13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalPremierul britanic acuză serviciile secrete ruse că ar putea pregăti noi atacuri...

Premierul britanic acuză serviciile secrete ruse că ar putea pregăti noi atacuri neurotoxice

Potrivit unor surse diplomatice, Theresa May vrea “acţiuni coordonate” ale ţărilor Uniunii Europene pentru condamnarea atacului chimic atribuit Rusiei care l-a vizat pe un fost agent secret rus în Marea Britanie.

“Rusia a efectuat un atac îndrăzneţ şi lipsit de inteligenţă împotriva Marii Britanii. Este clar că ameninţarea rusă nu respectă frontiere şi, într-adevăr, incidentul din Salisbury se înscrie în modelul agresiunilor ruse împotriva Europei şi a vecinilor Rusiei”, a spus Theresa May în momentul venirii la summitul de la Bruxelles.

Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a declarat că intenţionează expulzarea agenţilor ruşi de pe teritoriul ţării sale.

 
“Marea Britanie afirmă că există reţele care organizează lucruri precum cel din Salisbury, că aceste reţele sunt în ţările noastre şi că ar fi bine să le contracarăm. Aceste reţele au abordat ţări europene, iar Theresa May le va spune mai multe lucruri liderilor ţărilor UE”, a declarat un diplomat citat de agenţia Reuters.

“Mai multe state europene vor să aibă o reacţie comună la atacul care l-a vizat pe fostul agent Serghei Skripal”, a afirmat un alt diplomat UE.

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă