ca obiect dezvăluirile făcute de jurnalistul Narcis Daju. Potrivit acelorași surse, chiar dacă dosarul nu îl viza în mod direct pe el ca persoană, procurorul Dănuț Volintiru a aflat despre deschiderea dosarului penal. Mai mult, sursele RL spun că, în ultimul mandat al Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA, printre procurorii din instituție devenise de notorietate faptul că oameni fideli lui Kovesi deschideau dosare altor procurori din cadrul DNA.
În ceea ce privește dosarul „in rem“ deschis în 2015, publicația gorjnews.ro, condusă de Narcis Daju, scria în martie 2015: „Miercuri, 18 martie a.c., în ziua în care Comisia Juridică a Senatului a încuviințat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Șova, pentru complicitate la abuz în serviciu, făptuitorul Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, urmărit penal în așa-numitul Dosar Șova, i-a plătit soției lui Dănuț Volintiru, procuror-șef adjunct al Secției de Combatere a Corupției din DNA, un nou comision notarial de aproape 6 miliarde de lei vechi“.
„În condițiile în care știa că este urmărit penal de DNA, Laurențiu Ciurel a insistat ca notarul Daniela Volintiru să perfecteze vânzarea Exploatării Miniere Berbești, în condiții vădit dezavantajoase, de la CEO la CET Govora. Mai mult, același Ciurel a insistat ca în contractul încheiat cu CET Govora să se precizeze clar că societatea din Vâlcea plătește toate taxele aferente tranzacției, mai puțin cele de autentificare notarială (cele mai costisitoare), care au rămas în sarcina CEO. Practic, Ciurel a ținut morțiș să nu rateze ocazia de a mai vărsa câteva miliarde în bugetul familiei Volintiru“, se mai arată în articolul menționat mai sus.