22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăDoi DJ olandezi, prinşi cu droguri în Aeroportul Internaţional Iaşi

Doi DJ olandezi, prinşi cu droguri în Aeroportul Internaţional Iaşi

UPDATE. 02.06.18 Cei doi DJ olandezi care au fost prinşi cu substanţe interzise asupra lor, în Aeroportul Internaţional Iaşi, au fost lăsaţi liberi după audieri.

“Având în vedere că a fost vorba doar despre un gram de canabis, nu s-a luat nicio măsură preventivă în cazul celor doi cetăţeni olandezi”, a declarat, sâmbătă, Cătălin Prisecaru, şeful DIICOT Iaşi.

Poliţiştii de la Transporturi care lucrează în cadrul Aeroportului Iaşi au reţinut vineri după-amiază doi tineri DJ veniţi din Olanda pentru a participa la Festivalul Afterhills.

“Astăzi (vineri – n.r.) au fost aduşi la sediul DIICOT doi cetăţeni olandezi asupra cărora, la controlul corporal efectuat la Aeroportul Internaţional Iaşi, au fost descoperite substanţe susceptibile a fi droguri. Cei doi cetăţeni care sunt DJ urmează a fi audiaţi la sediul nostru, după care vor fi luate măsurile care se impun”, a declarat vineri, pentru Mediafax, Cătălin Prisecaru, şeful DIICOT Iaşi.

Surse apropiate anchetei au afirmat că cei doi olandezi au petrecut noaptea de joi spre vineri la Festivalul Afterhills, iar, vineri după-amiază, cei doi au încercat să se îmbarce într-un avion ce efectua o cursă pe ruta Iaşi – Bucureşti. Ulterior, cei doi ar fi urmat să ia o cursă aeriană spre Olanda.

Substanţele au fost preluate de anchetatori şi trimise la laborator, pentru analiză. În funcţie de rezultatele analizei de laborator şi de declaraţiile celor doi suspecţi, procurorii ieşeni ar putea formula o propunere de arestare preventivă pe numele lor, pentru trafic şi consum de droguri de mare risc.

Cele mai citite

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă