15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrivatizarea Oltchim: nouă ofertanți au depus oferte pentru pachetele de active ale...

Privatizarea Oltchim: nouă ofertanți au depus oferte pentru pachetele de active ale societății

Oltchim a primit oferte angajante de la nouă ofertanți pentru pachetele de active ale societății, acestea urmând să fie analizate în perioada următoare, se arată într-un anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

„Oltchim, societate în reorganizare judiciară, anunță încheierea în data de 6 iunie 2017 a etapei de depunere a ofertelor finale în procesul competitiv privind vânzarea pachetelor de active ale societății. Vă informăm că societatea a primit oferte angajante de la nouă ofertanți. Acestea vor fi analizate în perioada următoare”, se arată în document.

Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim Râmnicu Vâlcea, a declarat pentru Mediafax că ofertele nu se pot încă dezvălui, deoarece sunt informaţii confidenţiale.

„Ofertanţii trebuie validaţi şi urmează o perioadă de analiză împreună cu creditorii, după care se vor face publice rezultatele selecţiei”, a spus Gheorghe Piperea. În plus, a mai spus avocatul, „este nevoie şi de opinia Comisiei Europene asupra modului în care decurge procesul de privatizare”.

Sesiunea de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim s-a închis joi, 6 iulie, la ora 18.00. Conform ultimului plan de reorganizare a combinatului de la Râmnicu Vâlcea, pachetele de active supuse vânzării sunt următoarele:

1. Uzinele Clor-Alkali

2. Uzina Oxo-alcooli

3. Uzinele Propilen-oxid şi Polioli

4. Pachetul de servicii pentru ecologizarea site-ului industrial

5. Lotul de 1.010 vagoane de marfă

6. Procesarea de PVC

7. Uzina Petrochimică VCM/PVC

8. Uzina petrochimică de la Bradu (Piteşti)

9. Uzina de Anhidridă Ftalică.

Planul de reorganizare a Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane de euro. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă