Cateva controale amanuntite efectuate de Curtea de Conturi Iasi, tinute pana acum departe de ochii lumii, au scos la iveala ca pentru privatizarea Tepro s-au incalcat reguli elementare de concurenta, in privinta publicitatii. Doua anunturi de privatizare distincte, publicate intr-o perioada de 24 de ore, au adus Tepro SA Iasi din mana „Fierarilor veseli” din Cehia la mana indienilor de la Mittal.
Artificiile publicitare s-au utilizat pentru ca Grupul Mittal sa fie singura firma care putea sa participe la procesul de privatizare. APAPS a cedat santajului indienilor. Anuntul de privatizare initial, publicat pe 20 februarie 2003, a fost modificat la doar 24 de ore, pe 21 februarie 2003, pentru ca indienii de la Mittal sa fie singurii care puteau sa participe la procesul de privatizare. Primul anunt de privatizare cuprindea la punctul trei conditia ca posibilul cumparator sa aiba „capacitatea de a asigura din surse proprii aprovizionarea cu cel putin 60% din necesarul de materii prime al societatii comerciale”. In doar 24 de ore, anuntul a fost modificat de Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, in favoarea Mittal care, la momentul privatizarii Tepro SA, erau deja in posesia combinatului Sidex Galati. Noul anunt, publicat dupa 24 de ore de la primul anunt, reglementa ca posibilul cumparator sa poata oferi 80%, si nu 60% cum era initial, din materia prima si de pe piata interna, conditie care putea fi indeplinita doar de grupul Mittal, prin Sidex Galati. Dupa acest artificiu, LNM Holding, actualul Mittal Steel, a fost singurul participant la licitatia pentru Tepro Iasi, devenind actionarul majoritar al fostei uzine Metalurgica Iasi.
Afacerea postprivatizare
Imediat dupa ce au intrat in posesia pachetului majoritar, actionarii de la Sidex SA Galati au prezentat APAPS o hotarare, numarul 183 din septembrie 2002, prin care Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati obliga Tepro SA sa plateasca combinatului galatean 108 miliarde de lei vechi. Aceasta suma reprezenta datorii facute de Tepro SA pentru materii prime contractate de la Sidex Galati. Indienii au sustinut la acea vreme ca vor cere falimentul fabricii iesene de tevi, in cazul in care nu vor primi fabrica. Astfel, o simpla decizie din anul 2002 a Curtii de Arbitraj Economic a fortat fosta APAPS sa incheie contractul de privatizare numarul 17/30 mai 2003. Din informatiile detinute pana in prezent rezulta faptul ca sumele de bani luate de actualii proprietari de la fosta Uzina Metalurgica sub forma de credit au fost folosite pentru a acoperi si pentru a stinge aceasta datorie, si nicidecum pentru cumpararea de materie prima de la Galati.