1.8 C
București
sâmbătă, 28 decembrie 2024
AcasăSpecialSoluţii pentru companii

Soluţii pentru companii

Din cauza divergenţelor care există în rândul cadrelor legislative care reglementează insolvenţa în statele membre este îngreunată evaluarea riscurilor de către creditori, în special în cazul investiţiilor transfrontaliere, împiedicând integrarea pieţelor de capital din UE.

“Principala noastră prioritate este să punem la punct cel mai bun mediu posibil pentru a stimula creşterea şi investiţiile transfrontaliere în UE. O piaţă unică de capital are nevoie de reguli moderne de insolvenţă care sunt uşor de aplicat. În acest fel putem atrage mai multe investiţii în UE. Piaţa noastră unică poate funcţiona mai bine dacă reducem ineficienţele provocate de diferitele legislaţii naţionale privind insolvenţa care creează incertitudine şi îi descurajează pe antreprenori”, a declarat comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova.

Procedura de consultare publică vrea să identifice modificările care ar putea fi făcute pentru a creşte eficienţa şi eficacitatea cadrelor legislative care reglementează procedura insolvenţei. Un accent deosebit în timpul consultării va fi pus pe regulile privind sprijinirea companiilor care trec printr-o perioadă dificilă să-şi restructureze datoriile imediat ce este posibil şi să primească o a doua şansă dacă afacerile lor sunt viabile. Aproximativ 200.000 de companii dau faliment anual în UE. În România au intrat în insolvenţă anul trecut circa 10.000 de firme, de două ori mai puţin decât în 2014, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă