18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTermopanele primarului de Bacau

Termopanele primarului de Bacau

Decanul Baroului Bacau, Vasile Botomei, il acuza pe primarul Romeo Stavarache de luare de mita, abuz in serviciu si instigare la uz de fals pentru ca a garantat prin Consiliul Local un credit de 70 de miliarde de lei vechi. Avocatul considera ca afacerea este penala dupa ce a descoperit ca, imediat dupa licitatie, firma castigatoare a sponsorizat scoala la care invata copiii lui Stavarache cu termopane si o centrala termica. Edilul-sef neaga orice legatura cu licitatia si se plange ca este santajat de Botomei pentru autorizarea unei constructii ilegale.

In 2005, societatea CET SA Bacau a organizat o licitatie pentru contorizarea apei calde din municipiu, iar firma General Fluid Bucuresti si-a adjudecat lucrarea de 70 de miliarde de lei vechi. Scandalul a inceput in momentul in care Consiliul Local a garantat creditul furnizor cu 36 de bilete la ordin.

Scandal cu iz penal pe banii publici
"Proiectul de hotarare a fost initiat de primarul Romeo Stavarache, cumnat cu directorul de marketing de la CET, Marius Stanila. Trebuie spus ca biletele la ordin nu erau reglementate ca mijloace de plata in contractul de achizitie publica. In acest fel a fost prejudiciata municipalitatea. Firma din Bucuresti si-a platit contractul prin sponsorizarea cu noua miliarde de lei vechi a doua scoli, iar la una invata copiii primarului. La aceste unitati au fost montate termopane si o centrala termica", sustine Vasile Botomei.
De cealalta parte, Romeo Stavarache ne-a declarat ca toate acuzele sunt o forma de santaj. "Acest personaj incearca sa ma santajeze astfel ca sa-i aprob eliberarea unei autorizatii de functionare pentru constructii ilegale din spatiul public ale firmei sale. Eu nu am nici o legatura cu biletele la ordin pentru ca totul s-a facut in baza unei hotarari a Consiliului Local. Nu conteaza ca acolo invata si copiii mei. Firma a facut un lucru foarte bun ca a sponsorizat scolile. In plus, Vasile Botomei este cercetat intr-un dosar penal pentru ca a profesat meseria de avocat fara drept. Nu voi ceda acestui individ", afirma primarul Bacaului, care are zeci de plangeri penale intocmite de Botomei. Acesta din urma face parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a lui Pompiliu Bota, cunoscuta drept baroul paralel.

"Stavarache capaciteaza politistii si procurorii"
Legat de scandalul cu autorizatia de functionare a firmei lui Vasile Botomei, acesta sustine ca actualul primar incalca hotararile judecatoresti. "Am autorizatii de constructie de la fostul primar Dumitru Sechelariu si de la actualul. Nu vrea insa sa-mi dea aviz de functionare nici cu hotarare judecatoreasca. Imi este dator astfel cu despagubiri de cinci miliarde de lei vechi pana acum", afirma Botomei, care completeaza ca primarul ii "capaciteaza pe politisti si procurori sa-mi faca dosare penale cu locuinte de la fondul locativ de stat". "Ceea ce-mi cere el este penal, iar eu nu pot sa incalc legea. Ne judecam si o sa vedem cine castiga", a mai spus Stavarache in fata acuzatiilor.

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...
Ultima oră
Pe aceeași temă