15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFratele șefului SIE a fost creierul atacului la familia Adamescu

Fratele șefului SIE a fost creierul atacului la familia Adamescu

Conform surselor FLUX 24, Gabriel Predoiu pe care Cătălin Tolontan l-a pomenit în afacerea cu prostituate ar fi plecat din SRI în 2007. El a lucrat anterior la ContraSpionaj, nu la Crimă Organizată așa cum eronat a scris presa.

Plecarea lui Predoiu din SRI s-a făcut prin demisie. Conform surselor citate el era unul din liderii fracțiunii anti Coldea din SRI.

După plecarea din SRI, Gabriel Predoiu a fost consilier al lui Șahin Yuksek, regele comerțului cu legume și fruncte, cetățean turc de etnie kurdă.

Poreclit „Vameșul”, Sahin este de ani buni liderul clanului Yuksek. El  a venit ca șofer în România acum douăzeci de ani, înființând aici prima firmă de import export, alături de tatăl său, Sabri. Procurorii români îl cercetează, alături de fratele său Abbas și de alte persoane, pentru că ar fi constituit un grup infracțional organizat implicat în ample operațiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Desi la vedere Sahin a fost implicat in doar cateva firme, el este suspectat de procurori ca a patronat  o retea cu zeci de companii  implicate in comertul cu legume si fructe, companii pe care le falimenta dupa doar cateva luni  activitate, pagubind bugetul de stat cu sume uriase, scria Rise Project.

Gabriel Predoiu a plecat de lângă Șahin Yuksek înainte ca acesta să fie arestat.

Yuksek Șahin a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în 2014. El ar fi mituit un șef al ANAF.

După ce a lucrat pentru turc,  Gabriel Predoiu a fost mâna dreaptă a lui Carmen Palade Adamescu, fosta soție a lui Dan Adamescu, decedat în închisoare. Potrivit surselor FLUX 24, Predoiu a fost creierul războiului purtat de Carmen cu fostul ei soț, bătălie care continuă în prezent și cu fiul lui Adamescu, Alexander.

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații care a dezvăluit situații și acte de corupție din România. Printre cele mai cunoscute relatări se numără dezvăluirile despre legăturile Speranței Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef SIE - Gabriel Predoiu, despre malaxorul DNA din Ploiești (Ana Maria Pătru), și dezvăluirile despre păienjenișul fostei conduceri de la Unirea Shopping Center dar și ale clanului Stan (patronii Stanbox) - pe aceeași rețetă cu cea a lui Ion Rădoi (contractul de asociere dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi)
Cele mai citite

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă