0.4 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăSpecialDezbinare in Uniune

Dezbinare in Uniune

La numai patru luni dupa inlaturarea lui Ovidiu Lucian Tender de la presedintia Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR 1903), industriasii romani sunt din nou in fierbere. Directorul general, Stelian Dorobantu, a fost suspendat din functie pe motive disciplinare, de catre noul presedinte, Ioan Cezar Coraci. Nu am putut obtine vreo reactie oficiala din partea lui Stelian Dorobantu.

Presedintele UGIR 1903 nu s-a limitat la suspendarea lui Dorobantu, ci a luat si hotararea de interzicere a accesului in sediu al acestuia, pe durata suspendarii contractului, hotararea fiindu-i comunicata prin executor judecatoresc. Cu toate acestea, martori oculari sustin ca interdictia nu l-a impiedicat pe Dorobantu sa descinda noaptea trecuta in sediul UGIR, unde ar fi petrecut mai bine de trei ore.
Presedintele Coraci confirma: "Domnul Stelian Dorobantu a incalcat interdictia si a venit in cursul noptii de 21/22 decembrie in sediul UGIR-1903, impreuna cu directorul de imagine Mihaela Constantinescu (fiica lui Stelian Dorobantu) si sefa de cabinet a dansului, Carmen Radu. Au plecat din sediu abia in jurul orei 0.30. Ma intreb ce a cautat domnul Dorobantu in puterea noptii la UGIR, ce ar avea de ascuns?”.

Acuzat de management defectuos si incalcare a legislatiei

Ioan Cezar Coraci l-a acuzat pe Dorobantu, intr-o scrisoare deschisa, de "promovarea haosului, nerespectarea nici unei discipline interne, compromiterea imaginii UGIR-1903, nerespectarea legilor, inglodarea uniunii in datorii din cauza unui management defectuos si de efectuarea unor cheltuieli iresponsabile”. Dintre acestea, Coraci a enumerat neplata catre stat a diverselor taxe si impozite, care a facut ca Uniunea sa aiba datorii de peste 7 miliarde de lei (procesul se judeca la Curtea de Apel), dar si salariul directorului Dorobantu (2000 de euro pe luna). La acestea se adauga datorii facute de UGIR – 1903 catre 3 firme de paza si mai multe firme de avocati, se arata in scrisoare. Stelian Dorobantu nu a putut fi contactat pentru a-si expune oficial punctul de vedere, motivandu-ni-se ca acesta va fi facut public dupa consultarea avocatilor.

Cele mai citite

Noi reguli privind TVA pentru IMM-uri începând cu 2025

De la 1 ianuarie 2025, IMM-urile din Uniunea Europeană vor beneficia de un plafon maxim de scutire de TVA stabilit la 85.000 EUR. Măsura vizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă