13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăLifestyleFoodStudiu: 9 din 10 români nu sunt de încredere

Studiu: 9 din 10 români nu sunt de încredere

România este pe ultimul loc într-un clasament care analizează încrederea generalizată în fiecare stat. George Butunoiu, head-hunter, a explicat în cadrul conferinţei „Cum va depăşi România criza economică?” organizată de România liberă, ce înseamnă doar 10% încredere generalizată în ţara noastră.

„Un român crede că 9 din 10 concetăţeni i-ar face rău şi de aceea îşi ia măsuri de prevenţie împotriva lor”, spune Butunoiu.

De altfel, sociologul Mircea Kivu a prezentat la conferinţă rezultatele unor studii privind comportamentul oamenilor pe timp de criză care demonstrau că în 2010 românii şi-au pierdut încrederea în marile corporaţii şi mai ales în instituţiile bancare.

În acest context, reprezentantul oamenilor de afaceri, cât şi consilierul Primului Ministru au declarat că susţin înfiinţarea unui consiliu naţional de competivitate pentru a asigura transparenţa în acest domeniu.

Robert Zănescu, director PR si Comunicare la Bancpost, este de părere că în prezent trebuie să concentrăm ca să rezolvăm problema încrederii consumatorului în companii care are este foarte scăzută, iar atunci când vom observa o curbă ascendentă putem vorbi de ieşirea din criză.

„Singurul capabil să schimbe această situaţie este Guvernul”, susţine însă Butunoiu.

În fruntea clasamentului de încredere generalizată se află Suedia, cu un procent de 60%.

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă